Compleet nieuwe engine voor Metal Gear Rising

Afgelopen E3 werden maar liefst twee nieuwe Metal Gear-games aangekondigd. De officile sequel op Metal Gear Solid 3 zal namelijk naar de PSP komen, en een spin-off van de serie, genaamd Metal Gear Rising, zal op de PC, Playstation 3 en Xbox 360 verschijnen. Om de game multiplatform te maken wordt er druk gewerkt aan een compleet nieuwe engine.

Volgens het team kan de engine die is gebruikt voor Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots niet gebruikt worden en zijn ze druk bezig een nieuwe engine te maken. Kojima Productions wil iedereen verzekeren dat, ondanks dat de game niet op de MGS4 engine zal draaien, ze hun best zullen doen om de game betere graphics te geven dan die game.

We're redoing the engine from scratch, and it's going to look amazing. It's going to be a big project like Metal Gear Solid 4. The entire team is serious about making it look as good as possible on every platform.

De game zal een even groot project worden als Metal Gear Solid 4. Het zal dan waarschijnlijk nog wel even duren voordat we de game in de winkels zien liggen.