FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 juni 2009

[Sitenieuws] FOK!sport: Join the crew!

FOK!sport groeit nog altijd en is voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen, die ons team willen versterken. Denk jij de persoon te zijn die wij zoeken? Lees dan snel verder.

FOK!sport wordt dagelijks door tienduizenden mensen bezocht. Zij worden bij ons op de hoogte gebracht van onder andere het laatste voetbal-, wieler- en autosportnieuws. Het nieuws is slechts een klein deel van onze content. Wekelijks brengen wij ook verslag uit van wedstrijden en races in diverse categorieën. Daarnaast publiceren wij ook regelmatig specials over verschillende sporten en hun sporters.

Allround redactieleden

Het nieuws gaat 24 uur per dag door en staat nooit stil. Om de tracker zo goed mogelijk te vullen met actueel nieuws, zijn wij momenteel op zoek naar enthousiaste mensen, die het zien zitten om samen met ons de nieuwsvoorziening op peil te houden. Jouw bericht zal onder de aandacht komen bij honderden mensen die op onze site komen. Daarnaast hebben de bezoekers ook een mogelijkheid om een reactie bij jouw bericht te plaatsen. Zo heb jij ook de kans om interactie te krijgen met de bezoekers die jouw bericht lezen.

Kortom: Zie jij het zitten om een deel uit te maken van de leukste sportsite van Nederland en kan jij tegen enige feedback? Wacht dan niet en mail je sollicitatie naar sport@fok.nl o.v.v Sollicitatie redactielid. Vergeet in deze e-mail niet je username, leeftijd en je beschikbaarheid te vermelden.

Misschien mogen we jou over een aantal weken dan welkom heten in de redactie!

Amerikaanse kattenmoordenaar opgepakt

Een 18-jarige Amerikaan is zondag gearresteerd, omdat hij ten minste achttien katten gedood zou hebben in Miami. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De man doodde op gruwelijke wijze de katten van buurtbewoners en legde de stoffelijke overschotten in de voortuin van de desbetreffende eigenaars. Bij verschillende katten was de schedel ingeslagen of waren de ogen in de kop gedrukt. Sommige dieren waren gevild, anderen onthoofd.

De man riskeert een gevangenisstraf van maximaal zes maanden per aanklacht en een boete van 5000 dollar (ruim 3600 euro).

FOK!sport: join the crew!

FOK!sport groeit nog altijd en is voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen, die ons team willen versterken. Denk jij de persoon te zijn die wij zoeken? Lees dan snel verder.

FOK!sport wordt dagelijks door tienduizenden mensen bezocht. Zij worden bij ons op de hoogte gebracht van onder andere het laatste voetbal-, wieler- en autosportnieuws. Het nieuws is slechts een klein deel van onze content. Wekelijks brengen wij ook verslag uit van wedstrijden en races in diverse categorieŽn. Daarnaast publiceren wij ook regelmatig specials over verschillende sporten en hun sporters.

Allround redactieleden

Het nieuws gaat 24 uur per dag door en staat nooit stil. Om de tracker zo goed mogelijk te vullen met actueel nieuws, zijn wij momenteel op zoek naar enthousiaste mensen, die het zien zitten om samen met ons de nieuwsvoorziening op peil te houden. Jouw bericht zal onder de aandacht komen bij honderden mensen die op onze site komen. Daarnaast hebben de bezoekers ook een mogelijkheid om een reactie bij jou bericht te plaatsen. Zo heb jij ook de kans om interactie te krijgen met de bezoekers die jouw bericht lezen.

Kortom: zie jij het zitten om een deel uit te maken van de leukste sportsite van Nederland en kan jij tegen enige feedback? Wacht dan niet en mail je sollicitatie naar sport@fok.nl o.v.v Sollicitatie redactielid. Vergeet in deze e-mail niet je username, leeftijd en je beschikbaarheid te vermelden.

Misschien mogen we jou over een aantal weken dan welkom heten in de redactie!

Omstreden BBC-presentator gelauwerd

BBC-presentator Jonathan Ross is onderscheiden met de Music Industry Trust's Award. De presentator krijgt de Britse muziekprijs omdat hij via zijn shows allerlei bands en beginnende artiesten een steuntje in de rug heeft gegeven, berichtte de BBC vandaag.

Ross kwam vorig jaar oktober nog in opspraak vanwege een aantal obscene telefoontjes. Hij en zijn radiocollega Russell Brand lieten tijdens een radioprogramma seksistische boodschappen achter op het antwoordapparaat van de 78-jarige acteur Andrew Sachs (bekend van Fawlty Towers). Hierin werd gesuggereerd dat Brand seks zou hebben gehad met Sachs kleindochter. Na de uitzending werd Ross voor drie maanden geschorst. De BBC kreeg een boete opgelegd van ruim 150.000 euro.

Volgens de organisatoren van de muziekprijs heeft Ross sinds zijn eerste televisieshow The Last Resort in 1987 muzikanten een podium geboden. Eerdere winnaars van de Music Industry Trust's Award zijn onder andere sir Elton John en Kylie Minogue.

Atlťtico Madrid: "Topspitsen niet te koop"

Enrique Cerezo, voorzitter van Atlťtico Madrid, is niet van plan om komende zomer zijn topspelers van de hand te doen. Dat vertelt de Spanjaard in een interview met AS.

Vooral aanvaller Sergio AgŁero en Gouden Schoen-winnaar Diego Forlan staan in de nadrukkelijke belangstelling van de Europese top. Aartsrivaal Real Madrid zou zelfs al hebben geÔnformeerd naar het aanvalsduo, maar dat wordt door Cerezo ontkend.

"Florentino Perez heeft me nog niet gebeld. Op dit moment zijn we alleen bezig met het versterken van onze selectie. Geen enkele club heeft zich tot nu toe gemeld en we willen ook geen spelers kwijt. In augustus spelen we de voorronde van de Champions League, en daar willen we uiteraard doorheen zien te komen."

Enrique Cerezo lijkt de mogelijke transfer van AgŁero en Forlan echter niet helemŠŠl uit te sluiten. "Clubs die onze spelers willen kopen, weten wat hen te doen staat: de juiste afkoopsom betalen."

Clichy verkiest Arsenal boven Real Madrid

Samen in ťťn elftal spelen met KakŠ en Cristiano Ronaldo. Veel spelers dromen ervan, maar Arsenal-verdediger GaŽl Clichy lijkt niet onder de indruk van de interesse van de Madrilenen.

"Ik heb gehoord van de interesse van Real Madrid, maar ik heb nog een contract bij Arsenal en het is mijn bedoeling dat te respecteren," aldus de Fransman tegenover Sky Sports.

Clichy, wiens transferwaarde door Spaanse media op 25 miljoen euro wordt geschat, kwam de laatste weken niet in actie voor Arsenal. In het Champions League-duel met Villarreal liep hij een blessure op, die hem voor de rest van het seizoen aan de kant hield.

Arsenal won voor het vierde jaar op rij geen enkele prijs, maar daar hoopt Clichy verandering in te brengen. "Het is een eer om aan Real Madrid gelinkt te worden, maar ik wil prijzen winnen met Arsenal."

GaŽl Clichy (23) is bij de Koninklijke kandidaat om de linksbackpositie over te nemen van Gabriel Heinze. De Argentijn komt niet voor in de toekomstplannen van trainer Manuel Pellegrini en mag vertrekken uit Madrid.

Huisarts met spoedgeval moet blazen van politie

'Befehl ist Befehl', moet een Belgische politieagent afgelopen weekend hebben gedacht. Terwijl een huisarts uit het Vlaamse Leuven op weg was naar een spoedgeval, hield hij de dokter gewoon aan. Niet omdat deze nu te hard reed of iets anders strafbaars deed. Nee, de man moest in de rij aanschuiven voor een broodnodige alcoholcontrole.

"Als het dringend is, moet men de 100 (de Belgische 112-red.) bellen", werd huisarts Jan De Bondt zaterdagavond  te verstaan gegeven, toen hij meldde een spoedgeval te hebben. "Ik was oproepbaar en was op weg naar een dringend huisbezoek", vertelt de dokter. "Om snel bij mijn patiënt te geraken, vroeg ik beleefd aan de agent of ik de rij wachtenden voor de controle voorbij mocht rijden. Niets daarvan, ik moest aanschuiven zoals iedereen."

Volgens commissaris Michel Vanmeerbeek waren zijn ondergeschikten niet fout bezig. "Niemand is vrijgesteld van een alcoholcontrole, ook een huisarts niet", vindt Vanmeerbeek. "De actie liep overigens bijzonder vlot. De bestuurders werden verdeeld in drie rijen om het tijdsverlies voor de mensen tot een minimum te beperken. De alcoholtest neemt hooguit twee, drie minuten in beslag. Het klopt dat een van onze agenten tegen de huisarts heeft gezegd dat men de dienst 100 moet bellen voor dringende medische oproepen. Dat was misschien niet nodig geweest, maar uiteindelijk heeft de alcoholcontrole slechts enkele minuten tijdverlies opgeleverd voor de dokter. Overigens, als we de wagen van de arts uit de rij wachtenden hadden laten manoeuvreren, dan zouden er meer dan drie minuten voorbij zijn gegaan."

De huisarts geeft toe dat het oponthoud hem niet veel extra tijd heeft gekost. "Inderdaad, in minder dan tien minuten was ik weer de baan op, maar blijkbaar is er een totaal gebrek aan respect voor het werk van een huisarts van wacht. Er wordt ook vanuit het beleid totaal geen rekening gehouden met ons. Denk maar aan de nultolerantie inzake het parkeerbeleid."

[F3]Voorbereiding Masters

Afgelopen weekend vond op Circuit Park Zandvoort de negentiende editie plaats van de Tango Masters of Formula 3. FOK!sport was daarbij aanwezig en maakte de volgende fotoreportage.


Waar zijn de banden?


Er wordt nog hard gesleuteld aan de wagen van de Fin Mika Maki.


Rust en kalmte bij de wagen van Alexander Sims.


Bij ART Grand Prix zijn ze nog hard aan het werk.


Nu nog Formule 3 volgend jaar Formule 1 voor Manor Motorsports.


Er wordt nog hard gewerkt bij de wagen van Adrien Tambay, hij zou echter de finish niet halen.


Nog even en dan mag hij instappen.


Nog 10 minuten voordat de pitstraat open gaat.


Sam Bird wacht tot het licht op groen springt.

[EK -21] Overzicht groep B

Vandaag werden op het EK onder 21, dat in Zweden wordt gehouden, de eerste wedstrijden gespeeld. Engeland nam het op tegen Finland en Spanje kruiste de degens met Duitsland. Hieronder vind je een overzicht van groep B.

Engeland nipt voorbij Finland

Engeland heeft zijn eerste wedstrijd met 2-1 van Finland gewonnen. Het winnende doelpunt werd kort na de pauze door Micah Richards gemaakt. De Engelsen stonden toen nog maar met tien man op het veld, omdat Michael Mancienne rood kreeg na een overtreding in het strafschopgebied.

De Engelse ploeg verscheen met grote namen zoals Gabriel Agbonlahor, Theo Walcott en Kieran Gibbs aan de aftrap. Na een kwartier spelen stonden zij al op voorsprong door een doelpunt van Lee Cattermole. Nog voor rust kwam Finland op gelijke hoogte, nadat het een penalty kreeg. Mancienne beging in het strafschopgebied een overtreding en kon inrukken. Tim Sparv maakte vervolgens geen fout.

Direct na de pauze kwam Engeland toch weer op voorsprong. James Milner nam een corner en wist de bal op het hoofd van Micah Richards. Deze kwam hoog boven de verdediging van de Finnen uit en kopte raak.

Spanje en Duitsland delen de punten

Spanje en Duitsland hebben elkaar in hun openingswedstrijd op het EK Onder 21 op een gelijkspel gehouden. Beide landen waren in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Marc Torrejůn kon na een half uur een hoekschop helemaal vrij inkoppen, maar de Spanjaard mikte op de lat. In blessuretijd raakten ook de Duitsers het aluminium. Marko Marin zag zijn lage schot vanaf de rand van het strafschopgebied via de buitenkant van de paal naast het doel verdwijnen.

Na de pauze was de grootste scoringskans voor Duitsland. Ruim een kwartier na rust omspeelde Werder Bremen-middenvelder Mesut ÷zil de Spaanse goalie Sergio Asenjo, maar die kon nog net een been uitsteken om het schot te blokken.


Stand in Groep B:

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Engeland110032-1
2Duitsland101010-0
3Spanje101010-0
4Finland100101-2

'Wie is de Mol? volgend jaar in Japan'

Na Mexico en Jordanië, zoekt 'Wie is de Mol?' opnieuw een warm land op. Het succesvolle AVRO-programma, dat volgend jaar al weer voor de tiende keer op tv te zien is, wordt momenteel opgenomen in Japan.

Op het forum van 'Wie is de Mol?' is men daar in ieder geval van overtuigd. Een stel dat de hele wereld over reist, heeft namelijk presentator Pieter Jan Hagens gespot in het land van de rijzende zon.

Op het vliegveld van Tokio kwam het stel, ene Rob en Brigitte, Pieter Jan tegen. Hij stond er samen met een groep Nederlanders, waaronder in ieder geval presentator Frits Sissing.

De AVRO-presentator gaat echt niet voor de lol op vakantie met een horde BN'ers. Het kan dan ook niet anders of hij was er in het kader van 'Wie is de Mol?'. Of het echt waar is, zullen we pas volgend jaar echt zeker weten.

Hardlopers aangevallen door buizerd

In het natuurgebied de Romeinenweerd in Hout-Blerick, bij Venlo, zijn dit weekeinde hardlopers aangevallen door een buizerd. Een woordvoerder van natuurbeheerder het Limburgs Landschap liet weten dat hardlopers het gebied voorlopig beter kunnen mijden.

Vermoedelijk beschermt de buizerd jongen in het nest. "Hij vlieg recht op je af en scheert rakelings over je heen", meldt de woordvoerder. "Hij valt niet aan om te verwonden, maar om weg te jagen."

De afgelopen jaren werd vaker geklaagd over agressieve buizerds tijden het broedseizoen. Volgens de woordvoerder valt het wel op dat alle klachten afkomstig zijn van hardlopers. Gewone wandelaars hebben geen problemen met de roofvogels.

Egypte tekent protest aan tegen penalty

Egypte gaat protest aantekenen tegen de strafschop, die het vanavond tegen kreeg. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd, in het kader van de Confederations Cup, tegen BraziliŽ. Deze beslissing zou uiteindelijk doorslaggevend zijn.

