VVV: "Honda tot vrijdag te koop"

VVV-Venlo is niet van plan het eventuele vertrek van spelmaker Keisuke Honda te laten uitlopen op een last-minute transfer. Voorzitter Hai Berden heeft geïnteresseerde clubs gewaarschuwd dat ze voor vrijdag actie moeten ondernemen, mochten ze Honda willen overnemen van de promovendus.

Berden is duidelijk niet van plan tot het laatste moment te wachten wat betreft een mogelijk vertrek van Honda. "Er zijn voldoende momenten geweest dat clubs zich konden melden," aldus Berden tegen het ANP.

De afgelopen weken speelde Honda zich in de kijker van verschillende clubs in binnen- en buitenland. De Japanner geeft de voorkeur aan een topclub in Nederland. Berden: "We hebben aanbiedingen ontvangen die voldoen aan de vraagprijs, maar dat zijn clubs waar Honda niet naartoe wil."

VVV wil tien miljoen euro ontvangen voor de Japanner. Voor vrijdag moet er gehandeld worden, zo maakte Berden duidelijk. "We willen niet gaan wachten tot de laatste dag."

Een in Japan gevestigde Nederlandse zakenman wil Honda met twee Engelsen naar Feyenoord halen. Berden blijft op de vlakte over dit nieuws. "Feyenoord heeft zich nog niet gemeld. In ieder geval doen wij geen zaken met investeerders, alleen met andere voetbalclubs."