Politie wil medisch dossier Michael Jackson

Redactie

De politie in Los Angeles heeft kort na het overlijden van popster Michael Jackson zeker drie huiszoekingen verricht in de hoop een beter inzicht te krijgen in het medische dossier van de 25 juni overleden popster.  Dat meldde de krant The Los Angeles Times vandaag.

Het is volgens betrokkenen een moeilijke opgave omdat Jackson door de jaren heen verscheidene artsen en verplegers heeft geraadpleegd. De politie zou zich richten op zeker vijf artsen die Jackson ooit hebben bijgestaan en mogelijk medicamenten hebben voorgeschreven.

De recherche wil bijvoorbeeld weten of de artsen die Jackson medicijnen gaven, hun wereldberoemde patiënt ook daadwerkelijk onderzochten. De resultaten van de lijkschouwing worden niet binnen een maand verwacht.

Eerder berichtte The Los Angeles Times dat Jackson "talrijke flesjes" van het uiterst gevaarlijke verdovingsmiddel diprivan in huis had. Dat middel wordt in ziekenhuizen toegepast. De Amerikaanse Vereniging van Anesthesisten stelt dat diprivan "nooit buiten een gecontroleerde medische omgeving mag worden gebruikt."