FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 mei 2009

Toyota ver ondermaats in het prinsdom

De Toyota's van Jarno Trulli en Timo Glock zijn dit weekend in Monaco niet vooruit te branden en dat terwijl het Japanse team er aan het begin van het seizoen goed bij zat. Toyota kan niet verklaren waar het aan ligt.

"We moeten analyseren waar de problemen liggen," zei Timo Glock. "We worstelen al vanaf de eerste ronde dit weekend. De auto voelde niet goed aan, maar ook niet slecht. Het is gewoon zo dat het tempo er niet is. Ik heb zo hard mogelijk gepusht, maar het was niet voldoende. Ik ga morgen zeker mijn best doen, maar vanaf deze positie op de grid zal een goed resultaat lastig zijn."

Teamgenoot Jarno Trulli was nog teleurgestelder dan zijn Duitse teamgenoot. "Het was extreem teleurstellend, want ik was aan het einde van Q1 bezig aan een zeer goede ronde toen een andere auto mij blokte in de laatste twee bochten. Het zou mijn snelste ronde zijn geweest en daarmee was ik eenvoudig in Q2 gekomen. Ik ben erg boos, maar we presteren dit weekend ook niet goed genoeg."

Racing Genk wint Belgische beker

Racing Genk is de winaar geworden van de Belgische beker. het klopte in de finale KV Mechelen.

Genk was in Brussel met 2-0 de sterkste. Beide de doelpunten werden gemaakt door Marvin Ogunjimi. Voor Genk, de club van Stein Huysegems, was het de derde bekerfinale in de historie en tevens de derde winst. KV Mechelen speelde vandaag voor de vijfde keer een bekerfinale, vier daarvan gingen verloren.

Robben: "Volgend seizoen willen we alle prijzen"

Arjen Robben heeft de Real Madrid-supporters ervan verzekerd dat Los Blancos volgend seizoen er alles aan zullen doen om voor elke prijs mee te vechten. Dit seizoen werd Real Madrid op alle fronten overschaduwd door Barcelona.

Arjen Robben toont respect voor de goede prestaties van aartsrivaal Barcelona, maar is zich ervan bewust dat Real Madrid zich volgend seizoen zal moeten revancheren.

"Ze hebben een indrukwekkend seizoen gespeeld. Het is soms moeilijk te accepteren, maar we zullen moeten toegeven dat ze een geweldig seizoen achter de rug hebben en dat ze op het moment beter zijn dan wij," zo bekende de Oranje-international.

"We zullen moeten volgend jaar bewijzen dat we net zo goed zijn. Ons belangrijkste doel is om beter te presteren in de Champions League."

De oud-PSV'er wil ook in zichzelf blijven investeren. "Ik heb dit seizoen minder blessures gehad dan vorig seizoen. Ik heb slechts twee of drie blessures gehad, die niet lang duurden. Ik vind ook dat ik beter heb gespeeld dan vorig seizoen. Ik denk nu al aan het volgende seizoen. Ik heb er een goed gevoel bij en ik hoop dat alles goed zal gaan. Ik wil veel meer voor deze club betekenen."

Uitslagen Duitsland speelronde 34

VfL Wolfsburg is de nieuwe kampioen van Duitsland. De ploeg van Felix Magath had in de eindrangschikking twee punten meer dan Bayern München. Onderin degradeerden Karlsruher SC en Arminia Bielefeld, terwijl Energie Cottbus een promotie/degradatie-wedstrijd moet spelen tegen de nummer drie uit de tweede Bundesliga.

VfL Wolfsburg - Werder Bremen

Wolfsburg kende in de kampioenswedstrijd een goede start. Al na enkele minuten wist Zvjezdan Misimovic de 1-0 aan te tekenen na een fout van Petri Pasanen. Na een kwartier spelen was het Grafite die de tweede tekende voor de thuisclub en de Braziliaanse Duitser zorgde er ook voor dat Sebastian Prödl de bal in eigen doel liet glijden, 3-0. Toch was dit niet de ruststand, want Diego deed voor de verliezend finalist in de UEFA Cup iets terug.

