FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 juni 2009

'Heerenveen lonkt naar Tsjechische aanvaller'

Sc Heerenveen is ambitieus en laat dat duidelijk blijken. De scouts van de Friezen zijn nu terecht gekomen in Tsjechië, zo meldt de Tsjechische krant Nova.

De Friezen hebben hun pijlen volgens de krant gericht op Michal Papadopulos, international van het land. Hij moet Gerald Sibon (35) opvolgen, die hoogstwaarschijnlijk na het volgende seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

De 24-jarige Papadopulos doorliep de jeugdopleiding van Banik Ostrava en gold als veelbelovend. Hij kwam niet geheel uit de verf en kon de verwachtingen bij onder meer Arsenal en Bayer Leverkusen niet waarmaken.

Afgelopen seizoen scoorde de aanvaller er bij Mlada Boleslav wel weer op los. In 29 duels maakte hij elf treffers. Naar verluidt is dit Heerenveen opgevallen, dat deze week zelfs nog een bod wil uitbrengen.

'Akkoord tussen Wuytens en FC Utrecht'

Het koopgrage FC Utrecht, dat voor aankomend seizoen reeds een flink aantal spelers wist vast te leggen, heeft volgens het Algemeen Dagblad een akkoord bereikt met Heracles Almelo-speler Jan Wuytens.

Volgens de krant heeft Utrecht de transfer afgerond en zal de club de overgang aankomende week wereldkundig maken. De Domstedelingen roerden zich al flink op de transfermarkt en bonden Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Nana Asare en Jacob Mulenga aan zich.

De 24-jarige Wuytens is derhalve de vijfde aanwinst voor komend seizoen. Hij zal aankomende week een meerjarig contract signeren. Met alle aankopen wil Utrecht terugkeren naar de subtop in de Eredivisie.

Bij Heracles speelde Wuytens, de neef van Stijn Wuytens, 79 wedstrijden. Hij stond sinds 2005 onder contract bij de Almeloërs.

'HSV ziet in Poulsen directe versterking'

Christian Poulsen staat volgens Tuttosport in de belangstelling van Hamburger SV. De middenvelder van Juventus moet het gat, dat Nigel de Jong afgelopen winter achterliet, opvullen.

HSV overweegt momenteel of het ook definitief stappen onderneemt om Poulsen aan te trekken. De Deense international speelt nu voor Juventus, waar hij afgelopen zomer terecht kwam na een dienstverband bij Sevilla, maar bij De Oude Dame is hij geen vaste kracht.

Afgelopen seizoen acteerde Poulsen slechts in 23 wedstrijden met Juve, waardoor een vertrek de meest logische oplossing lijkt te zijn. HSV ziet in Poulsen de opvolger van de eerder genoemde Oranje-international De Jong, die Manchester City in januari versterkte.

De 29-jarige Poulsen speelde reeds in de Bundesliga. Van 2002 tot 2006 was hij speler van Schalke 04. Er zit mogelijk een ruil aan te komen, daar Juventus Marcell Jansen, verdediger van HSV, op de korrel heeft.

Meeuwis ziet zichzelf als handelswaar

Marcel Meeuwis is in zijn nopjes met de overgang naar Borussia Mönchengladbach. De middenvelder, die Roda JC voor de Duitse club verruilt, mag daardoor uitkomen in de Bundesliga.

"Ik vind het een prachtige club", begint Meeuwis tegenover OnsOranje over zijn nieuwe club. "Bij thuiswedstrijden zit 50.000 man op de tribune. Ik had al getekend, voordat zeker was dat ze niet zouden degraderen."

Voor de 28-jarige Meeuwis wordt het een droom die uitkomt. "De Bundesliga is één van de sterkste competities ter wereld, het trekt me al van kleins af aan om daarin te spelen. De ambitie is om naar plek twaalf te klimmen en daar wil ik hen met plezier bij helpen."

Naast de positieve punten die de voetballerij met zich meebrengt, bracht de middenvelder ook een negatief punt onder de aandacht. "Er zijn ook veel aspecten die me tegenstaan. De oneerlijke mensen die in de voetballerij rondlopen en die je voorliegen. Je bent een soort handelswaar."

Tankink niet naar de Tour

Bram Tankink zal dit jaar niet de Tour de France rijden. Dit heeft Rabobank-ploegleider Erik Breukink gemeld.

Tankink maakte wel deel uit van de voorselectie van zes renners, waarvan er drie in de definitieve selectie worden opgenomen. Tankink kampte dit voorjaar met veel blessures, en volgens de ploegleiding komt de Tour te vroeg voor hem.

Denis Menchov, Robert Gesink, Juan-Manuel Gárate, Laurens Ten Dam, Juan-Antonio Flecha en Oscar Freire zijn al zeker van deelname, de laatste drie plaatsen moeten nog ingevuld worden.

'Barcelona kaapt Villa voor neus Real weg'

Barcelona lijkt een grote slag te gaan slaan op de Spaanse transfermarkt. De Catalanen hebben David Villa volgens Catalunya Radio bijna binnen. Daarmee troeft Barça aartsrivaal Real Madrid op het allerlaatste moment af.

