Tour: Cavendish wint wederom

Mark Cavendish heeft ook de derde etappe in de Tour de France gewonnen. In de sprint van de kopgroep was hij in La Grande-Motte te sterk voor Thor Hushovd en Cyril Lemoine. Fabian Cancellara behield de leiding in het klassement.

In Marseille ging het peloton van start over 196,5 kilometer naar La Grande-Motte. Vanuit de start gingen gelijk vier renners er vandoor. Maxime Bouet, Samuel Dumoulin, Koen de Kort en Ruben Pérez. Het kwartet kreeg al snel een voorsprong van bijna dertien minuten. Ondertussen speelden de ploegen hoog spel en het was de Saxo-bank die enkele minuten van de voorsprong afreed, waarna Team Columbia de voorsprong snel verkleinde.

Met nog dertig kilometer te gaan kwam de wind schuin van voren, waarna het peloton op een lint werd gezet en brak. Een groep van dertig renners, waaronder Lance Armstrong en Fabian Cancellara, wisten weg te komen. Omdat ook Mark Cavendish er bij zat werd vol doorgetrokken, waarbij alle favorieten moesten achtervolgen. Uiteindelijk was het Mark Cavendish die wist te winnen voor Thor Hushovd. De favorieten kwamen op veertig seconden van de eerste groep over de streep.