Ambrosini nieuwe aanvoerder van Milan

Denny (nyny83)
De nieuwbakken AC Milan-trainer Leonardo heeft tijdens zijn eerste persconferentie bekend gemaakt dat Massimo Ambrosini zijn nieuwe aanvoerder zal zijn.

Tijdens de persconferentie liet Leonardo blijken onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van Ambrosini. "Massimo zal mijn nieuwe aanvoerder voor het komende seizoen worden. Max heeft Milan-bloed door zijn aderen stromen en dat maakt hem uitermate geschikt als aanvoerder. Hij staat net als Maldini, Albertini, Costacurta en Baresi symbool voor AC Milan", aldus de oefenmeester.

De routinier staat op het punt een nieuw contract te tekenen. De zaakwaarnemer van de middenvelder vertelde reeds aan het Italiaanse Calciomercatonews dat de verlenging van het contract een kwestie van tijd is. "Ik kan vertellen dat ik optimistisch ben over de onderhandelingen. Ik verwacht een overeenkomst in een van de komende dagen."

Ambrosini kan tot de oudgedienden van Milan gerekend worden. De middenvelder is al sinds 1995 aan de Rossoneri verbonden. Zijn huidige contract verloopt in juni 2010.