In eerste instantie leek het erop dat Egypte en BraziliŽ gelijk zouden spelen. Op het moment van de strafschop stond er namelijk nog 3-3 op het scorebord. In de allerlaatste minuut haalde Ahmed Al Muhamadi de bal met zijn arm van de lijn, waarna arbiter Howard Webb een corner toekende.

Al Muhamadi kreeg vervolgens een blessurebehandeling en mocht ineens met rood van het veld vertrekken. Webb was kennelijk van mening veranderd, wees naar de stip en stuurde de Egyptenaar van het veld.

Webb baseerde zijn beslissing uiteindelijk op de keuze van de vierde official. Die zou de herhaling van het voorval hebben gezien en gaf een seintje aan de leidsman. "Het kan niet anders of hij heeft vanaf de kant een seintje gekregen," aldus Gharib Chawki, assistent-bondscoach van Egypte. "We zeggen niet dat de penalty onterecht is, maar de manier waarop het is gebeurd is niet in de haak. Of ze moeten de regels hebben veranderd zonder het aan iemand te vertellen."

Ook de Brazilianen denken dat het arbitrale kwartet zich door de beelden heeft laten leiden. De FIFA is nog altijd een tegenstander van het gebruik van tv-beelden. "De scheidsrechter had niets gezien en de grensrechter evenmin," oordeelde Luis Fabiano. "Ik denk dat de vierde man hem via zijn oortje iets heeft ingefluisterd."

Medewerkster opvangtehuis doodgestoken

Een medewerkster van een opvangtehuis voor dak- en thuisloze jongeren is vanmiddag in Amsterdam neergestoken. De vrouw is aan haar verwondingen overleden. Bij de steekpartij raakten twee collega's van de vrouw gewond.

Een 21-jarige bewoner van het tehuis is door de politie aangehouden. De politie meldt dat de jongen na een 'correctiegesprek' met de hulpverleners op hen instak. Zijn gedrag was al een aantal dagen "niet zoals het hoort".

Hoewel de verdachte na zijn daad kon ontkomen, wist de politie hem dankzij getuigenverklaringen en de inzet van een helikopter aan te houden in een stadsbus. Het tehuis is momenteel gesloten in verband met het onderzoek van de politie. 

Met dank aan Sulletjes voor de submit.

Internet wordt fors goedkoper bij UPC

UPC heeft haar tarieven voor kabelinternet fors verlaagd. Dat maakte de telecommaatschappij vandaag bekend. Vergeleken bij adsl was internet via de kabel namelijk vrij  duur bij UPC. Ook de prijzen voor abonnementen die gebruikmaken van het glasvezelnetwerk Fiberpower gaan fors omlaag.

Het enige normale abonnement is nu de 5 Mbit/s, de andere abonnementsvormen lopen allemaal over Fiberpower. Het Fiberpower-instapabonnement is 25 Mbit/s , tot voor kort het hoogst haalbare, kost nog maar 25 euro per maand meldt het AD.

Eerder dit jaar maande staatssecrataris Frank Heemskerk (Economische Zaken) telecomproviders als UPC, KPN en Ziggo  vaart te zetten achter de aanleg van glasvezelnetwerken. De versnelde aanleg kan de bouw- en telecomsector een belangrijke financiële zet in de rug geven in deze recessie. Heemskerk waarschuwde ook dat Nederland fors achterloopt op landen als Japan en Zweden waar het gaat om de nieuwste generatie glasvezelnetwerken.

Nadal test knieŽn vrijdag

Rafael Nadal zal komende vrijdag besluiten of hij mee zal doen aan Wimbledon. Hij test zijn knieŽn, waar vocht in zit, in een demonstratiewedstrijd in Londen.

"Het is een goede mogelijkheid om op de Hurlingham Club te kijken hoe mijn knie ervoor staat," meldt Nadal. Mocht de nummer een van de wereld de test doorstaan, dan zal hij voor het eerst in actie komen sinds Roland Garros waar hij in de achtstefinale verrassend uitgeschakeld werd door Robin SŲderling.

Hardnekkige variant MRSA in ziekenhuis Oss

In het Bernhoven Ziekenhuis in Oss zijn in totaal negen mensen besmet geraakt met een hardnekkige regionale variant van de ziekenhuisbacterie MRSA. Het gaat om drie medewerkers en zes patiënten. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft dat vandaag gezegd op basis van de laatste testresultaten.

Enkele honderden mensen zijn de afgelopen tijd getest. De testen gaan voorlopig nog door. De medewerkers die besmet zijn geraakt zitten thuis. De patiënten zijn reeds ontslagen uit het ziekenhuis.

Volgens Sander Leenders van het regionaal laboratorium voor medische microbiologie verspreidt de aangetroffen ziekenhuisvariant zich sneller dan de veel voorkomende varkensvariant.

De ziekenhuisbacterie MRSA levert voor gezonde mensen weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen ziek worden of er in het uiterste geval aan doodgaan.

Cavendish wint in Zwitserland

Mark Cavendish heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Brit was de sterkste in de massasprint.

In de 195 kilometer lange etappe tussen Davos en Lumino reden Enrico Gasparotto, Will Frischkorn, Samuel Dumoulin en Marlon Pťrez reden een groot gedeelte van de dag in de aanval, zij werden pas in de slotfase teruggepakt. In de daaropvolgende sprint was Cavendish oppermachtig in de sprint. ”scar Freire eindigde als tweede, Thor Hushovd werd derde.

In het algemeen klassement blijft Fabian Cancellara aan de leiding.

Agent misbruikt functie om vrouwen te versieren

De politie Twente heeft een 56-jarige politieagent geschorst. De beste man heeft namelijk zijn functie misbruikt om achter de vrouwen aan te gaan.

De korpsleiding neemt dit zo hoog op, dat zij heeft besloten de brigadier disciplinair te straffen. Wegens 'ernstig plichtsverzuim' wordt de man voorlopig naar huis gestuurd. Mocht de man terugkomen, dan zal hij een lagere functie krijgen.

FOK!radio over de downtime en CuraÁao

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het was even wennen voor admin Breuls. Voor het eerst was hij niet betrokken bij een update aan het serverpark op FOK!. Gisteren waren alle FOK!-sites down voor een update aan de database. Maar Breuls zit op Curaçao, wat natuurlijk ook niet gek is. Hoe het daar met hem gaat of zijn vingers jeukten gisteren, horen we van hem zelf. Want we leggen vanavond contact met het eiland. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Over die update en downtime gaan we nog even bellen met de IT-admin Iteejer. Hij heeft gisteren staan schroeven aan de server.

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. In Art Café 'Sam Sam' in Apeldoorn stonden de columnisten Bazbo en TheGrandWazoo gisteren uit eigen werk voor te lezen. Hoe dat was horen we van Bazbo! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Contador ziet Armstrong als concurrent

Alberto Contador is ťťn van de grote favorieten voor de eindzege in de Tour de France. Toch heeft de Spanjaard, die voor Astana rijdt, een bijzondere uitspraak gedaan.

"Ik zie Denis Menchov, Cadel Evans, Fršnk en Andy Schleck, Carlos Sastre en mijn ploegmaten Armstrong en Leipheimer als grootste concurrenten," aldus Contador in de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport.

Astana heeft op papier in elk geval een hele sterke ploeg. "Als je de namen zo ziet zou je denken van wel," liet Contador weten. "Maar een aantal grote namen maken nog geen groot team. Saxo Bank heeft bijvoorbeeld een aantal kleinere namen in de ploeg, maar zij zijn minstens net zo sterk als wij."

Het is echter nog maar de vraag of Astana aan de start van La Grande Boucle mag verschijnen. De Kazachse wielerploeg moet voor morgenavond namelijk een bankgarantie van zes miljoen hebben overlegd.

Mooie Waals-Brabantse vrouwen zijn niet te vinden

Het ziet ernaar uit dat de Belgische provincie Waals-Brabant geen Miss zal afvaardigen naar de Belgische Missverkiezing. Het lukt de organisatie namelijk maar niet om een geschikte kandidate te vinden. Veel kandidates kwamen zelfs niet eens opdagen.

Tijdens de voorselectie lieten nog twintig dames hun mooie kop zien. Slechts elf van hen kwamen opdagen op de officiële kandidatenvoorstelling.

De organisatie moet nu andere methodes toepassen om een mooie vrouw op te scharrelen. Zo gaan de organisatoren rondspeuren in bijvoorbeeld supermarkten of zonnecentra of daar misschien een geschikte kandidate rondloopt.


Vorig jaar liep er nog genoeg lekkers rond tijdens de voorselectie

Sparta wil door met Ramos

Sparta Rotterdam hoopt ook volgend seizoen over de diensten van Cassio Ramos te beschikken. De tweede ploeg van Rotterdam verwacht het huurcontract met de Braziliaan deze week te verlengen.

Sparta heeft inmiddels al een akkoord met PSV, de huidige werkgever van Ramos, bereikt. De communicatie tussen Ramos en de Rotterdamse formatie verliep erg stroef, aangezien de goalie van zijn vakantie in BraziliŽ genoot.

Nu lijkt het er dus toch op dat beide partijen ook volgend seizoen met elkaar verder zullen gaan.

Harry Borghouts was 'een beetje dom'

Eerder stapten de gedeputeerden van de provincie Noord-Holland al op vanwege de Landsbanki-affaire, waarop druk werd uitgeoefend op commisaris van de Koningin Harry Borghouts om ook de eer aan zichzelf te houden. Dat heeft de GroenLinks-politicus tot nog toe geweigerd. Wel is hij tot een compromis bereid: hij wil zijn politieke taken als voorzitter van Gedeputeerde Staten neerleggen.

In dat geval is Borghouts alleen nog verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Wel houdt hij de wettelijke taken als commisaris, zodat hij betrokken blijft bij benoemingen van burgemeesters en korpschefs. Ook blijft hij voorzitter van Provinciale Staten. Verder zal hij een aantal nevenfuncties laten vallen.

Borghouds ging in een debat met Provinciale Staten door het stof. ''Ik was niet slim genoeg. Een beetje dom, zou Máxima zeggen'', aldus Borghouts, die ook de hoop uitsprak het vertrouwen in hem weer te kunnen doen herstellen. De provincie had 78 miljoen euro geparkeerd bij de IJslandse bank.

Streaker verstoort naakte rugbywedstrijd

Een streaker heeft een Nieuw-Zeelandse rugbymatch weten te verstoren. Zowel de streaker als de rugby'ers bleken echter niet alledaags te zijn. Omdat alle rugby'ers geheel ontkleed waren, leek de streaker het wel leuk om juist geheel gekleed het veld op te stormen. 

De studenten van de teams Bleus en All Blacks waren in adamskostuum aan het rugby'en in het Nieuw-Zeelandse Dunedin. De bijzondere wedstrijd was een voorproefje van het zogeheten Testseizoen dat afgelopen weekend van start is gegaan. In de normale wedstrijd, waar alle spelers in rugbytenue aan de start verschenen, wonnen de Fransen van thuisland Nieuw-Zeeland met 27-22.   

Met z'n honderdduizenden tegen Ahmadinejad

In de Iraanse hoofdstad Teheran betogen vandaag honderdduizenden Iraniërs tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen, ondanks een demonstratieverbod van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is de derde dag op rij dat er gedemonstreerd wordt. Een politieman die de demonstratie in goede banen moet leiden sprak zelfs van anderhalf tot twee miljoen demonstranten.

Ooggetuigen meldden dat de politie op demonstranten heeft geschoten. Daarbij zou een dode zijn gevallen. De schoten zouden zijn afgevuurd op een plein in de Iraanse hoofdstad waar honderdduizenden mensen zich hadden verzameld. Mensen zouden in paniek proberen te vluchten. Ook hangt een rookpluim boven het plein.

Bij de bijeenkomst zijn ook de verslagen hervormingsgezinde presidentskandidaten Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karoubi. Ook oud-president Mahammed Khatami voegt zich bij de protesterende massa, verklaarde de broer van het voormalige staatshoofd.

De verkiezingen van vrijdag werden gewonnen door de ultraconservatieve Mahmoud Ahmadinejad. Volgens Mousavi is er fraude gepleegd. Hij wil dat de verkiezingen geannuleerd worden. Ook Khatami is voorstander van nieuwe verkiezingen.


Met z'n honderdduizenden tegen Ahmadinejad  (foto: DAG)

UCI zet Astana met de rug tegen de muur

Astana moet voor morgenavond 17:00 uur een extra bankgarantie van zes miljoen euro bij de internationale wielrenunie (UCI) beleggen. Als de wielerploeg daar niet in slaagt, dan komt de deelname aan de Tour de France in gevaar.

Eerder dit seizoen kwam naar buiten dat Astana in financiŽle problemen zou verkeren. Hierdoor was het niet mogelijk om de salarissen van de renners te betalen. Met de hulp van een bankgarantie zou dit tot het einde van het seizoen geen probleem meer moeten zijn.

Mocht Astana er niet in slagen om een bankgarantie te beleggen, dan zal de volledige zaak naar de licentiecommissie worden doorverwezen.

Cobra bijt twee mannen bij bushalte

Dat is ook lullig. Sta je net op de bus te wachten, word je gebeten door een uiterst giftige slang. Het overkwam twee mannen in Moskou gisteren. De politie is nu naarstig op zoek naar de eigenaar van de cobra.

De twee Moskovieten stonden omstreeks 21.00 uur plaatselijke tijd op de bus te wachten, toen een boze slang hen ineens vanuit het niets begon te bijten. Gelukkig hoorde een voorbijganger hen om hulp schreeuwen, die gelijk zijn vrouw naar een dokter stuurde. Hierna greep de voorbijganger de levensgevaarlijke cobra met z'n blote handen en bracht hem naar de politie.

"Ik was eerst van plan hem naar de dierentuin van Moskou te brengen", vertelt hij. "Ik belde aan, maar vanwege het late tijdstip deed niemand open. Daarom besloot ik hem naar de politie te brengen."

Volgens het politierapport verblijven de twee nu in het ziekenhuis. Hun situatie is kritiek, maar stabiel. Het lot van de cobra ligt nu in handen van de dierenartsen. De onderzoekers zijn nu bezig om te bepalen hoe de gifslang op de Moskouse straten wist te verschijnen.

Huta Galung verliest opnieuw van Ferrer

Jesse Huta Galung is er wederom niet in geslaagd om de tweede ronde van het Ordina Open te bereiken. De Nederlander nam het in de eerste rond op tegen David Ferrer. De setstanden waren 6-2 en 7-5.

De Spanjaard had vandaag anderhalf uur nodig om het pleit voor Huta Galung te beslechten. Ferrer, die in Rosmalen als derde geplaatst is, won het Ordina Open vorig jaar en is op jacht naar prolongatie.

