FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 juli 2009

Nederlandse vrouw is lekker wijf

Ruim de helft van alle Nederlandse vrouwen vindt haar uiterlijk best oké. Een op de vier vrouwen vindt zichzelf zelfs een 'lekker ding'. Dit is gebleken uit een onderzoek van damesblad Grazia onder ruim zeshonderd vrouwen.

De meeste vrouwen hebben er veel voor over om er goed uit te zien. Zo verzorgt negen op de tien vrouwen dagelijks haar gezicht. Bij 43 procent van de vrouwen helpt de liefde mee aan een mooi uiterlijk, terwijl dertig procent van de vrouwen letterlijk een schoonheidsslaapje houdt. Slechts vijf procent denkt dat seks het belangrijkste ingrediënt is voor een mooie kop.

Ondanks dat vrouwen niets te klagen hebben over hun uiterlijk, zijn ze bang om oud te worden. "Het onderzoek laat zien dat vrouwen nu behoorlijk blij zijn met zichzelf, maar tegelijkertijd ook bang zijn om ouder te worden. Als er een tijdmachine zou bestaan waarmee je dat proces stop kon zetten, dan zou 70% van de respondenten graag op die knop willen drukken", beweert Grazia-hoofdredacteur Hilmar Mulder.

Bijna de helft (43%) voelt zich behoorlijk jonger dan dat ze daadwerkelijk zijn. Een kwart doet zich vijf jaar jonger voor, achttien procent zelfs tien jaar. Een op de drie vrouwen wil niet ouder worden dan dertig, terwijl een kwart zelfs niet ouder wil worden dan twintig jaar. Slechts een derde van de vrouwen laat de tand des tijds gewoon zijn werk doen. 


Niks mis met Nederlandse vrouwen!

Michael Jackson morgen begraven

De vorige maand overleden popster Michael Jackson wordt morgen begraven in Los Angeles. Dat heeft de waarnemend burgemeester van Los Angeles, Jan Perry, vandaag gezegd tegen nieuwszender NBC.

De begrafenis vindt om 17.00 uur Nederlandse tijd plaats op de begraafplaats Forest Lawn. Eerder zou de familie van Jackson hem hebben willen begraven op zijn voormalige landgoed Neverland.

Volgens de doorgaans goed ingelichte showbizzwebsite TMZ wordt Jackson begraven in een gouden grafkist, van binnen bekleed met blauw fluweel. De kist heeft een waarde van 25.000 dollar (bijna 18.000 euro).

Twee uur na de teraardebestelling is er een grote herdenkingsdienst voor Jackson in een hal in Los Angeles.

Katherine Jackson is de zeggenschap over de nalatenschap van haar zoon Michael kwijtgeraakt. Dat bepaalde een rechter vandaag in Los Angeles.

Het beheer is in handen gekomen van twee voormalige zakenpartners van de King of Pop, overeenkomstig het testament van Michael uit 2002.


Michael Jackson wordt morgen begraven  (foto: DAG)

Manchester City richt opnieuw pijlen op Lúcio

Reeds werd bekend dat Lúcio deze zomer zal vertrekken als hij geen basisplaats toebedeeld krijgt. Het koopdriftige Manchester City lijkt hier handig op in te spelen door haar interesse in de Braziliaan publiekelijk kenbaar te maken.

De zaakwaarnemer van Lúcio zou zelfs al zijn afgereisd naar Duitsland om een definitieve overgang af te dwingen. Naast Lúcio hebben The Citizens ook interesse in John Terry. Zijn komst lijkt echter onhaalbaar, daar Chelsea-trainer Carlo Ancelotti de verdediger onder geen beding wil laten vertrekken.

Nieuwbakken Bayern-trainer Louis van Gaal liet ondertussen weten dat hij de robuuste mandekker absoluut niet kwijt wil. Het is echter de vraag of Bayern een bod van de welvarende club uit Manchester wel kan weigeren. Eerder werden Roque Santa Cruz en Gareth Barry al voor grof geld vastgelegd.

Brussel te glibberig voor politie

Onbekenden hebben afgelopen weekend de politie flink bij de neus genomen in de Brusselse deelgemeente Anderlecht. Omdat een plein namelijk was ingesmeerd met olijfolie, gleed een politieauto van de weg.

De politie moest in de nacht van zaterdag op zondag uitrukken voor een vuilnisbak, die op een plein in de stad in lichterlaaie stond. De politiewagen glibberde echter van de weg, en ramde een geparkeerde auto.

Een stuk of veertig ooggetuigen maakten zich toen uit de voeten. Volgens de politie was de enorme hoeveelheid olijfolie niet per ongeluk op het plein uitgesmeerd, maar was dit moedwillig gebeurd. Ook de vuilnisbak bleek in brand gestoken. 

De daders rusten vooralsnog op het kerkhof. De Brusselse brandweer heeft de handen vol gehad aan het opruimen van het glibberige goedje. Eerder die dag was er ook al een auto op dezelfde weg van het plein gegleden, die daarna op een andere auto botste.

Fietsendief steelt weer rijwiel na verhoor

Een man die aan de politie van het Belgische Zaventem een reeks fietsendiefstallen had bekend, heeft tien minuten na zijn verhoor opnieuw toegeslagen. Rechercheurs hielden de man echter in de gaten en konden hem op heterdaad betrappen. Dat meldde de politie van Zaventem.

De man, die al bekendstond voor fietsendiefstallen, was uitgenodigd voor een verhoor over een reeks diefstallen. Tijdens zijn verhoor bekende de man dat hij sinds begin dit jaar al negen fietsen had gestolen. Justitie vond arrestatie echter niet nodig.

Nadat de man het politiekantoor had verlaten, zagen agenten hoe hij bij het treinstation van Zaventem een damesfiets ontvreemdde. De dief probeerde het rijwiel nog achter te laten toen hij de agenten zag. Hij werd opgepakt.

Fietsendief jat opnieuw een fiets na verhoor  (foto: ANP)

'Groningen heeft Gorter op de korrel'

BN/De Stem weet te melden dat FC Groningen verregaande belangstelling heeft voor Donny Gorter. De middenvelder staat nog lange tijd onder contract bij NAC.

Gorter heeft nog een contract tot de zomer van 2013 bij NAC. Door de lengte van de verbintenis lijkt Groningen een fiks bedrag op tafel te moeten leggen voor de middenvelder.

Gorter debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van NAC en kwam tot drie duels. Afgelopen seizoen brak de zoon van oud-voetballer Edwin Gorter door. De middenvelder speelde in totaal 32 competitieduels, waarvan achttien in de basis. Gorter scoorde drie keer.

"Deze staf heeft me vertrouwen en kansen gegeven. Ik heb me dit jaar goed ontwikkeld, maar dat komt ook doordat ik veel minuten heb gekregen. Dat is toch wel heel belangrijk voor een jonge speler: wedstrijden spelen. Daar leer je het meeste van", aldus Gorter na zijn contractverlenging eerder dit jaar.

College Noord-Holland wil fouten herstellen

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland wil fouten herstellen na het verlies van miljoenen euro's belastinggeld in IJsland. "We hadden beter op moeten letten. Sorry burger van Noord-Holland, het is verkeerd gelopen", zei formateur Tjeerd Talsma vanavond tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland waarin hij het nieuwe college presenteerde.

De coalitie van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks maakt in Noord-Holland een doorstart, nadat op 10 juni alle gedeputeerden aftraden naar aanleiding van het rapport over de verdwenen miljoenen. Het nieuwe college wil leren van fouten uit het verleden.

 


Noord-Holland wil beter haar best doen  (foto: ANP)
 

Federer zeker van startbewijs ATP World Finals

Roger Federer is de tweede tennisser die verzekerd is van een ticket voor de ATP World Finals 2009 in Londen. De Zwitser ontving het ticket doordat hij afgelopen zondag het grand slam-toernooi van Wimbledon op zijn palmares bijschreef.

Op het ATP World Finals in november tennissen de beste acht tennissers van de wereld tegen elkaar. De Spanjaard Rafael Nadal was al zeker van het toernooi, hij herstelt momenteel van een knieblessure. De overige deelnemers zijn nog niet bekend, in de komende maanden wordt dat bekendgemaakt.

Het toernooi werd dit jaar omgedoopt tot ATP World Finals, voorheen heette het Tennis Masters Cup. De winnaar van 2008 was de Serviër Novak Djokovic.

Cavendish schaart zich in illuster rijtje

Door zijn tweede zege vandaag in deze Tour de France, is Mark Cavendish in een uniek rijtje terecht gekomen. De renner van Team Columbia versloeg Hushovd in de massasprint en pakte zo zijn zesde ritwinst ooit in La Grande Boucle.

Door de zege kan hij zich meten met Eddy Merckx, Miguel Indurain, Mario Cipollini en Robbie McEwen. Zij hebben allen twee jaar achter elkaar meerdere etappes in de Giro d'Italia en de Tour de France gewonnen.

Man geraakt door vallend stuk ijs

De Britse David Gammon kreeg tijdens een wandeling de schrik van zijn leven. De 76-jarige man werd namelijk geraakt door een uit de lucht vallend blok ijs. Het twee kilo zware blok was afkomstig van een vliegtuig dat op een hoogte van ongeveer 600 meter overvloog. Dit meldde de Britse krant Telegraph gisteren.

"Eerst hoorde ik een luid gesuis", aldus Gammon. "Vervolgens voelde ik iets net langs mijn hoofd vliegen en daarna met een harde plof op mijn been landen. Ik keek instinctief omhoog en zag allemaal kleine stukken ijs om me heen liggen."

De gepensioneerde bankier komt er met een flinke blauwe plek op zijn been goed vanaf. "Als het stuk ijs slechts een paar centimeter verder was gevallen, was het op mijn hoofd beland en had ik het ongetwijfeld niet overleefd."

Een woordvoerder van de Civil Aviation Authority zegt dat het een bijzonder zeldzaam incident is. "Er zijn in het afgelopen jaar slechts negentien gevallen geweest waarbij er ijs van vliegtuigen de grond raakten, en het is zeer onwaarschijnlijk dat er ook daadwerkelijk iemand door geraakt wordt."

Uitslagen oefenduels 6 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Den Bosch
El Makrini
FC Brazsat (Bra)1-1*
BerghuizenHelmond Sport
Hocher (2), Andrade, Anpong,
Philippart, Van de Gevel, Chida,
Habraken, eigen doelpunt
0-10
Team VVCS
Assa, Musampa
FC Oss
Djollo
2-1

*Na 75 minuten is het duel gestaakt wegens wangedrag van de spelers van FC Brazsat.

Oud-VS-minister Robert McNamara overleden

De Amerikaanse oud-minister van Defensie Robert McNamara is vandaag overleden. Hij stierf op 93-jarige leeftijd in zijn slaap in zijn woning in Washington, meldde The Washington Post op gezag van de familie.

McNamara was minister onder de presidenten John Kennedy en Lyndon Johnson. Hij stond van 1961 tot en met 1968 aan het hoofd van het Pentagon.

Oud-Minister van Defensie Robert McNamara overleden  (foto: ANP)

KNVB besluit harder op te treden tegen wangedrag

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft besloten dat instellingen vaker teams uit de competitie moeten halen. Nu wordt er naar de mening van de KNVB nog té weinig opgetreden tegen misdragingen in en rond het veld.

Volgens de KNVB is het terugbrengen van respect op het veld het hoofddoel. Wangedrag moet dus harder en beter worden aangepakt. Naar aanleiding hiervan zullen de amateurclubs binnenkort worden toegesproken over de te verstrekken sancties.

Naast de beslissing over de verbanning van elftallen werd de scheidsrechters-regeling ook aangepast. Nu vertellen de regels nog dat een arbiter tot zijn zeventigste mag fluiten. Deze regel wil de voetbalbond nu afschaffen.

Over twee weken buigt het bondsbestuur, met daarin leden van amateurs én profs, zich over dit voorstel.

Utrecht aast alleen nog op ervaren doelman

De selectie van FC Urecht is bijna rond. Na de officiële presentatie van aanvaller Jacob Mulenga zijn de Utrechters louter nog op zoek naar een ervaren sluitpost.

"We willen nog proberen of we achter Michel Vorm een ervaren doelman erbij kunnen krijgen", aldus technisch directeur Foeke Booy op de clubsite van Utrecht. De club leek in die missie geslaagd te zijn met het vastleggen van Sander Westerveld. De goalie kwam echter niet door de medische keuring.

Over de kwaliteiten van de nieuwe spits Mulenga is Booy te spreken. "Hij viel bij onze scouting op. Met zijn speelwijze voldeed hij volledig aan wat wij zochten. Jacob is een fysiek sterke speler en een goede kopper, geen doelpuntenmachine maar een uitstekend aanspeelpunt. Hij is ook echt een teamspeler, een harde werker van wie ook de andere spelers zullen profiteren."

Eerder legde Utrecht Nana Asare, Dries Mertens, Jacob Mulenga, Ricky van Wolfswinkel en Jan Wuytens al vast.

Politieagenten beginnen donutshop

Het vooroordeel dat Amerikaanse politiemannen niets anders doen dan de hele dag donuts eten is nu bevestigd. Negen agenten uit de plaats Clare in de staat Michigan hebben namelijk zelf een donutshop geopend.

De nieuwe donutzaak is door de agenten 'Cops and Donuts' gedoopt. Men brengt hier niet alleen donuts aan de man, maar men kan hier ook terecht voor muffins en brownies.

Zelfs T-shirts worden in de donutshop verkocht. De kledingstukken met de tekst 'You Have a Right to Remain Glazed' (u heeft het recht om geglazuurd te blijven-red.) vinden gretig aftrek.

Pliesie met donuts
Ze hebben vast niks beters te doen

 

Strengere regels moeten einde maken aan taxi-ellende

Gemeenten krijgen bevoegdheden om grip te houden op de lokale taximarkt. Zo kunnen ze straks meer eisen stellen aan taxichauffeurs die vanaf een bepaalde standplaats werken. Klachten van klanten worden centraler en efficiënter geregistreerd.

Deze en andere maatregelen zullen in een brief staan die staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat deze week naar de Kamer stuurt. Dit document staat los van de vechtpartij tussen een klant en een taxichauffeur op het Amsterdamse Leidseplein, afgelopen zondag. Daarbij kwam de 44-jarige klant om het leven.

