CD: The Madd - The Madd Are Pretty Quick

Harry (Dinosaur_Sr)
Even vloeken in de randstedelijke kerk. Bij The Madd moet ik altijd aan Den Haag denken, terwijl ze toch echt uit Rotterdam komen. Laat ze het in Hoek van Holland maar niet horen! Het heeft vast te maken met de beatmuziek die ze spelen. Eigenwijs zijn ze zeker. Ook op hun laatste boreling Are Pretty Quick.


Ongeneeslijk beat zijn de heren nog altijd, en snel waren ze ook al. Niet zo veel nieuws onder de zon dus. Ja, of het zou de samenwerking met rapper Dio moeten zijn, maar die vind je niet op deze cd. Wel een niet zo voor de hand liggende, maar omgekeerd evenredig succesvolle en leuke combinatie trouwens.

Op Are Pretty Quick nog meer vrolijke, frisse en vooral aanstekelijke beatpoppy liedjes. Misschien zijn ze iets minder fris dan op het debuutalbum (die was dan ook van noordpoolkwaliteit, of moet ik zeggen: walking fridge?), maar daarentegen zit aan de huidige verzameling nummers meer vlees. Het klinkt gewoon net wat aangekleder. Strakker en dieper. Vooral de bas heeft je ongemerkt in de houdgreep.

De gemiddelde tracklengte ligt ruim onder de drie minuten, dus in sneltreinvaart spuiten de liedjes voorbij. Het orgeltje kan het maar net bijhouden. Omdat de tracks redelijk eenvormig van stijl zijn, is het niet erg, het album is vrij compact. Het heeft weinig nut om er één nummer uit te pikken. Gewoon omdat ze allemaal even leuk zijn! Als je niet houdt van The Madd's happy-go-lucky popbeat stijl, heb je wel een probleem. Als je een probleem hebt, is het tijd voor een cd van The Madd. Begrijpt u de visuele cirkel?

Voetjes van de vloer, aanstekelijk als de Mexicaanse griep, vooral het middenstuk (zo vanaf 'You can be my baby'). 'Try' is dan weer een leuke afwisseling met een a-typisch ritme. Als je The Madd iets kunt verwijten, behalve too much fun, is het te weinig afwisseling. Ach, een kniesoor die daar op let.

Une belle tradition: le meuillieure numero est chanté en français, une jolie bonus rapide 'ce soir je vais boiré'. Et voilà, c'est ca.


Label: Excelsior Recordings Releasedatum: 21 augustus 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in MUZ.