Na rust was het Werder dat probeerde aan te vallen, maar Wolfsburg bleef eenvoudig overeind. Grafite tekende na een uur spelen de 4-1 aan, waarna Edin Dzeko met een doelpunt voor een passend slot zorgde. Hiermee behaalde de ploeg van Magath haar eerste prijs uit de historie.

De degradatiestrijd

Onderin de Bundesliga waren er dit weekend nog drie ploegen die streden voor plaats zestien die rechtstreekse degradatie voorkomt. Een van die ploegen Arminia Bielefeld nam het thuis op tegen Hannover 96. Mario Eggimann schoot al na twee minuten in eigen doel, waardoor de thuisploeg er goed voor stond. Het waren echter Jiri Stajner en Sergio Pinto die de ploeg van Arnold Bruggink aan de leiding brachten. Dat Artur Wichniarek nog 2-2 maakte, deed er al niet meer toe.

De nummer laatst Karlsruher SC stond vooraf voor een onmogelijke opgave. Zelf moest het winnen van Hertha BSC en hopen dat Arminia en Energie Cottbus punten zouden laten liggen. Het winnen lukte, omdat Hertha niet de indruk gaf nog in de titel te geloven. Sebastian Freis, Maik Franz en tweemaal Josh Kennedy zorgden voor de 4-0 winst, maar degradatie kon niet meer voorkomen worden.

Het was Energie Cottbus dat Bayer Leverkusen met 3-0 opzij wist te zetten. Twee goals van Emil Jula en een van Stiven Rivic zorgden er voor dat de hoop van de thuisploeg op lijfsbehoud nog levend is gehouden. Een wedstrijd tegen FSV Mainz 05 of 1. FC Nürnberg moet bepalen of Cottbus in de eerste Bundesliga blijft of alsnog degradeert.

Overige wedstrijden
Hamburger SV heeft in blessuretijd nog een ticket voor Europees voetbal afgedwongen. Piotr Trochowski zorgde voor de bevrijdende 2-3 zege tegen Eintracht Frankfurt. Schalke 04 heeft het matige seizoen in stijl afgesloten door thuis met 2-3 te verliezen van 1899 Hoffenheim. Bayern München wist thuis onder andere door een eigen goal Khalid Boulahrouz met 2-1 te winnen van VfB Stuttgart.


Uitslagen speelronde 34:

ThuisUitUitslag
Schalke 04 1899 Hoffenheim2-3
Energie Cottbus Bayer Leverkusen3-0
Eintracht Frankfurt Hamburger SV2-3
Karlsruher SC Hertha BSC4-0
Arminia Bielefeld Hannover 962-2
1. FC Köln VfL Bochum1-1
Bayern München VfB Stuttgart2-1
VfL Wolfsburg Werder Bremen5-1
Borussia Mönchengladbach Borussia Dortmund 1-1

Eindstand na 34 speelronden

# Team GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg 34 21 6 7 69 80 - 41
2 Bayern München 34 20 7 7 67 71 - 42
3 VfB Stuttgart 34 19 7 8 64 63 - 43
4 Hertha BSC 34 19 6 9 63 48 - 41
5 Hamburger SV 34 19 4 11 61 49 - 47
6 Borussia Dortmund 34 15 14 5 59 60 - 37
7 1899 Hoffenheim 34 15 10 9 55 63 - 49
8 Schalke 04 34 14 8 12 50 47 - 35
9 Bayer Leverkusen 34 14 7 13 49 59 - 46
10 Werder Bremen 34 12 9 13 45 64 - 50
11 Hannover 96 34 10 10 14 40 49 - 69
12 1. FC Köln 34 11 6 17 39 35 - 50
13 Eintracht Frankfurt 34 8 9 17 33 39 - 60
14 VfL Bochum 34 7 11 16 32 39 - 55
15 Borussia Mönchengladbach 34 8 7 19 31 39 - 62
16 Energie Cottbus 34 8 6 20 30 30 - 57
17 Karlsruher SC 34 8 5 21 29 30 - 54
18 Arminia Bielefeld 34 4 16 14 28 29 - 56
Champions League: VfL Wolfsburg en Bayern München
Voorronde Champions League: VfB Stuttgart
Voorronde Europa League: Hertha BSC en Hamburger SV
Promotie/degradatie: Energie Cottbus
Degradatie: Karlsruher SC en Arminia Bielefeld

