Doelman Peersman keert terug naar België

Tristan Peersman verlaat FC Dordrecht al na een half seizoen. De 29-jarige Belgische sluitpost heeft een contract getekend bij Bergen, zo heeft de Waalse club maandag naar buiten gebracht.

Peersman speelde in zijn loopbaan voor Beveren, Anderlecht, Willem II en OFI Kreta. Bij laatstgenoemde club verbrak hij het voorbije seizoen zijn contract vanwege betalingsproblemen. De afgelopen maanden verdedigde Peersman het doel van FC Dordrecht.

Na drie seizoenen buitenland keert Peersman weer terug naar België, waar hij voor het eerst in Wallonië zal gaan spelen. "Waarom ik voor Bergen kies? Ik merk veel ambitie bij deze club. Ze willen zo snel mogelijk terugkeren naar eerste klasse. Ik houd van dat soort uitdagingen. En de trainer (Rudy Cossey, red.) liet merken dat hij me er graag wenste te hebben," aldus de doelman op de website van Bergen.

Bergen eindigde het afgelopen seizoen ruimschoots onderaan in de Jupiler Pro League en moet derhalve noodgedwongen een stapje terugdoen.

FC Dordrecht heeft in de vorm van Nick van der Ploeg nog maar één keeper in de selectie. De club zoekt dus nog één of twee keepers. Vermoedelijk zal Jordy van de Corput, die afgelopen seizoen voor FC Den Bosch speelde, naar de Krommedijk komen.