Wel is de brief een antwoord op jarenlange taxi-ellende. De liberalisering van de markt, zo meldde de staatssecretaris vorig jaar, heeft "niet gebracht wat er van werd verwacht". Sinds de invoering van de markwerking in 2000 rommelt het in de taxiwereld. In de grote steden, vooral in Amsterdam, zijn steeds problemen.

Dat constateerde Huizinga in de Toekomstvisie Taxi, die een speciale taskforce opstelde. Kern van het probleem: met de vrije marktwerking is de klant niet veel opgeschoten. "Ondanks een groot aantal toetreders op de markt zijn de tarieven niet gedaald en is het aantal ritten niet gestegen." Ook is het imago van de taxi verslechterd, aldus de visie.

Vandaar dat Huizinga afgelopen december aankondigde dit voorjaar met aanvullend beleid te komen. Gemeenten moeten volgens haar meer bevoegdheden en mogelijkheden krijgen. "Maatwerk leveren", heet dat in jargon. Kort gezegd komt het erop neer dat gemeenten strengere eisen kunnen stellen voor taxistandplaatsen.

Ook zal de staatssecretaris naar verwachting een vervoerplicht instellen. Taxi's móeten dan klanten voor korte ritjes meenemen. Sinds de invoering van de liberalisering wordt veelvuldig geklaagd over taxichauffeurs die ritjes weigeren en onbeschoft zijn. Klachten worden nu niet centraal geregistreerd. Huizinga liet vorig jaar doorschemeren voor één centraal klachtenloket te zijn.

De staatssecretaris is op werkbezoek in Bangladesh. Vanaf daar laat ze weten dat de brief, die deze week naar de Kamer wordt gestuurd, los staat van het 'verschrikkelijke' incident in Amsterdam. Haar brief gaat over orde en veiligheid in de taxibranche in het algemeen, benadrukt ze.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam dringt al lang aan op meer bevoegdheden. De gemeente wil eisen, als stratenkennis, stellen aan chauffeurs. De burgemeester zei afgelopen weekend dat de brief met maatregelen "verdomd lang op zich laat wachten".


Strengere regels moeten einde maken aan taxi-ellende  (foto: DAG)

'FIA wilde voor nieuwe teams Cosworth-motor'

De soap genaamd Formule 1 heeft vandaag een nieuwe episode gekregen nu in de Daily Telegraph teleurgestelde teambazen van de afgewezen teams er op wijzen dat de FIA alleen renstallen met een Cosworth-motor heeft gekozen.

Enkele van de afgewezen teams zouden voor de motoren in zee willen gaan met Ferrari, Renault of McLaren-Mercedes. Toen de ruzie in de Formule 1 op zijn hoogtepunt was, lagen juist deze teams in de clinch met de FIA. "We werden verteld dat als we in 2010 op de grid wilden staan we een driejarig contract met Cosworth zouden moeten sluiten," zei een afgewezen team in de Britse krant.

Een ander team zei: "We hadden de mogelijkheid om een Renault, Mercedes of Ferrari-motor te verkrijgen. Het werd me duidelijk gemaakt dat er een verplichte conditie was dat Cosworth de enige motorleverancier zou worden."

Omdat de FIA onafhankelijk wilde blijven was het zaak dat er een nieuwe motorleverancier haar (r)entree in de Formule 1 zou maken. "De hele grid zou bestaan bij de gunst van de autofabrikanten en geen enkel nieuw team zou zonder hun toestemming de sport binnen kunnen treden."

Cosworth ontkende dat het samenspande met de FIA om als motorleverancier nieuwe teams aan zich te binden. "Op geen enkele manier heeft de FIA op dit punt voor de nieuwe deelnemers in de Formule 1 eisen gesteld."

Granqvist scheurt enkelbanden

FC Groningen zal het een tijdje moeten doen zonder Andreas Granqvist. De verdediger raakte vandaag tijdens de training geblesseerd na een ongelukkige tackle van Koen van der Laak.

Granqvist werd met de auto van fysiotherapeut Ton Rozema naar het ziekenhuis gebracht, waar uit de voorlopige diagnose bleek dat de Zweed zijn enkelbanden heeft (af)gescheurd. Hij zal hierdoor enkele weken zijn uitgeschakeld en waarschijnlijk de competitiestart tegen Ajax op 2 augustus moeten missen.

"Omdat de enkel is opgezwollen, is het nog even afwachten tot de definitieve diagnose. Maar of het nou om een zware verrekking of gescheurde enkelbanden gaat, in beide gevallen zullen we hem een poosje moeten missen", zei trainer Ron Jans.

Middlesbrough-trio komt niet opdagen voor training

Drie spelers hebben verstek laten gaan op de eerste training van Middlesbrough. Allen kwamen zonder reden niet opdagen op het trainingsveld.

De betreffende spelers zijn Ahmed Hossam, Afonso Alves en Sanli Tuncay. Door de recente ontwikkelingen komt manager Gareth Southgate steeds meer onder druk te staan. Het team van Southgate degradeerde het voorbije seizoen uit de Engelse Premier League.

De oefenmeester gaat naar aanleiding van het incident disciplinaire stappen ondernemen. Daarnaast wordt het trio hoogstwaarschijnlijk verkocht.

Tuncay wordt gelinkt aan Liverpool. Weinig clubs hebben zich tot nu toe echter gemeld voor Alves en Mido. De Braziliaan kwam begin 2008 voor een miljoenenbedrag over van sc Heerenveen. Ook Mido heeft een verleden in Nederland. Ajax was enkele seizoenen de club van de Egyptenaar.

Cavendish hekelt rivalen

Mark Cavendish won vandaag zijn tweede etappe in de Tour. Dit was voor de Brit kennelijk een goede aangelegenheid voor kritiek op zijn concurrenten.

Cavendish begrijpt niks van de tactiek van andere ploegen: "Als je rijdt als junioren, krijg je ook de resultaten die bij junioren horen." Dat Columbia door de wind het peloton uit elkaar reed was niet gepland: "Het was geen tactische beslissing", aldus Cavendish. "De andere teams wilden niet werken en wij zaten precies aan kop van het peloton toen de wind draaide."

Michael Rogers, ploeggenoot van Cavendish, vertelde op Twitter dat hij had zitten genieten op de fiets. "Dit was de beste teamprestatie waar ik deel van heb uitgemaakt in de tien jaar dat ik prof ben."

Wildplasser beschoten met pijl en boog

Een jonge Belg zal zich voortaan nog wel een keer bedenken als hij hoge nood heeft. De jongeman werd namelijk beschoten terwijl hij zijn blaas leegde tegen een boom. 

De 54-jarige dader uit Seraing, even nabij het Waalse Luik, zag de wildplasser gisteren vanuit zijn raam tegen een boom plassen. Hierop opende hij het raam, riep enkele scheldwoorden naar de jongeman en schoot met zijn boog een pijl af richting de zeikerd.

Hierop vluchtte de arme drommel naar zijn auto, waarna een pijl rakelings langs hem scheerde en zich in een portier boorde. Omdat de jongeman geen schrammetje had, liep de dader naar beneden met het dreigement zijn hond op hem los te laten.

De schutter is dezelfde dag nog opgepakt in zijn woning. Hij blijkt een sportschutter te zijn, met meerdere bogen in zijn bezit. De politie heeft hem vandaag voorgeleid aan het Luikse parket.

Oude LucasArts-games via Steam

Sommigen doen wat lacherig over Twitter als nieuwsbron, maar soms kun je er toch leuke nieuwe aankondigingen vinden. Afgelopen vrijdag gaf iemand van LucasArts via Twitter wat hints over een aankondiging die vandaag gedaan zou worden, en hij of zij zei erbij dat vooral liefhebbers van klassieke games er blij mee zouden zijn. Welnu, het blijkt dat LucasArts een samenwerking aan is gegaan met Steam. Een hele hoop oude games worden binnenkort via Steam digitaal aangeboden. Het gaat dan zowel om de klassieke adventures als om een paar Star Wars-games en andere gouwe ouwe games.

Vanaf aanstaande woensdag zijn de eerste tien games beschikbaar:
Armed and Dangerous
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure
LEGO Indiana Jones: The Original Adventure
LOOM
Star Wars Battlefront II
Star Wars Republic Commando
Star Wars Starfighter
The Dig
Thrillville: Off the RailsDarrell Rodriguez, directeur van LucasArts, wil op deze manier een hele nieuwe generatie kennis laten maken met de klassiekers van LucasArts.
"This effort is going to make it possible to introduce a whole new generation of gamers to LucasArts' classic games. It also gives more people a chance to play our games by making them available long after they've disappeared from store shelves. We hope our fans are as excited as we are about our plans and we can't wait to share what's coming next. This is just the beginning."

De prijs voor deze games is nog niet bekend gemaakt. Meer games volgen later.

'Harrison Ford nog een keer Indy'

Harrison Ford zal nog een keer de rol van Indiana Jones vertolken, althans dat meldt het Amerikaanse tabloidprogramma The Insider. De acteur zal terugkeren in het vijfde deel van de Indiana Jones-reeks. De opnames zullen pas volgend jaar beginnen en de film zal een jaar later uitkomen.

De bron meldt dat Ford nog in een goede vorm verkeert en nog steeds het merendeel van zijn eigen stunts zelf doet. Acteur Shia LaBeouf meldde onlangs dat regisseur Steven Spielberg het plot inmiddels heeft afgerond. Of de bedenker van Indiana Jones George Lucas een betekenis zal hebben voor het vijfde deel is niet bekend.

[MotoGP] Stoner ondergaat medische tests

MotoGP-coureur Casey Stoner zal in de Verenigde Staten aanvullende medische tests ondergaan om de onderzoeken wat er met de Australiër aan de hand is. De Ducati-rijder kampt al sinds de Grand Prix van Catalunya met maagproblemen welke hem hinderen tijdens de wedstrijden.

Op Laguna Seca kon Stoner aanvankelijk het tempo vooraan goed volgen, maar gedurende de race verslechterde zijn fysieke conditie, waarna hij op ruime achterstand genoegen moest nemen met plaats vier. "Vandaag voelde ik mij na de race niet zo slecht als in de vorige twee races, maar goed is het niet. Ik vond het lastig om mijn concentratie in de laatste paar ronden te bewaren, omdat ik op het laatst wat bedwelmd was," zei Stoner.

"Mijn linkerarm was aan het einde van de race erg moe, omdat dit circuit erg veel linkerbochten kent en mijn linkerpols nog steeds niet voor 100% beweegt na mijn operatie in de winter. Ik ben wat teleurgesteld, omdat ik zonder al die problemen veel beter had gekund."

Uitslagen Tourvoorspeller ronde 3

Vandaag stond de 3e etappe in de Tour de France op het programma. De etappe werd werderom gewonnen door Mark Cavendish. Voor FOK!sport hoog tijd om de punten in de Tour-voorspeller uit te delen.

In deze etappe waren twee dagwinnaars. Kluupkluup en wx kwamen tot 55 punten. Antaresje eindigde met 52 punten op de derde plaats.

In het klassement gaat Dieptriest nog steeds aan de leiding met 169 punten. BassieD volgt met 167 punten op de tweede plaats. De derde plaats word gedeeld door Inspire en Lookbehind, zij hebben beide 164 punten. Op een gedeelde vijfde plaats vinden we dwerg en DaiSaigo met 164 punten.

Morgen staat de vierde etappe op het programma. Dit is een ploegentijdrit van en naar Montpellier over 39 kilometer. Deze hoeft niet ingevuld te worden aangezien iedereen voorafgaand aan de Tour al zijn ploeg heeft doorgegeven.

Toy Story 3 wordt serieuze afsluiter

Een van Pixars grootste successen zijn de twee delen uit de Toy Story-reeks. De levende speelgoedfiguren uit 1995 en 1999 komen 11 jaar later terug in het slot van de reeks, Toy Story 3. Pixar onthulde dat het derde deel een serieuze afsluiter wordt voor de speelgoedfigurenreeks.

Lee Unkrich, bekend van onder andere Finding Nemo, zal het derde deel gaan regisseren. Angus Maclane, medewerker van Pixar, liet alvast iets los over de nieuwe Pixarfilm: "Deze film komt 11 jaar later uit, dus Andy staat op het punt om te gaan studeren. We zijn allemaal opgegroeid met zulk speelgoed en we houden ervan, maar we hebben allemaal ook andere prioriteiten."

Buzz Lightyear en zijn vrienden keren op 28 juli 2010 terug in de Nederlandse bioscopen.


Trailer Toy Story 3

FOK!radio meet de zenuwen van voorzitter MJ-fanclub

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

In de nacht van 25 op 26 juni heeft Willy Gijsman geen oog dicht gedaan. Ze is de hele nacht opgebleven om het nieuws over de dood van haar grote idool op de voet te volgen. Gijsman is de voorzitter van de officiële Michael Jackson-fanclub en ze kan nog altijd niet geloven hoe het zover heeft kunnen komen. Ze reisde de King of Pop over de hele wereld achterna. Morgenavond is de herdenking van Michael Jackson in LA. Gaat ze daar ook weer heen, of volgt ze het in Nederland? We gaan het aan haar vragen. En zijn we morgen van de Jackson-mania af? Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten gaan namelijk vanaf vandaag ook hun kunsten laten horen in FOK!radio. Vanavond is de beurt aan binsmeister. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Passagier krijgt defect vliegtuig aan de praat

Een passagier van een Boeing 757-200 heeft een vliegtuig weten te repareren in Menorca, meldt de BBC vandaag. De ingenieur voor vliegtuigbouw heeft met zijn hulp een urenlange vertraging weten te voorkomen.

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Thomas Cook was op weg naar Glasgow. Aanvankelijk kregen de passagiers het nieuws dat ze maar liefst acht uur vertraging hadden.  Er moest een ingenieur uit Groot-Brittannië worden ingevlogen om het defecte vliegtuig te repareren.

Maar de vliegtuigexpert, die ook naar huis wilde, besloot te hulp te schieten waardoor het vliegtuig snel weer de lucht in kon. Uiteindelijk landde de Boeing met een halfuurtje vertraging.