Saillaint detail is dat Huta Galung vorig jaar ook in de eerste ronde van het Ordina Open tegen Ferrer moest aantreden. De Nederlander wist destijds niet te winnen en ging met 6-2 en 6-3 onderuit.

Uitslag BraziliŽ - Egypte

BraziliŽ heeft zijn eerste wedstrijd op de Confederations Cup op het nippertje weten te winnen. Egypte werd pas in de slotfase met 4-3 geklopt.

De Brazilianen begonnen wel uitstekend aan de wedstrijd. Na vijf minuten kwam het al op een 1-0 voorsprong. KakŠ slalomde door de Egyptische verdediging en ronde vervolgens prima af. Lang kon het niet van de voorsprong genieten want een paar minuten later bracht Zidan met een kopbal langszij. Nog voor rust leek BraziliŽ de zege alsnog veilig te stellen na goals van Fabiano en Juan.

In de tweede helft kwam Egypte echter sterk terug en kwam via goals van Shawky en wederom Zidan weer langszij. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen toen het in de slotminuut alsnog mis ging. Al Muhamadi maakte hands in het strafschopgebied. Hij kreeg rood en uit de penalty maakte KakŠ de 4-3.

Karakteristieken:

BraziliŽ - Egypte 4-3
5' KakŠ 1-0
9' Zidan 1-1
12' Fabiano 2-1
37' Juan 3-1
54' Shawky 3-2
55' Zidan 3-3
90+1' KakŠ 4-3 (penalty)

Toeschouwers: 27.851
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Vrystaat Stadion, Bloemfontein
Gele kaart: Moawad (Egypte)
Rode kaart: 89' Al Muhamadi (Egypte)

Opstellingen

BraziliŽ: Jķlio Cťsar, Daniel Alves, Lķcio, Juan,Klťber (Andrť Santos/83), Elano (Ramires/63), Silva,Melo, Fabiano, KakŠ, Robinho (Pato/63)

Egypte: El Hadary, Ahmed Fathi, A.Said, H.Said, Gomaa, Moawad, Shawky, Abd Rabbou (Al Muhamadi/75), Ahmed Hassan (Ahmed Eid/51), Aboutrika, Zidan

Rusland: dollar blijft wereldreservemunt

Volgens de Russische minister van Financiën Alexei Kudrin blijft de Amerikaanse dollar voorlopig de wereldreservemunt. Daarmee ontkracht hij eerdere uitspraken van de Dmitri Medvedev, de president van Rusland. Medvedev wilde graag de dollar vervangen door de Russische roebel als belangrijkste handelsmunt in de wereld.

Kudrin tegenover persagentschap Bloomberg na de G8-top van maandag: "Natuurlijk hebben wij nog vertrouwen in de Amerikaanse dollar... de Amerikaanse economie is een van de leidende economieën in de wereld, en de fundamentals van de VS zijn in uiterst gezonde staat." Of de dollar op lange termijn nog de wereldreservemunt zou blijven durfde de minister niet te zeggen.

'Fundamentals VS in uiterst gezonde staat'

Beckham droomt nog steeds van AC Milan

Na zijn huurperiode bij AC Milan zei David Beckham dat hij graag nog eens wilde terugkeren in ItaliŽ. Een aantal weken later heeft hij ondanks het vertrek van Carlo Ancelotti nog steeds die wens.

"Ancelotti was ťťn van de hoofdredenen voor mij om naar AC Milan te gaan. Toch wil ik nog steeds terug naar Milaan, ondanks dat Carlo weg is," aldus Beckham in een interview met Sunday Mirror.

David Beckham staat sinds medio 2007 onder contract bij het Amerikaanse LA Galaxy. Die club verhuurde hem afgelopen seizoen een aantal maanden aan het AC Milan van trainer Carlo Ancelotti. De Italiaanse coach is komend jaar manager van Chelsea.

"Milan is een club die erg geÔnteresseerd in mij is, dus ik zou dolgraag terug willen. Daarover is echter nog niets beslist, later dit jaar wil ik daar weer over gaan denken," besluit Becks.

Doelman Peersman keert terug naar BelgiŽ

Tristan Peersman verlaat FC Dordrecht al na een half seizoen. De 29-jarige Belgische sluitpost heeft een contract getekend bij Bergen, zo heeft de Waalse club maandag naar buiten gebracht.

Peersman speelde in zijn loopbaan voor Beveren, Anderlecht, Willem II en OFI Kreta. Bij laatstgenoemde club verbrak hij het voorbije seizoen zijn contract vanwege betalingsproblemen. De afgelopen maanden verdedigde Peersman het doel van FC Dordrecht.

Na drie seizoenen buitenland keert Peersman weer terug naar BelgiŽ, waar hij voor het eerst in WalloniŽ zal gaan spelen. "Waarom ik voor Bergen kies? Ik merk veel ambitie bij deze club. Ze willen zo snel mogelijk terugkeren naar eerste klasse. Ik houd van dat soort uitdagingen. En de trainer (Rudy Cossey, red.) liet merken dat hij me er graag wenste te hebben," aldus de doelman op de website van Bergen.

Bergen eindigde het afgelopen seizoen ruimschoots onderaan in de Jupiler Pro League en moet derhalve noodgedwongen een stapje terugdoen.

FC Dordrecht heeft in de vorm van Nick van der Ploeg nog maar ťťn keeper in de selectie. De club zoekt dus nog ťťn of twee keepers. Vermoedelijk zal Jordy van de Corput, die afgelopen seizoen voor FC Den Bosch speelde, naar de Krommedijk komen.

IMF optimistisch over economisch herstel VS

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht een 'stevige groei' van de Amerikaanse economie halverwege 2010. Wel blijven de crisis op de huizenmarkt en de stijgende rente nog punten van zorg.

Dat staat in de jaarrapportage van het IMF over de Amerikaanse economie. Dit jaar daalt het bruto binnenlands product (bbp) nog met 2,5 procent. Dat is minder dan de 2,8 die in april werd verwacht. Maar in 2010 is er weer sprake van groei. Het fonds voorziet een geleidelijk herstel. Halverwege volgend jaar zet dat stevig door.

IMF optimistisch over economisch herstel VS

Feestende brandweer sloopt waterleiding

Een feestje van de Heerenveense brandweer heeft bij de inwoners van het eveneens Friese Jubbega kwaad bloed gezet. Dankzij de spuitgasten hebben zij een poos zonder water gezeten.

De dames en heren van de brandweer waren bijeengekomen in een feesttent in het Friese dorp. Vanwege het dorstige weer werd de watertank geregeld gevuld met behulp van een brandkraan. Doordat deze kraan steeds werd open- en dichtgedraaid, ontstond er een scheur in de hoofdwaterleiding.

Dertig huishoudens hebben het hierdoor uren zonder water moeten stellen. Het lek ontstond omstreeks zeven uur 's avonds, en pas tegen tienen was het gelukt de waterleiding te repareren.

OM eist 15 jaar cel voor poging moord rechercheur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij het gerechtshof in Arnhem vijftien jaar cel geëist tegen de Servische Jovica T., wegens onder meer een poging tot moord op een rechercheur in Apeldoorn.

Volgens de aanklager is T. degene die op een maandagavond in juli 2007 in een winkelcentrum twee keer een rechercheur van dichtbij rakelings langs zijn hart schoot.

De winkelende rechercheur herkende de latere schutter als gezochte illegaal. Samen met gewaarschuwde collega's wilde de politieman hem gaan aanhouden. Toen de vermeende illegaal zijn fiets van het slot haalde, besloot de rechercheur toch vast alleen in te grijpen. Bij het noemen van T.'s naam, pakte de fietser een pistool en schoot op de politieman, te midden van winkelende burgers.

De rechtbank veroordeelde T. eerder tot vijftien jaar cel, na een oorsponkelijke eis van 26,5 jaar cel.

Top of Flop: Only Seven Left

Ook de derde ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog leverde ons nog geen top op. Mike & Colin's "Zo moet het blijven" was saai, het had geen body en was alleen maar leuk met een aantal biertjes op tijdens de kermis. Het is dus een Flop.

Onze keuze voor deze week is:

Only Seven Left, een 'pianorock' band uit Hilversum, die gevormd wordt door Bart, Jochem, Roderick, Hinne en Bram. In de nieuwe videoclip "My Side Of The Story" spelen de fans van de band de hoofdrol.

Binnen de weblog crew zijn we wel positief: We vinden het een leuk nummer.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

FNV waarschuwt samenwonenden voor belastingnadeel

Mensen die ongehuwd samenwonen zonder samenlevingscontract kunnen te maken krijgen met een flink belastingnadeel als ook in de inkomstenbelasting het begrip partner verandert. Dat geldt vooral wanneer een van beide partners weinig tot geen inkomen heeft. Daarvoor waarschuwt Yme Knaap van de FNV Belastingservice.

Volgend jaar gaat de nieuwe successiewet in en daarin verandert het begrip partner. Er ligt een voorstel om ook voor de inkomstenbelasting dat nieuwe partnerbegrip te gebruiken, aldus Knaap. Daardoor kunnen veel mensen elkaar niet meer als fiscaal partner aanwijzen.

New Super Mario Bros. Wii introduceert Demo Play

Nintendo heeft het er maar druk mee. Er wordt niet alleen gewerkt aan Super Mario Galaxy 2, maar er is ook nog een New Super Mario Bros. voor de Nintendo Wii onderweg. New Super Mario Bros zal de eerste game zijn die Demo Play gebruikt.

Voordat we allemaal gaan juichen; dit betekent niet dat er demo's gaan verschijnen van Wii-games. Demo Play is gemaakt om hardcore games speelbaarder te maken voor casual gamers. Wanneer gamers Demo Play inschakelen gaat de game zichzelf spelen. Dit is handig op de moeilijke stukken. Na het moeilijke stuk kunnen gamers zelf de controller weer oppakken. Hoe Demo Play precies gaat werken horen we ongetwijfeld nog.

"In New Super Mario Bros. Wii, if a player is experiencing an area of difficulty, this will allow them to clear troubled areas and take over when they're ready. And yes, we're looking into this for future games, too."


Andere stemacteur voor Max Payne

Aankomende winter komt eindelijk het derde deel in de Max Payne-franchise uit. In deze game gaan we spelen met een veel oudere en kalende Max Payne. De game speelt zich af in Sao Paulo in BraziliŽ en wat er precies gebeurd is met Max Payne gaan we nog uitvinden.

James McCaffrey heeft in de eerste twee delen de stem van Max Payne ingesproken. Rockstar heeft aangegeven dat zijn jonge stem niet goed bij het imago van de nieuwe Max Payne past en heeft daarom een andere stemacteur ingehuurd. Veel gamers zijn bang dat de game niet meer gaat zijn zoals de eerste twee delen. Art director Rob Nelson geeft daarom nog even aan dat jullie je geen zorgen hoeven te maken:

"All the Max Payne themes will remain intact - manipulation, betrayal, and the stuff that really made Max Payne."

Veel kleur in enkele screenshot Assassin's Creed 2

Ubisoft komt nog dit jaar met Assassin's Creed 2. We weten al behoorlijk wat over de game. We weten wat er in de speciale Black Edition zal zitten, dat de game zich afspeelt in het VenetiŽ van de Renaissance, dat de hoofdpersoon Ezio heet, dat Da Vinci een grote rol zal spelen en meer. Vandaag hebben we een enkele screenshot voor jullie die laat zien dat Assassin's Creed ook veel meer kleur gebruikt dan het eerste deel. Zo probeert Ubisoft de sierlijkheid van VenetiŽ en de Renaissance na te bootsen.


FIA haalt uit naar ACEA

De internationale autosportbond FIA is niet blij met een verklaring van de Europese autofabrikanten verenigd in de ACEA. Deze riep de FIA gisteren op om de Formule 1 op een andere manier te gaan leiden.

De FIA slaat in een verklaring op haar eigen website terug: "De Europese autofabrikanten en commerciŽle fabrikanten zijn hard getroffen door de financiŽle crisis en de daarbij behorende economische neergang. Verkopen zijn enorm gedaald en fabrikanten en producenten hebben de productie drastisch teruggeschroefd."

"Het doel van de FIA is om de fabrikanten zo economisch verantwoord mogelijk aan de Formule 1 deel te laten nemen, terwijl de sportieve, technologische en marketing voordelen behouden blijven. Door te bezuinigen in de Formule 1 kunnen de leden van de ACEA verdere noodzakelijke kostenbesparingen doorvoeren. Hierdoor hoeven ze niet aan te kloppen bij de belastingbetalers of de aandeelhouders."

"Door de kosten van 400 of 500 miljoen terug te schroeven tot 200 miljoen, kan er per jaar een tot 1,5 miljard euro meer in de kernactiviteiten gestopt worden. Hoewel Ferrari dan nog steeds 200 miljoen euro uit kan geven, kunnen andere teams met een derde van dat budget toe," luidde een verklaring van de FIA waarin de ACEA uitgenodig werd voor een gesprek.

Poolse vrouw ontwaakt in mortuarium

Een horrorscenario voor een 84-jarige Poolse vrouw:  ze werd wakker in een lijkzak in een mortuarium. De vrouw uit het Poolse dorp Jablonowo was  eerder op de dag bewusteloos geraakt. Haar man had daarop een ambulance gebeld. Even later werd ze in het ziekenhuis door een dokter dood verklaard en opgehaald door een begrafenisondernemer, aldus de politie.

Eenmaal in het mortuarium kwam de vrouw weer bij bewustzijn. Een mortuariummedewerker ontdekte de gruwelijke vergissing toen hij de lijkzak waarin de vrouw zat zag bewegen. Hij belde direct de dokter om te melden dat de vrouw weer tot leven was gekomen. De vrouw ligt momenteel op de intensive care in het dorpje Zwolen. De politie is bezig met een onderzoek naar de zaak.

Transfer Engelaar naar Panathinaikos bijna rond

Middenvelder Orlando Engelaar speelt het komende seizoen vrijwel zeker voor het Griekse Panathinaikos. Schalke 04-voorzitter Josef Schnusenberg zei dit maandag in Gelsenkirchen.

"De transfer is nog niet rond, maar het ziet ernaar uit dat we eruit gaan komen," tekende Kicker op uit de mond van de preses. De nieuwe Schalke-trainer Felix Magath houdt in zijn plannen geen rekening met de 29-jarige Engelaar.

Fred Rutten nam Engelaar een jaar geleden mee naar die KŲnigsblauen, maar voor zowel de trainer als de middenvelder werd het avontuur in Gelsenkirchen een grote deceptie. Rutten werd gedurende zijn eerste seizoen aan de kant gezet, terwijl Engelaar wordt beschouwd als ťťn van de grootste miskopen van de afgelopen jaargang.

Bij Panathinaikos zwaait de Nederlandse trainer Henk ten Cate momenteel de scepter. Beide heren kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij NAC Breda.

