FIA haalt uit naar ACEA

Peterselieman
De internationale autosportbond FIA is niet blij met een verklaring van de Europese autofabrikanten verenigd in de ACEA. Deze riep de FIA gisteren op om de Formule 1 op een andere manier te gaan leiden.

De FIA slaat in een verklaring op haar eigen website terug: "De Europese autofabrikanten en commerciële fabrikanten zijn hard getroffen door de financiële crisis en de daarbij behorende economische neergang. Verkopen zijn enorm gedaald en fabrikanten en producenten hebben de productie drastisch teruggeschroefd."

"Het doel van de FIA is om de fabrikanten zo economisch verantwoord mogelijk aan de Formule 1 deel te laten nemen, terwijl de sportieve, technologische en marketing voordelen behouden blijven. Door te bezuinigen in de Formule 1 kunnen de leden van de ACEA verdere noodzakelijke kostenbesparingen doorvoeren. Hierdoor hoeven ze niet aan te kloppen bij de belastingbetalers of de aandeelhouders."

"Door de kosten van 400 of 500 miljoen terug te schroeven tot 200 miljoen, kan er per jaar een tot 1,5 miljard euro meer in de kernactiviteiten gestopt worden. Hoewel Ferrari dan nog steeds 200 miljoen euro uit kan geven, kunnen andere teams met een derde van dat budget toe," luidde een verklaring van de FIA waarin de ACEA uitgenodig werd voor een gesprek.