[EK -21] Overzicht groep B

Vandaag werden op het EK onder 21, dat in Zweden wordt gehouden, de eerste wedstrijden gespeeld. Engeland nam het op tegen Finland en Spanje kruiste de degens met Duitsland. Hieronder vind je een overzicht van groep B.

Engeland nipt voorbij Finland

Engeland heeft zijn eerste wedstrijd met 2-1 van Finland gewonnen. Het winnende doelpunt werd kort na de pauze door Micah Richards gemaakt. De Engelsen stonden toen nog maar met tien man op het veld, omdat Michael Mancienne rood kreeg na een overtreding in het strafschopgebied.

De Engelse ploeg verscheen met grote namen zoals Gabriel Agbonlahor, Theo Walcott en Kieran Gibbs aan de aftrap. Na een kwartier spelen stonden zij al op voorsprong door een doelpunt van Lee Cattermole. Nog voor rust kwam Finland op gelijke hoogte, nadat het een penalty kreeg. Mancienne beging in het strafschopgebied een overtreding en kon inrukken. Tim Sparv maakte vervolgens geen fout.

Direct na de pauze kwam Engeland toch weer op voorsprong. James Milner nam een corner en wist de bal op het hoofd van Micah Richards. Deze kwam hoog boven de verdediging van de Finnen uit en kopte raak.

Spanje en Duitsland delen de punten

Spanje en Duitsland hebben elkaar in hun openingswedstrijd op het EK Onder 21 op een gelijkspel gehouden. Beide landen waren in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Marc Torrejón kon na een half uur een hoekschop helemaal vrij inkoppen, maar de Spanjaard mikte op de lat. In blessuretijd raakten ook de Duitsers het aluminium. Marko Marin zag zijn lage schot vanaf de rand van het strafschopgebied via de buitenkant van de paal naast het doel verdwijnen.

Na de pauze was de grootste scoringskans voor Duitsland. Ruim een kwartier na rust omspeelde Werder Bremen-middenvelder Mesut Özil de Spaanse goalie Sergio Asenjo, maar die kon nog net een been uitsteken om het schot te blokken.