Van Nistelrooy beleeft rentree bij Madrid

Ruud van Nistelrooy heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad speelde een oefenduel tegen Rosenborg BK. De Nederlander, die terug is na lang blessureleed, mocht het laatste kwartier meespelen.

Er stonden in het duel geen Nederlanders in de basis. Karim Benzema (2) en Lassana Diarra hadden de Madrilenen voor rust al op 3-0 gezet en Raúl zette tien minuten na rust de 4-0 eindstand op het bord. Arjen Robben was even later de vervanger van Raúl, waarna ook Royston Drenthe ook twintig minuten mee mocht doen. Als laatste Nederlander kwam Van Nistelrooy binnen de lijnen. Hij werd de vervanger van Kaká.

Hij was blij voor het eerst sinds 5 november 2008 weer aan een wedstrijd deelgenomen te hebben. "Ik voelde sterke emoties vandaag. Ik was diep geroerd door het welkom van de fans toen ik mijn warming-up begon en het veld opkwam. Het was ongelofelijk," zei Van Nistelrooy op de website van de club.

De aanvaller kampte met problemen aan zijn rechterknie en is uiteindelijk aan het gewricht geopereerd. "Ik heb maanden keihard gewerkt om te herstellen en ik heb zware momenten gekend die ik heb overwonnen. Ik was totaal verrast door het welkom van de fans. Woorden kunnen niet uitdrukken wat er door me heenging."