'Shevchenko aangeboden aan Franse topclubs'

Het ziet ernaar uit dat Chelsea spits Andrei Shevchenko wil onderbrengen bij een club in Frankrijk. Het Franse Aujourd'hui Sport bericht dat The Blues de OekraÔner hebben aangeboden bij Olympique Marseille, Olympique Lyon en AS Monaco.

L'OM zou het aanbod van Chelsea reeds hebben afgewezen en ook Lyon zou niet staan te springen om de 32-jarige Shevchenko vast te leggen. Les Gones prefereren Lisandro Lopez (FC Porto) en Nikola Zigic (Valencia).

Daarentegen zou Monaco wel oren hebben naar Sheva, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor AC Milan. Bij de rossoneri vierde de OekraÔense aanvaller zijn grootste successen, maar Shevchenko heeft een allesbehalve imponerende jaargang achter de rug in ItaliŽ.

Monaco, dat een verleden heeft met topspitsen als JŁrgen Klinsmann, Christian Vieri, Fernando Morientes, Oliver Bierhoff en Javier Saviola, zou echter moeite hebben om aan de salariseisen van Shevchenko te voldoen. Een rentree bij Chelsea lijkt uitgesloten voor de OekraÔner.

Papadopoulos naar Heerenveen

Sc Heerenveen heeft de transfer van aanvaller Michal Papadopoulos afgerond, zo melden de Friezen maandag op hun eigen website.

De onderhandelingen tussen Heerenveen en de aanvaller uit TsjechiŽ waren reeds in een vergevorderd stadium. De 24-jarige Papadopoulos heeft de medische keuring achter de rug en tekent een contract voor vijf seizoenen in Friesland.

Papadopoulos komt over van Mlada Boleslav. In zijn loopbaan kwam de aanvaller uit voor Banik Ostrava, Arsenal, Bayer Leverkusen en Energie Cottbus. De spits, 1.87 m. lang, maakte het afgelopen seizoen tien doelpunten in 27 competitiewedstrijden.

Papadopoulos speelde in augustus 2008 zijn tot nu toe enige interland voor TsjechiŽ. In een oefenduel tegen Engeland mocht de aanvaller vlak voor tijd invallen.

Van der Laan: Wilders kraamt onzin uit

Volgens PvdA-minister Eberhard van der Laan (Integratie) heeft Geert Wilders (PVV) in Denemarken complete onzin uitgekraamd. "Wilders heeft het over tientallen miljoenen moslims in Europa die de wet overtreden. Zij moeten allemaal worden weggestuurd. Maar die tientallen miljoenen criminele moslims in Europa bestáán niet", aldus de bewindsman vandaag.

Volgens een schatting van de EU wonen er in totaal zo'n 20 miljoen moslims in Europa. "Het overgrote deel doet het gewoon goed, zit op school, heeft een baan, doet mee in de maatschappij waarin ze nu wonen. En als mensen over de schreef gaan, of ze nu katholiek, christen of moslim zijn, moeten ze worden aangepakt, en wel allemaal op dezelfde manier", zegt Van der Laan.

"Of Wilders kan niet rekenen of het gaat hem niet om het oplossen van echte problemen, maar om de angst voor de islam".

Van der Laan wil in debat met Wilders. "Dit is weer zo'n voorbeeld dat hij ergens iets roept zonder dat hij tegengesproken kan worden. Hij doet het niet in het parlement, maar erbuiten. Hij doet het zelfs niet in Nederland, maar in Denemarken. Wilders moet voor zijn ideeën durven staan in de Tweede Kamer, daar is hij gekozen", stelt de minister.

Van der Laan: Wilders kraamt onzin uit  (foto: ANP)

Megan Fox opwindend voor iedere man

Actrice Megan Fox is zo sexy, dat zal iedere tiener en volwassen man opwindend vinden. Dit zei acteur Tyrese Gibson vandaag. Gibson was samen met collega-acteurs Josh Duhamel en Ramon Rodriguez in Amsterdam ter promotie van de film Transformers: Revenge of the Fallen, waarin Fox een hoofdrol speelt.

Gibson is een groot fan van de vernietigende robots in Transformers en bewees dit door in Amsterdam een tatoeage van een ''Autobot'' te tonen die hij tijdens de filmopnames op zijn arm liet zetten. "Michael werd er gek van dat ik dat tijdens de opnames had gedaan, omdat ik scènes moest draaien met opgerolde mouwen. Gelukkig ben ik erg donker, als chocolade."

Transformers: Revenge of the Fallen draait vanaf woensdag 24 juni in de Nederlandse bioscopen.

Megan Fox opwindend voor iedere man  (foto: ANP)

FIA beschuldigt FOTA-lid van dwarsheid

De FIA heeft vandaag een nieuw hoofdstuk aan de soap genaamd Formule 1 toegevoegd. De FIA zou afgelopen donderdag een akkoord met de FOTA hebben bereikt, maar volgens de autosportbond is er een element binnen de FOTA dat de overeenkomst blokkeert.

Op de website van de FIA is een verklaring te lezen waarin staat dat Max Mosley met een vertegenwoordiging van de FOTA gesproken heeft. De FOTA heeft erkend dat het van belang is dat er nieuwe teams tot de sport toetreden. "Een akkoord werd bereikt over de technische reglementen van 2010 welke voor de nieuwe teams op belangrijke punten assistentie bevatte van de bestaande teams."

Ook lag er bijna een akkoord tussen de FIA en FOTA over de kostenbesparingen en dat experts nog de laatste details door zouden moeten nemen. Daarnaast stelde de FIA voor om het Concorde Agreement uit 1998 te verlengen tot 2014 en dit was voor de FOTA een acceptabel voorstel wat voorgelegd kon worden aan de andere leden.

"De FIA geloofde dat het had deelgenomen aan een constructieve meeting met een hoge mate van eensgezindheid. De FIA was daarom verbijsterd om te horen dat enkele FOTA-leden die niet bij de vergadering waren, gezegd hebben dat er niets overeengekomen was en dat het een verspilling van tijd is geweest. Er is duidelijk een element binnen de FOTA dat wil voorkomen dat er een overeenkomst gesloten wordt, ondanks dat dit de sport ernstig kan beschadigen."

Binnen enkele dagen zal de FIA op haar eigen site uit de doeken doen wat het donderdag in Londen met de FOTA besproken heeft.

[Fotoreportage] Ordina Open Tennis 2009

Deze week wordt er getennist op het Ordina Open in Rosmalen. Gisteren was de eerste dag van het toernooi en FOK!user Morthill was daarbij. Hij maakte onderstaande reportage.

MichaŽlla Krajicek in Kim Clijsters openden het toernooi met een demonstratiepartij. Het werd een 6-1 en 6-3 overwinning voor de in het tennis teruggekeerde 26-jarige Belgische.


Krajicek aan service


Kim Clijsters probeert een bal te retourneren

Daarna waren het aan Daniel Gimeno-Traver en Raymond Sluiter om uit te maken wie de tweede ronde van het herenenkelspel zouden bereiken. Uiteindelijk was Sluiter met 2-6 en 5-7 te sterk voor de Spanjaard.


Sluiter terug op het voor hem vertrouwde gras


Daniel Gimeno-Traver in actie


Sluiter bedankt het publiek na zijn winst

Tenslotte kwamen Sorana Cirstea en Monica Niculescu in actie. Cirstea wist deze partij uiteindelijk met 5-7, 6-3 en 6-3 op haar naam te schrijven.


Cirstea staat klaar om een bal te ontvangen

Nieuwe topman bij Belgische Fortis

Het Belgische beursgenoteerde Fortis krijgt een nieuwe topman. Vanaf 1 juli dit jaar neemt Bart de Smet de voorzittershamer over van de huidige bestuursvoorzitter Karel de Boeck. Dit maakte Fortis vandaag bekend.

De Smet heeft de afgelopen 2,5 jaar leiding gegeven aan de Belgische verzekeringstak van Fortis. Hij moet het concern op de kaart zetten als internationale verzekeringsgroep.

Het beursgenoteerde Fortis bestaat nu uit een Belgische en een internationale verzekeringstak. De bankonderdelen werden vorig jaar en dit jaar verkocht aan de Nederlandse staat en de Franse bank BNP Paribas. Nederland kreeg ook de Nederlandse verzekeringsactiviteiten in handen.


Nieuwe topman bij Belgische Fortis  (foto: DAG)

Computermodel helpt bij behandeling hiv

Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam hebben een computermodel ontwikkeld dat het effect van medicijnen op hiv-patiënten nauwkeurig kan voorspellen. Daardoor wordt het gemakkelijker te bepalen welke medicatie een specifieke patiënt op een bepaald moment het beste kan gebruiken.

Dat heeft hoogleraar computational science Peter Sloot, die het project leidt, vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe was het moeilijk om te voorspellen welk medicijn een hiv-patiënt het beste kan gebruiken, omdat het virus (dat aids kan veroorzaken) snel muteert en resistent wordt. Het computermodel geeft echter inzicht in dat proces.


Computermodel helpt bij behandeling hiv  (foto: DAG)

Kleuter spoelt puppy door wc

De 4-jarige Daniel Blair uit het Britse Northolt wilde zijn nieuwe puppy een goede wasbeurt geven door het beestje door de wc te spoelen. Het hondje krioelde vier uur lang in een afvoerbuis, maar werd op tijd uit het riool gered, meldt Channel 4.

De moeder van Daniel herkende het gepiep van de pup in een afvoerbuis en belde het alarmnummer. Het één week oude beestje zat echter zo diep vast in de buis, dat de brandweerlieden er niet bij konden.

Uiteindelijk wist een loodgieter met speciaal gereedschap de pup door de buis te duwen naar een afvoerput, waar brandweerlieden het beestje op konden vangen. Na een nachtje bij de dierenarts kon het hondje terug naar huis. De puppy luistert inmiddels naar de naam Dyno, naar het bedrijf van zijn redders.


Kleuter spoelt puppy door wc  (foto: DAG)

'Narcose geen oorzaak van leerproblemen'

Het onder narcose brengen van jonge kinderen leidt er niet toe dat zij later leerproblemen krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van biologisch psycholoog Meike Bartels van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, zo maakte zij vandaag bekend.

Bartels bekeek gegevens van eeneiige tweelingen. Daar waren onder meer paren bij waarvan een kind wel onder narcose was gebracht, maar het andere niet. Zij bleken het later even goed te doen op school.

Bartels concludeert dan ook dat verdoving niet de oorzaak is van leerproblemen. Wel is het volgens haar zo dat als kinderen op jonge leeftijd onder narcose moeten worden gebracht, dat een teken kan zijn dat ze later ook leerproblemen krijgen. "Blijkbaar is het een genetisch kwetsbaar kind."

Melkmeisje van Vermeer te zien in New York

Het Melkmeisje, het beroemde schilderij van Johannes Vermeer (1632-1675), reist in het najaar van Amsterdam naar New York. Het doek is vanaf 10 september ruim twee maanden te zien in het Metropolitan Museum of Art in New York, liet een woordvoerder van het Rijksmuseum vandaag weten.

Het Rijksmuseum leent het meesterwerk uit 1658 zelden uit. "Alleen bij hele hoge uitzondering lenen we het schilderij uit, en alleen aan goede instellingen", aldus de zegsman.

Het Metropolitan Museum of Art toont Het Melkmeisje met de vijf Vermeers uit de eigen collectie en doeken van Nederlandse tijdgenoten uit de Gouden Eeuw, onder wie Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Nicolaes Maes. Het museum organiseert de tentoonstelling Vermeer’s Masterpiece - The Milkmaid ter gelegenheid van de viering van de 400-jarige stedenband tussen Amsterdam en New York dit jaar. Vier eeuwen geleden ontdekte kapitein Henry Hudson namens de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) het eiland Manhattan.

 

 

 

Geen bom bij Wageningen Universiteit

Er is geen explosief aangetroffen in het bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit. Dat meldde de politie vanmiddag nadat de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie het gebouw aan de Costerweg in Wageningen had doorzocht.

Vanochtend was het pand beklad met leuzen die op de aanwezigheid van een bom duidden, aldus de politie. Ook was een ruit ingegooid. Het gebouw, waarin 300 mensen werkzaam zijn, werd daarop ontruimd en afgezet voor onderzoek.

Jongeren massaal aan de drank na examens

De examenuitslagen zorgen voor meer drinkgedrag onder de jeugd. Daarom gaan de supermarkten en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) de komende tijd extra letten op kinderen onder de 16 jaar die alcohol proberen te kopen. Rond de examenuitslagen is het in de supermarkten altijd extra druk met jonge koters die voor alcohol in de rij staan.

Volgens een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) proberen jongere kinderen mee te liften op oudere kinderen die inkopen doen voor examenfeestjes. Wanneer het dan zo druk is in de supermarkt zien de jongere kinderen hun kans om eveneens alcohol in te slaan. Daarnaast zijn lang niet alle kinderen op examenfeesten oud genoeg om te drinken, aldus het CBL.

De supermarkten zullen extra letten op de sinds maart ingevoerde regel dat jongeren onder de 20 jaar zich moeten legitimeren als ze alcohol willen kopen. Jongeren onder de 16 jaar mochten al geen alcohol meer kopen.

Daarnaast gaat de VWA ook extra controles uitvoeren. De verscherpte controles gaan de hele zomer door, wanneer bijvoorbeeld jonge campingbezoekers drank proberen in te slaan bij de supermarkten.


Jongeren massaal aan de drank na examens  (foto: DAG)

Eerste 'Nederlandse' Neanderthaler gevonden

Voor het eerst is in Nederland een fossiel van een Neanderthaler gevonden. Het gaat om een stukje schedel van de uitgestorven mensachtige. Het fragment is op de storthoop van een schelpenverwerkend bedrijf in Zeeland ontdekt en is het eerste menselijke fossiel ter wereld dat uit zee afkomstig is.

Het schedelfragment - ongeveer 60 duizend jaar oud en met de voor Neanderthalers zo kenmerkende forse wenkbrauw - is vandaag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden gepresenteerd aan minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Hoewel fossiele overblijfselen van Neanderthalers bekend zijn uit omringende landen als Duitsland en België, zijn in Nederland van hen tot nu toe alleen wat stenen werktuigen aangetroffen.

Het fossiel is al in 2001 op de stortplaats gevonden, door een verzamelaar. Het is 15 kilometer voor de Zeeuwse kust door een schelpenzuiger opgezogen uit sediment waarin ook Pleistocene zoogdierfossielen en Neanderthaler-werktuigen zijn gevonden, aldus onderzoekers deze week in het vakblad Journal of Human Evolution.