Rafael Yusta, directielid van Barcelona, bracht dit nieuws zojuist naar buiten. De betreffende persoon bevestigde dat de winnaar van de treble momenteel mag onderhandelen met Villa.

De felbegeerde spits zou eerst bijna rond zijn geweest met Real, dat recentelijk extreem veel geld uitgaf op de transfermarkt, maar Barcelona stak daar een stokje voor.

Barcelona zou volgens de laatste geruchten een bod hebben klaarliggen van 35 miljoen euro. Manuel Llorente, president van Valencia, wil derhalve de onderhandelingen met Real tijdelijk stopzetten, totdat het officiële bod van Barça is uitgebracht.

De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat Villa een overgang naar Barcelona prefereert.

PvdA daalt in peiling

De PvdA zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Na het verlies bij de verkiezingen voor het Europees parlement verliest de partij ook twee zetels in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De sociaaldemocraten scoren negentien zetels, in de Tweede Kamer hebben ze er 33. Ook het vertrouwen in PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer is verder gedaald: ze scoort een 3,8. Bij de eigen achterban haalt ze nog geen vijf.

Regeringspartij CDA daalt van 29 naar 28 (nu 41 in de Kamer). De grote drie van de laatste jaren, CDA, PvdA en VVD, scoren met 61 zetels (40 procent) historisch laag. Tot 1990 haalden deze partijen altijd het dubbele binnen.

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders blijft bij De Hond met 31 zetels de grootste partij. Verder stijgt GroenLinks een zetel in de peiling van twaalf naar dertien, gaat Trots op NL van Rita Verdonk van een naar twee en komt de Partij voor de Dieren met een winst van een op vier zetels. Dat is de hoogste score die de partij bij De Hond ooit noteerde en een verdubbeling van het zetelaantal in de Tweede Kamer.

PvdA daalt in peiling Maurice de Hond  (foto: ANP)

Jan Smit relaxt met Rita aan Cote d'Azur

Zanger Jan Smit is de afgelopen week bijgekomen van alle hectiek rond zijn gestrande relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen. Samen met politica Rita Verdonk verbleef hij enige dagen in de villa van Rik Felderhof aan de Cote d’Azur.

"Dat was niet verkeerd", vat de Volendamse zanger zijn tijd met Verdonk op zijn website samen. "We hebben echt genoten en ongelooflijk gelachen. Wat zijn Rita en Rik een leuke, lieve mensen. Ik waande me eventjes in een paradijs."

De relatie tussen Smit en Cabau van Kasbergen liep vorige maand na ruim twee jaar spaak. Officieel heeft het koppel geen mededelingen gedaan over de reden van de breuk. Zelfs premier Balkenende liet zich uit over de kwestie.

De uitzending van Ville Felderhof over de vakantie van Smit en Verdonk aan de Cote d’Azur is in december op televisie te zien.


Jan Smit relaxt met Rita aan Cote d'Azur  (foto: DAG)

Van Hummel bezorgt renner gebroken neus

Skil-Shimano-renner Kenny van Hummel heeft zaterdag tijdens een etappe in de Delta Tour de Spanjaard Raffael Serrano een gebroken neus bezorgd. Beide renners kregen een conflict op acht kilometer van de streep.

De organisatie bestrafte Van Hummel na afloop met een boete van 250 euro en een tijdstraf van een minuut. Ploegleider Piet Hoekstra stelt dat er van opzet geen sprake is. "Het gebeurde op zo'n 10 kilometer voor de streep. Kenny was net naar voren gereden door Roy Curvers, die een beetje naar links stuurde waardoor Kenny in aanraking kwam met die Spanjaard. Die begon vervolgens in zijn zij te porren. Kenny draaide zich om en gaf hem daarbij onbewust een elleboog."

Na afloop van de rit werd pas duidelijk dat Serrano flink geraakt was. "Ik heb de ploegleider van die Spanjaard nog gesproken en gezegd dat er absoluut geen sprake was van opzet. Sprinters zijn natuurlijk altijd een beetje nerveus, het was geen handige actie. Dit soort dingen hebben we gewoon niet nodig. We moeten geen knokploeg worden," zei Hoekstra die niet blij was met de actie van Van Hummel.

Sterren nemen afscheid van David Carradine

Honderden vrienden en bekenden hebben gisteren in Los Angeles afscheid genomen van David Carradine. De 72-jarige acteur, bekend van onder meer de film Kill Bill en de serie Kung Fu, stierf begin juni onder mysterieuze omstandigheden in Thailand.

Onder de aanwezigen bevonden zich sterren als Tom Selleck, Jane Seymour, Daryl Hannah en Lucy Liu. Het was een bont gezelschap dat het kleurrijke leven van Carradine weerspiegelde, waaronder indiaanse en Schotse familieleden van Carradine en Hell's Angels. Volgens aanwezigen was de sfeer luchtig, "zoals David zou hebben gewild".

Over de doodsoorzaak van Carradine is nog steeds geen uitsluitsel gegeven. De acteur werd halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een hotel in Bangkok. Hij hing in een klerenkast met touwen om zijn hals en genitaliën. De Thaise autoriteiten beweerden dat de ster zelfmoord zou hebben gepleegd. Maar een voorlopige autopsie zou die oorzaak hebben uitgesloten.

