FIA beschuldigt FOTA-lid van dwarsheid

Peterselieman
De FIA heeft vandaag een nieuw hoofdstuk aan de soap genaamd Formule 1 toegevoegd. De FIA zou afgelopen donderdag een akkoord met de FOTA hebben bereikt, maar volgens de autosportbond is er een element binnen de FOTA dat de overeenkomst blokkeert.

Op de website van de FIA is een verklaring te lezen waarin staat dat Max Mosley met een vertegenwoordiging van de FOTA gesproken heeft. De FOTA heeft erkend dat het van belang is dat er nieuwe teams tot de sport toetreden. "Een akkoord werd bereikt over de technische reglementen van 2010 welke voor de nieuwe teams op belangrijke punten assistentie bevatte van de bestaande teams."

Ook lag er bijna een akkoord tussen de FIA en FOTA over de kostenbesparingen en dat experts nog de laatste details door zouden moeten nemen. Daarnaast stelde de FIA voor om het Concorde Agreement uit 1998 te verlengen tot 2014 en dit was voor de FOTA een acceptabel voorstel wat voorgelegd kon worden aan de andere leden.

"De FIA geloofde dat het had deelgenomen aan een constructieve meeting met een hoge mate van eensgezindheid. De FIA was daarom verbijsterd om te horen dat enkele FOTA-leden die niet bij de vergadering waren, gezegd hebben dat er niets overeengekomen was en dat het een verspilling van tijd is geweest. Er is duidelijk een element binnen de FOTA dat wil voorkomen dat er een overeenkomst gesloten wordt, ondanks dat dit de sport ernstig kan beschadigen."

Binnen enkele dagen zal de FIA op haar eigen site uit de doeken doen wat het donderdag in Londen met de FOTA besproken heeft.