Eerste 'Nederlandse' Neanderthaler gevonden  (foto: DAG)

Patricia Paay krijgt filmrol in Sinterklaasfilm

Patricia Paay heeft haar eerste filmrol te pakken. De zangeres gaat een lerares spelen in de kinderfilm Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot, meldt filmdistributeur RCV Entertainment vandaag.

Volgens een woordvoerder gaat het om een bescheiden rol. De rolprent is de opvolger van Sinterklaas en het geheim van het grote boek. In de film zijn ook onder anderen Gerard Joling, Hetty Heyting, Jacques d’Ancona en Henkjan Smits te zien. De opnames zijn deze zomer in Nederland, België en Spanje.

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot is naar verwachting vanaf begin oktober in de bioscoop te zien. Aangezien Patricia Paay momenteel in een scheiding ligt met Adam Curry komt de filmrol misschien wel als een leuke afleiding.


Patricia Paay krijgt filmrol in Sinterklaasfilm  (foto: DAG)

Kinderen overleven aanval krokodil

Twee Australische schoolkinderen zijn ontsnapt aan een 3,5 meter lange krokodil, die plots uit een rivier opdook. Het reptiel had meer oog voor de 10-jarige labrador van de jongens en sleurde de hond mee het water in.

Een politiewoordvoerder stelde in de maandageditie van de krant The West Australian dat het incident plaatsvond aan een oever van de rivier May in West-Australië. De jongens waren daar gisteren met hun ouders en de hond aan het picknicken.

De politiewoordvoerder zei dat de krokodil aan de hond een grotere maaltijd had dan aan de kinderen. Met een gewicht van 40 kilo was de labrador duidelijk zwaarder dan de twee jongens, die nog op de lagere school zitten.


Krokodil verslindt labrador, kinderen verrast  (foto: DAG)

Queiroz: "C. Ronaldo maakt verkeerde keuze"

Over de transfer van Cristiano Ronaldo van Manchester United naar Real Madrid heeft eigenlijk iedereen wel een mening. Zo ook Carlos Queiroz, bondscoach van Portugal. Queiroz vindt dat de superster met zijn move naar Madrid geen goede keuze maakt.

De Portugese keuzeheer vreest dat het spel van Ronaldo zal lijden onder de manier van leven die in Madrid heerst. "Manchester United is de juiste club voor Ronaldo. De club heeft een goede relatie met hem, mede door zijn prestaties en vorderingen in de afgelopen zes jaar," zegt Queiroz in The Times.

"Hij heeft al zijn prijzen in het shirt van United gewonnen en werd onder Alex Ferguson Wereld Voetballer van het Jaar. Maar goed, Cristiano is van mening dat het tijd is om te vertrekken en de beloning is enorm."

Queiroz vreest dat Ronaldo teveel zal komen bloot te staan aan activiteiten die weinig tot niets met voetbal te maken hebben. "Voetballers krijgen tegenwoordig veel te maken met mode en televisie en kunnen daardoor worden afgeleid van het voetbal. Bij Real Madrid is dat vaker gebeurd."

"Maar ik ben er van overtuigd dat Florentino Perez en Jorge Valdano hebben geleerd van hun fouten uit het verleden, toen de spelers te veel waren betrokken bij reclame-activiteiten."

[Upd] Gentenaar tekent bij VVV

Dennis Gentenaar heeft in VVV-Venlo een nieuwe club gevonden. De doelman staat vanmiddag al op het veld tijdens de eerste training.

Dat meldt L1 maandag op de website. Gentenaar tekent maandagmiddag een contract bij de kampioen van de Jupiler League.

Lang was er onzekerheid over de toekomst van de derde doelman van Ajax, maar VVV blijkt het meest slagvaardig. Cambuur Leeuwarden en Feyenoord waren ook geÔnteresseerd in de diensten van Gentenaar.

Gentenaar speelde een decennium lang voor NEC Nijmegen, in de stad waar hij ook geboren werd. In 2005 werd Gentenaar door Bert van Marwijk naar Borussia Dortmund gehaald. Nadat hij in Duitsland weinig aan spelen toe kwam, koos Gentenaar voor Ajax, waar hij evenmin vaak speelde.

Update 14:05
VVV-Venlo heeft doelman Dennis Gentenaar weten vast te leggen. Beide partijen rondden de transfer vandaag af. Bij VVV zal Gentenaar (33) de komende drie seizoenen onder contract staan.

Verkoopcijfers UK: Prototype komt sterk binnen

Ondanks een sterke launchweek is het Prototype niet gelukt The Sims 3 van de eerste plek te stoten in de Engelse verkooplijsten. Activisions actietitel komt binnen op de tweede plek. Red Faction: Guerrilla blijft het goed doen en completeert de top-3. Nintendos Wii Fit lijkt ook weer aan een opmars bezig, want de verkoopcijfers namen met 18% toe, waarmee de game de vierde plek bezet. Een andere opvallende stijger is Call of Duty: World at War, met een verkoopstijging van 79% bezet de game nu de 7e plek. Hoogste nieuwe binnenkomer is Grand Slam Tennis op de 13e plek, waarmee Wii Motionplus nog geen indrukwekkende lancering beleeft. Ook teleurstellend was de lancering van Indiana Jones and the Staff of Kings. Indy moet het doen met een 32e plek.

Ontwikkeling Final Fantasy XIII pas in april gestart

Na een indrukwekkende presentatie tijdens Microsofts E3-toespraak leek het alsof Final Fantasy XIII al enige tijd in ontwikkeling was voor de Xbox 360, maar niets is minder waar: de ontwikkeling van de poort naar Microsofts console is pas in april begonnen.

In een interview met GiantBomb gaf producent Yoshinori Kitase aan dat de ontwikkeling van de Xbox 360-versie pas begonnen is na het uitkomen van de demo voor de PlayStation 3. Pas na het uitkomen van deze tijd was de PlayStation 3-versie van de game zo ver gevorderd dat er programmeurs hun aandacht van Sony's console naar die van Microsoft konden verleggen.

Up to the trial demo version that was released [in April] in Japan, [FFXIII] was PS3-only in terms of development... The Xbox 360 version is definitely following after the PS3 version, but [we] were finally able to come to a point in the PS3 development where some of the staff could take their hands off and start programming the 360 version.

Wat wel meehelpt is dat de engine die Square-Enix gebruikt, Crystal Tools, al multiplatform is en dus niet ook nog eens gepoort hoeft te worden naar de Xbox 360.

Zeven lichamen buitenlanders in Jemen gevonden

Zeven lichamen van in Jemen ontvoerde buitenlanders zijn gevonden in het noorden van het land. Dat hebben Jemenetische veiligheidsfunctionarissen vandaag gemeld. Twee kinderen zijn levend teruggevonden.

Andere functionarissen repten van drie gevonden lichamen van buitenlandse vrouwen. De slachtoffers zouden zijn doodgeschoten.

Het Jemenitische ministerie van Defensie meldde zondag dat sjiitische opstandelingen in het noorden van Jemen negen buitenlanders hadden ontvoerd. De gijzelaars zouden zeven Duitsers, een Brit en een Zuid-Koreaanse vrouw zijn. Volgens de autoriteiten in Jemen werkten ze namens een hulporganisatie in een ziekenhuis in de stad Sa'dah, bij de grens met Saudi-Arabië.

Het is niet bekend welke groep achter de ontvoering van de buitenlanders zat.

Heftiger geweld tegen gezagsdragers

Het geweld tegen gezagsdragers in Utrecht wordt ernstiger. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vandaag in het rapport 'Geweld tegen gezagsdragers'. Gezagsdragers zijn politiemensen, ambulancepersoneel en andere overheidsdienaars.

Uit cijfers van de politie blijkt dat er in 2008 118 keer melding werd gemaakt van een incident met letsel. In 2007 waren er 72 meldingen. Volgens de onderzoekers wordt het geweld steeds heftiger. Politieagenten liepen bijvoorbeeld een gebroken neus, gescheurde kniebanden en een gebroken kuitbeen op tijdens hun werk.

[NBA] De kampioen is bekend

De vijftiende titel is een feit voor de Los Angeles Lakers. Gisteravond werden de spelers van de Orlando Magic met 86-99 verslagen. Hiermee is de eindstand op 4-1 gebracht.

Kobe Bryant is door alle experts al uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finale. De trofee werd door Bill Russell aan de ervaren speler uitgereikt. De shooting guard kwam gisteravond tot dertig punten, vijf assists en zes rebounds. Verder scoorde Pau Gasol veertien punten en pakte de Spaanse center vijftien rebounds. Lamar the candyman Odom scoorde zeventien punten en pakte tien rebounds. Trevor Ariza, die net als Odom, binnenkort een beslissing gaat nemen over een contractsverlenging scoorde vijftien punten en pakte vijf rebounds.

Bij de Magic was het een teleurstellende avond voor Dwight Howard. De center scoorde tien punten en pakte elf rebounds. Vroeg in de wedstrijd moest hij genoegen nemen met een plaats op de bank vanwege het aantal persoonlijke fouten die hij veroorzaakte. Hedu Turkoglu scoorde twaalf punten terwijl Rashard Lewis goed was voor achttien punten en tien rebounds.

Coach Phil Jackson van de Lakers heeft met deze overwinning een nieuw record op zijn naam staan. De coach heeft nu tien kampioenschappen als coach behaald en gaat hiermee de legendarische Red Auerbach voorbij. Jackson pakte zes kampioenschappen in de jaren negentig met de Chicago Bulls onder leiding van Michael Jordan. De andere vier kampioenschappen pakte hij met de Los Angeles Lakers.

Brand zorgt voor overlast in Amsterdam

In een opslagloods van een drankhandel in Amsterdam woedt vanochtend een grote brand. Er is sprake van grote rookontwikkeling. Een kinderdagverblijf in de buurt moest worden ontruimd. Hoewel nog onduidelijk is of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen, roept de politie mensen in de omgeving op hun deuren en ramen dicht te houden.

De loods ligt aan de Cruquiusweg. De brand brak rond negen uur uit, iets na tienen sloegen de vlammen uit het dak van het pand. Hoewel er personeelsleden in de loods aan het werk waren toen de brand begon, is niemand gewond geraakt.

Brand zorgt voor overlast in Amsterdam  (foto: ANP)

Vrouwen frauderen steeds vaker op werkvloer

Vrouwen plegen steeds vaker fraude op het werk. In 2007 was 11 procent van de fraudeurs op de werkvloer een vrouw. In 2008 is het vrouwelijke aandeel gestegen tot een kwart. Dat blijkt uit statistische gegevens van Hoffmann Bedrijfsrecherche waar het AD vandaag over berichtte.

Volgens directeur Jos Meekel staat de stijging van de fraude onder vrouwen in verband met de economische crisis. "Vrouwen zijn meestal integerder. Maar je merkt dat als de nood hoog wordt en het moeilijker voor ze wordt om in het dagelijkse bestaan te voorzien, ook vrouwen hun slag slaan", aldus Meekel. Het recherchebureau behandelt ongeveer duizend fraudezaken per jaar.

'Coca-Cola stapt F1 in'

Er gaan geruchten dat de grote concurrent van Red Bull, Coca-Cola, de Formule 1 in gaat stappen als sponsor. Muhtar Kent, de CEO van Coca-Cola, was in de paddock aanwezig tijdens de Grote Prijs van Turkije.

Coca-Cola heeft nog nooit gesponsord binnen de Formule 1. In 2005 waren er echter geruchten dat Coca-Cola de Formule 1 in zou stappen en meteen titelsponsor van het gehele F1-kampioenschap zou worden. Vooralsnog ontkent Coca-Cola een sponsorovereenkomst, de Amerikaanse drankjesfabrikant heeft daarentegen wel aangegeven open te staan voor gesprekken in de toekomst.

Inter: "Bijna akkoord over Deco en Carvalho"

Internazionale doet er alles aan om het Chelsea-duo Ricardo Carvalho en Deco naar Milaan te halen.

De twee Portugesen zijn niet tevreden bij Chelsea, waar ze de laatste paar maanden onder Guus Hiddink nauwelijks aan spelen toe kwamen.

Inter-voorzitter Massimo Moratti lichtte de gang van zaken toe in de Gazzetta dello Sport. "Josť Mourinho heeft ons gevraagd Deco en Carvalho te kopen. Wij doen er nu alles aan om hem blij te maken."

"Ons doel is om ze allebei te halen en ik heb al gezien dat zij daar ook voor open staan. We hebben nog steeds geen overeenstemming bereikt met Chelsea, maar ik ga ervan uit dat dit binnen niet al te lange tijd zal gebeuren."

"In Carvalho zijn we vooral geÔnteresseerd voor de Champions League. Hij heeft genoeg ervaring, is rustig onder druk en brengt ervaring in onze achterste linie. Deco heeft twee taken: het zelf goed te doen, maar ook aankoop Philippe Coutinho bijstaan als speler. Coutinho zal komend seizoen naar Milan komen en speelt in dezelfde rol als Deco", aldus de preses.

Simon blundert in 125cc-klasse

Een groot spektakel zondagmiddag bij de Grote Prijs van CataloniŽ in de 125cc-klasse. Een blunder van van de Spaanse motorcoureur JuliŠn Simůn kostte hem de zege.

De Spanjaard juichte te vroeg en stak met nog ťťn ronde te gaan zijn vuist al in de lucht om zijn blijdschap van de 'overwinning' te laten blijken. Juichend liet hij het gas los en zag zijn rivaal Andrea Iannone met een hoge snelheid voorbij scheuren. De verbouwereerde Simon sloot aan bij het achtervolgende groepje en finishte uiteindelijk als vierde, achter Andrea Iannone, Nicolas Terol en Sergio Gadea.

PSV wil duel met Ajax verplaatsen

PSV is het niet eens met het voorlopige speelschema van de KNVB. Dat laat de club weten op de eigen website.

PSV gaat met de voetbalbond, clubs, gemeenten en politie om de tafel zitten om te kijken wat er aangepast kan worden aan het conceptprogramma dat de KNVB vrijdag naar buiten bracht.

De Eindhovenaren ontvangen tijdens de derde speelronde, op 16 augustus, aartsrivaal Ajax. De clubleiding vindt dat iets te veel van het goede. Veel supporters van de club zijn dan nog op vakantie en bovendien is er op die dag de finale van de Otten Cup, een internationaal toernooi op PSV-complex De Herdgang.

PSV heeft het in augustus sowieso al druk. De Eindhovenaren moeten ook aan de bak om zich te kwalificeren voor de Europa League.

[NASCAR] Uitslag LifeLock 400

Mark Martin heeft op de Michigan International Speedway de LifeLock 400 op zijn naam geschreven. Jeff Gordon werd tweede voor Denny Hamlin. De winst van Martin was opvallend, omdat voor hem zowel Jimmie Johnson als Greg Biffle zonder brandstof kwamen te staan.