De familie van Carradine heeft de FBI gevraagd de zaak in behandeling te nemen. Maar de Thaise autoriteiten willen aan dat verzoek geen medewerking verlenen. De acteur maakte meer dan honderd films.

Sterren nemen afscheid van David Carradine  (foto: ANP)

Mousavi officieel in beroep tegen uitslag

Mir Hossein Mousavi is vandaag officieel in beroep gegaan tegen de verkiezingsuitslag in Iran. Hij tekende bezwaar aan bij de Raad van Hoeders, het hoogste juridische orgaan in Iran. Dat staat te lezen in een verklaring op zijn website.

"Vandaag heb ik een officieel verzoek ingediend bij de Raad om de resultaten te schrappen", schrijft hij. Mousavi verloor gisteren de presidentsverkiezingen van het zittende staatshoofd Mahmoud Ahmadinejad. Volgens Mousavi is er sprake van fraude.

Mousavi in beroep tegen verkiezingsuitslag Iran  (foto: ANP)

Dronken taxichauffeur ramt slagboom

Wie denkt dat taxichauffeurs alleen maar in aanraking komen met de gevolgen van alchohol door de dronken passagiers die zij vervoeren, heeft het mis.

Een 64-jarige taxichauffeur veroorzaakte vanochtend in alle vroegte een ongeval op het Leeghwaterplein in Den Haag. De man ramde een slagboom, waardoor zijn taxibusje zwaar beschadigd raakte.

De politieagenten die ter plaatse kwamen roken een wel heel sterke alcoholwalm. Toch maar even blazen dus. Op het bureau wees de meter 775 ugl aan, terwijl 220 ugl de maximaal toegestane hoeveelheid is. De man is voorlopig even taxichauffeur af: hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Algeheel verbod op spam

Het is met ingang van oktober dit jaar verboden om spam, ongevraagde e-mail met veelal reclameboodschappen, te versturen naar bedrijven.

Spam aan personen was in Nederland al verboden. Door het nieuwe verbod is nu ook spam aan rechtspersonen verboden en ontstaat een algeheel spamverbod in Nederland. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken vandaag bekendgemaakt.

Hiermee moet de schade die spam veroorzaakt bij internetproviders en andere bedrijven afnemen. Telecom-waakhond Opta kan Nederlandse bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam boetes opleggen, die kunnen oplopen tot 450.000 euro.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) wil hiermee niet alleen overlast tegengaan, maar ook criminaliteit. Spam wordt ook ingezet om stiekem persoonlijke gegevens te achterhalen in computers.


Algeheel verbod op spam  (foto: DAG)

FOK! columnisten live in Apeldoorn

In Art Café 'Sam Sam' in Apeldoorn vond vandaag, zondag 14 juni, een voordracht plaats van FOK! columnisten. De drie wijzen; Bas Langereis (bazbo), Tim Op het Broek (TheGrandWazoo) en John Hölsgens, lazen voor uit eigen werk.

Het beloofde een boeiende middag te worden, die bol staat van proza, poëzie en humor. Ook aan de inwendige mens was gedacht: er waren hapjes en soep.

Bas Langereis schrijft wekelijks op donderdagmorgen voor FOK!. Ook publiceerde hij in 2008 het boek Alles kan kapot. Tim Op het Broek schrijft soms columns voor FOK!. Daarnaast is hij actief als columnist voor een Limburgs dagblad. Ook John Hölsgens schrijft voor een Limburgs dagblad. Hij is ook actief als dichter. Zijn bundel Do you want total pussy? verscheen in 2006.

De toegang tot het evenement was gratis. De voordracht begon om 15.30 uur en duurde tot 19.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Art Café 'Sam Sam', of de website van bazbo.

De drie wijzen

 

(design: Jeremy Haydn)

 

Supermarkt sluit wegens muizenplaag

Buurtsuper Theunissen in het Gelderse Wijchen heeft dit weekeinde zijn deuren gesloten op last van de Keuringsdienst van Waren. De oorzaak: een enorme muizenplaag die de winkel al maanden teistert.

Volgens de Gelderlander zitten de muizen niet alleen in de supermarkt, maar ook in de rest van het wijkcentrum waar de winkel deel van uitmaakt.

Nadat diverse media aandacht hadden besteed aan het muizenprobleem, besloot de keuringsdienst eergisteren zelf maar eens een kijkje te komen nemen. Volgens de inspectiedienst mag de winkel onder deze omstandigheden de deuren niet openen.

Eigenaar Coran Theunissen besloot daarop de winkel te sluiten. Hij had al eerder aangekondigd dat de zaak zou dichtgaan omdat de winkel verlies maakte door tegenvallende inkomsten en door de schade van de muizen.

De gemeente Wijchen heeft al eerder geprobeerd een einde te maken aan de muizenplaag maar slaagde daar niet in.

Haas wint in Halle

De Duitse Tommy Haas heeft op verrassende wijze het grastoernooi van Halle gewonnen. In de finale was hij te sterk voor de Servische Novak Djokovic.

