'Real snijdt Ajax de pas af in strijd om Onyewu'

donroyco
Niet alleen Ajax is gecharmeerd van de verdedigende kwaliteiten van Oguchi Onyewu. De Amsterdammers hebben concurrentie gekregen van Real Madrid. Dat schrijft El Mundo Deportivo maandag.

Onyewu is alleen kandidaat als de overgang van Liverpools Alvaro Arbeloa afketst. De Engelse club vraagt minstens negen miljoen euro, terwijl Florentino Pérez en co slechts vijf miljoen op tafel willen leggen.

Indien De Koninklijke zich daadwerkelijk mengt in de strijd om de handtekening van Onyewu, lijkt Ajax kansloos. Lyle Works, de zaakwaarnemer van de Amerikaans international, bevestigde maandag dat de Amsterdammers in onderhandeling zijn met de verdediger. Ook zei hij erbij dat er nog meer gegadigden zijn.

Onyewu is voor Real ook aantrekkelijk vanwege het marketing-technische gedeelte. Pérez zou namelijk graag de Amerikaanse markt veroveren en omdat Gooch - zijn bijnaam - naast een Amerikaans paspoort ook over een Belgisch burgerschap beschikt, gaat er geen niet-EU plek in het team van Real verloren.