KRO laat tieners over seks praten met ouders

static
De nieuwe KRO-presentatrice Sofie van den Enk presenteert vanaf zondag 13 september het nieuwe programma 'Ouders hebben geen seks' op Nederland 3.

In dit programma bespreekt seksuologe Maria Schopman (Maria weet raad) samen met een gezin de communicatieproblemen tussen kinderen (15-22 jaar) en ouders. "Het uitgangspunt van het programma is dat wanneer je met je ouders over seks kunt praten, je daarna alles met elkaar kunt bespreken en de onderlinge communicatie zichtbaar verbetert", kondigde de KRO gisteren aan.

In elke aflevering staat een gezin centraal, waarin de problemen tussen de ouders en de jongere worden besproken. Maria Schopman: "Meestal heeft de onderlinge problematiek niets met seks te maken. Het bespreken van seksualiteit is een middel om de communicatie tussen pubers en hun ouders te herstellen, vebeteren of zelfs weer optimaal te laten zijn."


'Ouders hebben geen seks' bestaat uit acht afleveringen en is gebaseerd op het BBC-programma 'Sex...with Mum and Dad', waaraan Schopman eveneens meewerkte.