Advocaat tipte Feyenoord over Contofalsky

De Slowaak Kamil Contofalsky krijgt deze week de kans om een contract te verdienen bij Feyenoord. Contofalsky (31) staat momenteel onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, maar moet in Rusland Vyacheslav Malafeev voor zich dulden.

Daar Contofalsky speler van Zenit is, wekt het weinig verbazing dat Dick Advocaat (trainer van de UEFA Cup-winnaar van 2008, red.) de tipgever is in deze. "Dick Advocaat en Cor Pot kennen Contofalsky goed van Zenit en zijn heel enthousiast over hem," betoogt Feyenoord-trainer Mario Been in De Telegraaf. "We zijn ook door Advocaat op het spoor gezet van deze keeper. Dat bewijst maar weer eens het belang van dit soort contacten."

Pot was bij Zenit assistent van Advocaat en kent de Slowaakse doelman dus goed. "Hij was bij ons tweede keeper, maar hij is net zo goed als Malafeev," omschrijft Pot Contofalsky in het Algemeen Dagblad. "Maar omdat Contofalsky geen Rus is, stond hij er niet in. In de competitie moeten vijf Russen spelen. Als je keeper dan al een buitenlander is, heb je een probleem. Daarom staat de club ook niet onwelwillend tegenover een vertrek."

Volgens Pot zou Feyenoord Contofalsky zeer goed kunnen gebruiken. "Contofalsky is een goed keeper met een uitstekende uitstraling. Hij heeft goede reflexen en durft uit zijn goal te komen. Bovendien is het een prettige jongen."

De eventuele komst van Contofalsky wordt mogelijk gemaakt door de groep externe financiers, die eerder ervoor zorgde dat Dani Fernandez, Aleksandar Ignjatovic en Sekou Cissé naar De Kuip konden worden gehaald.