Passagier krijgt defect vliegtuig aan de praat  (foto: DAG)

Fiorentina neemt Marchionni over van Juve

Fiorentina heeft Marco Marchionni aangetrokken. De middenvelder komt over van Juventus. Hoe lang Marchionni verbonden wordt aan La Viola is niet bekend.

Fiorentina maakte het nieuws bekend op de officiële website van de club. De vereniging uit Florence neemt de middenvelder voor twee miljoen euro over. Zij komen dan in bezit van de helft van de transferrechten van Marchionni.

Door de overgang wordt de speler herenigd met Cesare Prandelli. De oefenmeester van Fiorentina werkte tussen 2002 en 2004 ook al samen met Marchionni. De transfer betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van de transfergeruchten rondom Royston Drenthe. De Nederlander werd nadrukkelijk met de Italianen in verband gebracht.

Ambrosini nieuwe aanvoerder van Milan

De nieuwbakken AC Milan-trainer Leonardo heeft tijdens zijn eerste persconferentie bekend gemaakt dat Massimo Ambrosini zijn nieuwe aanvoerder zal zijn.

Tijdens de persconferentie liet Leonardo blijken onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van Ambrosini. "Massimo zal mijn nieuwe aanvoerder voor het komende seizoen worden. Max heeft Milan-bloed door zijn aderen stromen en dat maakt hem uitermate geschikt als aanvoerder. Hij staat net als Maldini, Albertini, Costacurta en Baresi symbool voor AC Milan", aldus de oefenmeester.

De routinier staat op het punt een nieuw contract te tekenen. De zaakwaarnemer van de middenvelder vertelde reeds aan het Italiaanse Calciomercatonews dat de verlenging van het contract een kwestie van tijd is. "Ik kan vertellen dat ik optimistisch ben over de onderhandelingen. Ik verwacht een overeenkomst in een van de komende dagen."

Ambrosini kan tot de oudgedienden van Milan gerekend worden. De middenvelder is al sinds 1995 aan de Rossoneri verbonden. Zijn huidige contract verloopt in juni 2010.

Ryanair wil passagiers staand vervoeren

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gevraagd om zijn toestellen zodanig aan te passen dat een aantal passagiers staand kunnen worden vervoerd. Met de maatregel wil Ryanair meer passagiers in zijn toestellen krijgen, zo liet het vandaag weten.

Boeing zou hiertoe speciale "verticale stoelen" moeten ontwikkelen. "Passagiers hoeven niet volledig rechtop te staan, ze krijgen een soort kruk waar ze op kunnen leunen", aldus een woordvoerder van Ryanair. De lowbudgetvliegmaatschappij wil vier rijen, ofwel twaalf stoelen, verwijderen om ruimte te maken voor de staanplaatsen.

Ryanair speelde onlangs met het idee om een extra heffing voor zware passagiers, een zogenaamde 'vetbelasting', in te voeren. Dit plan ging om praktische redenen van tafel. Ook willen de Ieren mensen laten betalen die op het vliegtuig gebruikmaken van het toilet.

 


Ryanair wil passagiers staand vervoeren  (foto: ANP)
 

Mexicaanse griepfeestjes hip in Londen

Geloof het of niet, maar er zijn mensen die graag besmet willen worden met de Mexicaanse griep. In Londen worden speciale Mexicaanse griepfeestjes gehouden waar bezoekers elkaar zoenen in de hoop het virus op te lopen. Dat meldt de BBC. De gedachte erachter: dan hebben we het alvast gehad voor het virus agressiever wordt. Gezondheidsexperts vinden de feestjes zorgelijk en een "slecht idee".

Mensen proberen de Mexicaanse griep op te lopen van vrienden nog voor de winter, wanneer het griepvirus mogelijk nog dodelijker wordt. Op Facebook worden feestjes aangekondigd die besmette en niet-besmette mensen bij elkaar moeten brengen. Het hoofd van de British Medical Association, Richard Jarvis is niet te spreken over de feesten. "Ook al is het een mild virus, mensen worden alsnog ziek en er is een kans dat je eraan dood gaat.

De arts waarschuwt dat als mensen zich bewust laten besmetten er minder controle is over de griep en dat het verspreiding in de hand werkt. Ook waarschuwt hij dat vermoeide artsen die overuren draaien door de Mexicaanse griep sneller "slechte beslissingen maken" en dat "chronisch vermoeide artsen kwetsbaar worden voor gezondheidsproblemen."

In Londen zijn er nu naar schatting 2000 mensen besmet met de griep, in heel Groot-Brittannië zijn het er 7447. Wereldwijd heeft de World Health Organization (WHO) 70.000 besmettingen vastgesteld. In Mexico is de griepepidemie het zwaarst: meer dan 10.000 mensen hebben daar de ziekte onder de leden.

De WHO adviseert mensen met griepverschijnselen om vooral binnen te blijven en een arts thuis langs te laten komen. Feestjes zijn dus uit den boze.

 


Mexicaanse griepfeestjes hip in Londen  (foto: DAG)
 

Tour: Cavendish wint wederom

Mark Cavendish heeft ook de derde etappe in de Tour de France gewonnen. In de sprint van de kopgroep was hij in La Grande-Motte te sterk voor Thor Hushovd en Cyril Lemoine. Fabian Cancellara behield de leiding in het klassement.

In Marseille ging het peloton van start over 196,5 kilometer naar La Grande-Motte. Vanuit de start gingen gelijk vier renners er vandoor. Maxime Bouet, Samuel Dumoulin, Koen de Kort en Ruben Pérez. Het kwartet kreeg al snel een voorsprong van bijna dertien minuten. Ondertussen speelden de ploegen hoog spel en het was de Saxo-bank die enkele minuten van de voorsprong afreed, waarna Team Columbia de voorsprong snel verkleinde.

Met nog dertig kilometer te gaan kwam de wind schuin van voren, waarna het peloton op een lint werd gezet en brak. Een groep van dertig renners, waaronder Lance Armstrong en Fabian Cancellara, wisten weg te komen. Omdat ook Mark Cavendish er bij zat werd vol doorgetrokken, waarbij alle favorieten moesten achtervolgen. Uiteindelijk was het Mark Cavendish die wist te winnen voor Thor Hushovd. De favorieten kwamen op veertig seconden van de eerste groep over de streep.

Ecclestone verkeerd begrepen in interview

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat er na zijn interview met The Times een groot misverstand is ontstaan. Daarin verdedigde de Brit delen van het beleid van Adolf Hitler, wat hem op zware kritiek van Joodse organisaties kwam te staan.

"Het is allemaal een groot misverstand," zei Ecclestone in Bild. "In het interview spraken we over structuren en dat het daarin soms goed is om het zo te doen en sterke beslissingen te maken zonder ergens rekening mee te houden. Ik gebruikte Hitler niet als een positief voorbeeld, maar om te zeggen dat voordat hij zijn misdaden beging de werkloosheid en de economische problemen oploste."

Bild vroeg Ecclestone ook of hij nu excuses aan zou moeten bieden. "Het was nooit mijn bedoeling om een gemeenschap te beledigen. Veel vrienden van mij zijn zelfs Joods. Iedereen die mij kent zal zeggen dat ik nooit een minderheid aanval."

Top of Flop User's Choice: Fahrenheit Twins

De zesde ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog kreeg alweer een top. Trenchcoat's "Whatcha Got" had een echt goeie vibe. Sh0g had er zelfs op kunnen dansen met z'n meisje. Wat wil je nog meer? Een absolute top dus!

Omdat de User's Choice zo goed scoort doen we er nog eentje. Max Bergman stuurde een tip in. Het zal wel toeval zijn dat in zijn getipte band ook ene Max Bergman als drummer figureert. Er zijn wel meer hondjes die Fikkie heten, nietwaar?

Fahrenheit Twins is een indie rock band uit het Brabantse Boxtel. De twins zijn Max, Sander, Thomas en Teun. Een paar weken geleden debuteerden ze met hun eerste videoclip “O Captain!

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Cavendish wint wederom in Tour

Mark Cavendish heeft ook de derde etappe in de Tour de France gewonnen. In de sprint van de kopgroep was hij in La Grande-Motte te sterk voor Thor Hushovd en Cyril Lemoine. Fabian behield de leiding in het klassement.

In Marseille ging het peloton van start over 196,5 kilometer naar La Grande-Motte. Vanuit de start gingen gelijk vier renners er vandoor. Maxime Bouet, Samuel Dumoulin, Koen de Kort en Ruben Pérez. Het kwartet kreeg al snel een voorsprong van bijna dertien minuten. Ondertussen speelden de ploegen hoog spel en het was de Saxo-bank die enkele minuten van de voorsprong afreed, waarna Team Columbia de voorsprong snel verkleinde.

Met nog dertig kilometer te gaan kwam de wind schuin van voren, waarna het peloton op een lint werd gezet en brak. Een groep van dertig renners, waaronder Lance Armstrong en Fabian Cancellara, wisten weg te komen. Omdat ook Mark Cavendish er bij zat werd vol doorgetrokken, waarbij alle favorieten moesten achtervolgen. Uiteindelijk was het Mark Cavendish die wist te winnen voor Thor Hushovd. De favorieten kwamen op veertig seconden van de eerste groep over de streep.

Uitslag etappe drie

Pos.RennerTeamTijd
1Mark CavendishTeam Columbia5:01.24
2Thor HushovdCerveloz.t.
3Ceryl LeMoineSkil-Shimanoz.t.
4Samuel DumoulinCofidisz.t.
5Jérôme PineauQuick Stepz.t.
6Fabian CancellaraSaxo Bankz.t.
7Fabian WegmannMilramz.t.
8Fumiyuki BeppuSkil-Shimanoz.t.
9Maxime BouetAgritubelz.t.
10Linus GerdemannMilramz.t.
20Koen de KortSkil-Shimanoz.t.

Klassement na etappe 3

Pos.RennerTeamTijd
1Fabian CancellaraSaxo Bank9:50.58
2Tony MartinTeam Columbia+ 0,33
3Lance ArmstrongAstana+ 0,40
4Alberto ContadorAstana+ 0,59
5Bradley WigginsGarmin-Slipstream+ 1,00
6Andreas KlödenAstana+ 1,03
7Linus GerdemannMilram+ 1,03
8Cadel EvansSilence Lotto+ 1,04
9Maxime MonfortTeam Columbia+ 1,10
10Levi LeipheimerAstana+ 1,11
34Robert GesinkRabobank+ 1,56

Renault neemt updates mee naar Duitsland

Het Formule 1-team van Renault neemt behoorlijke aerodynamische updates mee naar de Grand Prix van Duitsland. Hiermee hoopt de Franse renstal achter Red Bull Racing en Brawn GP het derde team te worden.

Alonso was gefrustreerd omdat zijn team alleen maar punten kon sprokkelen en niet voor de podiumplaatsen mee kon doen. Met de nieuwe updates hoopt het team een stap voorwaarts te maken. "Nieuwe aerodynamische updates worden iedere race geïntroduceerd en we hebben een redelijke upgrade voor de Nürburgring, inclusief een nieuwe versie van de voorvleugel. We hopen ook nieuwe wielcovers, een nieuwe motorkap mee te nemen en enkele mechanische updates," zei directeur engineering Patt Symonds.

"We zitten in eenzelfde positie als vorig jaar toen we zeiden dat we het seizoen wilden eindigen met de derde snelste auto van het veld. Om dat dit jaar weer te doen is lastig omdat het middenveld dichter bij elkaar zit en we op minder dingen kunnen ontwikkelen."

Noord-Koreaanse scheldkanonnade

Het regime van Noord-Korea maakt er een dagtaak van de president van aartsvijand Zuid-Korea te beledigen. Sinds het begin van dit jaar heeft president Lee Myung-bak meer dan 1700 beledigingen vanuit het noorden over zich heen gekregen, een gemiddelde van 9,9 per dag.

Dat heeft een topambtenaar van het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging uitgerekend, meldde het nationale persbureau Yonhap vandaag. Dat aantal zou volgens analist Lee Chan-ho veel hoger zijn geweest als hij ook de opinieartikelen in de Noord-Koreaanse staatskranten had onderzocht.

De toch al gespannen verhoudingen tussen Pyongyang en Seoul zijn de afgelopen maanden nog verder verslechterd. Dat blijkt ook uit het onderzoek: vorig jaar hoefde Lee nog maar acht scheldwoorden per dag te verwerken.

Het afgelopen weekeinde zette het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA de verbale aanvallen door. Lee werd onder meer uitgemaakt voor marionet van de Verenigde Staten en leider van een groep verraders. Volgens Pyongyang maakt de president zich schuldig aan een fascistische onderdrukking van vooruitstrevende mensen en is niets hem te min om zijn politieke hebzucht te bevredigen.

'Koffie geneest Alzheimer'

Britse wetenschappers hebben ontdekt dat koffie een mogelijk medicijn tegen Alzheimer is. De wetenschappers hebben bewijzen gevonden dat caffeïne de ziekte niet alleen voorkomt, maar zelfs kan genezen.

De leider van het onderzoeksteam, dokter Gary Arendash, meldt: "De nieuwe resulaten tonen het bewijs aan dat caffeïne een levensvatbaar geneesmiddel zou kunnen zijn voor permanente gevallen van Alzheimer. Dat is belangrijk want caffeïne wordt door veel mensen gebruikt. Het stofje dringt gemakkelijk door tot de hersenen en het beïnvloedt vrijwel direct het ziekte-proces."

Bij de ziekte komen abnormale eiwitten in de hersenen terecht, zogheten amyloids. Bij experimenten met het toedienen van caffeïne aan muizen bleek dat de aanwezigheid van deze eiwitten met vijftig procent was gedaald. De onderzoekers hopen spoedig dezelfde resultaten te behalen bij mensen.

Sky News schrijft dat voor vergelijkbare resultaten bij mensen met Alzheimer een dagelijkse consumptie van vijfhonderd milligram caffeïne nodig is. Dit is vergelijkbaar met twee koppen koffie, of twintig blikjes cola.

Jongeren: "Illegale wapens gemakkelijk te krijgen"

Uit een enquête van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag, blijkt dat 56 procent van de jongeren geen moeite heeft met het illegaal verkrijgen van een wapen. De enquête werd gehouden onder bijna 1900 jeugdigen, in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar.