Brian Vickers mocht van poleposition vertrekken, maar hij verloor al snel de leiding aan Kyle Busch die op zijn beurt na negen ronden Jimmie Johnson voorbij zag rijden. Gedurende de eerste helft van de wedstrijd waren het de als 32e gestarte Mark Martin, Jeff Gordon, Carl Edwards en Dale Earnhardt jr. die gestaag op wisten te klimmen.

Achter de ongenaakbare Jimmie Johnson was Greg Biffle na 54 ronden de naaste belager nadat hij Kasey Kahne wist te passeren. De eerste caution na 70 ronden bracht bij de eerste drie geen verschuivingen met zich mee en daarachter sloot Juan Pablo Montoya aan. De Colombiaan wist Kahne na 120 ronden door zijn tweede stop in te halen, alleen was hij niet opgewassen tegen de snelheid van Martin die hem tien ronden later wist te passeren.

David Stremme zorgde na 150 ronden voor de derde caution door in de vierde bocht te spinnen en bij de ingang van de pitstraat vaten met water te raken. Biffle pakte met de stops de leiding over voor Denny Hamlin en Johnson. Met nog 25 ronden te gaan probeerden verschillende rijders brandstof te sparen omdat ze anders zonder zouden komen te staan.

Johnson profiteerde hiervan door de tweede plaats van Martin af te snoepen. Hij wist ook het gat met Biffle te dichten en hem vijf ronden voor het einde te passeren. Net voor de witte vlag van de laatste ronde ging het mis voor Johnson die zonder brandstof kwam te zitten. Biffle wist hem te passeren, maar ook hij kwam halverwege de laatste ronde zonder brandstof te zitten, zodat Mark Martin er met de winst vandoor kon gaan. achter hem werd Jeff Gordon tweede voor Denny Hamlin. Biffle passeerde als vijfde de meet en Johnson werd slecht 22e.

Na afloop gaf ook Martin toe dat hij zonder brandstof was komen te staan. Hij had uit voorzorg als de ventilatoren in zijn auto uitgeschakeld. "We waren er echt op uit om in The Chase te komen. Ik dacht echt dat ik met ze (Johnson en Biffle,red.) kon vechten, maar ik kon ze niet ťn bijhouden ťn brandstof sparen. Toen Jimmie zonder kwam te staan dacht ik, ik ga er voor. Het is nog driekwart ronde en ik dacht wat kan er nog gebeuren. We kwamen in de laatste bocht zonder brandstof te zitten, dus ik kan niet geloven dat we hier gewonnen hebben."

In het klassement gaat Tony Stewart met 2189 punten aan de leiding. Hij heeft 47 punten voorsprong op Jeff Gordon. Jimmie Johnson volgt met 142 punten achterstand voor Kurt Busch en Ryan Newman die nieuw de top vijf binnen komt.

Uitslag LifeLock 400

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
132Mark Martin Chevrolet190/5 200
227Jeff Gordon Chevrolet170/0 200
314Denny Hamlin Toyota170/5 200
429Carl Edwards Ford165/5 200
520Greg Biffle Ford160/5 200
67Juan Montoya Chevrolet150/0 200
711Tony Stewart Chevrolet146/0 200
85Kurt Busch Dodge142/0 200
91Brian Vickers Toyota138/0 200
109Clint Bowyer Chevrolet134/0 200
1131Jamie McMurray Ford130/0 200
1225Elliott Sadler Dodge127/0 200
132Kyle Busch Toyota129/5 200
1430Dale Earnhardt Jr. Chevrolet121/0 200
1523David Ragan Ford118/0 200
1615Bill Elliott Ford115/0 200
1713Robby Gordon Toyota112/0 200
1812Kevin Harvick Chevrolet109/0 200
194David Reutimann Toyota106/0 200
2016Matt Kenseth Ford103/0 200
218Kasey Kahne Dodge100/0 200
223Jimmie Johnson Chevrolet107/10 200
2318Ryan Newman Chevrolet94/0 199
2437Casey Mears Chevrolet91/0 199
2524Joey Logano * Toyota88/0 199
2622Jeff Burton Chevrolet85/0 199
2728Reed Sorenson Dodge82/0 199
2817Bobby Labonte Ford79/0 199
2934Sam Hornish Jr. Dodge76/0 198
3036Michael Waltrip Toyota73/0 198
3133Marcos Ambrose Toyota70/0 198
3235David Gilliland Chevrolet67/0 198
3310John Andretti Chevrolet64/0 198
3438Paul Menard Ford61/0 197
3543Max Papis * Toyota58/0 193
3619Martin Truex Jr. Chevrolet55/0 192
3721Scott Speed * Toyota52/0 174
3826David Stremme Dodge49/0 159In Pit
396A.J. Allmendinger Dodge46/0 144
4039Dave Blaney Toyota43/0 23Out of Race
4142Sterling Marlin Dodge40/0 23Out of Race
4240Joe Nemechek Toyota37/0 20Out of Race
4341Tony Raines Dodge34/0 17Out of Race
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 15 van de 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart2189Leader15017
2Jeff Gordon2142-4715018
3Jimmie Johnson2047-14215026
4Kurt Busch1961-22815014
5Ryan Newman1934-25515105
6Carl Edwards1927-26215004
7Greg Biffle1913-27615005
8Mark Martin1868-32115334
9Kyle Busch1860-32915134
10Denny Hamlin1849-34015003
11Matt Kenseth1848-34115124
12Jeff Burton1810-37915002

FC Utrecht contracteert Jan Wuytens

FC Utrecht is slagvaardig bezig op de transfermarkt. De club maakte vandaag bekend Jan Wuytens vastgelegd te hebben. Het AD meldde gister al dat Wuytens een akkoord had met de Utrechtse club.

De Domstedelingen nemen de 24-jarige verdediger over van Heracles Almelo. Utrecht betaalt een gelimiteerde transfersom voor de Belg.

"We vinden het jammer dat Jan vertrekt, maar wensen hem veel succes in Utrecht. Uiteraard gaan we direct op zoek naar adequate vervanging op deze positie", aldus technisch directeur Nico Jan Hoogma van de AlmeloŽrs.

Wuytens speelde, nadat hij in 2005 PSV verruilde voor Heracles, vier seizoenen in Almelo. De laatste twee seizoenen speelde hij in de basis.

Ricky van Wolfswinkel, Nana Asare, Dries Mertens en Jacob Mulenga werden eerder al aan het kooplustige FC Utrecht verbonden

Rossi: "Een van mijn mooiste overwinningen"

Valentino Rossi noemde zijn zege in CataloniŽ een van de mooiste uit zijn 99 overwinningen. De Italiaan was de hele race in gevecht met teamgenoot Jorge Lorenzo en besliste de wedstrijd in de laatste bocht. Rossi, Lorenzo en Stoner staan nu met z’n drieŽn gedeeld eerste op de ranglijst.

"Dit was echt een van de mooiste en meest zwaarbevochten overwinningen uit mijn carriŤre. De strijd duurde tot de laatste bocht en het is lang geleden dat dat is gebeurd", aldus de Italiaanse motor-coureur. "Het hele weekend liep perfect en mijn machine en banden waren geweldig. Ik wist ook dat Lorenzo erg sterk zou zijn, en ik heb dan ook alles moeten geven. Nu ga ik heel lang slapen, want ik moet bijkomen van zoveel spanning!"

Ajax: "Geen bod op Oleguer"

De geruchten over een vertrek van Ajacied Oleguer Presas nemen verder toe. Na Fiorentina is nu ook Galatasaray geÔnteresseerd.

Bij Gala is Frank Rijkaard onlangs aangesteld als nieuwe trainer. De Nederlandse oefenmeester werkte in zijn tijd bij Barcelona al samen met Oleguer en ziet er wel wat in om hem naar Istanbul te halen.

Ajax zou om en nabij de vier miljoen euro vragen voor de Catalaanse verdediger. Een vertrek zou al opvallend vlot zijn. Oleguer werd vorige zomer overgenomen van Barcelona, maar kon - op een periode in december na - geen moment imponeren.

Ajax' technisch manager Danny Blind laat aan De Telegraaf weten dat er vooralsnog geen biedingen zijn binnen gekomen op de verdediger. Indien Oleguer vertrekt lijkt het erop dat Ajax ook een tweede verdediger verliest. Thomas Vermaelen staat volgens verschillende media op het punt om bij Arsenal te tekenen.

Doornbos beste rookie A1GP

Robert Doornbos is door de A1GP-fans verkozen tot de beste rookie van het afgelopen seizoen. De IndyCar-rijder reed vijf races voor Team Nederland en wist daarin drie podiumplaatsen te scoren. Nederland is ook verkozen tot meest geliefde team in de A1GP.

"Het lijdt geen twijfel dat Robert een geweldige coureur", liet A1GP Team Nederland teambaas Jan Lammers weten. "Hij heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de teamspirit en heeft ons allemaal naar nieuwe hoogten gestuwd. Deze prijs is dan ook zeer verdiend."

Doorbos debuteerde met een tweede plek in China, hij werd derde in Nieuw-Zeeland en domineerde de sprintrace in Portugal. De andere gegadigden voor de titel 'beste rookie' waren de IndonesiŽr Zahir Ali, de Amerikaan Marco Andretti, de Braziliaan Felipe Guimaraes, de Libanees Daniel Morad, de Monegask Clivio Piccione en de Brit Danny Watts.

Winnaar droombaan klaagt over warm weer

Het werd afgeschilderd als de ultieme droombaan, maar de Brit Ben Southall klaagt nu al over zijn job als opzichter op een tropisch eiland in Australië.

De avonturier, die op 1 juli aantreedt, vindt dat het te vroeg donker wordt op Hamilton. Ook zou het te warm zijn voor typisch Engels eten als Yorkshirepudding. Zijn negatieve uitlatingen in een Britse krant leidden al tot ophef in andere Britse en in Australische media. Hij werd een zeurkous genoemd.

Als winnaar van een wedstrijd van een regionaal Australisch toerismebureau verdient Southall de komende zes maanden 150.000 Australische dollar (80.000 euro). Hij moet hier en daar wat schoonmaken, verder mag hij naar hartenlust zwemmen en snorkelen.

Hij is verplicht een weblog bij te houden om reclame te maken voor het eiland. In de competitie voor de droombaan versloeg Southall onder anderen de Nederlandse Magali Heuberger, die eveneens tot de laatste zestien kandidaten behoorde.

'Spijkerbroek-verbod helpt tegen verkrachtingen'

Studentes van vier vrouwenuniversiteiten in India bannen het dragen van spijkerbroeken. Er blijken steeds meer vrouwen in de omgeving te worden aangerand en verkracht en dat is volgens de leiding van de universiteiten allemaal te wijten aan de westerse kleding van de studentes.

De universiteiten zien het spijkerbroek-verbod als de beste aanpak om de studentes te beschermen, meldt The Australian. "De daders randen vooral meisjes in jeans aan. De maatregel was noodzakelijk omdat we klachten blijven krijgen van ouders en studenten, die verwachten dat wij iets doen tegen de daders", aldus rector Meeta Jamal van de universiteit Dayanand Degree in Kanpur.

Lang niet alle vrouwen zijn blij met het spijkerbroek-verbod. "Door te zeggen dat vrouwen bepaalde kleding niet mogen dragen, gaan we terug in de tijd. Dergelijke morele richtlijnen zijn verachtelijk," luiden de kritieken.

Vrouwengroeperingen reageren op deze beslissing met de vraag aan de overheid om de subsidies van de universiteiten onder de loep te nemen. Studentes zijn verontwaardigd over deze maatregel: "Het gaat niet over de meisjes. Het gaat over onze samenleving en de manier waarop kerels denken", zegt een 23-jarige studente.


Spijkerbroek-verbod helpt tegen verkrachtingen  (foto: DAG)

Mexicaanse griep op school in Woerden

Bij een vader van een leerling en een leerling van de basisschool Margriet in Woerden is de Mexicaanse griep geconstateerd. Dat heeft de school gisterenavond in een brief aan de ouders van alle leerlingen geschreven.

De directeur van de basisschool, Harry Vink, vertelt dat de vader die besmet is met het H1N1-virus woensdag een uitstapje naar een kinderboerderij heeft begeleid. "Kinderen die intensief contact met de man hebben gehad, zijn allemaal al door de GG en GD onderzocht. Bij een van de kinderen is het virus ook vastgesteld."

Everse hoopt Beliczky te strikken

FC Zwolle-trainer Jan Everse hoopt dat de club bereid is Gergű Beliczky aan te trekken.

De Hongaarse spits van Vasas Boedapest is in de smaak gevallen bij scouts van Zwolle. Trainer Jan Everse is ook razend enthousiast. Beliczky moet ťťn van de vier openstaande vacatures vervullen.

Zwolle heeft hem al een aanbieding gedaan, zegt Everse tegen De Stentor. De trainer houdt er rekening mee dat FC Zwolle een opleidingsvergoeding moet overmaken. Iets dat de club in principe niet doet. "Maar je moet weleens wat investeren, om vervolgens iets terug te kunnen verdienen."

In de beloftenploeg maakt Beliczky gemiddeld ťťn doelpunt per duel. "Het is duidelijk dat Vasas deze jongen niet zomaar laat gaan. Toch hoop ik dat we er binnenkort met de club uitkomen."

Poortvliet nieuwe trainer FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft in Jan Poortvliet een nieuwe trainer gevonden.

Hij tekent volgens Omroep Brabant een contract voor twee jaar bij de eerstedivisieclub. Poortvliet diende begin dit jaar zijn ontslag in bij Southampton.

Hij was eerder onder meer trainer van Helmond Sport, RBC Roosendaal en FC Den Bosch. Het is overigens nog steeds onduidelijk of FC Eindhoven komend seizoen nog bestaat.

De club heeft nog geen definitieve 'ja' gekregen van de KNVB aangaande de begroting. In tegenstelling tot Fortuna Sittard is de club wťl opgenomen in het nieuwe competitieprogramma.

USF1 op zoek naar rijdersduo

Team US F1 zal zo snel mogelijk de keuze maken wie er volgend jaar in de auto's van het team zitten, zo heeft teambaas Peter Windsor laten weten. De Amerikaanse renstal kreeg vrijdag een plekje op de grid voor 2010 toegewezen door de FIA.

"We hebben al een lijstje met kandidaten", vertelde Windsor tegen de BBC. "En we hebben ook al een week lang jonge Amerikaanse coureurs geŽvalueerd. We zullen snel een beslissing nemen." De huidige teambaas liet weten zeer vereerd en blij te zijn om met zijn team volgend jaar te debuteren in de Formule 1. "Het was een fantastisch moment, om onze naam op de deelnemerslijst te zien staan. Ik heb al het een en ander meegemaakt in deze sport, maar dit was een grote dag voor mij."