De 31-jarige Duitser won in drie sets (6-3 6-7 6-1) op het Duitse gras. Voor Haas betekende dat zijn eerste grastitel. De overwinning van Haas kwam als een verrassing aangezien Djokovic, door de afmelding van Federer, de hoogst geplaatste speler was voor het toernooi.

[F3] Uitslag Masters of Formula 3

Valtteri Bottas heeft zondag in Zandvoort de Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. De Fin bleef zijn landgenoot Mika Mäki en Stefano Coletti uit Monaco voor. Renger van der Zande was met plaats zeven de beste Nederlander.

Bottas mocht de race van pole vertrekken, nadat de Fransman Jules Bianchi vijf plaatsen straf op de grid kreeg, omdat hij in de kwalificatie coureurs opgehouden had. Bottas reed bij de start als eerste weg en kende onderweg weinig problemen. Daarachter sloot Mäki aan op plaats twee, maar hij kon Bottas nimmer bedreigen.

Henki Waldschmidt mocht van plaats tien vertrekken en kende een goede start. Zo haalde hij onder meer Christian Vietoris in die daarna ook Van der Zande voorbij zag komen. Waldschmidt probeerde daarna ook Jean-Karl Vernay te passeren, maar beide bolides raakten elkaar en de coureurs vielen uit. Van der Zande profiteerde ervan door plaats zes te pakken.

Uiteindelijk wist Bottas de race te winnen voor Mäki en Coletti die Bianchi knap achter zich wist te houden. Alexander Sims finishte op geruime achterstand als vijfde, nog voor Van der Zande. Vietoris wist zijn bolide als zevende over de streep te sturen en Sam Bird maakte de top acht vol.

Uitslag Masters of Formula 3

Pos. Rijder Team Tijd
1 V. Bottas ART Grand Prix 35:39:12.544
2 M. Mäki Signature + 2.610
3 S. Coletti Prema Powerteam + 18.248
4 J. Bianchi ART Grand Prix + 18.749
5 A. Sims Mücke Motorsport + 28.736
6 R. Van der Zande Hitech Racing + 32.838
7 C. Vietoris Mücke Motorsport + 33.678
8 S. Bird Mücke Motorsport + 36.181
9 T. Geronimi Signature + 45.165
10 R. Merhi Manor Motorsport + 46.165
11 M. Chinosi Prema Powerteam + 55.767
12 B. Shaaban Prema Powerteam + 56.282
13 C. Zanella Motopark Academy + 56.460
14 W. Grubmuller Hitech Racing + 56.866
15 L. Vanthoor Carlin Motorsport + 1:00.630
16 R. Christodoulou Fortec Motorsport + 1:03.061
17 E. Gutierrez ART Grand Prix + 1:03.224
18 C. Huertas Raikkonen Robertson Racing + 1:17.408
19 D. Nakajima Raikkonen Robertson Racing + 1:22.465
20 P. Enrique Manor Motorsport + 1:23.729
21 D. Zampieri BVM/Target + 1:24.976
22 V. Garcia Fortec Motorsport + 1:25.128
23 A. Caldarelli SG Formula + 1:25.486
24 M. Chilton Carlin Motorsport + 1:25.783
25 H. Arundel Carlin Motorsport + 1:26.801
26 M. Wittmann Mücke Motorsport + 1:27.014
27 A. Marsoin SG Formula + 1:27.691
28 C. Ramos Manor Motorsport + 1:28.235
29 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 1:28.738
30 F. Castellacci Manor Motorsport + 1:29.552
31 S. Buttarelli Carlin Motorsport + 1:32.488
DNFA. Tambay ART Grand Prix + 12 ronden
DNFJ. Vernay Signature + 16 ronden
DNFH. Waldschmidt SG Formula + 16 ronden
DNFA. Mustonen Motopark Academy + 16 ronden
DNFD. Ricciardo Carlin Motorsport + 25 ronden

Koogle: net Google, maar dan koosjer

Orthodoxe joden hebben een speciale zoekmachine ontwikkeld die allerhande volgens hen immorele informatie niet naar voren brengt. De machine heet Koogle, een woordspeling tussen de naam van de bekende zoekmachine Google en koosjer, dat inhoudt dat iets strookt met de joodse principes.

Koogle moet rabbijnen ervan overtuigen dat joden die strikt in de leer zijn, toch kunnen surfen. Volgens sitebeheerder Yossi Altman worden vooral veel afbeeldingen van vrouwen uit de zoekresultaten gefilterd.

Ook worden producten die volgens de joodse rabbijnen niet mogen worden gekocht, zoals televisies, niet zichtbaar gemaakt in digitale winkels.

De zoekmachine zorgt er bovendien ervoor dat op sabbat, de joodse rustdag, niets op het net gepost kan worden. "Als je op sabbat online probeert iets aan te schaffen, dan loop je vast", aldus Altman.


Koogle: net Google, maar dan koosjer  (foto: DAG)

Jongeren slaan en bedreigen agenten

De politie heeft zeven jongeren uit Almelo aangehouden die zich gisteren gewelddadig gedroegen tegen agenten. Een van hen sloeg een agente in het gezicht en probeerde een kopstoot uit te delen.