De jongeren komen aan de wapens via internet, kennissen of een illegale handelaar. Vanavond besteedt EénVandaag in de uitzending aandacht aan het gemak waarmee bijvoorbeeld een vlindermes of pepperspray geregeld kan worden via internet.

EénVandaag onderzocht het wapenbezit onder jongeren. Eenderde van de ondervraagde jongeren kent iemand die een wapen bezit, en eentiende beweert zelf een wapen te hebben. Opvallend is dat bijna alle wapenbezitters jongens zijn. Bij de meisjes is het wapenbezit juist heel laag.

Twintig procent van de ondervraagden voelt zich veiliger met een wapen op zak. De grootste groep voelt zich juist minder veilig, als men over straat gaat met een mes, pistool of pepperspray op zak. Dit zijn vooral meisjes.

Een ruime meerderheid van de jongeren is een voorstander van het preventief fouilleren door de politie. Agenten mogen zonder aanleiding onderzoeken of je een wapen bij je draagt, zo stelt tachtig procent van de ondervraagden. Ook zijn de jongeren voor het geven van pepperspray aan buschauffeurs, een voorstel van Mark Rutte.

De aflevering van EénVandaag waarin de resulaten van het onderzoek te zien zijn wordt om 18.15 uur uitgezonden op Nederland 1.

Walking fridge wandelt de zomer in

We hebben er even op moeten wachten, maar er is een vervolg op de bekende walking fridge. Heineken Nederland schreef samen met Brandfighters een wedstrijd uit om een zomers vervolg te maken op deze grappige reclame. De opdracht luidde: "Wat gaat de walking fridge deze zomer doen?"

De afgelopen twee maanden ontvingen de organisatoren van de wedstrijd 33 verrassende inzendingen. Hoewel er verschillende sterke filmpjes tussen zaten, werd 'What men really want' door de jury als beste video verkozen. De makers hebben de video gemaakt met slechts een fotocamera en een budget van nul euro.

De wedstrijd was een experiment van Heineken Nederland. Videotalenten, veelal in opleiding bij een film- of creatieve school, die konden meedoen aan de wedstrijd door een 'viral video' te maken. Dat wil zeggen: een (YouTube) filmpje maken dat zo goed is, dat het zich als het ware als een virus over het internet verspreidt. Wie meedeed maakte kans op een geldbedrag en spekte ook nog eens zijn portfolio met een groot merk.

Floris Cobelens, marketing manager bij Heineken: "Ze waren allemaal erg leuk, met een paar ijzersterke ertussen. De winnaar zullen we plaatsen op onze website en onder de aandacht brengen op internet." Ook de organisator van de wedstrijd, Brandfighters, zegt verrast te zijn over de inzendingen. "We zijn erg onder de indruk van de kwalitatieve en technische vaardigheden van de talenten", lieten Jan-Paul de Beer en Oskar Bolhuis, oprichters van Brandfighters, weten.

Of het filmpje net zo goed is als het vorige filmpje van Heineken, moet nog blijken. De 'walking fridge'-commercial werd namelijk eerste in de Gouden Loekie Top 10 van de maand mei. Onderstaand nog de top 3, zoals deze door de jury (bestaande uit de community van meer dan 300 videotalenten, Heineken, reclamebureau TBWA, de bedenkers van de walking fridge, en de oprichters van Brandfighters) werd samengesteld:
1. What men really want
2. Walking bar
3. Washed ashore

What men really want...

Demo van Borderlands nog onzeker

Gearbox' gestyleerde, maar toch zeker zeer serieuze RPG/shooter Borderlands krijgt waarschijnlijk geen demo. Of misschien toch wel. Maar toch ook weer niet. Lastig gaat het in ieder geval wel worden.

Borderlands is namelijk een game in een open wereld, waarbij het altijd lastig is om een representatieve demo te maken. Gearbox' Mikey Neumann aan het woord:

We talk about a demo every day. We would love to do a demo. If and when we do one, I don't know if it'd be pre-launch or post-launch, because there's a lot of factors there.

We would love to promise a demo, we can't quite yet, we just want to get the game done. That's always the hardest thing for developers to do - you never quite know how the time's going to work out. We're doing really well, but I can't promise it.

Onduidelijke taal dus! Borderlands wordt op 23 oktober verwacht op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Heracles ziet af van Lasnik

Heracles Almelo zal niet in zee gaan met de Oostenrijkse middenvelder Andreas Lasnik. De Almeloërs zijn momenteel op zoek naar een creatieve middenvelder en dachten met de 25-jarige voetballer de juiste spelers te hebben gevonden.

De Oostenrijker trainde donderdag op proef mee en speelde vrijdag de hele wedstrijd mee in het oefenduel bij OZC Ommen.

Lasnik bleek echter niet de gewenste versterking en is inmiddels alweer naar huis. "Een goeie voetballer, maar niet de nummer 10 die wij zoeken," luidde de uitleg van trainer Gertjan Verbeek tegenover TC Tubantia.

Het voorbije seizoen speelde Lasnik voor het Duitse Alemmania Aachen.

Gabri en Luque niet mee op trainingskamp

De Spanjaarden Gabri en Albert Luque zijn door Ajax-trainer Martin Jol niet opgenomen in de selectie voor het trainingskamp in De Lutte, zo melden de Amsterdammers op hun eigen website.

De afwezigheid van Gabri wordt veroorzaakt door een achillespeesblessure die hij onlangs opliep. Hierdoor zal de middenvelder voorlopig aangepast moeten trainen.

Naast Gabri blijven ook Luque, George Ogararu en Javier Martina achter in Amsterdam. Trainer Jol neemt 27 spelers mee naar De Lutte.

Ajax zal de komende week oefenwedstrijden spelen tegen WKE (dinsdag), HZVV (donderdag) en Huizen (zaterdag), waarna de selectie van de Amsterdammers zaterdag zal terugkeren.

DiRT 2 uitgesteld om gebruik te kunnen maken van DirectX 11

Codemasters heeft vandaag aangekondigd dat de PC-versie van Colin McRae: DiRT 2 is uitgesteld naar december zodat de game gebruik kan maken van DirectX 11. De console-releases staan nog wel gepland voor september.

DirectX 11 zal beschikbaar komen met de release van Windows 7 in oktober dit jaar, en komt dan ook als download naar Windows Vista. Net zoals met eerdere versies van DirectX zal een nieuwe grafische kaart nodig zijn om gebruik te maken van de nieuwe foefjes zoals verbeterde multi-threading ondersteuning, hardwarematige tesselation en Shader Model 5.0.

De eerste DirectX 11-ondersteunende hardware wordt verwacht van AMD, nog voor de release van Windows 7. Opvallend is het dan ook niet dat een woordvoerder van AMD aan het woord komt in het persbericht van Codemasters. Rick Bergman, de AMD goeroe in kwestie, meldt dat AMD software-engineers naar Codemasters heeft gestuurd om te assisteren in het ontwikkelen voor de nieuwe DirectX.

Als reden voor het uitstellen van de game wordt gemeld dat DirectX 11 te veel toevoegt aan de visuele ervaring voor PC gamers om het niet te ondersteunen. Of, zoals het hoofd van de technische dienst bij Codemasters het brengt:

While the console editions of Colin McRae: DiRT 2 will retain their September ship date, we believe that the DirectX 11 feature set is too compelling to ignore, especially considering how much more it can add to the visual experience for PC gamers. As a leader in digital racing entertainment, we are staying ahead of the pack by immediately taking advantage of key new technologies such as hardware tessellation, multi-threading and Shader Model 5.0 to deliver the most realistic, immersive and exhilarating racing experiences in the business. The fusion of DirectX 11 with Codemasters’ EGO™ Engine will raise the technical bar considerably in the racing genre.

Voor zover bij ons bekend is DiRT 2 de eerste aangekondigde game die gebruik zal maken van DirectX 11, andere games zullen ongetwijfeld volgen.

Yolanthe: 'Volgens mij vallen voetballers niet op homo's'

Brüno, het nieuwste alter ego van acteur Sacha Baron Cohen, heeft Yolanthe Cabau van Kasbergen onlangs een bezoekje gebracht.

In een interview voor Veronica Magazine voelt hij de ex van Jan Smit aan de tand over haar seksleven. Jan Smit was de laatste met wie ze de lakens deelde, bekent Cabau van Kasbergen. Hoe serieus het is met haar nieuwe speeltje Wesley Sneijder wordt niet helemaal duidelijk. "Voor de goede orde: ik heb geen relatie met Wesley. Ik vind hem wel leuk."

Überhomo Bruno wil van haar leren hoe je een voetballer versiert. "Ik ben altijd mezelf. Want uiteindelijk zal je dat ook zijn in je relatie. Het heeft geen zin om je voor te doen als iemand anders", leert Yolanthe hem.

Ze heeft teleurstellend nieuws voor Brüno: "Volgens mij vallen de meeste voetballers niet op homo's. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet."


Yolanthe: 'Volgens mij vallen voetballers niet op homo's  (foto: DAG)

Vechtersbazen aan top in UK charts

Dat Engelsen vechtersbaasjes zijn hoef je mensen die na een avondje uitgaan in aanraking zijn gekomen met dat gespuis van de overkant van Het Grote Nat niet meer uit te leggen. Dat dit zich uit in de softwarecharts is dan ook niet zo gek, mensen doen in een virtuele wereld over het algemeen toch het liefst wat ze IRL ook het liefst doen: mensen pijn doen, als het even kan met buitenlands wapentuig.

De charts zijn van de week van de week van 28 juni tot en met 4 juli:

1. FIGHT NIGHT ROUND 4
2. TIGER WOODS PGA TOUR 10
3. TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN
4. WII FIT
5. UFC 2009: UNDISPUTED
6. CALL OF JUAREZ: BOUND IN BLOOD
7. THE SIMS 3
8. PROTOTYPE
9. VIRTUA TENNIS
10. HARRY POTTER & THE HALF-BLOOD PRINCE
11. GRAND SLAM TENNIS
12. CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE
13. CALL OF DUTY: WORLD AT WAR
14. EA SPORTS ACTIVE
15. PROFESSOR LAYTON AND THE CURIOUS VILLAGE
16. MARIO KART
17. FIFA 09
18. OVERLORD II
19. GHOSTBUSTERS: THE VIDEO GAME
20. POKEMON PLATINUM

Tachtig klachten over Haagse CityKliniek

De politie Haaglanden heeft zeker tachtig meldingen gehad van mensen die klachten hebben over de misstanden bij de Haagse CityKliniek. Dat liet een woordvoerster van de politie vandaag weten.

Er moet nog worden uitgezocht of de mensen aangifte kunnen doen van bijvoorbeeld mishandeling of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Volgens de zegsvrouw gebeurt dat in overleg met het Openbaar Ministerie. "Het neemt nog wat tijd in beslag. We willen alle mensen spreken. Dan kunnen we de aangiftes bepalen. Ook zoeken we uit hoe we dit allemaal het beste kunnen aanpakken.

De kliniek moest ruim een week geleden op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de deuren sluiten na klachten over het overschrijden van de regels.

Ze overtrad vooral hygiëneregels. Zo grensde aan de operatiekamer een toilet, was de verpakking van medische hulpmiddelen als implantaten beschadigd en waren er geen faciliteiten om instrumenten te reinigen en te desinfecteren.

Rookcafé toeristische trekpleister geworden

Het Groningse café De Kachel, dat het hoger beroep tegen het rookverbod won, is sinds afgelopen vrijdag een heuse toeristische trekpleister.

Volgens eigenaar Gerhard Sannes komen veel mensen een kijkje nemen bij het café aan het Schuitendiep.

"Ik kan niet ontkennen dat we enig voordeel hebben gehad van alle aandacht”, vertelt hij. "Veel mensen die naar Groningen komen, willen gewoon even De Kachel zien."

Sannes heeft veel positieve reacties ontvangen sinds zijn café met succes in hoger beroep ging tegen het rookverbod. "De uitspraak van vrijdag heeft een enorme impact gehad. Als ik op het terras zit, moet ik doorlopend handen schudden. Ook op onze website wordt enorm positief gereageerd."


Rookcafé De Kachel toeristische trekpleister geworden  (foto: DAG)

Foto van Jan Smits getrouwde milf

Dat Jan en Yolanthe uit elkaar zijn, dat weten we inmiddels. Dat Yolanthe het met een voetballer doet is ook bekend. En dat Jan Smit het wel heel erg leuk heeft met de getrouwde moeder Liza moge ook bekend zijn. Alleen ontbrak er nog een foto van deze Liza.

Want bij de woorden 'getrouwde vrouw' en 'moeder' denk je al snel aan een veertigplusser. Glamourblog, de site van FOK!ster Angel, heeft echter een foto van de vermeende huismoeder Liza, die overigens inmiddels wel het echtelijk huis heeft verlaten. En hoewel smaken verschillen zouden veel mannen ongetwijfeld wensen dat getrouwde huismoeders er vaker zo uitzagen. Voor de afbeelding even klikken op zie foto .

TU Eindhoven scoort zilver op WK robotvoetbal

Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is gisteren in Graz in Oostenrijk net als vorig jaar tweede geworden op het WK RoboCup.

Tech United Eindhoven werd in de finale met 4-1 verslagen door regerend Europees kampioen RFC Stuttgart uit Duitsland. In de halve finale hadden de Eindhovense robots nog de vorige wereldkampioen Camabada van de Aveiro Universiteit uit Portugal verslagen met 2-0.

In Oostenrijk verloren de Eindhovense robots slechts twee wedstrijden, beide keren van de uiteindelijke wereldkampioen.

Tech United Eindhoven komt uit in de Middle Size League, de eredivisie van het robotvoetbal. In deze hoogste klasse spelen teams van vijf robots tweemaal vijftien minuten tegen elkaar. Vanaf het startsignaal spelen ze hun wedstrijden zonder menselijke tussenkomst.

De robots hebben camera’s waarmee ze bal en andere spelers kunnen volgen. Ze zijn zo geprogrammeerd dat ze zelf de wedstijdtactiek kunnen bepalen. 

Het WK wordt georganiseerd door RoboCup, een wereldwijde organisatie die onderzoek naar robotica stimuleert via het organiseren van onder meer robotvoetbalwedstrijden. Aan dit WK deden veertien teams mee.


