Van der Laan: Wilders kraamt onzin uit

Volgens PvdA-minister Eberhard van der Laan (Integratie) heeft Geert Wilders (PVV) in Denemarken complete onzin uitgekraamd. "Wilders heeft het over tientallen miljoenen moslims in Europa die de wet overtreden. Zij moeten allemaal worden weggestuurd. Maar die tientallen miljoenen criminele moslims in Europa bestáán niet", aldus de bewindsman vandaag.

Volgens een schatting van de EU wonen er in totaal zo'n 20 miljoen moslims in Europa. "Het overgrote deel doet het gewoon goed, zit op school, heeft een baan, doet mee in de maatschappij waarin ze nu wonen. En als mensen over de schreef gaan, of ze nu katholiek, christen of moslim zijn, moeten ze worden aangepakt, en wel allemaal op dezelfde manier", zegt Van der Laan.

"Of Wilders kan niet rekenen of het gaat hem niet om het oplossen van echte problemen, maar om de angst voor de islam".

Van der Laan wil in debat met Wilders. "Dit is weer zo'n voorbeeld dat hij ergens iets roept zonder dat hij tegengesproken kan worden. Hij doet het niet in het parlement, maar erbuiten. Hij doet het zelfs niet in Nederland, maar in Denemarken. Wilders moet voor zijn ideeën durven staan in de Tweede Kamer, daar is hij gekozen", stelt de minister.

Van der Laan: Wilders kraamt onzin uit  (foto: ANP)