Het Amerikaanse team zal volgend jaar gebruik gaan maken van Cosworth-krachtbronnen.

FC Eindhoven strikt Rossen

Ivo Rossen komt de komende twee seizoenen uit voor FC Eindhoven.

De 27-jarige Rossen komt over van FC Den Bosch, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. De blonde middenvelder was ondanks dat mateloos populair in de Brabantse hoofdstad.

"Ivo kon kiezen tussen FC Omniworld, FC Emmen en FC Eindhoven", zegt zaakwaarnemer Jean Knipping tegen ELF. "Maar die laatste was dichterbij. Die club is een mooi platform voor hem om weer zijn oude niveau te halen. Hij heeft een goede keuze gemaakt."

Rossen speelde twee seizoenen bij Den Bosch. Daarvoor speelde hij al bij NEC, FC Dordrecht, Go Ahead Eagles en FC Zwolle.

Vidic vertrekt niet bij Manchester

Nemanja Vidic laat duidelijk weten het naar zijn zin te hebben bij Manchester United. De Servische verdediger werd door de media in verband gebracht met een vertrek, maar laat duidelijk weten dat dit niet aan de orde is.

Vidic speelt inmiddels vier seizoenen in de kleuren van The Mancunians. Zijn naam werd genoemd om te vertrekken naar Spanje richting Barcelona, maar zover komt het niet.

"Ik heb hier erg gelukkig en kijk al uit naar volgend seizoen waar we opnieuw beginnen.Ik heb geen behoefte naar een andere club te vertrekken," aldus de 27-jarige verdediger tegen Skysports.

'Bommelding universiteit Wageningen'

Het hoofdgebouw van de universiteit in Wageningen is vanochtend ontruimd vanwege een bommelding. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is begonnen met een onderzoek in het gebouw.

De dreiging is geuit via teksten op een muur van het bestuurscentrum. Deze zijn beklad met onder meer een waarschuwing voor een bom. Ook is er een ruit ingegooid. Medewerkers van de universiteit hebben een pakketje gevonden.

Vanwege dierproeven die de universiteit uitvoert, zijn al eerder auto's vernield en gebouwen beklad. Het Animal Liberation Front zei hier destijds voor verantwoordelijk te zijn.

Ook op het forum kan er over dit onderwerp worden gediscussieerd.

Geen Dio in Brütal Legend, wel Tim Curry

Werd nog niet zo lang geleden duidelijk dat Ozzy Osbourne mee zou werken aan BrŁtal Legend, komt nu het nieuws dat collega-zanger Ronnie James Dio uit het project is gezet en is vervangen door acteur Tim Curry.

Een reden voor de switch is niet gegeven, al is het wel bekend dat Osbourne en Dio niet de beste relatie hebben en ondanks hun gezamenlijke achtergrond in oer-Metalband Black Sabbath geen dikke matti's zijn.

Tim Curry kennen we echter allemaal als die heerlijke vent uit The Rocky Horror Picture Show en natuurlijk van tientallen andere films waarin de acteur met zijn bekende guitige blik acte de prťsence geeft. Ook met games is hij niet onbekend, hij speelde een belangrijke rol in EA's Command & Conquer: Red Alert 3.


Tim Curry zoals we hem het liefst zien

Nieuwe complotfilm met Aaron Russo

Beroepscomplotdenker Alex Jones heeft een nieuwe documentaire gemaakt, genaamd Reflections And Warnings, waarbij hij het laatste grote interview met Aaron Russo in het geheel laat zien.

Russo, in 2007 overleden na een lange strijd met kanker, was een awardwinnende filmmaker en werd later in zijn leven een libertarische activist die met name streed tegen de Amerikaanse bank de Federal Reserve (de Fed) en het opgeven van burgervrijheden.

In Russo's documentaire America: Freedom To Fascism uit 2006 gaat hij in op de naar zijn mening ongrondwettige Federal Reserve en de inkomensbelasting in de VS.

Russo werd politiek wakker geschud toen hij op 24-jarige leeftijd een uitgaansclub runde in Chicago. De club werd op een avond binnengevallen door de politie waarbij Russo hardhandig werd meegenomen. De politie bood hem een deal aan: Russo moest elke maand 2.000 dollar betalen als zijn club met rust gelaten wilde worden door de politie. Hij ontdekte dat corruptie niet alleen afspeelde in Chigago, maar in het hele land.

Rockefeller
De ogen van de joodse Russo werden pas echt geopend toen hij bevriend raakte met de advocaat Nicholas (Nick) Rockefeller, lid van de machtigste familie ter wereld. De Rockefeller-familie is diep verweven met de Amerikaanse (olie)industrie, het bankwezen en de politiek.

Nick Rockefeller vertelde Russo elf maanden voor de aanslagen van 9/11 dat er een 'grote gebeurtenis' zou plaatsvinden en dat men daarna Afghanistan zou binnenvallen om oliepijpleidingen aan te leggen om zo het zwarte goud uit de olierijke Kaspische Zee aan te kunnen voeren. Vervolgens zou Irak aan de beurt zijn om daar permanente militaire bases aan te leggen en de grote Iraakse olievoorraden in handen te krijgen. Hugo Chávez, de president van het olierijke Venezuela, zou het volgende doelwit kunnen zijn.

Nadat 9/11 en de militaire invallen werkelijkheid werden begon Russo steeds meer aan het echte verhaal van 9/11 en de War on Terror te twijfelen. Russo: "De hele War on Terror is één grote oplichting. De oorlog kan eindeloos doorgaan omdat er geen zichtbare vijand is. Door terrorisme zijn burgers gewillig om burgervrijheden op te geven en kon de elite hun wereldagenda uitvoeren."

Women's Movement
Russo vertelde ook dat de elite de drijvende financiële kracht was achter de vroegere vrouwenbeweging die streed voor de rechten van vrouwen. De elite zou hier voorstander van geweest zijn omdat dan ook vrouwen belast konden worden. Tevens konden kinderen op jonge leeftijd al geïndoctrineerd raken door het Amerikaanse staatsonderwijs wanneer moeders door het werken veel minder zelf voor hun kinderen konden zorgen.

Overpopulatie
Rockefeller onthulde verder aan Russo dat overbevolking een groot probleem was en dat de elite graag zou zien dat de wereldbevolking op zijn minst gehalveerd zou worden. Doel van elite zou ook zijn om alle mensen te chippen met een RFID-chip zodat zij in de gaten kunnen worden gehouden en dat geldstromen alleen nog via deze chips kunnen plaatsvinden in de toekomst.

Mening bevolking irrelevant
Het tij keren door Democraten of Republikeinen te kiezen helpt volgens Russo niet: "Het maakt niet uit of de Amerikanen een Democraat of een Republikein kiezen. Beide partijen zitten in de zakken van de bankiers."

Volgens Russo is de uiteindelijke doelstelling om een Wereldoverheid te creëren. Het NAFTA-verdrag tussen de VS, Mexico en Canada en de Europese Grondwet zouden hier onderdeel van zijn. Russo: "Wat mensen willen maakt niet uit. Kijk maar naar de Europese Grondwet die verworpen is." De grondwet zou alsnog ondemocratisch doorgedrukt worden als het Verdrag van Lissabon.

Media corrupt
Russo maakt ook korte metten met de Amerikaanse pers: "De media worden gecontroleerd om het volk dom te houden. Daarom is er bijvoorbeeld over het NAFTA-verdrag nauwelijks iets te vinden in het nieuws, en over Paris Hilton en andere celebrities des te meer."

Download Reflections And Warnings via Torrent of bekijk de documentaire via YouTube (8 delen).

Trailer Reflections And Warnings

Noord-Korea waarschuwt voor kernoorlog

De regering van Noord-Korea heeft zondag gewaarschuwd voor een kernoorlog en gezworen zijn programma voor de ontwikkeling van kernwapens op te voeren.

De Noord-Koreaanse krant Rodong Sinmun zei zondag in een redactioneel commentaar dat de VS duizend kernwapens in Zuid-Korea hebben gestationeerd. Zaterdag zei het weekblad Tongil Sinbo al dat de VS een groot aantal kernwapens heeft liggen in Zuid-Korea en Japan.

"Noord-Korea ligt geheel binnen bereik van een Amerikaanse nucleaire aanval en het Koreaanse schiereiland wordt een gebied waar de kans op een kernoorlog het grootst is van de wereld", aldus het artikel.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Zuid-Korea wees de beschuldigingen van de hand. Er zouden volgens hem geen kernwapens in Zuid-Korea liggen.

Zaterdag reageerde Noord-Korea met dreigende taal op nieuwe sancties die de VN-Veiligheidsraad uitvaardigde na een nieuwe Noord-Koreaanse kernproef. Het kondigde aan te beginnen met het verrijken van uranium en wapens te maken van al het plutonium in het land. Ook dreigde het met 'resolute militaire actie' tegen elk land dat het waagt zijn schepen aan te houden op grond van de nieuwe sancties.

Joe Biden, de Amerikaanse vice-president, noemde het zondag van belang dat de sancties worden uitgevoerd.

Biden: "God mag weten wat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il beoogt met zijn halsstarrige houding. Of het al dan niet te maken heeft met zijn opvolging, zijn behoefte aan respect of een werkelijke wil met kernwapens te dreigen valt niet te zeggen. Een Noord-Korea dat kernwapens de wereld instuurt of zelf gebruikt is hoe dan ook een ernstig gevaar voor de wereld."


Eerste dode in Europa door Mexicaanse griep

Voor het eerst is in Europa iemand overleden aan de Mexicaanse griep. Het gaat om een patiënt in een ziekenhuis in de Schotse stad Glasgow, zo meldde de Britse omroep BBC zondagavond.

De patiënt werd al enige tijd behandeld in het ziekenhuis, samen met negen andere Schotten die besmet zijn met het nieuwe griepvirus. In Schotland hebben tot nog toe ongeveer vijfhonderd mensen de Mexicaanse griep onder de leden gekregen.

Zaterdag maakte het Europese centrum voor ziektebestrijding (ECDC) nog bekend dat er in heel Europa meer dan tweeduizend gevallen van Mexicaanse griep zijn vastgesteld.

Tot dusver hebben zeker 54 Nederlanders de Mexicaanse griep opgelopen, 21 van hen zijn in Nederland besmet geraakt. Een patiënt is opgenomen op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis.

Alles of niets

De man zingt mee met zijn iPod. “Birds flying high, you know how I feel”, zingt hij samen met Michael Bublé. Zijn pakjasje flap-flap-flapt tegen zijn bovenbeen in de zachte zomerwind. “Breeze, driftin' on by, you know how I feel. It's a new dawn, it's a new day” – voor hem zeker – “a new life, for me –“ Hij stopt, haalt zijn oordopjes uit zijn oren, kijkt om zich heen en jubelt: “and I'm fee-heeling GOOD!

CD: Shinedoe - No Boundaries

De van origine Afrikaanse Shinedoe, echte naam Chinedum Nwosu, was na haar album in 2006 voornamelijk erg druk bezig met optreden en haar eigen platenlabel Intacto Records. Met haar nieuwe album No Boundaries wil ze niet meer in een hokje geplaatst worden. Vergeet techno. Vergeet minimal, house, funk of jazz. Vanaf nu zijn dit slechts leidraden naar de wereld van Shinedoe, een plek waar een geheel eigen draai aan elektronische dansmuziek wordt gegeven.

Nepprotest Dante's Inferno krijgt een staartje

Onlangs konden we jullie melden dat het bescheiden protest tegen de komst van Dante's Inferno wat op de E3 '09 gaande was, een marketingtruc bleek van EA om het spel in de publiciteit te brengen.

Deze actie is echter niet in goede aarde gevallen bij een aantal christenwebsites.

Zo schrijft een vrouw op InsideCatholic:

quote
It's been clear for a while now that the entertainment industry views Christians on the whole as priggish, thin-skinned fun-killers... Has anybody at EA actually read the Inferno?

Nog feller is een reactie op de blog Catholic Video Gamers:
quote
Gamers of all varieties will buy this product if its, well, actually a good game. So instead of engaging in a shamelessly anti-Christian stunt to promote your poor excuse of a product, maybe you ought to work on making this game, you know, something better than a blatant God of War rip-off and make it, ya know, something worthwhile?

EA's plan om publiciteit voor Dante's Inferno te genereren lijkt in ieder geval geslaagd.

Wilders: criminele moslims moeten weg

Alle moslims in Europa die problemen veroorzaken, moeten worden uitgezet en van hun nationaliteit beroofd. Het gaat daarbij om 'miljoenen, tientallen miljoenen' mensen. PVV-leider Wilders heeft dit zaterdag gezegd in een interview voor de Deense televisie.

"Een enorm aantal moslims wil een andere samenleving dan de democratie die we nu hebben", aldus Wilders. "Het is nog een minderheid, maar zodra ze sterker worden, zullen ze van toon veranderen en zal het te laat zijn om terug te vechten." Volgens Wilders is het 'een paar minuten voor twaalf' en kan er niet langer worden gewacht met maatregelen.

In het interview schetst Wilders dat de Europese beschaving wordt bedreigd door massale immigratie uit moslimlanden en een hoog geboortecijfer onder moslims. Volgens hem zijn moslims verantwoordelijk voor het grootste deel van de misdaad. In Kopenhagen, zegt hij, wordt 80 procent van de misdrijven gepleegd door immigranten, de meesten moslims. "In Nederland is dat hetzelfde." In Denemarken zou 70 procent van de gedetineerden een moslimachtergrond hebben. "In Nederland is dat helaas niet veel anders."

Wilders heeft 'een heel duidelijke boodschap' voor de moslims in Europa. "Als je je aan de wet houdt, aan onze waarden, dan ben je erg welkom om te blijven en zullen we je zelfs helpen. Maar zo niet, als je een misdaad begaat, als je begint te denken over jihad en sharia, dan is er maar één oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg, dan kun je je koffers pakken en we zullen je je nationaliteit ontnemen. Het is een rode lijn: als je die overschrijdt, sturen we je dezelfde dag terug."

Op de herhaalde vraag van de interviewer hoeveel van de moslims in Europa de door Wilders geschetste problemen vertegenwoordigen, zegt hij: 'Miljoenen. Tientallen miljoenen.' Later heeft hij het over 'miljoenen nu' die misdrijven plegen en 'de sharia en het kalifaat' willen. "En helaas zal dat toenemen als we de immigratie niet stoppen en niet optreden tegen mensen die tegen onze vrije samenleving zijn en zich niet aan onze waarden en de wet houden."


