FC Emmen kwaad op Heerenveen-trainer Sollied

donroyco
Bij FC Emmen is men woedend op Trond Sollied, de Noorse oefenmeester van sc Heerenveen.

Beide clubs hebben een samenwerkingsverband, wat onder meer inhoudt dat talenten van de Friese club de mogelijkheid krijgen om te rijpen in Emmen. In dat kader waren er enkele spelers van Heerenveen toegezegd aan de club uit Drenthe, maar Sollied trekt zich vooralsnog niets aan van deze toezegging en heeft de spelers in kwestie (Pawel Wojciechowski en Björn Jonsson, red.) meegenomen op trainingskamp.

Dat is bij Emmen-directeur Henk Eising in het verkeerde keelgat geschoten. "Natuurlijk baal ik hiervan," aldus een kwade Eising in het Dagblad van het Noorden. "Die jongens waren door Heerenveen-directeur Yme Kuiper duidelijk aan ons toegezegd. Nu moet ik weer aan de supporters uitleggen dat ze met Heerenveen op trainingskamp zijn, maar ontlok me maar geen verdere uitspraken."

Overigens heeft Eising er goede hoop op dat de spelers alsnog naar Emmen zullen komen. "We hebben duidelijke afspraken met de directie van Heerenveen. Ons is verteld dat die jongens komen, dus daar ga ik dan maar vanuit."