De anderen uitten beledigingen en bedreigingen naar de agenten, aldus de politie vandaag.

De politie moest gisteravond uitrukken naar een café, waar twee jongens van 15 en 17 jaar zomaar een brandblusser hadden leeggespoten. De jongens verzetten zich tegen hun aanhouding.

Daarnaast bemoeiden zich ook een paar andere jongeren zich met de situatie. Een van hen dreigde een stoel naar de agenten te gooien.

De jongeren werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen enkele van hen is proces verbaal opgemaakt.


Jongeren slaan en bedreigen agenten  (foto: DAG)

Six Flags vraagt uitstel van betaling aan

De Amerikaanse uitbater van pretparken Six Flags heeft gisteren bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf gaat gebukt onder een torenhoge schuldenlast en aanhoudende verliezen.

Six Flags, dat twintig pretparken bezit in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, heeft een schuld van 2,4 miljard dollar. Het bedrijf wil nu gaan reorganiseren om de schuld met 1,8 miljard dollar te reduceren en een doorstart te kunnen maken. "We ruimen het verleden op en positioneren het bedrijf voor toekomstige groei", aldus topman Mark Shapiro.

Six Flags boekt al jaren geen winst meer. Het bedrijf werd eind 2005 overgenomen door Daniel Snyder, de steenrijke eigenaar van de Amerikaanse footballclub Washington Redskins. De Europese activiteiten, waaronder Six Flags Holland bij Biddinghuizen, werden in 2004 verkocht voor 200 miljoen dollar.


Six Flags vraagt uitstel van betaling aan  (foto: DAG)

Verdasco naar tweede ronde Rosmalen

De als eerste geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco heeft eveneens de tweede ronde van het Ordina Open te bereiken. Eerder op de dag wist ook Raemon Sluiter zich te plaatsen.

Verdasco won in een Spaans onderonsje met 6-3 en 7-5 van Pablo Andujar. De nummer acht van de wereldranglijst gaf na afloop zelf aan dat het niet één van zijn beste partijen was. "Maar natuurlijk ben ik wel blij dat ik de volgende ronde heb bereikt".

[LMS] Uitslag 24 uur van Le Mans

Het Franse Peugeot, met de coureurs David Brabham, Alexander Wurz en Marc Gené, heeft de 77e editie van de 24 uur van Le Mans op haar naam geschreven. Peugeot legde in totaal 382 ronden af.

Voor de eerste keer in drie jaar werd het oppermachtige Audi verslagen. De Audi R15 van Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Allen Mc Nish werd slechts derde. Op de tweede plek eindigde ook een Peugeot 908 HDi met daarin de coureurs Sébastien Bourdais, Franck Montagny en Stephane Sarrazin.

De Nederlanders deden het dit jaar niet goed. Onze beste geklasseerde landgenoot was Charles Zwolsman die als zevende over de finish kwam. Albers eindigde als elfde en Verstappen als dertiende.

De 24 uur van Le Mans kende dit jaar weer enkele harde crashes. Zo gingen onder andere Premat, Primat en Ara hard de banden in.

De volledige uitslag is hier terug te vinden (pdf).

[MotoGP] Rossi wint in Barcelona

Valentino Rossi heeft de MotoGP-race in Barcelona op zijn naam geschreven. De Italiaan wist in de laatste bocht zijn teamgenoot Jorge Lorenzo te passeren en zo de Spanjaard in eigen huis te verslaan. Derde werd Casey Stoner.

Lorenzo ving de race aan van poleposition en de Spanjaard was in een verbeten gevecht met Rossi verwikkeld. Drie ronden voor het einde leek Rossi de strijd in zijn voordeel te beslechten, maar een foutje in de laatste ronde wierp hem terug. Uiteindelijk wist Rossi in extremis de eerste plaats weer terug te pakken en zo zijn 99e overwinning uit zijn carrière te boeken.

In het klassement gaan Rossi, Lorenzo en Stoner nu aan de leiding met 106 punten. Op 27 juni zal in Assen bij de TT deze strijd een vervolg krijgen.

Sluiter naar tweede ronde Rosmalen

Raemond Sluiter is er in geslaagd de volgende ronde te bereiken van het Ordina Open. De Rotterdammer won, vrij gemakkelijk in twee sets (6-3, 7-5), van de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver.

Sluiter speelde op het gras van Rosmalen voor het eerst sinds zijn terugkeer op een ATP-toernooi. "Voor mij was dit een hele speciale wedstrijd. Het was zo'n vijftien maanden geleden dat ik op dit niveau een wedstrijd heb gespeeld. De afgelopen tijd heb ik met mijn team keihard getraind om op dit niveau te komen. Ik had aan een aantal Future-toernooien deelgenomen toen Marcel Hunze me belde om te vragen of ik klaar was voor deelname aan de Ordina Open. Die uitnodiging voelde lekker, maar het is natuurlijk niet niets. De Ordina Open is natuurlijk geen campingtoernooi", aldus een gelukkig Sluiter.

Sluiter zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen Tommy Robredo of Marcos Baghdatis.