TU Eindhoven scoort zilver op WK robotvoetbal  (foto: DAG)

[Upd] Blokkenschema Lowlands gelekt

Vanmorgen rond 8 uur stond heel even het blokkenschema van de vrijdag voor het Lowlandsfestival online. User ikvalopdikkewijven merkte dit vanmorgen op en meldde dit op het forum. Het festival vindt plaats op 21, 22 en 23 augustus op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen.

Het blokkenschema is inmiddels alweer verwijderd, maar gelukkig heeft user Sack_Blabbath de lijst met tijden gemeld in het sLLowchat-topic. Kaarten van het festival zijn helaas uitverkocht, maar via LiveNation zijn er tweedehands kaarten verkrijgbaar en er komen nog kaarten beschikbaar door de zwarthandel. Het volledige en officiële blokkenschema van Lowlands wordt op 30 juli bekendgemaakt in de programmakrant bij het NRC.next.

Het programma voor de vrijdag is hier na te lezen.

Update 15:00

Een medewerker van Lowlands heeft op Twitter bekendgemaakt dat dit nog niet de definitieve versie is van het blokkenschema. Voor de definitieve versie is het afwachten tot 30 juli. Tevens staan Opeth en Dizzee Rascal tegelijkertijd in de Grolsch, volgens het blokkenschema, maar Dizzee Rascal staat om die tijd in de Bravo.


Blokkenschema Lowlands gelekt (foto: ANP)

Koorddansen op grote hoogte

In China hebben twee koorddansers gisteren twee wereldrecords gebroken. 'Prins van het koord' Ahdili en zijn leerling Saddar kruisten elkaar op een koord dat op 1607 meter boven zeeniveau hing.

De draad was tussen twee bergen gespannen en hing 400 meter boven het Wolong meer. Het koord had een lengte van 1530 meter. Volgens CCTV.com was het voor het eerst dat iemand op een dergelijke hoogte over een koord liep.

Het kruisen op grote hoogte was het tweede wereldrecord dat de twee Chinezen vestigden. De beelden van de recordpoging kun je hier zien.

Khamenei: Iran slaat terug

De hoogste geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vandaag westerse mogendheden gewaarschuwd tegen inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Iran. Het land zal terugslaan, voorspelde hij.

De Iraanse leiding beschuldigt vooral de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ervan de hand te hebben gehad in de onlusten die na de omstreden presidentsverkiezingen van 12 juni uitbraken.

Een serie Iraanse medewerkers van de Britse ambassade in Teheran werd voor verhoor aangehouden. De Britse premier Gordon Brown zei dat de Europese Unie klaar is om actie tegen de arrestaties te ondernemen.

De Franse president Nicolas Sarkozy steunde vandaag in Evian de bezoekende Brown. Hij zei dat Frankrijk de Britten steunt en dat Iran een beter leiderschap verdiende.

Tal van Iraniërs verdenken de regering ervan de zittende president Mahmoud Ahmadinejad frauduleus aan een tweede ambtstermijn te hebben geholpen.


Iran slaat terug, waarschuwt ayatollah Khamenei  (foto: DAG)

Politie wil medisch dossier Michael Jackson

De politie in Los Angeles heeft kort na het overlijden van popster Michael Jackson zeker drie huiszoekingen verricht in de hoop een beter inzicht te krijgen in het medische dossier van de 25 juni overleden popster.  Dat meldde de krant The Los Angeles Times vandaag.

Het is volgens betrokkenen een moeilijke opgave omdat Jackson door de jaren heen verscheidene artsen en verplegers heeft geraadpleegd. De politie zou zich richten op zeker vijf artsen die Jackson ooit hebben bijgestaan en mogelijk medicamenten hebben voorgeschreven.

De recherche wil bijvoorbeeld weten of de artsen die Jackson medicijnen gaven, hun wereldberoemde patiënt ook daadwerkelijk onderzochten. De resultaten van de lijkschouwing worden niet binnen een maand verwacht.

Eerder berichtte The Los Angeles Times dat Jackson "talrijke flesjes" van het uiterst gevaarlijke verdovingsmiddel diprivan in huis had. Dat middel wordt in ziekenhuizen toegepast. De Amerikaanse Vereniging van Anesthesisten stelt dat diprivan "nooit buiten een gecontroleerde medische omgeving mag worden gebruikt."

Pre-order Left 4 Dead 2, krijg eerder toegang tot de demo

Left 4 Dead 2 zal net zoals zijn voorganger een demo krijgen waarbij mensen die gepreordered hebben eerder toegang krijgen tot de demo(alleen blijft deze demo waarschijnlijk wel na de launch beschikbaar). Dit gaat zowel op voor de 360 als de PC-versie. Er is nog geen datum bekendgemaakt, maar dat zal waarschijnlijk ergens liggen voor de aangekondigde launchdatum van 17 november.

Meer motion-controller patenten van Sony

Met de afgelopen E3 zijn alle drie de console-boeren op de motion-controller bandwagon gestapt. Microsoft zal met Project Natal komen en Sony heeft een precieze motion-controller gemaakt die gebruik maakt van de Playstation Eye. Dat het hier niet bij blijft voor Sony is te zien in een nieuwe patent dat Sony heeft ingediend.

In het patent staat beschreven hoe de Playstation Eye objecten in kan scannen en deze kan gebruiken in de game. Zo staat er een voorbeeld van een object in de vorm van een U maar dit zou moeten werken met elk object zoals bekers, flessen, honkbalknuppels en meer.
Leuk detail is dat de Playstation Eye die in de plaatjes te zien is draadloos met de Playstation 3 communiceert. Zal er een nieuwe Playstation Eye komen? Hopelijk weten we snel meer.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

El Moussaoui naar Excelsior

Samir El Moussaoui gaat per direct van FC Den Bosch naar Excelsior. De verdediger was begin juni met FC Den Bosch overeengekomen om op amateur-basis naar de Brabantse club te komen.

Manager Fred van der Hoorn: "Onze voorbereiding is in volle gang en verloopt goed, dus het vertrek van Samir is niet wenselijk en komt daarnaast niet overeen met onze onderlinge afspraken van begin juni. We wensen Samir succes."

El Moussaoui speelde in de periode tussen 2006 en 2009 bij ADO Den Haag. In die periode speelde hij slechts 39 wedstrijden en trof daarin geen doel.

Rijkaard: "Huntelaar en Heitinga onhaalbaar"

Sinds zijn aantreden bij Galatasaray werd de club van trainer Frank Rijkaard al aan meerdere Nederlandse spelers gelinkt. De internationals Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga werden onlangs genoemd, maar volgens Rijkaard is het niet verstandig om aan dergelijke aankopen te denken.

"Die categorie spelers is voor ons onhaalbaar," aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover Sportweek. "Ze zijn per direct welkom hoor, ik zou het fijn vinden als Huntelaar en Heitinga voor Galatasaray kiezen, maar zo werkt het dus niet," licht Rijkaard toe.

"Daarvoor hebben Real en Atlético teveel geld voor die jongens betaald. En ik ga ze in deze niks aanraden. Ik kan die jongens alleen van adviezen voorzien óp het veld."

Momenteel werkt Galatasaray in Nederland een trainingskamp af. Rijkaard en zijn assistent Johan Neeskens moeten in hun eerste weken bij de club nog wel wennen aan bepaalde eigenschappen van de Turkse spelers. "De Turkse spelers zijn harde werkers," aldus Rijkaard. "Ze willen soms zelfs iets teveel doen."

"Ze gaan er vol voor, willen altijd achter de bal aan blijven rennen. De spelers zijn erg nobel, edelmoedig, laat ik het zo maar noemen. En dat gaat wel eens ten koste van de organisatie. Maar Galatasaray heeft vorig seizoen wel Benfica uitgeschakeld in Europa, voordat de club geconfronteerd werd met een hausse aan blessures."

'Ajax volgt Inter-verdediger Rivas'

Ajax is momenteel driftig op zoek naar een centrale verdediger en werd de afgelopen dagen al aan verschillende spelers gelinkt.

In Italië doet men vrolijk mee met het speculeren. Sky Sport 24 legde zondag de link met Nelson Rivas, een 26-jarige verdediger van Inter die op de nominatie staat om te vertrekken.

Volgens het eerder genoemde medium zou Ajax interesse hebben in Rivas. De Colombiaan speelt sinds medio 2007 voor Inter, maar zou nu de club mogen verlaten. Coach José Mourinho wil zijn selectie voor komend seizoen inkrimpen. Om dit te bereiken willen de nerazzurri de overbodige verdediger van de hand doen.

Naast Ajax zouden ook de Italiaanse clubs Palermo, Lazio en Parma interesse hebben in Rivas. Vooralsnog zijn er vanuit Italië nog geen verdere berichten doorgekomen dat de Amsterdammers de Colombiaan zouden willen overnemen. Voorlopig lijkt Oguchi Onyewu derhalve nog altijd de belangrijkste kandidaat om als centrale verdediger te worden aangetrokken.

FC Emmen kwaad op Heerenveen-trainer Sollied

Bij FC Emmen is men woedend op Trond Sollied, de Noorse oefenmeester van sc Heerenveen.

Beide clubs hebben een samenwerkingsverband, wat onder meer inhoudt dat talenten van de Friese club de mogelijkheid krijgen om te rijpen in Emmen. In dat kader waren er enkele spelers van Heerenveen toegezegd aan de club uit Drenthe, maar Sollied trekt zich vooralsnog niets aan van deze toezegging en heeft de spelers in kwestie (Pawel Wojciechowski en Björn Jonsson, red.) meegenomen op trainingskamp.

Dat is bij Emmen-directeur Henk Eising in het verkeerde keelgat geschoten. "Natuurlijk baal ik hiervan," aldus een kwade Eising in het Dagblad van het Noorden. "Die jongens waren door Heerenveen-directeur Yme Kuiper duidelijk aan ons toegezegd. Nu moet ik weer aan de supporters uitleggen dat ze met Heerenveen op trainingskamp zijn, maar ontlok me maar geen verdere uitspraken."

Overigens heeft Eising er goede hoop op dat de spelers alsnog naar Emmen zullen komen. "We hebben duidelijke afspraken met de directie van Heerenveen. Ons is verteld dat die jongens komen, dus daar ga ik dan maar vanuit."

Microsoft wil reclame op Xbox Live

Reclamebureaus en designers zullen binnenkort meer artistieke vrijheid krijgen om campagnes op Xbox Live te starten die verder zullen gaan dan de huidige televisie-campagnes, aldus Sean Alexander van Microsofts Advertising Business Group. Microsoft wil binnen een jaar de nieuwe mogelijkheden, waaronder het gebruik van Silverlight, beschikbaar hebben op Xbox Live.

Alexander ziet vele mogelijkheden voor het systeem. "We are just starting to scratch the surface of what's possible," zegt hij. "As a marketer, your job is to build an emotional connection with the brand, no matter the platform."

Silverlight media op de Xbox zal er hetzelfde uitzien als de advertenties die door webbrowsers getoond worden. De technologie is vergelijkbaar met Flash, alleen kunnen de ontwikkelde filmpjes ook op de Xbox getoond worden en aangezien al ruim 6 miljoen bedrijven over de ontwikkeltools voor Silverlight beschikken wordt Xbox Live ook beschikbaar voor een groot aantal bedrijven.

Silverlight maakt het mogelijk om 1080p HD en 5.1 surround geluid af te spelen zonder schijfjes in de Xbox te hoeven steken. De applicatie werkt daarnaast erg goed samen met andere systemen zoals online kaartverkoop, zodat bijvoorbeeld een trailer van een nieuwe film getoond wordt en je daarna gelijk een kaartje kunt kopen.

In wat voor vorm we de reclame op Xbox Live kunnen verwachten is nog onbekend en zal het komende jaar gaan blijken.

Woods schrijft PGA National op zijn naam

Tiger Woods heeft weer een toernooi op zijn palmares bij kunnen schrijven. Dit keer was het het PGA National op de banen van Bethesda. De toernooizege was voor de Amerikaan zijn 68e in zijn loopbaan.

Woods had een totaal van 267 slagen nodig (dertien onder par), in zijn vierde ronde kwamen er 67 slagen aan te pas om de overwinning te pakken. Tweede werd Hunter Mahan, de landgenoot van Woods had één slag meer nodig. Anthony Kim, ook Amerikaan, eindigde als derde met 271 slagen.

Mahan speelde een geweldige laatste ronde en zette met een totaal van 62 slagen Woods behoorlijk onder druk. De veertienvoudig winnaar van een Major maakte aan de druk een einde door middel van een birdie op de zestiende hole.

KLM boekt winst, Air France verlies

KLM draait een stuk beter dan haar fusiepartner Air France. Uit nog niet gepubliceerde jaarcijfers blijkt dat Air France-KLM het afgelopen boekjaar diep in de rode cijfers is gekomen. Het verlies komt 100 procent voor rekening van Air France.

De Fransen verloren in totaal 300 miljoen euro. De KLM maakte daarentegen 159 miljoen euro winst. Volgens een woordvoerder is de Nederlandse maatschappij beter bestand tegen de recessie omdat ze kleiner en flexibeler is dan Air France.

Door de wereldwijde financiële en economische crisis schrappen Air France-KLM 7.000 banen. Bij KLM gebeurt dat echter zonder gedwongen ontslagen. KLM had nog een opsteker begin deze maand: de vliegtaks werd afgeschaft.

KLM boekt winst

Grote drukte op weg komend weekeinde

Automobilisten moeten het komende weekeinde rekening houden met extreme drukte op de weg. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) vandaag.

In de regio Midden beginnen aanstaande vrijdag de schoolvakanties in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Dat leidt tot een flinke verkeersstroom op de Nederlandse wegen.

Het gaat dan niet alleen maar om vakantiegangers die naar het buitenland vertrekken. Maar ook om Nederlanders die hun vakantieheil in het eigen land gaan zoeken. Zo verwacht de VID lange rijen auto's richting de Veluwe, Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland.

Bovendien is er in het weekeinde van 11 en 12 juli een aantal evenementen dat doorgaans ook veel publiek op de been brengt, zoals de Open Marinedagen in Den Helder en het dansfestijn Dance Valley in Spaarnwoude.

VID verwacht grote drukte op de wegen aankomend weekeinde  (foto: ANP)

Vitesse en Bochum eens over Kaloglu

Vitesse en VfL Bochum hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Sinan Kaloglu, die de opvolger van Ricky van Wolfswinkel moet worden.

