Naughty Dog geeft broncode Uncharted: Drake's Fortune vrij

Het ontwikkelen van games is niet makkelijk. Alle platformen brengen weer andere problemen met zich mee en het kan even duren voordat een studio alles onder controle heeft. Dan is het natuurlijk er makkelijk als je hulp kunt krijgen van studio's die al meer ervaring hebben. Wie weet zien we binnenkort wel meer games als Uncharted: Drake's Fortune want de broncode voor deze game is vrijgegeven door Naughty Dog.

Niet iedereen heeft toegang gekregen tot deze code want alleen de first-party studio's zullen hiervan gebruik kunnen maken. Volgens Naughty Dog is het erg fijn dat de grote groep van first-party developers bij Sony erg open is over hun games en elkaar helpen als dat nodig is. Ze hebben dus de volledige code van Uncharted: Drake's Fortune vrijgegeven en zullen dit weer doen als ze klaar zijn met het tweede deel.

We've even posted the entire source code of Uncharted: Drake's Fortune to Sony's internal severs so that any first party developer can look through it, or borrow from it...and we plan on doing the same thing when Uncharted 2 ships.

Uncharted: Drake's Fortune verscheen in 2007 en wordt door veel gamers en critici nog steeds gezien als één van de beste en mooiste games op de Playstation 3. Met het tweede deel, dat deze herfst zal verschijnen, zoeken de makers de grenzen op met veel verschillende omgevingen en nog mooiere graphics.