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1 Grafite VfL Wolfsburg 28
2 Edin D¸eko VfL Wolfsburg 26
3 Mario Gómez VfB Stuttgart 24
4 Patrick Helmes Bayer 04 Leverkusen 21
5 Vedad Ibi¨ević TSG 1899 Hoffenheim 18
6 Claudio Pizarro Werder Bremen 17
7 Milivoje Novakovič 1. FC Köln 16
8 Demba Ba TSG 1899 Hoffenheim 14
=Luca Toni FC Bayern München 14
10 Kevin Kurányi FC Schalke 04 13
=Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 13

Verbazing

Debby-Jo:

Toch zou ik aan Jan willen vragen of het hem nou echt verbaast dat Yolanthe het in een parkeergarage aanlegt met een welgestelde voetballer. Voordat hij haar leerde kennen kende vrijwel niemand deze slimme dame, die nu een eigen lingerielijn heeft en nog wat BV ‘tjes die haar financiële toekomst veilig stellen. Dat ik altijd al vond dat ze een te sluwe blik had is persoonlijk maar elke knurft kan zien dat Yolanthe een beetje hoog gegrepen is voor deze palingsoundzanger met de blozende wangetjes.

[Frontpage] Come and join us!!

Enthousiasme! Dat is het belangrijkste woord van FOK! en haar crew. Door de enorme dosis enthousiasme van de bijna 250 crewleden die FOK! bezit, zijn we in staat om één van de belangrijkste websites van Nederland te zijn. Maar om nog groter te worden hebben we ook jouw hulp nodig. Wil jij samen met de crew leuk en actueel nieuws neerzetten op de Frontpage? Bekijk dan hieronder de vacatures!

Allround nieuwsposters:
Het nieuws gaat 24 uur per dag door, komt vanuit alle uithoeken van de wereld en is zeer divers van aard. Wij zijn op zoek naar mensen die een brede interesse hebben en nieuws willen schrijven over zeer uiteenlopende onderwerpen die ook uit zeer uiteenlopende bronnen komen. Denk bijvoorbeeld aan binnenlands nieuws uit de nationale media, internationaal nieuws uit Engelse, Duitse, Spaanse, … media, wetenschappelijke tijdschriften, showbizzwebsites, enz, enz, enz.

Ochtend nieuwsposters:
Om de ochtenden goed te kunnen voorzien van nieuws zijn we op zoek naar nieuwsposters die over het algemeen in de vroege ochtend actief zijn op FOK! Het gaat dan om de tijden van 06:00 tot ongeveer 09:00. Ben jij enthousiast, gemotiveerd, en kan je tegen feedback? Dan is dit je kans om deel uit te maken van de crew bij FOK!

Specials:
Naast de allround nieuwsposters, zijn we ook op zoek naar mensen die specials willen en kunnen schrijven. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als het neerstorten van het vliegtuig van Turkish Airlines, rekeningrijden, een groot evenement, de zaak-Holleeder, etc. Achtergronden verzamelen (waarbij ook de topics op het forum kunnen worden gebruikt), samenvatten van de gebeurtenissen en vooruitblikken op mogelijke gevolgen.