De 28-jarige spits uit Turkije kan een tweejarig contract bij de club uit Arnhem ondertekenen. Hij onderhandelt maandag met de clubleiding van Vitesse. De Gelderse vereniging verwacht tot een akkoord te komen, schrijft de club op de eigen website.

Kaloglu moet ook nog medisch worden gekeurd. De eenmalig international scoorde vorig seizoen driemaal in achttien duels voor Bochum. Hij voetbalde in het verleden onder meer voor Bursaspor en Besiktas. Kaloglu gaat waarschijnlijk nog deze week met Vitesse op trainingskamp naar Zeeland.

De Turk moet de opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Van Wolfswinkel worden.

Bordeaux-talent Obertan bijna van United

Manchester United lijkt met Gabriel Obertan de tweede aankoop van deze zomer binnen te hebben.

De 20-jarige middenvelder staat onder contract bij de Franse kampioen Girondins Bordeaux. Hoewel Obertan in Frankrijk gezien wordt als een groot talent, staat de club niet onwelwillend tegenover een transfer. Het afgelopen halve seizoen werd hij immers uitgeleend aan Lorient.

Bordeaux-voorzitter Jean-Louis Triaud geeft in L'Équipe toe dat de Engelse topclub geïnteresseerd is. "Het heeft er alle schijn van dat de deal doorgang vindt", zegt Triaud. "Manchester United wil hem graag en wij zien ook graag dat Gabriel voor zo'n grote club speelt."

"We geven een officiële verklaring af als de tijd er rijp voor is", was de slotnoot van de preses. Arsenal, Internazionale en AC Milan lijken achter het net te vissen. Obertan speelt al in het eerste van Bordeaux sinds zijn zeventiende.

Hoge onderscheiding voor De Hoop Scheffer

Jaap de Hoop Scheffer is Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Premier Jan Peter Balkenende speldde hem de versierselen vanochtend op in het Catshuis in Den Haag.

De Hoop Scheffer werd ermee geëerd wegens zijn verdiensten als secretaris-generaal van de NAVO. Balkenende prees hem om zijn leiderschap en 'diplomatieke stuurmanskunst'. Ridder Grootkruis is de hoogste van de zes onderscheidingsgraden in de Orde van Oranje-Nassau


De Hoop Scheffer wordt onderscheiden  (foto: ANP)

Panorama door Michael Jacksons arcadekastencollectie

Breaking news: Michael Jackson is dood. Iedereen die vorige week niet onder een steen heeft gelegen weet dat de King of Pop niet meer is, maar wat niet iedereen weet is dat MJ een indrukwekkende arcadekastencollectie had. Daar kan je nu zelf quasi-rondlopen door middel van deze webpagina. Er staan niet alleen arcadekasten, maar ook Star Wars-poppen en Power Rangers bijvoorbeeld. Een jongensdroom? Misschien.Klik hier om de foto's te bekijken.

Puber veilt zijn naakte moeder

Een 18-jarige student uit Nieuw-Zeeland heeft geprobeerd vijf naaktfoto’s van zijn moeder te veilen op internet, meldt The New Zealand Herald. De zoon wilde wraak nemen op zijn moeder omdat hij de garage moest opruimen en oude troep op internet moest gaan verkopen. Gek genoeg vond zijn aanvankelijk pissige moeder het later toch een goed idee, omdat ze zo wat extra geld kon verdienen.

De website Trade Me was minder enthousiast over de oude pikante kiekjes. De site verwijderde tot teleurstelling van zoon en moeder amper een dag later de "onbehoorlijke foto’s", die ondertussen al 11.000 keer waren bekeken. "We willen niet een plek zijn waar mensen foto’s plaatsen van hun moeder in ondergoed" aldus de woordvoerder van het bedrijf.

De vrouw had ondertussen de smaak te pakken en mikte vervolgens glamourfoto’s van zichzelf online. Maar voor Trade Me was de maat ondertussen vol, het bedrijf wiste ook die foto’s meteen. De moeder baalt. "Ik zou de helft van de opbrengst krijgen. En ik had graag leuke reacties van kijkers op de site willen lezen".


Nieuw-Zeelandse puber zet naakte moeder op veilingsite  (foto: DAG)

Ludieke actie tegen zakkenrollers

Om mensen te waarschuwen voor zakkenrollers is de gemeente Rijswijk een ludieke actie gestart. In openstaande tassen van winkelende mensen worden door medewerkers van de gemeente houten handjes met daarop de tekst "dit had de hand van een zakkenroller kunnen zijn" gestopt.

Op de handjes is een verwijzing te vinden naar de website van de gemeente. Daar kan men tips vinden om te voorkomen dat zakkenrollers hun slag slaan. De actie volgt op een verdubbeling van het aantal aangiften van zakkenrollen in 2008 ten opzichte van een jaar eerder.

Ancelotti: "Biedingen op Terry worden geweigerd"

John Terry zal niet vertrekken bij Chelsea. Dit heeft Carlo Ancelotti, trainer van de ploeg uit Londen, laten weten. De verdediger zal voor geen enkel bedrag van de hand worden gedaan.

De laatste dagen gingen er geruchten dat Manchester City achter Terry aanzat, maar The Citizens zullen nu zeer waarschijnlijk bot vangen. "John is een symbool voor het team en zal volgend seizoen als aanvoerder fungeren," liet Ancelotti in een reactie weten. "Daarnaast wil hij voor altijd bij Chelsea blijven en wij willen hem ook graag behouden. Manchester City zou de verdediger graag contracteren, maar wij zullen alle biedingen weigeren."

Het is overigens niet voor het eerst dat Manchester City achter de diensten van Terry aan zit. Eind 2008 probeerde de ploeg uit Manchester de verdediger ook al aan te trekken, maar slaagde hier toen ook al niet in.

Terry speelde tot dusver 405 wedstrijden op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. In die periode trof hij 35 keer doel.

[Upd] Bruseghin toch geen gebroken pols

Gisteren maakten we al bekend dat Jurgen van de Walle de eerste uitvaller in de Tour de France was. De kans is groot dat Marzio Bruseghin de tweede gaat worden.

Bruseghin kwam in de tweede etappe, die door Mark Cavendish werd gewonnen, hard ten val en brak daarbij zijn pols. Het is nog niet duidelijk of de Italiaan, die voor Lampre rijdt, aan de derde rit in La Grande Boucle zal beginnen.

Update
Het blijkt uiteindelijk geen polsbreuk te zijn voor Marzio Bruseghin. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. De berggeit stapt gewoon op in etappe drie en zal de pijn verbijten.

Zhirkov naar Chelsea

Yuri Zhirkov is van Chelsea. Dat heeft nieuwbakken trainer Carlo Ancelotti na afloop van zijn eerste training bevestigd tegenover de massaal uitgerukte pers. De 'Russische Ronaldinho' komt over van CSKA Moskou.

De 25-jarige Zhirkov werd al maanden gelinkt aan een transfer richting Londen, maar nu is het dan zover. Hoewel Chelsea de overgang nog niet bevestigd op haar eigen website, heeft Ancelotti dat dus al wel gedaan.

De linkerflank-speler, die tijdens EURO 2008 een verpletterende indruk maakte, tekent een contract dat hem tot de zomer van 2012 aan The Blues bindt. De club heeft een optie om dat contract met één seizoen te verlengen. Zhirkov strijkt een weeksalaris van om en nabij de honderdduizend euro op.

In een eerste reactie laat Zhirkov meteen merken vol ambitie te zitten: hij wil de Champions League winnen. "Bij Chelsea hebben ze deze cup altijd al willen winnen. Toch is het steeds niet gelukt. Ik hoop dat dit met mijn komst zal veranderen", aldus de Rus, vlak voordat hij op het vliegtuig naar Londen stapte.

"Ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en ik ben er zeker van dat ik een plek in het elftal van Carlo Ancelotti kan veroveren. Gesproken heb ik hem nog niet, maar dat zal snel gebeuren. Dit is een droom voor me. Toen de mogelijkheid kwam, was het onmogelijk om de kans te laten passeren."

Zhrikov zal vandaag de medische keuring ondergaan. Wanneer de presentatie gepland staat, is nog niet bekend.

Advocaat tipte Feyenoord over Contofalsky

De Slowaak Kamil Contofalsky krijgt deze week de kans om een contract te verdienen bij Feyenoord. Contofalsky (31) staat momenteel onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, maar moet in Rusland Vyacheslav Malafeev voor zich dulden.

Daar Contofalsky speler van Zenit is, wekt het weinig verbazing dat Dick Advocaat (trainer van de UEFA Cup-winnaar van 2008, red.) de tipgever is in deze. "Dick Advocaat en Cor Pot kennen Contofalsky goed van Zenit en zijn heel enthousiast over hem," betoogt Feyenoord-trainer Mario Been in De Telegraaf. "We zijn ook door Advocaat op het spoor gezet van deze keeper. Dat bewijst maar weer eens het belang van dit soort contacten."

Pot was bij Zenit assistent van Advocaat en kent de Slowaakse doelman dus goed. "Hij was bij ons tweede keeper, maar hij is net zo goed als Malafeev," omschrijft Pot Contofalsky in het Algemeen Dagblad. "Maar omdat Contofalsky geen Rus is, stond hij er niet in. In de competitie moeten vijf Russen spelen. Als je keeper dan al een buitenlander is, heb je een probleem. Daarom staat de club ook niet onwelwillend tegenover een vertrek."

Volgens Pot zou Feyenoord Contofalsky zeer goed kunnen gebruiken. "Contofalsky is een goed keeper met een uitstekende uitstraling. Hij heeft goede reflexen en durft uit zijn goal te komen. Bovendien is het een prettige jongen."

De eventuele komst van Contofalsky wordt mogelijk gemaakt door de groep externe financiers, die eerder ervoor zorgde dat Dani Fernandez, Aleksandar Ignjatovic en Sekou Cissé naar De Kuip konden worden gehaald.

Verdachte taxichauffeur blijft nog vastzitten

De 37-jarige Amsterdamse taxichauffeur die ervan wordt verdacht dat hij een 44-jarige man zodanig heeft mishandeld dat die kwam te overlijden, zit nog vast.

Dat liet de politie vandaag weten. Het is nog niet duidelijk wanneer de man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Over de aanleiding van de ruzie tussen het slachtoffer en de chauffeur gisterochtend op het Leidseplein in Amsterdam is nog niets bekend.

Sectie op het lichaam moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Lees meer op de FOK!weblog .


Verdachte taxichauffeur blijft nog vastzitten  (foto: DAG)

"Rijders Manor F1 bekend in oktober"

Volgens John Booth, teambaas van Manor F1, het team dat volgend jaar debuteert in de Formule 1, wordt in oktober bekend gemaakt wie de coureurs zijn die voor dit team gaan rijden.

Ook zal in de komende maanden meer bekend worden over wie het team gaan financieren. Volgens de Britse krant The Guardian heeft Virgin Group-leider Sir Richard Branson zich voor 20 procent ingekocht bij Manor F1. De krant heeft een e-mail van Alan Donnelly, de rechterhand van FIA-voorzitter Max Mosley, aan de Saoedi-Arabische koninklijke familie achterhaald waarin dit te lezen is.

Alan Donnelly ontkent dit en zegt dat hij al in Saoedi-Arabië was voor zaken. Zowel Virgin als Manor weigerde commentaar te geven.

'Vansummeren dicht bij overgang naar Garmin'

De Belg Johan Vansummeren stapt waarschijnlijk vanaf volgend jaar op zijn fiets voor de Amerikaanse Garmin-ploeg. De 28-jarige Belg heeft al zijn bloedwaarden doorgegeven aan de ploeg met de Nederlander Martijn Maaskant.

Vansummeren liet weten door Garmin-manager Jonathan Vaughters benaderd te zijn. "We logeerden met Silence in hetzelfde hotel als Garmin en daar is Vaughters mij komen opzoeken. Ik heb mijn bloedwaarden al doorgegeven. Dat is de normale gang van zaken als iemand van team verandert," zo liet Vansummeren optekenen door Het Belang van Limburg.

Namen Jong Oranje-hockeysters voor WK bekend

Jong Oranje-bondscoach Sjoerd Marijne heeft zijn selectie voor het WK hockey in Boston rond. Daphne van der Velden (Oranje Zwart) kreeg zondag te horen dat zij ook afvalt. Dat betekent automatisch dat Willemijn Willemse - momenteel actief op het EK met Meisjes A - wel meegaat naar Amerika.

Marijne hoopt wel dat Van der Velden mee blijft trainen tot en met het vertrek naar Boston. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan kan hij een fitte Van der Velde als vervanger meenemen.

De achttien speelsters die naar het WK (van 3 tot en met 16 augustus) gaan zijn:
Ireen van den Assem, Willemijn Bos, Kiki Collot d'Escury, Fleur van Dooren, Margot van Geffen, Elsemiek Groen, Juliette Hentenaar, Kelly Jonker, Caia van Maasakker, Kitty van Male, Emilie Mol, Michelle van der Pols, Jacky Schoenaker, Joyce Sombroek (k), Roos Stam, Floortje Verheul, Mirte van der Vliet (k) en Willemijn Willemse.

'Real snijdt Ajax de pas af in strijd om Onyewu'

Niet alleen Ajax is gecharmeerd van de verdedigende kwaliteiten van Oguchi Onyewu. De Amsterdammers hebben concurrentie gekregen van Real Madrid. Dat schrijft El Mundo Deportivo maandag.

Onyewu is alleen kandidaat als de overgang van Liverpools Alvaro Arbeloa afketst. De Engelse club vraagt minstens negen miljoen euro, terwijl Florentino Pérez en co slechts vijf miljoen op tafel willen leggen.

Indien De Koninklijke zich daadwerkelijk mengt in de strijd om de handtekening van Onyewu, lijkt Ajax kansloos. Lyle Works, de zaakwaarnemer van de Amerikaans international, bevestigde maandag dat de Amsterdammers in onderhandeling zijn met de verdediger. Ook zei hij erbij dat er nog meer gegadigden zijn.

