Uitslag Brazilië - Egypte

Brazilië heeft zijn eerste wedstrijd op de Confederations Cup op het nippertje weten te winnen. Egypte werd pas in de slotfase met 4-3 geklopt.

De Brazilianen begonnen wel uitstekend aan de wedstrijd. Na vijf minuten kwam het al op een 1-0 voorsprong. Kaká slalomde door de Egyptische verdediging en ronde vervolgens prima af. Lang kon het niet van de voorsprong genieten want een paar minuten later bracht Zidan met een kopbal langszij. Nog voor rust leek Brazilië de zege alsnog veilig te stellen na goals van Fabiano en Juan.

In de tweede helft kwam Egypte echter sterk terug en kwam via goals van Shawky en wederom Zidan weer langszij. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen toen het in de slotminuut alsnog mis ging. Al Muhamadi maakte hands in het strafschopgebied. Hij kreeg rood en uit de penalty maakte Kaká de 4-3.

Karakteristieken:

Brazilië - Egypte 4-3
5' Kaká 1-0
9' Zidan 1-1
12' Fabiano 2-1
37' Juan 3-1
54' Shawky 3-2
55' Zidan 3-3
90+1' Kaká 4-3 (penalty)

Toeschouwers: 27.851
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Vrystaat Stadion, Bloemfontein
Gele kaart: Moawad (Egypte)
Rode kaart: 89' Al Muhamadi (Egypte)

Opstellingen

Brazilië: Júlio César, Daniel Alves, Lúcio, Juan,Kléber (André Santos/83), Elano (Ramires/63), Silva,Melo, Fabiano, Kaká, Robinho (Pato/63)

Egypte: El Hadary, Ahmed Fathi, A.Said, H.Said, Gomaa, Moawad, Shawky, Abd Rabbou (Al Muhamadi/75), Ahmed Hassan (Ahmed Eid/51), Aboutrika, Zidan

Submitter:  Bron: NOS-TT