De bovenstaande vacatures zijn op vrijwillige basis. We bieden je een plaats binnen de leukste crew van heel Nederland. Je bent samen met ons verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op de Frontpage en je berichten worden gelezen door een miljoenenpubliek! Wil je meewerken aan een nog beter FOK!? Stuur dan nu je sollicitatiemail naar: frontpage@fok.nl

Vermeld in je sollicitatie duidelijk je username, je beschikbaarheid, voor welke vacature je solliciteert en vertel in het kort wat over jezelf.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

Uiteraard zullen er ook nieuwe vacatures blijven verschijnen op onze vacaturesite.

Ancelotti na het seizoen in gesprek met Chelsea

Carlo Ancelotti heeft zaterdag bevestigd dat hij is benaderd door Chelsea. De coach heeft nog een contract voor één jaar bij het Italiaanse AC Milan, maar door tegenvallende resultaten lijkt hier vroegtijdig een einde aan te komen.

De Italiaanse oefenmeester heeft naar eigen zeggen al een eerste gesprek gehad met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. "Na dit seizoen gaan we goed praten, maar toch zijn er tot op heden nog geen contractonderhandelingen geweest met Chelsea." Ancelotti liet ook weten dat hij op dit moment de Engelse taal onder de knie probeert te krijgen.

In de strijd om de landstitel kon AC Milan voor geen dreiging zorgen richting aartsrivaal Internazionale. Eigenaar Silvio Berlusconi heeft zich de afgelopen weken negatief uit laten vallen over Ancelotti, die volgens hem de boosdoener is van de tegenvallende resultaten.

Oorlog over badpakken overschaduwt zwemsport

De meest benadeelde fabrikant in de internationale badpakkenstrijd, het Italiaanse Jaked, heeft vrijdag van zijn verontwaardiging laten horen.

Het J01-pak van de Italianen is deze week, na zeven wereldrecords en eenmaal olympisch goud, alsnog afgekeurd door de Fina, de wereldzwembond.

'We waren er tot de laatste seconde van overtuigd dat ons pak zou worden goedgekeurd', aldus een woordvoerder van Jaked. De fabriek uit Gallarate beweert dat het snelle pak, waarin Marleen Veldhuis vorige maand het wereldrecord op de 50 meter vlinder verbeterde, voldoet aan regel 5 van het Fina-reglement. Het is in juni 2008 ook voor een jaar goedgekeurd.

De Fina begon deze week het langverwachte offensief tegen de badpakkenoorlog, waarin de sport sinds vorig jaar februari is beland. Met de invoering van het supersonische pak van Speedo, de LZR Racer met techniek uit de ruimtevaart, ging de sport kort voor de Spelen van Peking een ander tijdperk in. Haast elk record sneuvelde de voorbije vijftien maanden.

De onduidelijkheid in het reglement en de matige handhaving van gestelde regels voor zwemtextiel maakten dat de deur open ging voor tal van verbeterde klonen van de Speedo-pakken. De Nederlandse bondscoach Jacco Verhaeren voerde eind vorig jaar, bij de EK kortebaan in Kroatië, de protestbeweging aan die wees op de teloorgang van de sport. Verhaeren: 'Zwemmen moet weer over zwemmers gaan. En niet over welke pakken er worden gedragen.'

De coach van Veldhuis was dinsdag, met nog 24 collega's, in Lausanne uitgenodigd voor een vier uur durende bijeenkomst over de problematiek. Het ging over de gevolgde testprocedure van het Zwitserse instituut voor technologie, onder leiding van professor Jan-Anders Manson.
Er werd gesproken met de keuringscommissie, waarin naast Manson en de Italiaanse bestuurder Consolo ook de bondscoaches van de VS (Schubert) en Australië (Thompson) plaats hadden genomen.

Meteen na afloop publiceerde de Fina de lijst van goedgekeurde en afgekeurde zwempakken. Er waren door 21 fabrikanten in totaal 348 modellen ingestuurd. Daarvan zijn er vooralsnog 202 goedgekeurd en 10 definitief afgekeurd. Het restant kan, na eventuele aanpassingen, alsnog goedgekeurd worden. Die tweede keuring geschiedt op 19 juni, een maand voor het begin van de WK in Rome.