Onyewu is voor Real ook aantrekkelijk vanwege het marketing-technische gedeelte. Pérez zou namelijk graag de Amerikaanse markt veroveren en omdat Gooch - zijn bijnaam - naast een Amerikaans paspoort ook over een Belgisch burgerschap beschikt, gaat er geen niet-EU plek in het team van Real verloren.

Bezopen echtpaar betrapt bij drankcontrole

Bij een grote drankcontrole in Den Helder maakte een echtpaar uit Anna Paulowna het eergisteravond wel erg bont. Nadat eerst de vrouw werd aangehouden omdat ze te veel gedronken had, werd ook haar echtgenoot aangehouden, omdat die verder wilde rijden, maar eveneens gedronken had.

De 63-jarige vrouw werd bij de drankcontrole op de Ravelijnweg aan de kant gezet. Ze bleek drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de vrouw moest mee naar een politiebus voor een ademanalyse. De auto werd daarom bij een tankstation geparkeerd.

Daarop besloot de 68-jarige man zelf naar huis te rijden met de auto. Maar ook hij werd bij vertrek nog gecontroleerd, waarna bleek dat hij nog meer alcohol op had dan zijn vrouw. Ook hij moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Naast het bezopen echtpaar werden nog drie anderen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden 280 mensen gecontroleerd.

Ribéry: "Ik voel me onbegrepen"

In de media verschenen onlangs berichten dat Franck Ribéry koste wat kost wil vertrekken bij Bayern München. De Franse middenvelder nuanceert zijn uitlatingen nu.

In het Duitse Tageszeitung zegt Ribéry het volgende over de zaak. "Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil, ik voel me onbegrepen. Ik baal van de publieke discussie over mijn toekomst."

Ribéry deed zijn uitspraken vorige week donderdag in het Franse L'Équipe. "Ik wil geen onrust veroorzaken. Het is nu wachten of een club een voorstel doet. Ik wil geen onenigheid met Bayern München", aldus Ribéry.

Ribéry zou de vijfde topaankoop moeten worden van Real Madrid. De Duitse club wil z'n sterspeler niet laten gaan.

Pirlo wil bij Milan blijven

Andrea Pirlo wil niet vertrekken naar Chelsea. De Italiaanse middenvelder wil graag bij zijn huidige club AC Milan blijven.

Carlo Ancelotti, sinds kort manager van Chelsea, had Pirlo graag naar Londen gehaald. "Ik blijf bij Milan", zegt de Italiaans-international tegenover Corriere dello Sport.

"Sinds ik bij Milan speel, gaan er steeds geruchten over een vertrek. Bij iedere aanbieding wordt er veel over me geschreven en dan gebeurt er alsnog niets."

"Als ik de krant lees en mijn naam zie op de transfermarkt, geeft me dat een raar gevoel. Ik heb een contract bij Milan. Ik zie mezelf dan ook bij Milan volgend seizoen. Er zal niets gebeuren. Ik wil blijven."

Naughty Dog geeft broncode Uncharted: Drake's Fortune vrij

Het ontwikkelen van games is niet makkelijk. Alle platformen brengen weer andere problemen met zich mee en het kan even duren voordat een studio alles onder controle heeft. Dan is het natuurlijk er makkelijk als je hulp kunt krijgen van studio's die al meer ervaring hebben. Wie weet zien we binnenkort wel meer games als Uncharted: Drake's Fortune want de broncode voor deze game is vrijgegeven door Naughty Dog.

Niet iedereen heeft toegang gekregen tot deze code want alleen de first-party studio's zullen hiervan gebruik kunnen maken. Volgens Naughty Dog is het erg fijn dat de grote groep van first-party developers bij Sony erg open is over hun games en elkaar helpen als dat nodig is. Ze hebben dus de volledige code van Uncharted: Drake's Fortune vrijgegeven en zullen dit weer doen als ze klaar zijn met het tweede deel.

We've even posted the entire source code of Uncharted: Drake's Fortune to Sony's internal severs so that any first party developer can look through it, or borrow from it...and we plan on doing the same thing when Uncharted 2 ships.

Uncharted: Drake's Fortune verscheen in 2007 en wordt door veel gamers en critici nog steeds gezien als één van de beste en mooiste games op de Playstation 3. Met het tweede deel, dat deze herfst zal verschijnen, zoeken de makers de grenzen op met veel verschillende omgevingen en nog mooiere graphics.

ATP: Federer terug op plaats één

Roger Federer is terug op de hoogste positie van de wereldranglijst. Dit heeft de ATP maandag officieel naar buiten gebracht. De Zwitser dankt het resultaat aan zijn overwinning op Wimbledon en het afzeggen van Rafael Nadal.

Federer heeft nu 11.220 punten achter zijn naam staan. Dat zijn er 485 meer dan Nadal, zijn directe concurrent. De Nederlanders boekten op de nieuwe editie van de wereldranglijst geen progressie.

Ook in de top tien van de mannen veranderde nauwelijks wat. Andy Murray, die op het heilige gras van Londen tot de halve finales reikte, bleef op de derde plaats staan. Daarnaast kreeg verliezend finalist Andy Roddick extra punten, maar dit zorgde niet voor een stijging op de ranglijst. De Amerikaan staat nog altijd op de zesde plaats.

Tommy Haas maakte de grootste sprong. De Duitser stond voorafgaand aan Wimbledon op de 34e plaats. Mede door zijn plek in de halve finales steeg hij naar plaats negentien. Jesse Huta Galung mag zich nog altijd de beste Nederlander noemen. Zijn naam vinden we terug op de 148e stek.

Klaarkomen op Lady GaGa (topless)

Sommige mensen verdenken Lady GaGa er van dat ze een travestiet is. Sommige bronnen melden dat Lady GaGa hermafrodiet is. Feit is dat Lady GaGa topless heeft geposeerd.

De foto (hier , NSFW) laat GaGa zien met één ontblote borst en een soort ufo op haar hoofd. Overigens heeft de zangeres van Pokerface laten weten dat ze het enorm leuk vindt als fans klaarkomen op haar muziek. En dan zonder handen te gebruiken. "Als dat lukt ben ik tevreden", aldus Lady Gaga. En ach, anders hebben we altijd deze foto nog als hulpmiddel.

Michael Jackson gespot in Neverland

De geest van de onlangs overleden zanger Michael Jackson is gespot in zijn huis in Neverland. De geest werd ontdekt door oplettende kijkers van de live-uitzending van Larry King op CNN. De kijkers beweren dat het de geest was van de King of Pop.

Op de beelden is te zien hoe een geest door de gang zweeft en na een paar seconden weer verdwijnt. De beelden zijn gefilmd tijdens het programma Inside Neverland. In het programma had presentator Larry King een gesprek met Jacksons broer Jermaine. De camera stond gericht op een lange gang en aan het einde van de gang werd Jackson gespot. 

Larry King en de cameraploeg zagen in eerste instantie niet dat er een 'schaduwachtige verschijning' was gefilmd, maar toen de beelden verschenen zijn op Youtube ontstonden de eerste geruchten.

 

Is het Michael Jackson?
 

Sensation-publiek van podium gegooid

Tijdens Sensation White dit weekend zijn diverse bezoekers zonder pardon van een soort podium gegooid door de bewaking. Dat is te zien op amateurbeelden vanaf de dansvloer.

Het ronde podium (niet waar de DJ stond, maar gewoon een danspodium) stond vol met enthousiaste Sensation bezoekers die lekker stonden te dansen op de muziek. ID&T eigenaar Duncan Stutterheim had even daarvoor persoonlijk mensen op het podium uitgenodigd. De beveiliging vond het echter nodig de menigte zonder pardon van het drie meter hoge podium te gooien en te schoppen. Hieronder de beelden.


In transportsector daalt luchtvaart het hardst

In de Nederlandse transportsector krijgt de luchtvaart door de economische crisis tot nu toe de zwaarste klappen. In het eerste kwartaal daalde de omzet in de luchtvaart met bijna een kwart (24 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De transportsector als geheel zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar bijna 12 procent teruglopen.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook bij de binnenvaart en de zee- en kustvaart liep de omzet in het eerste kwartaal van 2009 sterk terug, aldus het CBS.

De binnenvaart zette 17 procent minder om dan een jaar eerder en de omzet van de zee- en kustvaart was 15 procent lager. In 2008 was er bij beide branches nog sprake van flinke omzetstijgingen.


In transportsector daalt luchtvaart het hardst  (foto: DAG)

Kubica: "Mooi moment om te presteren"

Robert Kubica hoopt komend weekend, tijdens de Grand Prix van Duitsland en tevens de thuisrace van BMW, een goed resultaat neer te zetten. De coureur van BMW Sauber reed pas één keer in de punten en kent tot dusver een tegenvallend seizoen.

"Er zullen komend weekend een hoop fans van BMW-Sauber langs de baan zitten. Dit zou dan ook een mooi moment zijn om goed te gaan presteren en een mooi resultaat te behalen," aldus Kubica, die in 2007 als zevende op de Nürburgring eindigde. "De Nürburgring is echter niet mijn favoriete circuit, ondanks de goede variatie aan bochten en de goede inhaalmogelijkheden."

C. Ronaldo: "Spaanse competitie beter"

Cristiano Ronaldo meent dat de Spaanse Primera Division het komende seizoen sterker is dan de Engelse Premier League. Dat zegt hij tegenover het Spaanse medium Marca.

De aankopen van de Spaanse clubs deze zomer zorgen er volgens Ronaldo voor dat de Primera División sterker wordt. Vooral Real Madrid versterkt zich enorm met onder meer Kaka, Ronaldo en Benzema.

"De Premier League is een hele goede competitie, maar ik denk dat de Spaanse competitie kwalitatief beter is", aldus Ronaldo, die vandaag wordt gepresenteerd bij Real. "En dat komt vooral door de aanwinsten van Real."

"Het wordt een geweldig jaar in Spanje. Alle spelers hebben ontzettend veel kwaliteit en scheidsrechters beschermen de spelers hier beter."

Het komende seizoen is Real Madrid gastheer van de Champions League-finale. "Het zou fantastisch zijn om de Champions League in ons eigen stadion te winnen. Maar we doen het stap voor stap. De eerste prioriteit is de landstitel."

DLC voor Call of Juarez: Bound in Blood aangekondigd

Techland, de Poolse ontwikkelaar van Call of Juarez: Bound in Blood, heeft downloadable content voor het spel aangekondigd. Het zou gaan om drie verschillende pakketten.

De eerste twee pakketten zouden multiplayer levels toevoegen aan het spel, het derde pakket zorgt voor extra singleplayer missies. Over een eventuele prijs is nog niks bekend, evenals over een releasedatum. Wel is bekend dat de content voor alle drie de versies beschikbaar komt, namelijk pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Call of Juarez: Bound in Blood kwam hier op 3 juli uit en is een first-person shooter die zich afspeelt in het wilde westen. Je speelt het spel als de gebroeders McCall, de broers, Ray en Thomas gaan op zoek naar een Azteekse schat, dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

'Eto'o lijkt Man. Utd te gaan versterken'

De Spaanse krant Marca meldt dat Samuel Eto'o naar Manchester United gaat vertrekken. De spits zou zich niet op zijn gemak voelen bij eventueel vertrek naar Manchester City. Bovendien zou de Kameroener geen nieuw contract bij FC Barcelona willen tekenen.

Manchester City zou Eto'o een torenhoog salaris hebben geboden, maar de spits lijkt te kiezen voor Manchester United. De laatstgenoemde ploeg wil graag een veelscorende aanvaller binnen halen en ziet in de speler een welkome aanvulling.

Eerder slaagde Manchester United er ook al in om Antonio Valencia aan te trekken. De Engelse ploeg betaalde ruim twintig miljoen voor de diensten van de middenvelder uit Ecuador.

Autorijden flink duurder dan tien jaar terug

De kosten voor autorijden zijn de afgelopen tien jaar veel harder gestegen dan de inflatie. Sinds januari 1999 is het algemene prijspeil in Nederland met 26 procent gestegen, terwijl autorijden in deze periode liefst 40 procent duurder is geworden.

Dat meldde ING vandaag op basis van eigen onderzoek. Per jaar werd autorijden in de afgelopen tien jaar 3,3 procent duurder, terwijl de gemiddelde inflatie uitkwam op 2,3 procent per jaar.

Autoverzekeringen zijn nu 14 procent duurder dan tien jaar geleden, de motorrijtuigenbelasting ging met 18 procent omhoog. De kosten voor onderhoud en reparatie stegen met 50 procent, evenals brandstof. De grootste kostenstijging van de afgelopen tien jaar vormen echter de parkeer- en tolgelden. Deze stegen met 80 procent.

Autorijden flink duurder dan tien jaar terug  (foto: ANP)

'BNN doet te laconiek over gevaarlijke drug'

Jongeren denken te lichtzinnig over de levensgevaarlijke drug ghb. Tot overmaat van ramp berichten jongerenprogramma's op te relativerende toon over dit roesmiddel, dat snel aan populariteit wint. Dit stelt Sjef Czyzewski, voorzitter van de raad van bestuur van de Rotterdamse Boumankliniek, gespecialiseerd in verslavingspsychiatrie.

Juist dit weekend werd bekend dat de kliniek aangifte heeft gedaan tegen twee patiënten. Ze worden ervan verdacht ghb te hebben gedistribueerd onder medepatiënten. Vier patiënten - onder wie de twee mogelijke handelaars - werden na inname van de drug onwel. Twee van hen raakten gedurende anderhalf uur in coma en moesten in een ziekenhuis herstellen.

Czyzewski verwijt in het bijzonder de makers van het BNN-programma Spuiten en Slikken gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef. "Het is onverantwoord wanneer je mensen voor de camera ghb laat gebruiken. Ghb is grote troep. Er wordt veel te laconiek over gedaan."

BNN sluit met zijn onderwerpkeuze naadloos aan bij de belevingswereld van jongeren, weet Czyzewski, en dat valt te prijzen. Maar, zegt hij, de boodschap moet zijn dat je in het leven vooral niet alles moet proberen. "Jongeren willen grenzen verkennen, maar try before you die kan in een vroege dood resulteren. Ik zag bij BNN hoe een meisje via haar neusgaten drugs in de hersenen kreeg gespoten. Als je zoiets op tv uitzendt, neem je onvoorstelbare risico's."

