Rijkaard: "Huntelaar en Heitinga onhaalbaar"

Sinds zijn aantreden bij Galatasaray werd de club van trainer Frank Rijkaard al aan meerdere Nederlandse spelers gelinkt. De internationals Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga werden onlangs genoemd, maar volgens Rijkaard is het niet verstandig om aan dergelijke aankopen te denken.

"Die categorie spelers is voor ons onhaalbaar," aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover Sportweek. "Ze zijn per direct welkom hoor, ik zou het fijn vinden als Huntelaar en Heitinga voor Galatasaray kiezen, maar zo werkt het dus niet," licht Rijkaard toe.

"Daarvoor hebben Real en Atlético teveel geld voor die jongens betaald. En ik ga ze in deze niks aanraden. Ik kan die jongens alleen van adviezen voorzien óp het veld."

Momenteel werkt Galatasaray in Nederland een trainingskamp af. Rijkaard en zijn assistent Johan Neeskens moeten in hun eerste weken bij de club nog wel wennen aan bepaalde eigenschappen van de Turkse spelers. "De Turkse spelers zijn harde werkers," aldus Rijkaard. "Ze willen soms zelfs iets teveel doen."

"Ze gaan er vol voor, willen altijd achter de bal aan blijven rennen. De spelers zijn erg nobel, edelmoedig, laat ik het zo maar noemen. En dat gaat wel eens ten koste van de organisatie. Maar Galatasaray heeft vorig seizoen wel Benfica uitgeschakeld in Europa, voordat de club geconfronteerd werd met een hausse aan blessures."