Man geraakt door vallend stuk ijs

De Britse David Gammon kreeg tijdens een wandeling de schrik van zijn leven. De 76-jarige man werd namelijk geraakt door een uit de lucht vallend blok ijs. Het twee kilo zware blok was afkomstig van een vliegtuig dat op een hoogte van ongeveer 600 meter overvloog. Dit meldde de Britse krant Telegraph gisteren.

"Eerst hoorde ik een luid gesuis", aldus Gammon. "Vervolgens voelde ik iets net langs mijn hoofd vliegen en daarna met een harde plof op mijn been landen. Ik keek instinctief omhoog en zag allemaal kleine stukken ijs om me heen liggen."

De gepensioneerde bankier komt er met een flinke blauwe plek op zijn been goed vanaf. "Als het stuk ijs slechts een paar centimeter verder was gevallen, was het op mijn hoofd beland en had ik het ongetwijfeld niet overleefd."

Een woordvoerder van de Civil Aviation Authority zegt dat het een bijzonder zeldzaam incident is. "Er zijn in het afgelopen jaar slechts negentien gevallen geweest waarbij er ijs van vliegtuigen de grond raakten, en het is zeer onwaarschijnlijk dat er ook daadwerkelijk iemand door geraakt wordt."