Wilders: miljoenen moslims moeten weg  (foto: DAG)

Real Madrid aast ook op Castaignos

De Europese topclubs staan momenteel in de rij voor Feyenoord-talent Luc Castaignos. De pas 16-jarige aanvaller werd al begeerd door Arsenal en Liverpool, maar nu hebben ook verschillende andere grote ploegen zich gemeld, zo bericht de Telegraaf maandag.

Ook Real Madrid, Inter, Bayern MŁnchen en 1899 Hoffenheim hebben reeds contact opgenomen met Arie Treffers, de zaakwaarnemer van Castaignos. De B-junior vestigde onlangs de aandacht op zich door met Nederland onder 17 een sterk EK te spelen.

Castaignos heeft al laten blijken dat hij het liefst naar Arsenal gaat. The Gunners reizen binnen enkele weken af naar Nederland om te praten over de talentvolle spits. Daarbij zou de club uit Londen zelfs manager ArsŤne Wenger willen inzetten.

Bij Arsenal denkt men erover om akkoord te gaan met de wens van Castaignos, die nog minimaal ťťn jaar op huurbasis bij Feyenoord wil blijven. Normaal gesproken willen de Engelsen hier nooit over praten.

Koeman krimpt AZ-selectie

AZ-trainer Ronald Koeman wil naar een selectie toe van 24 spelers.

De oefenmeester van AZ stapte vrijdag voor het eerst het trainingsveld op, maar deed dat niet met de 'echte' AZ-selectie. Vooral beloften en overbodige spelers waren van de partij tijdens de trainingsouverture.

"In principe streven we naar een groep van 24 spelers", zei hij na afloop. "We gaan een zwaar seizoen tegemoet en zullen veel spelers moeten gebruiken. Ik wil alle spelers nu eerst nog zien. Omdat we zo vroeg beginnen heb ik in ieder geval tijd om me in dat opzicht te oriŽnteren."

Heeft Koeman lopen sleutelen aan de voorbereiding die Louis van Gaal al had opgesteld? "Ik heb vastgehouden aan de data die er stonden. Wel heb ik veranderd dat de internationals een week later konden terugkomen van vakantie. De rest was goed gepland, dus daar heb ik geen problemen mee. Ik heb er contact met Stijn Schaars over gehad, die het bij mij ter sprake bracht."

Screens en developer walkthroughs van Uncharted 2

Afgelopen E3 gooide Uncharted 2: Among Thieves hoge ogen met de gameplay die daar te zien was. Dit met veel nominaties en awards voor beste game op de E3 tot gevolg. Iedereen die dacht dat het na de E3 stil zou worden rondom de game kan opgelucht adem halen. Er zijn namelijk een aantal nieuwe screenshots verschenen en er wordt meer over de game verteld in een tweetal developer walkthroughs. Hierin is zelfs volledig nieuw gameplay-materiaal te zien dus zeker het kijken waard.'PSV richt pijlen op Svec'

PSV volgt de verrichtingen van SC Heerenveen-middenvelder Michael Svec, aldus een Tsjechische krant. De middenvelder van de bekerwinnaar kan zich niet alleen in de belangstelling van PSV verheugen, maar ook in die van Napoli. Dat schrijft Deniksport.

Volgens de krant heeft Svec in een reactie laten weten het nog erg naar zijn zin te hebben in Friesland, waar hij onder Trond Sollied een basisplaats veroverde. Hij staat dan ook niet te springen om een transfer.

PSV en Napoli lijken derhalve niet kansrijk op een succesvolle transfer. Zeker omdat Svec benadrukt zeker nog een jaar bij sc Heerenveen te willen rijpen. Maar, zegt hij er toch maar bij, je moet niets uitsluiten. "Ik laat alles over aan mijn zaakwaarnemer."

Nieuwe gameplay beelden van Duke Nukem Forever

Na alle berichten over het ontslag van het Duke Nukem team bij 3D realms, druppelen er merkwaardig genoeg nog steeds beelden binnen van de befaamde Duke. Zo ook op 12 Juni jongstleden; op Gametrailers heeft een gebruiker een filmpje geplaatst, waarin we niet eerder vertoonde gameplay kunnen aanschouwen. Duke schiet weer flink in de rondte en er wordt een hoop bloed vergoten. We durven het bijna niet te zeggen, maar over een releasedatum van DNF is nog niets bekend.

EU-voorzitter positief over toespraak Netanyahu

Voorzitter Tsjechië van de Europese Unie vindt de steun van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu voor een onafhankelijke Palestijnse staat een "stap in de goede richting". Dat heeft de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, Jan Kohout, vandaag gezegd.

Kohout zei dat een aantal elementen uit de toespraak van Netanyahu nog moet worden geanalyseerd, maar dat in ieder geval sprake is van het accepteren van een Palestijnse staat. Ook de VS reageerden gematigd positief, de Palestijnen zeer negatief.

Netanyahu, die sinds drie maanden een uiterst rechtse regeringscoalitie leidt, ontvouwde zijn beleid jegens de Arabieren, inclusief de Palestijnen, tijdens een toespraak zondag. Hij zei de oprichting van een Palestijnse staat te steunen mits het land geen leger krijgt. Ook moet Israël controle houden over het luchtruim. Verder stelt Netanyahu als voorwaarde dat een ongedeeld Jeruzalem de hoofdstad van Israël wordt en dat de Palestijnen Israël erkennen als woonplaats van het Joodse volk.


Benjamin Netanyahu  (foto: ANP)

Boek: Tony Buzan - Veranderen doe je zelf

Het is tegenwoordig heel gewoon om 'aan jezelf te werken'. Vroeger werd vooral alles toch afgeschoven en als je leven niet was wat je wilde dat het was, lag dat met name aan anderen en aan de omgeving. Anno 2009 denken we daar heel anders over en we zijn bereid om zelf ons leven te kneden zoals we dat willen. Dit biedt ook meteen een gat in de markt wat betreft boeken over het in eigen hand nemen van je leven. Een autoriteit op dat gebied is Tony Buzan, vooral bekend van zijn Mindmaps. Onlangs verscheen er weer een nieuwe titel van zijn hand: Veranderen doe je zelf. Eens kijken wat we aan onszelf kunnen veranderen ten einde ons leven beter te maken...

Adoptiekind Madonna leeft in weelde

Popdiva Madonna heeft haar kersverse adoptiekindje Mercy James (4) ondergebracht in haar luxe buitenhuis in Malawi. De opvoeding van het kind wordt deels verzorgd door een kindermeisje en een verpleegkundige, die uit de Verenigde Staten zijn ingevlogen. Dat meldden Britse media vandaag.

De biologische vader van het kind zou zijn strijd om het 4-jarige meisje te mogen zien inmiddels hebben opgegeven. "Ik vraag Madonna alleen om mijn dochter te laten weten dat ze nog een vader heeft”, zei hij tegen de Britse krant Daily Mirror.

De rechter gaf de 50-jarige zangeres vrijdag toestemming om Mercy James te adopteren. Haar advocaat is nu bezig met het regelen van een paspoort voor het meisje, van wie de moeder bij de geboorte overleed.

Madonna adopteerde in 2006 al haar zoon David in Malawi. Hij was dertien maanden oud.


Adoptiekind Madonna leeft in weelde  (foto: DAG)

Premies autoverzekeringen omhoog

De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar gemiddeld met ongeveer 10 procent gestegen. De premies daalden de afgelopen jaren, maar volgens de vergelijkingssite Independer.nl is aan de prijsdaling sinds mei vorig jaar een einde gekomen. Gemiddeld is een autorijder nu 50 euro meer kwijt voor zijn verzekering.

Al zeven autoverzekeraars hebben hun premies verhoogd. Ze deden dat omdat ze meer schade moesten vergoeden. Bovendien stunten de verzekeraars minder met prijzen omdat ze zich meer richten op winstmarges en minder op groei van marktaandeel.

Iran verbiedt betoging Mousavi

De Iraanse regering heeft een verzoek van de presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi om vandaag te mogen betogen niet ingewilligd. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat een bijeenkomst of demonstratie van Mousavi en zijn aanhangers illegaal is.

Na zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen in het strengislamitische Iran had ex-premier Mousavi voor vandaag een toespraak tot het volk aangekondigd. Volgens het kamp van Mousavi is bij de verkiezingen gefraudeerd.

Peuter gewond door bijtende vloeistof

In het Brabantse Heeze is afgelopen zaterdag een 2-jarig meisje gewond geraakt nadat twee jongens bijtende vloeistof in haar richting gooiden. Het meisje moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Het incident deed zich voor onder de spoortunnel bij het station in Heeze. Het meisje liep hier zaterdagmiddag rond 13.00 uur met haar moeder, toen twee jongens het flesje met bijtende vloeistof van de trap naar beneden gooiden. Het flesje brak en de vloeistof spatte bij het kleine meisje in het gezicht, wat brandwonden in haar gezicht, aan haar nek en aan haar oog veroorzaakte.

De politie laat weten dat de jongens in de richting van Geldrop zijn weggefietst. Van één van de jongens kon een signalement worden gegeven. Hij is ongeveer tien tot twaalf jaar oud, heeft blonde stekels en droeg een blauwe polo met korte mouwen.

Compleet nieuwe engine voor Metal Gear Rising

Afgelopen E3 werden maar liefst twee nieuwe Metal Gear-games aangekondigd. De officiŽle sequel op Metal Gear Solid 3 zal namelijk naar de PSP komen, en een spin-off van de serie, genaamd Metal Gear Rising, zal op de PC, Playstation 3 en Xbox 360 verschijnen. Om de game multiplatform te maken wordt er druk gewerkt aan een compleet nieuwe engine.

Volgens het team kan de engine die is gebruikt voor Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots niet gebruikt worden en zijn ze druk bezig een nieuwe engine te maken. Kojima Productions wil iedereen verzekeren dat, ondanks dat de game niet op de MGS4 engine zal draaien, ze hun best zullen doen om de game betere graphics te geven dan die game.

We're redoing the engine from scratch, and it's going to look amazing. It's going to be a big project like Metal Gear Solid 4. The entire team is serious about making it look as good as possible on every platform.

De game zal een even groot project worden als Metal Gear Solid 4. Het zal dan waarschijnlijk nog wel even duren voordat we de game in de winkels zien liggen.


Er wordt gewerkt aan Mirror's Edge 2

Mirror’s Edge verscheen vorig jaar en was, volgens velen, een nieuwe kijk op het platform-genre. In de game speel je een runner die van dak naar dak kan springen als of het niets is. Voor de fans is er nu goed nieuws want er wordt gewerkt aan een tweede deel in de serie.

Patrick Soderlund, senior vice president van EA Europe heeft dit bevestigd. Volgens hem was het eerste deel een innovatieve en inspirerende game maar had hij ook zijn fouten.

Mirror’s Edge was a risky move. It was a bold move, a very innovative and inspiring move. The game wasn’t perfect by any means. We would have liked the game to sell better even though the game has sold better than most people think.

Ondanks de iets wat tegenvallende verkoopcijfers wordt er toch gewerkt aan een tweede deel in de serie. Er is een klein team bezig om de game te maken maar wanneer de game klaar zal zijn is niet bekend.Binnenkort dus meer

Bijen verpesten concert Nick & Simon

Een zwerm bijen heeft een concert van Nick en Simon in Etten-Leur verpest. Naar schatting een paar duizend bijen bleven boven de hoofden van  bezoekers hangen en zakten toen tot tussen het publiek. De paar honderd bezoekers op het Raadhuisplein in Etten-Leur vluchtten weg voor de zwerm.

Of de bijen gewoon niet van de muziek van Nick en Simon houden of dat er een andere reden was dat ze het concert verstoorden, is niet duidelijk. Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Foto's staan hier.

Kanoën en tafeltennissen in Wii Sports Resort

Deze zomer verschijnt de tweede Wii Sports game in de vorm van Wii Sports Resort. De game wordt gebundeld met Wii MotionPlus, een klein blokje dat de bewegingen met de Wii controller nog nauwkeuriger vertolkt naar de bewegingen op het scherm. Wii Sports Resort kent meer sporten dan de eerste Wii Sports. Zo kun je nu onder andere kanoŽn en tafeltennissen. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je zien in de onderstaande video's.


Van den Hoogenband is record kwijt

Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband is zijn Europees record op de 200 meter vrije slag kwijt. De Duitser Paul Biedermann was zondag in Monaco een honderste van een seconde sneller dan de Nederlander zeven jaar geleden in Berlijn.

Biedermann kwam bij een wedstrijd behorend tot de Mare Nostrum-tour tot een tijd van 1:44,88. Het was voor de 22-jarige zwemmer zijn eerste wedstrijd nadat hij afgelopen winter een virus had opgelopen.

Niet iedereen kan een minion zijn in Overlord II

Deze zomer komt het vervolg op Overlord; Overlord II. In Overlord II kruipen spelers wederom in de rol van een Overlord die legers aan minions onder zijn hoede heeft. Deze minions kan hij dood en verderf laten zaaien. Deze keer mag hij dat doen in een gebied dat beheerst wordt door een volk geÔnspireerd door de Romeinen. Dat niet iedereen de rol van een minion kan vervullen blijkt wel uit de volgende video.

Natal de volgende Xbox-generatie?

Afgelopen E3 heeft Microsoft, naar eigen zeggen, de toekomst van het gamen laten zien. Project Natal heeft de mogelijkheid om gezichten, lichamen, stemmen en zelfs emoties te herkennen waardoor gamen zonder controller mogelijk wordt. Met het bericht dat de release van Natal even groot zal gaan worden als de release van de Xbox 360, is nu het gerucht ontstaan dat Xbox Natal misschien wel eens de nieuwe generatie van de Xbox zou kunnen gaan worden.

Volgens het gerucht zal in de herfst van 2010 Xbox Natal verschijnen als een nieuwe console. Het gaat hier niet om een simpele Xbox 360 met de Natal camera, maar om een nieuwe Xbox met nieuwe, verbeterde hardware. Deze nieuwe Xbox zal niet de technologisch sprong maken als tussen de Xbox en Xbox 360 maar meer kleinere verbeteringen. Het zou te vergelijken zijn met de Wii wat eigenlijk Gamecube-hardware is met kleine verbeteringen en Motion Controls.

It's not clear what sort of upgrades we might see, but some have suggested it will be an slight upgrade of the current Xbox 360 technology. Current Xbox 360 games would be playable on it, but future games would be able to take advantage of the added muscle. Similar to what we see in the PC space, games played on the more advanced Xbox would look or perform better, but publishers will still be able to support owners of both systems. Some developers have complained that they've already maxed out the Xbox 360; perhaps this will give them room to expand.

Natuurlijk zullen we dit verhaal met een grote korrel zout moeten nemen maar als alles klopt, zal zullen we volgend jaar een nieuwe Xbox zien.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.