Volleyballers onderuit tegen Amerika

De Nederlandse volleyballers zorgden gisteren nog voor een verrassing door met 3-0 te winnen van Olympisch kampioen Amerika. Het slaagde er vandaag niet in die stunt te herhalen. Oranje ging met 3-2 (16-25, 32-30, 17-25, 25-20, 6-15) onderuit.

Amerika speelde duidelijk veel beter dan een dag eerder. Spelverdeler Donald Suxho (een gouden Olympiër) bediende zijn aanvallers op flitsende wijze en ook met service en pass haalden de bezoekers een hoog niveau. “In de drie sets die we verloren zijn we weg geserveerd”, sprak de Nederlandse bondscoach Peter Blangé na afloop. "De Amerikanen verstonden vandaag de kunst om constant druk te maken, zonder dat er veel fouten kwamen."

Mede dankzij ingrepen van Blangé schopte Oranje het in Ahoy nog tot een vijfde set. Invaller Jeroen Rauwerdink deed het uitstekend in de zenuwslopende tweede set en Niels Klapwijk speelde grandioos in de vierde set. Maar in de beslissende set bleek opnieuw dat Amerika gewoonweg een veel betere dag had. Nederland kon geen druk maken met de opslag en werd zelf wel gedwongen om veel over de flanken te spelen. En juist daar lukte het vaak niet om te scoren omdat Amerika goed blokkeerde en uitstekend verdedigde.

"Het is geen schande om van dit team te verliezen", vond aanvoerder Jeroen Trommel. "Vandaag speelden ze absoluut als de Olympisch kampioen. Wij gaan deze week weer serieus trainen om ons goed voor te bereiden op de wedstrijden tegen China in Apeldoorn. We weten nu weer waaraan we moeten werken."

David Lee, de aanvoerder van Amerika, was uiteraard een gelukkig man. "Ik ben extreem trots. Gisteren waren we niet goed en ook erg teleurgesteld. Maar binnen één dag hebben we onze draai weer kunnen vinden."

Tenerife, Xerez, Zaragoza promoveren

Op de voorlaatste speeldag van de Segunda División hebben Tenerife, Xerez en Real Zaragoza zich verzekerd van promotie. De drie ploegen strijden nu nog om de titel.

Bij winst zou voor een ieder van de ploegen gelden dat nummer vier Hércules hen niet meer in zou kunnen halen. De drie koplopers deden wat ze moesten doen. Nummer één Tenerife won bij Girona en heeft de beste papieren om de titel te pakken. Het staat namelijk in punten gelijk met Xerez, maar heeft een beter doelsaldo. Real Zaragoza staat derde met één punt minder, maar is door de winst op Córdoba (3-1) wel zeker van promotie naar de Primera División, één jaar na degradatie.

Liverpool waarschuwt Real en Barça

Liverpool heeft op haar website aangegeven dat Real Madrid en Barcelona niet hoeven te rekenen op een transfer van Xabi Alonso en Javier Mascherano. De Spanjaard en Argentijn werden de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met de Spaanse topteams.

"Ze zijn beiden niet te koop", liet Liverpool via haar website weten. Ook verklaarde Liverpool nog geen bod te hebben ontvangen op beide spelers, iets wat in de Spaanse media wel wordt beweerd.

Valverde wint Dauphiné, ritzege Clement

Alejandro Valverde is de winnaar geworden van de Dauphiné Libéré, zijn leidende positie kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. De rit kende een Nederlandse etappezege, namelijk voor Stef Clement.

Clement maakte deel uit van een grote kopgroep van 27 renners die op de laatste beklimming van eerste categorie uit elkaar viel. Clement en de Amerikaan Tim Duggan bleken daarop de beste hadden na de klim een voorsprong van meer dan een minuut op de groep met de favorieten. In de afdaling sloot de Fransman Sébastien Joly zich bij de twee aan de hij waagde in de slotkilometer nog een ontsnappingspoging. Clement haalde hem echter terug en bleek vervolgens ook de beste in de eindsprint.

De nummer twee van het klassement, Cadel Evans, plaatste op de slotklim nog wel een paar aanvallen, maar Valverde wist deze makkelijk te parreren en pakte zo de eindzege. Evans werd voor het derde jaar op rij tweede, Contador derde. Robert Gesink eindigde net als in 2008 op de vierde plaats.

Uitslag Nieuw-Zeeland - Spanje

Spanje heeft op de eerste dag van de Confederations Cup als enige doel getroffen. Het deed dat wel vijfmaal, tegen laagvlieger Nieuw-Zeeland.

Spanje, dat aantrad met de in de ogen van bondscoach Vicente del Bosque sterkste elf, nam direct het initiatief en kwam dan ook al snel op voorsprong. Fernando Torres kreeg de bal compleet ongedekt aangespeelt, en schoot deze hard langs de Nieuw-Zeelandse doelman Moss. Het duurde niet lang voordat de Europees kampioen de marge verdubbelde. Een flitsense aanval over links met Albert Riera en Cesc Fàbregas eindigde wederom bij Torres, die recht voor de goal stond: 0-2. De Liverpoolspits was echter nog lang niet klaar, zo bleek even later. Joan Capdevila mocht vanaf links vrij voorzetten, en Torres bevond zich wederom totaal ongedekt voor Moss, waarop hij met het hoofd raak kopte.

