Cobra bijt twee mannen bij bushalte

Dat is ook lullig. Sta je net op de bus te wachten, word je gebeten door een uiterst giftige slang. Het overkwam twee mannen in Moskou gisteren. De politie is nu naarstig op zoek naar de eigenaar van de cobra.

De twee Moskovieten stonden omstreeks 21.00 uur plaatselijke tijd op de bus te wachten, toen een boze slang hen ineens vanuit het niets begon te bijten. Gelukkig hoorde een voorbijganger hen om hulp schreeuwen, die gelijk zijn vrouw naar een dokter stuurde. Hierna greep de voorbijganger de levensgevaarlijke cobra met z'n blote handen en bracht hem naar de politie.

"Ik was eerst van plan hem naar de dierentuin van Moskou te brengen", vertelt hij. "Ik belde aan, maar vanwege het late tijdstip deed niemand open. Daarom besloot ik hem naar de politie te brengen."

Volgens het politierapport verblijven de twee nu in het ziekenhuis. Hun situatie is kritiek, maar stabiel. Het lot van de cobra ligt nu in handen van de dierenartsen. De onderzoekers zijn nu bezig om te bepalen hoe de gifslang op de Moskouse straten wist te verschijnen.