Zhirkov naar Chelsea

donroyco
Yuri Zhirkov is van Chelsea. Dat heeft nieuwbakken trainer Carlo Ancelotti na afloop van zijn eerste training bevestigd tegenover de massaal uitgerukte pers. De 'Russische Ronaldinho' komt over van CSKA Moskou.

De 25-jarige Zhirkov werd al maanden gelinkt aan een transfer richting Londen, maar nu is het dan zover. Hoewel Chelsea de overgang nog niet bevestigd op haar eigen website, heeft Ancelotti dat dus al wel gedaan.

De linkerflank-speler, die tijdens EURO 2008 een verpletterende indruk maakte, tekent een contract dat hem tot de zomer van 2012 aan The Blues bindt. De club heeft een optie om dat contract met één seizoen te verlengen. Zhirkov strijkt een weeksalaris van om en nabij de honderdduizend euro op.

In een eerste reactie laat Zhirkov meteen merken vol ambitie te zitten: hij wil de Champions League winnen. "Bij Chelsea hebben ze deze cup altijd al willen winnen. Toch is het steeds niet gelukt. Ik hoop dat dit met mijn komst zal veranderen", aldus de Rus, vlak voordat hij op het vliegtuig naar Londen stapte.

"Ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en ik ben er zeker van dat ik een plek in het elftal van Carlo Ancelotti kan veroveren. Gesproken heb ik hem nog niet, maar dat zal snel gebeuren. Dit is een droom voor me. Toen de mogelijkheid kwam, was het onmogelijk om de kans te laten passeren."

Zhrikov zal vandaag de medische keuring ondergaan. Wanneer de presentatie gepland staat, is nog niet bekend.