"Onze filosofie is dat we jongeren zo goed mogelijk willen voorlichten over alle ins en outs", reageert Pim Castelijn, directeur televisie bij BNN. "Dat betekent dat we in Spuiten en Slikken de leuke, maar ook de minder leuke dingen laat zien. Wij denken dat het niet veel zin heeft om tegen jongeren te roepen: pas op, dat is gevaarlijk! Dat zou wel eens een averechts effect kunnen hebben."

De Boumankliniek, GGZ en het OM hebben geen indicatie dat er personeel bij de ghb-handel betrokken was. Het roesmiddel was door een van de verdachten thuis gemaakt en de kliniek binnengesmokkeld. De vloeistof is lastig te traceren, omdat hij reukloos is en gemakkelijk voor drinkwater wordt aangezien.

In de periode waarin beiden naar wordt aangenomen binnen de kliniek actief waren met ghb-handel overleed een van hun medepatiënten. Het OM heeft besloten tot nader onderzoek naar dit sterfgeval, al was het maar om uit te sluiten dat er ghb in het spel was.

Onlangs waarschuwde het Trimbos-instituut dat ghb-gebruikers de risico's ernstig onderschatten. Veel gebruikers lijken zich er niet van bewust dat frequent gebruik snel tot gewenning leidt, waarbij steeds meer ghb nodig is voor hetzelfde effect. Afkicken zonder professionele begeleiding kan levensgevaarlijk zijn.


'BNN doet te laconiek over gevaarlijke drug'  (foto: DAG)

Olieprijs zakt onder de 65 dollar per vat

De olieprijs is maandag gezakt tot onder de 65 dollar door zorgen dat het herstel van de Amerikaanse economie waarschijnlijk langer gaat duren dan eerder werd aangenomen.

De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) daalde in de Aziatische handel met 2,7 procent tot een stand van 64,92 dollar. Vorige week dinsdag bereikte de olieprijs nog het hoogste niveau dit jaar met een stand van meer dan 73 dollar per vat.

De economische zorgen zijn weer op de voorgrond getreden na een teleurstellend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt, dat vorige week uitkwam. De werkloosheid in de Verenigde Staten liep in juni op tot 9,5 procent, het hoogste niveau in 26 jaar. Handelaren vrezen dat daardoor de vraag naar olie zal afnemen. De VS zijn 's werelds grootste olieverbruikers.


Misschien ook in Nederland goedkoper  (foto: ANP)

Belgische vindt slang in wasmachine

De Belgische Bea Van De Wiele uit Wilrijk sprong gisteren naar eigen zeggen wel een meter de lucht in toen ze een wasje wilde draaien. Bij het openen van het zeepbakje van de wasmachine kwam namelijk ineens de kop van een Amerikaanse zalmkleurige rattenslang tevoorschijn.

Bea belde direct de politie van Wilrijk, maar die wilde haar niet helpen waardoor ze uiteindelijk een slangendeskundige in moest schakelen. Deze zag al snel om welke soort slang het ging: "Een populaire soort - dat kweekt als muizen - bij slangenliefhebbers. Een volwassen vrouwtje legt vijftien tot twintig eieren die allemaal uitkomen. Deze slang is ongeveer één jaar oud, is circa zestig centimeter lang, maar het geslacht kan ik zo snel niet achterhalen."

Het vangen van de slang ging echter niet zonder slag of stoot: de slangendeskundige werd gebeten door het diertje. Hij hield hier echter geen open verwondingen aan over.

Hoe de slang in de wasmachine van Bea terecht is gekomen snapt ze zelf ook niet. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het mogelijk is dat de slang door een van de buren is gedumpt en via de leidingen naar het apparaat is gekropen. Hoe de slang ook terecht is gekomen in haar wasmachine, Bea gaat haar huis helemaal doorpluizen: ze wil niet nog eens verrast worden door een slang.

Man steekt vrouw dood

In een woning in de Rotterdamse wijk Schiebroek is gisteravond laat een nog onbekende vrouw doodgestoken. Dit heeft de politie laten weten. Rond 22.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat de vrouw dood was gestoken.

De politie vermoedt dat deze melding door de dader, waarschijnlijk de man of vriend van het slachtoffer, is gedaan. Eenmaal aangekomen bij het huis aan het Meijersplein-Zuid bleek de vrouw te zijn overleden. Een woordvoerder kon niets zeggen over de toedracht van de steekpartij.

Doden na explosie fabrieken India

Bij explosies in twee fabrieken in India zijn gisteren zeker acht mensen om het leven gekomen. De kranten The Times of India en The Hindu melden dat de autoriteiten vrezen dat het dodental nog op zal lopen.

De fabrieken stonden in het district Singrauli, tweehonderd kilometer ten zuiden van de stad Varanasi en produceerden explosieven voor de mijnbouw. Wat de oorzaak van de explosie was, is nog onduidelijk.

Naar schatting zijn er veertig mensen gewond geraakt en er worden nog twintig mensen vermist, die waarschijnlijk onder het puin liggen. Beide bedrijfspanden werden nagenoeg volledig verwoest door de explosie, lieten ooggetuigen weten.

Man gewond bij schietpartij in Arnhem

Een 35-jarige Arnhemmer is gistermiddag gewond geraakt bij een schietpartij op de Vijfzinnenstraat in zijn woonplaats. De man ligt in 'zorgelijke' toestand in het ziekenhuis.

Rond één uur gistermiddag kwam de melding over de schietpartij bij de politie binnen. Eenmaal ter plaatse werd de Arnhemmer gewond op straat aangetroffen en naar een ziekenhuis overgebracht.

Een getuige verklaart dat in Doorwerth een verdachte is aangehouden. Wie deze verdachte is, is vooralsnog onbekend. De omgeving van de Vijfzinnenstraat werd afgezet voor sporenonderzoek.

Met dank aan kLj00h voor de submit.

Goedemorgen!

Ook deze week buigt Driek Oplopers zich iedere ochtend over het nieuws, en stelt hij een kritische vraag aan een betrokkene. Vandaag de ellende in de Amsterdamse taxiwereld, die uitmondde in een moord op het Leidseplein:

De gemiddelde Amsterdamse taxichauffeur is een stuk tuig, dat korte ritjes weigert en klanten op allerlei manieren probeert te flessen. Mensen die, al dan niet vanaf Schiphol, per trein naar Amsterdam reizen, kunnen bij het Centraal Station een ritje naar bij voorbeeld het Krasnapolski-hotel wel vergeten. Erg beroerd voor het imago van Amsterdam bij buitenlandse toeristen. Mensen die in het centrum uit zijn geweest, hoeven niet de illusie te hebben, dat ze op het Leidseplein een taxi vinden die ze naar het Mercatorplein of de Rivierenbuurt brengt. Ritjes van zo'n 10 minuten, en dat vertikken de meeste chauffeurs. Te weinig omzet...

FOK!tv: eliZe (die van het Tietenlied)

Zangeres eliZe (die ooit het Tietenlied zong bij Kinderen voor Kinderen) bracht onlangs haar tweede album uit en had een releaseparty in Panama. FOK!tv-verslaggever Stefan had wel zin in een feestje en was er bij.

Het resultaat: geen interview over de totstandkoming van haar cd, geen vragen over haar optredens in het buitenland maar vijf minuten ongeneerd praten over (en kijken naar) EliZe's tieten, kont en haar liefdesleven. Ach, die andere vragen stelt Albert Verlinde wel weer een keer. 


HELP!  Ik krijg tieten! 

 

Extreme armoede toegenomen door recessie

Het aantal mensen dat in extreme armoede leeft, is wereldwijd met 55 tot 90 miljoen toegenomen als gevolg van de economische recessie. Dat meldden de Verenigde Naties in een vandaag gepubliceerd jaarverslag.

VN-topman Ban Ki-moon roept in het voorwoord van het rapport rijke landen op niet te snijden in de ontwikkelingshulp voor arme landen. Hij wijst erop dat inwoners van arme landen nu al het meest gedupeerd zijn door de wereldwijde economische teruggang.

Ongeveer 1,5 miljard mensen hebben op dit moment minder dan een euro per dag te besteden. Zij zijn niet alleen extreem arm, maar kampen ook veel vaker dan welvarender mensen met dodelijke ziektes en een gebrek aan schoon drinkwater en toiletvoorzieningen.

Manuel Zelaya wijkt uit naar El Salvador

De afgezette president Manuel Zelaya van Honduras heeft zijn plan afgeblazen om gisterenavond te landen op de internationale luchthaven van de hoofdstad Tegucigalpa. Volgens de piloot van Zelaya's vliegtuig kon hij de landing niet inzetten.

Het vliegtuig is uitgeweken naar buurland El Salvador. De verkeerstoren van het vliegveld in Tegucigalpa weigerde het toestel met Zelaya toestemming om te landen.

Aanhangers van de afgezette president zijn gisterenavond op de luchthaven slaags geraakt met de politie en militairen. Zeker één betoger kwam om het leven, zo meldde een lokale noodhulpdienst. Er werd onder meer traangas ingezet tegen de demonstranten. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

De landingsbaan is omsingeld door gewapende militairen. De nieuwe machthebbers hebben in een eerder stadium al aangegeven dat Zelaya wordt gearresteerd zodra hij voet op Hondurese bodem zet.

Eén dag alleen

Vaste lezers. Dat doet mij deugd. Ik ben altijd bang dat mensen vinden dat ik een leeg leven heb als ik het vertel, maar de maandag-dinsdag-woensdag-stroom aan reacties op mijn schrijven is één van de hoogtepunten van mijn week. Volgens sommigen hoor je dat te verbergen als schrijver. Vooral geen discussie met de lezer, geen beïnvloeding, niks. Liefst een beetje hautain, betweterig of wereldvreemd, maar vooral geen achting of erkenning.

Brugspringer nog vermist

De zoektocht naar een 19-jarige man uit Deventer die eergisteravond vanaf de spoorbrug in zijn woonplaats in de IJssel was gesprongen, heeft ook gisteren geen resultaat opgeleverd. Dat meldde de politie.

De politie gaat ervan uit dat de man om het leven is gekomen. Een ploeg van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat vandaag verder met zoeken.

De politie werd gewaarschuwd door een vriend die er getuige van was dat de man vanaf circa tien meter hoogte het water insprong en niet meer bovenkwam.

Duikers zochten eergisteravond naar het slachtoffer. Gisteren werd ook met sonarapparatuur gezocht. De KLPD-ploeg onderzoekt vandaag een groter gebied, aldus de politie.

Politie zet zoektocht naar brugspringer voort  (foto: ANP)

Burgemeesterszoon gedood in Brazilië

De zoon van burgemeester Van Overbeeke van Hellendoorn is om het leven gekomen in Brazilië. De 35-jarige Carsten van Overbeeke woonde in dat land.

Vorige week dinsdag raakte Carsten van Overbeeke levensbedreigend gewond, toen hij toevallig aanwezig was bij een bankoverval. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Burgemeester Van Overbeeke is met zijn echtgenote naar Brazilië gereisd. Zijn werkzaamheden worden voorlopig waargenomen door locoburgemeesters Johan Hegeman en Wilma Paalman. 

Met dank aan Mea.Culpa voor de submit.

Elco van der Geest wint toernooi Rio de Janeiro

Judoka Elco van der Geest heeft goud gepakt in de klasse tot 100 kilogram op het grand slam-toernooi van Rio de Janeiro. De broer van de onlangs gestopte Dennis van der Geest won in de finale van de Braziliaan Luciano Correa met een ippon.

Er was meer Nederlands succes op het toernooi in de Brazilaanse stad. Carola Uilenhoed pakte het zilver in haar klasse, de categorie boven 78 kilogram. Edith Bosch (klasse -70 kg) sleepte brons in de wacht.

Krajicek wint toernooi in Boston

Michaëlla Krajicek is er in geslaagd het ITF-toernooi in Boston op haar naam te schrijven. In het met 50.000 dollar gedoteerde toernooi versloeg de Almeerse in de finale Rebecca Marino met 6-3 en 6-4.

Door deze winst strijkt Krajicek zeventig punten op voor de wereldranglijst, waardoor ze van plaats 141 stijgt naar ongeveer plaats 112. Hierdoor is de top honderd voor haar weer binnen bereik na een dramatisch verlopen seizoen vorig jaar.

Zorgen over versnelde aanleg A74

De Venlose actiegroep Molenbossen is bezorgd over de crisis- en herstelwet van premier Balkenende die versnelde aanleg van de snelweg A74 mogelijk maakt. De leden van de actiegroep zijn bang dat er bij de aanleg van deze weg, die de A73 verbindt met de Duitse snelweg BAB61, geen rekening wordt gehouden met milieuregels.

De actiegroep wil dat de gemeente Venlo haar uiterste best doet om ervoor te zorgen dat Venlo en Blerick zo min mogelijk geluidshinder en luchtvervuiling ondervinden van de nieuwe snelweg. Als mogelijke oplossing ziet de groep het overkappen van de snelweg.

Huntelaar te duur voor HSV

De kans is niet groot dat Klaas Jan Huntelaar zijn loopbaan vervolgt bij Hamburger SV. De Duitse club is volgens het Algemeen Dagblad geschrokken van de vraagprijs van Real Madrid.

Om welk bedrag het gaat, is niet bekend. Huntelaar heeft nog een contract voor vier jaar bij Real Madrid. De Oranje-international mag vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Na de komst van Karim Benzema naar Real lijkt de kans op speelminuten voor Huntelaar niet groot. Hij zal in Spanje de concurrentie aan moeten gaan met Raúl, Ruud van Nistelrooy, Benzema en Gonzalo Higuain.

Naast Huntelaar zou HSV ook interesse hebben in Michael Ballack. Volgens het AD zou de Duitse middenvelder hoog op het lijstje staan van de club, waarvoor ook de Nederlanders Eljero Elia, Romeo Castelen en Joris Mathijsen spelen.

HSV zou zich al hebben gemeld bij Chelsea. De vraagprijs voor Ballack zou ook te hoog zijn. Eerder werd wel Elia vastgelegd. Hij is de derde aankoop na Zé Roberto en Robert Tesche.

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #4
special
AI Picture Gallery #3
special
Random Pics van de Dag #741
review
NBA 2K23
review
Potion Permit
special
AI Picture Gallery #2
©FOK.nl e.a.