Dat de Spanjaarden geen genade hadden met de kampioen van Oceanië was al lang duidelijk, toch zou dit niet veranderen. Capdevila ontsnapte op links op een pass van Albert Riera, en vond vervolgens Fàbregas voor het doel: 0-4. De ploeg van Del Bosque liet de teugels vervolgens tot het rustsignaal vieren.

Na de thee zetten de Europeanen direct weer druk op de ketel. Torres werkte zich vrij en gaf de bal voor richting David Villa. De Valencia-spits kreeg de goal vervolgens cadeau toen verdediger Andrew Boyens over de bal maaide. La Selección geloofde het wel, en speelde de wedstrijd rustig uit. Spanje gaat met drie punten aan de leiding van Groep A. Zuid-Afrika en Irak hebben beide een punt, terwijl Nieuw-Zeeland op nul blijft steken.

Nieuw-Zeeland - Spanje 0-5
7' Fernando Torres 0-1
15' Fernando Torres 0-2
18' Fernando Torres 0-3
25' Cesc Fàbregas 0-4
49' David Villa 0-5

Stadion: Royal Bafokeng, Rustenburg
Toeschouwers: 21.649
Arbiter: Coffi Codjia (BEN)

Opstellingen:

Nieuw-Zeeland: Moss; Lochhead, Vicelich, Boyens, Mulligan; Brockie (Christie/28), Elliott, Brown, Bertos; Killen, Smeltz.

Spanje: Casillas; Sergio Ramos (Arbeloa/55), Raúl Albiol, Puyol, Capdevila; Xavi (Cazorla/55), Alonso, Fàbregas, Riera; Fernando Torres (David Silva/70), Villa.

Uitslag Zuid-Afrika - Irak

De Confederations Cup is vandaag geopend met een bloedeloze 0-0. Gastland Zuid-Afrika en de kampioen van Azië, Irak, konden in Johannesburg het net niet vinden.

Zuid-Afrika zette al na één minuut de toon, toen Thembinkosi Fanteni met een harde charge de snelste gele kaart ooit tijdens een Confederations Cup op zijn naam schreef. Het verdere spel was echter van beide kant niet om over naar huis te schrijven. Slechts sporadisch hoefden de twee keepers een bal aan te raken, en dat was meestal een doeltrap.

In de tweede helft waren de Zuid-Afrikanen, gesterkt door het enthousiaste thuispubliek, de sterkere van de twee, en naar het einde toe kreeg de thuisploeg zelfs goede kansen. Allereerst misten Parker en invaller Mashego goede kansen op de 1-0, alvorens Dikgacoi de bal van dichtbij in het lege doel lijkt te koppen, maar tot zijn grote verbazing teamgenoot Parker de bal onbewust van lijn ziet halen.

De beide ploegen delen de tweede plaats in Groep A, omdat Spanje wel drie punten wist te behalen. Nieuw-Zeeland bekleedt de vierde plaats.


Zuid-Afrika - Irak 0-0

Stadion: Ellis Park, Johannesburg
Toeschouwers: 48.000
Arbiter: Jorge Larrionda (URU)
Gele kaart: Thembinkosi Fanteni, MacBeth Sibaya (Zuid-Afrika), Nashat Akram (Irak)

Opstellingen:

Zuid-Afrika: Khune; Masilela, Mokoena, Booth, Gaxa; Modise, Dikgacoi, Mhlongo, Sibaya; Parker (Pienaar/85), Fanteni (Mashego/78).

Irak: Mohammed Kassid; Basem, Ali Rehema, Fareed, Mohammed Ali, Salam; Karrar (Hawar/74), Nashat, Mahdi (Sadir/88); Imad (Abdul-Zahra/76), Younus.

Man vergrijpt zich aan pony

Een 26-jarige man uit Oud-Alblas heeft zich vergrepen aan een shetlandpony. De man werd op heterdaad betrapt door de eigenaar van het dier, een agent van de Rotterdamse politie. Deze hield de indringer aan, en leverde hem over aan zijn collega's.

Toen de agent na zijn dienst thuiskwam, brandde er licht in de paardenstal bij zijn woning. De agent nam poolshoogte en trof zijn plaatsgenoot aan, terwijl deze zichzelf aan het bevredigen was bij de pony. Volgens een politiewoordvoerster heeft de 26-jarige ook 'contact' gehad met het dier.

Man mishandelt scooterrijders

Afgelopen nacht heeft een 46-jarige man twee scooterrijders (16 en 17 jaar) mishandeld in Apeldoorn.

De tieners zaten op een scooter toen ze opeens vol in de remmen moesten voor een stilstaande auto. Even later passeerden de tieners de auto, waarna er een conflict ontstond tussen de jongens en de automobilist. De man zou hierbij beide jongens geslagen hebben.

Na het incident alarmeerden de scooterrijders direct de politie want de automobilist was er vandoor gegaan. Enige tijd later werd de man in zijn woning in Apeldoorn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak.

