Egypte tekent protest aan tegen penalty

Egypte gaat protest aantekenen tegen de strafschop, die het vanavond tegen kreeg. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd, in het kader van de Confederations Cup, tegen Brazilië. Deze beslissing zou uiteindelijk doorslaggevend zijn.

In eerste instantie leek het erop dat Egypte en Brazilië gelijk zouden spelen. Op het moment van de strafschop stond er namelijk nog 3-3 op het scorebord. In de allerlaatste minuut haalde Ahmed Al Muhamadi de bal met zijn arm van de lijn, waarna arbiter Howard Webb een corner toekende.

Al Muhamadi kreeg vervolgens een blessurebehandeling en mocht ineens met rood van het veld vertrekken. Webb was kennelijk van mening veranderd, wees naar de stip en stuurde de Egyptenaar van het veld.

Webb baseerde zijn beslissing uiteindelijk op de keuze van de vierde official. Die zou de herhaling van het voorval hebben gezien en gaf een seintje aan de leidsman. "Het kan niet anders of hij heeft vanaf de kant een seintje gekregen," aldus Gharib Chawki, assistent-bondscoach van Egypte. "We zeggen niet dat de penalty onterecht is, maar de manier waarop het is gebeurd is niet in de haak. Of ze moeten de regels hebben veranderd zonder het aan iemand te vertellen."

Ook de Brazilianen denken dat het arbitrale kwartet zich door de beelden heeft laten leiden. De FIFA is nog altijd een tegenstander van het gebruik van tv-beelden. "De scheidsrechter had niets gezien en de grensrechter evenmin," oordeelde Luis Fabiano. "Ik denk dat de vierde man hem via zijn oortje iets heeft ingefluisterd."