Op de lijst van afgekeurde pakken stond naast de J01 van Jaked, volgens velen een rubberpak met drijfvermogen, de X-Blade van Arena. In dat nu onreglementair verklaarde pak ging de Fransman Alain Bernard als eerste zwemmer door de grens van 47 seconden op de 100 meter vrije slag: 46,94. Iedereen gaat ervan uit dat dit record nietig wordt verklaard daar de X-Blade van Bernard nog niet officieel was goedgekeurd.

In Nederland mag bij de komende nationale titelstrijd, half juni in Eindhoven, niet meer in de door Fina verboden pakken worden gezwommen. Pijnlijk is dat de Jaked door veel zwemmers is aangeschaft - het is het allersnelste materiaal - en dat daarvoor 700 euro per pak is betaald. Wie betaalt die schade, vragen de sporters zich af.

De aangescherpte regeling voor de WK in Rome van half juli wordt als 'een tussenstap' gezien, 'om te proberen de WK zo eerlijk mogelijk te laten verlopen', aldus bondscoach Verhaeren. Per 1 januari (2010) worden nog strengere reglementaire eisen gesteld. Het zwemtextiel zal, zoals voorheen, weer volledig waterdoorlatend moeten zijn. Verhaeren: 'Er wordt nu echt afstand genomen van de pakken die de prestatie verhogen.'
Een doorn in het oog van de coach waren de pakken, waarin lucht werd vastgehouden en die werkten als 'drijfpakken'. Die zijn bij deze 'wapenschouw' uit de materiaalkamer gegooid. In de toekomst wordt gekeurd op de drie D's: dikte (1 mm), doorlaatbaarheid en drijfvermogen (1 newton).

Verhaeren wees terug uit Lausanne op een zwakheid in de test van Manson. 'Hij heeft alleen naar de gebruikte stoffen gekeken. Er is geen enkele test met een zwemmer of een pop gedaan. Zelfs wij doen dat in Eindhoven. Ik heb hem voor zo'n test uitgenodigd.'

 


Oorlog over badpakken overschaduwt zwemsport  (foto: DAG)

Demi Moore is tand kwijt

Leuk dat Twitter, geeft toch een heel eigen kijkje in het leven van sommige sterren. Zo verraste actrice Demi Moore haar followers vrijdag met foto’s van haar gebit waarin een tand ontbreekt.

Wat de vriendin van Ashton Kutcher met haar tanden heeft gedaan, wordt niet duidelijk (misschien had ze altijd al een nep-voortand?). Het enige wat ze erover kwijt wil is: ‘Keeping it real!’. Nu overspoelen de Twitteraars haar met adviezen voor goede tandartsen.

Fans blijken ook blij dat een superster als Moore haar menselijke kant laat zien: ‘I love, love, love that you share not only your glam moments with us’, schrijft iemand.


Demi Moore is tand kwijt  (foto: DAG)

Startgewichten Monaco

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Monaco op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie op het circuit van Monaco door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

GridCoureurTeam Startgewicht (kg)
1 Jenson Button (ENG) Brawn GP647,5
2 Kimi Räikkönen (FIN) Ferrari644
3 Rubens Barrichello (BRA) Brawn GP648
4 Sebastian Vettel (DUI) Red Bull Racing631,5
5 Felipe Massa (BRA) Ferrari643,5
6 Nico Rosberg (DUI) Williams642
7 Heikki Kovalainen (FIN) McLaren644
8 Mark Webber (AUS) Red Bull Racing646,5
9 Fernando Alonso (SPA) Renault654
10 Kazuki Nakajima (JAP) Williams668
11 Sebastien Buemi (ZWI) Scuderia Toro Rosso670*
12 Nelsinho Piquet (BRA) Renault673,1*
13 Giancarlo Fisichella (ITA) Force India693*
14 Sebastien Bourdais (FRA) Scuderia Toro Rosso699,5*
15 Adrian Sutil (DUI) Force India670*
16Nick Heidfeld (DUI) BMW 680*
17Robert Kubica (POL) BMW 696*
18Jarno Trulli (ITA) Toyota688,3*
19Timo Glock (DUI) Toyota700,8*
20Lewis Hamilton (ENG) McLaren645,5*

