Massa naar Miami voor onderzoeken

Felipe Massa zal naar de Verenigde Staten gaan om daar meer medische onderzoeken te ondergaan na zijn verwonding in de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije. In Miami ontmoet de Ferrari-coureur dokter Steve Olvey, de medisch directeur van de Cart Series uit de VS.

Massa had breuken in zijn schedel nadat hij geraakt werd door een veer die van de auto van landgenoot Rubens Barrichello afkwam vorige maand. Daarna onderging de Braziliaan spoedoperaties in Boedapest en verbleef hij een paar dagen in een kunstmatig coma waarna hij naar Sao Paulo vloog om daar verder te herstellen.

"Ik zal waarschijnlijk verdere onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Miami", bevestigde Massa op de officiële site van Ferrari, nadat hij zijn teamgenoot Kimi Räikkönen in Valencia derde had zien worden, het derde podium op rij voor Ferrari. Hoewel het Italiaanse team niet won, was Massa erg blij dat Brawn GP-coureur Barrichello na bijna vijf jaar weer op het hoogste treedje mocht staan. De Ferrari-rijder belde direct na de race zijn landgenoot op, die op zijn helm de beste wensen had staan voor Massa.

"Mijn eerste poging om te bellen mislukte, omdat hij nog aan het napraten was met zijn team", legde Massa uit. "Maar later lukte het toch om met hem te praten en ik feliciteerde hem met zijn fantastische overwinning. Natuurlijk bedankte ik hem ook voor alles wat hij gedaan en gezegd heeft dit hele weekend. Ik heb hem verklapt dat ik erg geraakt was toen ik het design van zijn helm had gezien ter ere van mij."

Massa zag de Grand Prix van Europa thuis in zijn bed naast zijn vrouw Raffaela, en hij gaf per sms commentaar voor de Braziliaanse televisie. "Ik volgde de race ook op mijn notebook, uitgebreid de Live Timing bestuderend. De laatste keer dat ik een Formule 1-race op tv zag was de Japanse GP in 2003. Het was de laatste race van dat jaar en ik was niet meegereisd naar Japan want ik was toen maar testrijder voor Ferrari."

Er is nog geen datum genoemd wanneer Massa weer terugkomt om mee te strijden om het Formule 1-kampioenschap, en de komende race in het Belgische Spa-Franchorchamps rijdt opnieuw testcoureur Luca Badoer voor Ferrari. Al zijn er alom geruchten dat de Italiaanse renstal iemand anders in de wagen zet vanwege de teleurstellende resultaten die Badoer na zijn eerste raceweekend ten toon spreidde.