Toekomst Brawn GP veiliggesteld

Peterselieman
De toekomst van het Formule 1-team Brawn GP is voor de komende drie jaar veiliggesteld. Autosport.com meldt dat het team er in geslaagd is om vanaf 2010 enkele grote sponsoren aan zich te binden.

Bij deze sponsoren behoort niet Virgin. Het bedrijf van Richard Branson was in Australië de eerste die de nieuwe renstal sponsorde, maar beide partijen slaagden er niet in om een nieuwe, grotere overeenkomst te sluiten. Na dit seizoen zal Virgin naar verluidt de renstal gaan verlaten en Manor Grand Prix gaan sponsoren.

Volgens de president van Brawn GP Nick Fry hoeft zijn team niet te wanhopen, want zijn team wordt nog tot begin 2010 door Honda ondersteund. Daarnaast zullen de nieuwe sponsoren bij de introductie van de nieuwe auto bekend worden gemaakt.

"We hebben geen zorgen over de financiering van dit jaar en de drie jaar die gaan volgen," zei Fry. "Ik lach er om als mensen over geld praten, want als we het geld voor dit jaar niet hadden gehad, dan hadden Ross (Brawn, red.) en ik het team niet overgenomen. Nu hebben we enkele mooie contracten getekend en deze worden openbaar als we de auto voor volgend jaar lanceren. Wij maken ons geen zorgen meer."

De totstandkoming van het nieuwe Concorde Agreement in de zomer heeft hier een grote rol in gespeeld. "Dat heeft lang voor oponthoud gezorgd," zei Ross Brawn. "Onze sponsoren wilden weten waar ze aan toe waren en tot die tijd werd alles bevroren. Iedereen vindt alles nu beter, omdat er nu een commerciële basis voor de toekomst ligt."