Gesorteerd op gewicht

GridCoureurTeam Startgewicht (kg)
4 Sebastian Vettel (DUI) Red Bull Racing631,5
6 Nico Rosberg (DUI) Williams642
5 Felipe Massa (BRA) Ferrari643,5
2 Kimi Räikkönen (FIN) Ferrari644
7 Heikki Kovalainen (FIN) McLaren644
20Lewis Hamilton (ENG) McLaren645,5*
8 Mark Webber (AUS) Red Bull Racing646,5
1 Jenson Button (ENG) Brawn GP647,5
3 Rubens Barrichello (BRA) Brawn GP648
9 Fernando Alonso (SPA) Renault654
10 Kazuki Nakajima (JAP) Williams668
11 Sebastien Buemi (ZWI) Scuderia Toro Rosso670*
15 Adrian Sutil (DUI) Force India670*
12 Nelsinho Piquet (BRA) Renault673,1*
16Nick Heidfeld (DUI) BMW 680*
18Jarno Trulli (ITA) Toyota688,3*
13 Giancarlo Fisichella (ITA) Force India693*
17Robert Kubica (POL) BMW 696*
14 Sebastien Bourdais (FRA) Scuderia Toro Rosso699,5*
19Timo Glock (DUI) Toyota700,8*

Flinke stijging aantal vermiste kinderen

Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zei vandaag dat het aantal vermiste kinderen in Nederland het afgelopen anderhalf jaar flink gestegen is. Deze uitspraak deed hij naar aanleiding van berichtgeving in het NOS Journaal.

Er zijn op dit moment 604 kinderen vermist in Nederland en in januari vorig jaar waren dat er 353. Deze stijging is volgens de KLPD vooral te wijten aan ouders die hun kinderen ontvoeren naar het buitenland, waarbij een gescheiden ouder het kind mee naar het buitenland neemt en niet meer terug brengt. Deze groep blijft groeien. "Het aantal gemengde huwelijken neemt toe en deze lopen ook op de klippen", aldus de zegsman van de KLPD.

Morgen is het de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen.

Landing ruimteveer Atlantis uitgesteld

Het ruimteveer Atlantis kan vanwege slechte weersomstandigheden nog niet landen. De landing is daarom uitgesteld tot morgen. Dit betekent dat de astronauten nog een dag extra in de ruimte zullen blijven.

De NASA hoopt dat de landing morgen plaats kan vinden in Florida. Als dat niet mogelijk is, zal worden uitgeweken naar Zuid-Californië.

De astronauten hebben geen moeite met het langere verblijf in het ruimteveer. "We vinden het prima om hier nog een dagje te zitten", lieten ze weten.

Op 11 mei vertrok de Atlantis naar ruimtetelescoop Hubble. De astronauten voerden onderhoudswerkzaamheden uit, zodat de negentien jaar oude telescoop nog zeker vijf tot tien jaar mee kan.

Hamilton start morgen achteraan

Het team van McLaren beleefde in Monaco een slechte kwalificatie. Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton zaten er het hele weekend goed bij, maar verder dan een zevende stek voor Kovalainen en een laatste startplaats voor de wereldkampioen kwam het Britse team niet.

Hamilton ging in de eerste kwalificatie bij Mirabeau in de fout, waardoor hij de bandenstapels raakte. Door schade aan de vering kwam de Brit niet verder dan een zestiende tijd. "Ik maakte een foutje. Ik remde gewoon te laat. Het is jammer, maar deze dingen gebeuren. Ik ging het hele weekend al goed en had de kans om op de eerste rij te staan. Het is jammer voor het team, want zij verrichtten het hele weekend goed werk en de auto was goed, zoals de startpositie van Heikki aangeeft. Als zestiende starten is frustrerend, maar ik leer er van. Ik ga morgen alles geven en we zien wel waar we eindigen."