 

Rijbewijs kwijt door bezorgen paspoort

Een 18-jarige automobilist uit Lelystad had zoveel haast om een vergeten paspoort naar Schiphol te brengen, dat het hem zijn rijbewijs kostte. De jongeman scheurde over de Oostvaardersdijk om het bewuste paspoort naar een kennis op de luchthaven te brengen.

Agenten hielden de automobilist staande, omdat deze 174 kilometer per uur reed, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De agenten namen het rijbewijs van de man direct in. Of de kennis zijn vlucht nog heeft gehaald is niet bekend.

Susan Boyle kost 9750 euro per minuut

Het gaat niet alleen op psychologisch gebied beter met Susan Boyle, ook op financieel vlak heeft ze niks te klagen.

Naast de ongelofelijke hoeveelheid publiciteit die de Susan kreeg, vraagt ze nu ook ongelofelijk veel geld voor een optreden. Per optreden moet er namelijk een bedrag van maar liefst 117 duizend euro worden neergeteld. Voor dit bedrag zingt de huisvrouw 12 hele minuten, waarmee haar salaris per minuut uitkomt op 9750 euro. Daarnaast heeft ze ook al 9,5 miljoen euro binnengehaald door een contract te tekenen bij Simon Cowell.

Susan is volgens bronnen echter niet van plan het geld uit te geven aan dure sieraden, auto's of een make-over, maar wil het huuurhuis waarin ze woont kopen en voor de rest wat geld uitdelen aan familie.

Saudi's laten recordtoren bouwen

Jeddah, met circa 3,5 miljoen inwoners de opéén na grootste stad van Saudi-Arabië, krijgt de hoogste wolkenkrabber ter wereld. De Kingdom Tower wordt een kilometer hoog en is de blikvanger van Kingdom City, een project waarin het strengislamitische koninkrijk 19 miljard euro wil investeren.

Dat maakte de regering van Saudi-Arabië gisteren bekend. Op dit moment is de Burj Dubai in het gelijknamige emiraat met 800 meter de hoogste toren op aarde. Aan deze toren wordt overigens nog gebouwd door projectontwikkelaar Emaar. Deze onderneming krijgt ook de supervisie over het Kingdom City project.

Op een terrein nabij de internationale luchthaven van Jeddah komt een groot aantal nieuwe gebouwen te staan. Het complex aan de boorden van de Rode Zee moet op termijn huisvesting bieden aan 80.000 mensen. Er komen ook allerlei recreatieve voorzieningen, zoals kanalen, meren, parken en sportstadions.

300.000 mensen naar Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag heeft gisteren volgens een schatting van de organisatoren 300.000 bezoekers naar Scheveningen gelokt. De vlag ging uit om de traditionele opening van het haringseizoen te vieren.

"Het was te koud voor het strand, maar optimaal voor ons feest", zei directeur Arie Klein van de Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen. Klein spreekt van een record, de laatste jaren werd het evenement door ongeveer 200.000 mensen bezocht.

Het haringfeest werd opgeluisterd met optredens van een groot aantal artiesten, onder wie Henk Westbroek en Peter Koelewijn. Het Scheveningse Vissersvrouwenkoor had de dag als vanouds geopend.

Voor het eerst had de gemeente Den Haag speciaal buitenlanders die een inburgeringscursus volgen of hebben gevolgd uitgenodigd om het haringfeest mee te maken. Ook kwamen bezoekers die hun afval in de prullenbak gooiden in aanmerking voor een tochtje op de zogeheten Schoonboot door de haven.

Enige maanden geleden was het onzeker of het haringfestijn zou doorgaan. De hoofdsponsor had afgezegd, omdat die vernieuwing wenste. De organiserende stichting, die veel bij het oude wil laten, haalde vervolgens nieuwe geldschieters binnen.

Koningin Beatrix opent gepimpt Paleis op de Dam

Koningin Beatrix heeft gisterenochtend het Koninklijk Paleis in Amsterdam heropend. Haar zus prinses Margriet was er ook bij.

Het paleis op de Dam is de afgelopen drieënhalfjaar grondig gerenoveerd en gerestaureerd. Beatrix kan haar paleis in Amsterdam nu weer gebruiken voor staatsbezoeken, banketten en officiële ontvangsten.

Het paleis is aangepast aan de eisen van de tijd. Verouderde installaties zijn vervangen, appartementen voor hoge gasten en personeel zijn vernieuwd en de keuken is gemoderniseerd.

Daarnaast kregen antieke meubels, schilderingen op de plafonds en marmeren schouwen een opknapbeurt. Liefst duizend meubelstukken uit de tijd van Lodewijk Napoleon zijn gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd. Het Koninklijk Paleis in Amsterdam bezit de grootste collectie empiremeubelen buiten Frankrijk.

Het voormalige stadhuis van Amsterdam uit 1665 is een van de drie paleizen die door de staat ter beschikking zijn gesteld aan Beatrix. Zij gebruikt ook Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Vanaf zondag is het paleis op de Dam ook weer geopend voor het publiek. Alleen bij officiële gelegenheden is het monumentale gebouw gesloten. Voordat de renovatie ruim drie jaar geleden begon, bezochten elk jaar 80.000 tot 100.000 mensen het paleis.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.