Queiroz: "C. Ronaldo maakt verkeerde keuze"

Over de transfer van Cristiano Ronaldo van Manchester United naar Real Madrid heeft eigenlijk iedereen wel een mening. Zo ook Carlos Queiroz, bondscoach van Portugal. Queiroz vindt dat de superster met zijn move naar Madrid geen goede keuze maakt.

De Portugese keuzeheer vreest dat het spel van Ronaldo zal lijden onder de manier van leven die in Madrid heerst. "Manchester United is de juiste club voor Ronaldo. De club heeft een goede relatie met hem, mede door zijn prestaties en vorderingen in de afgelopen zes jaar," zegt Queiroz in The Times.

"Hij heeft al zijn prijzen in het shirt van United gewonnen en werd onder Alex Ferguson Wereld Voetballer van het Jaar. Maar goed, Cristiano is van mening dat het tijd is om te vertrekken en de beloning is enorm."

Queiroz vreest dat Ronaldo teveel zal komen bloot te staan aan activiteiten die weinig tot niets met voetbal te maken hebben. "Voetballers krijgen tegenwoordig veel te maken met mode en televisie en kunnen daardoor worden afgeleid van het voetbal. Bij Real Madrid is dat vaker gebeurd."

"Maar ik ben er van overtuigd dat Florentino Perez en Jorge Valdano hebben geleerd van hun fouten uit het verleden, toen de spelers te veel waren betrokken bij reclame-activiteiten."