Enkele uren na de kwalificatie besloot McLaren om de versnellingsbak van de auto van Hamilton te wisselen, waardoor de Brit tien plaatsen op de startgrid naar achteren moet. Hierdoor moet hij achteraan starten.

Minions op wolven in Overlord II

Triumph Studios legt momenteel de laatste hand aan Overlord II, de game die eind juni gaat verschijnen op de Playstation 3, Xbox 360 en PC. De game zou groter, beter en uitgebreider moeten zijn dan zijn voorganger. De controls zijn vernieuwd en het besturen van je minions moet nog gemakkelijker gaan. Hoe het bevelen van jouw minions in zijn werk gaat, zie je in de onderstaande video's.

Lees vanaf morgen de preview van Overlord II op FOK!games.


Force India opgetogen in Monaco

Het Formule 1-team van Force India zette vandaag in Monaco haar beste prestatie in de kwalificatie ooit neer. Giancarlo Fisichella kwam tot een fraaie dertiende tijd, terwijl teamgenoot Adrian Sutil twee plaatsen lager uitkwam. Het Indiase team was na afloop erg blij.

"Een erg goede kwalificatie voor ons met voor het eerst twee auto's in Q2. Het voelt een beetje als pole position voor ons en het was erg leuk om te doen. Alles kwam samen, het team deed goed werk en mijn ronde was erg sterk. Het was lastig om te doen met al dat verkeer en de opstoppingen, maar het was een goede run voor ons. Morgen hopen we in het middenveld te vechten en voor een aantal mensen te komen. De start zal zoals gewoonlijk wel wat lastig zijn, maar ik ben er klaar voor. We zijn gemotiveerd en hopen op een goede race," zei de Duitser Adrian Sutil.

Zijn teamgenoot Fisichella was ook erg blij. "Ik denk dat we erg blij en tevreden kunnen zijn over de prestaties van vandaag. Het team leverde goed werk en twee auto's in de top 15 is goed. We hebben het samen gedaan en we hebben nog wel wat werk te doen, maar de resultaten tonen aan dat we op de goede weg zijn. Morgen wil ik de race uitrijden en we zien wel. Dit is Monaco, je weet nooit wat er zal gebeuren."

16-jarige jongen opgepakt na neersteken 14-jarig meisje

Afgelopen nacht heeft de politie een 16-jarige jongen uit Nieuwe Pekela aangehouden in verband met het neersteken van een 14-jarig meisje in Veendam.

Rond middernacht liep het meisje vanuit het centrum richting huis toen ze een jongen tegenkwam op de Sorgvlietlaan. Deze beschuldigde haar ervan te roddelen over hem waarna hij haar met een mes in arm en hals stak. Het meisje kon wegrennen en is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Een uur later werd de verdachte in het centrum aangehouden en vastgezet door de politie.

Met dank aan Silvanovisch voor de submit.

Militair verongelukt in Uruzgan

Een lid van de buitenlandse troepenmacht ISAF in Afghanistan is vrijdag in de provincie Uruzgan om het leven gekomen door een ongeval met een helikopter. De Internationale Veiligheidsassistentiemacht (ISAF) heeft dit vandaag meegedeeld.

Het slachtoffer verloor het leven omdat een ISAF-helikopter plotseling een noodlanding moest maken in de buurt van Tarin Kowt. De noodlanding was geen gevolg van vijandig optreden, beklemtoonde de Britse ISAF-woordvoerder kapitein Mark Durkin.

De door de NAVO aangevoerde ISAF doet geen mededelingen over de nationaliteit van slachtoffers. Meer dan veertig landen doen mee met de missie die de Afghaanse staat moet helpen opbouwen en een terugkeer van de extremistische Taliban moet voorkomen. In Uruzgan zijn naast Afghaanse militairen veel Australiërs en Nederlanders actief.

