[NBA] De kampioen is bekend

Ermin (TheClown1)
De vijftiende titel is een feit voor de Los Angeles Lakers. Gisteravond werden de spelers van de Orlando Magic met 86-99 verslagen. Hiermee is de eindstand op 4-1 gebracht.

Kobe Bryant is door alle experts al uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finale. De trofee werd door Bill Russell aan de ervaren speler uitgereikt. De shooting guard kwam gisteravond tot dertig punten, vijf assists en zes rebounds. Verder scoorde Pau Gasol veertien punten en pakte de Spaanse center vijftien rebounds. Lamar the candyman Odom scoorde zeventien punten en pakte tien rebounds. Trevor Ariza, die net als Odom, binnenkort een beslissing gaat nemen over een contractsverlenging scoorde vijftien punten en pakte vijf rebounds.

Bij de Magic was het een teleurstellende avond voor Dwight Howard. De center scoorde tien punten en pakte elf rebounds. Vroeg in de wedstrijd moest hij genoegen nemen met een plaats op de bank vanwege het aantal persoonlijke fouten die hij veroorzaakte. Hedu Turkoglu scoorde twaalf punten terwijl Rashard Lewis goed was voor achttien punten en tien rebounds.

Coach Phil Jackson van de Lakers heeft met deze overwinning een nieuw record op zijn naam staan. De coach heeft nu tien kampioenschappen als coach behaald en gaat hiermee de legendarische Red Auerbach voorbij. Jackson pakte zes kampioenschappen in de jaren negentig met de Chicago Bulls onder leiding van Michael Jordan. De andere vier kampioenschappen pakte hij met de Los Angeles Lakers.