Sedoc loopt hard in Hoorn

Gregory Sedoc heeft zaterdag bij een wedstrijd in Hoorn op de 110 meter horden een goede tijd gelopen. De Nederlander kwam tot een tijd van 13,49 seconden, waarmee hij zich plaatste voor de wereldkampioenschappen die later dit jaar in Berlijn gehouden worden.

"Dit is bizar. Dit soort wedstrijden heb je nodig om de stap naar de wereldtop te maken. De omstandigheden waren goed, maar dat het zo hard zou gaan is voor mij ook verrassend. Zeker omdat ik vorige week nog aan de antibiotica zat," zei de hordenloper die vandaag alleen de Brit Andy Turner met 13,42 seconden voor zich moest dulden.

Brand legt Reuvers bedrijf in de as

In het Noord-Limburgse Reuver heeft een grote brand vannacht een loods van een fabrikant van kunststof parasolvoeten volledig verwoest. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving trachtten het vuur te blussen.

Hoewel niemand gewond raakte, zijn de bewoners van twee woningen uit voorzorg geëvacueerd. Bewoners van huizen waarvan de tuin aan het bedrijf grenst, hebben hun tuinhuisjes en struiken nat gehouden met tuinslangen. Zo voorkwamen ze dat de brand oversloeg.

Rond half drie vannacht werd het sein 'brand meester' gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Met dank aan goa.the-god voor de submit.

Spectaculariteit maal tien op Battlefield 1943 screenshots

Binnenkort verschijnt Battlefield 1943, een remake van Battlefield 1942. De game laat 24 spelers online spelen op de klassieke locaties Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Je zult de game voor 1200 Microsoft Points of €12,99 kunnen downloaden van respectievelijk de Xbox Live Marketplace en de PlayStation Store. Ook een PC-versie is onderweg. Wanneer de game precies uit zal komen is nog niet bekend, wel hebben we een lading screenshots voor jullie.







In Battlefield 1943 wordt gestreden op drie klassieke, tropische locaties; Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Je betreedt het slagveld als de Amerikaanse mariniers of als de keizerlijke Japanse marine en bestrijdt je vijand op de grond, in de lucht en op het water. Op het slagveld kun je zelf bepalen of je als schutter door loopgraven ploetert, als tankcommandant door de vijandelijke linies raast of het luchtruim kiest voor duizelingwekkende duels.

[Gerucht] Volgende game Kojima wordt Lord of Shadow?

Waar is Kojima mee bezig? Dat is de vraag die vele gamers bezig houdt. De mysterieuze countdowns op de website met onweer en een grote vijf of letter 'S' op de achtergrond wezen op Metal Gear Solid 5 of misschien toch iets anders. Vandaag hebben we verse geruchten.

Playstation World gaat volgende maand verslag doen van de game. In hun teaser zien we een silhouet van de mogelijke hoofdpersoon uit de game. In 2008 werd Lords of Shadow aangekondigd door Konami, een game waar nog maar weinig bekend over is. De silhouet lijkt echter wel erg veel op de hoofdpersoon uit Lords of Shadow. Binnenkort gaat de teasersite voor deze game online. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd.




Wedstrijdleiding waarschuwt coureurs

De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Monaco heeft bij monde van Charlie Whiting de coureurs laten weten dat ze de chicanes niet mogen afsnijden. Doen de rijders dat wel, dan kunnen ze bestraft worden.

"Als een deel van de buitenste wielen op het circuit blijft wanneer een coureur de apex aansnijdt, gebruikt hij de baan. Als echter alle vier wielen op of over de kerbstone gaan, zal dat aan de stewards gemeld worden. Er wordt op belangrijke punten gecontroleerd en er zal dan directe rapportage plaatsvinden," luidde een verklaring.

VWA zet jongeren in bij controles

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft een poule van 27 jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar in dienst om te assisteren bij controles op alcoholverkoop bij sportclubs. De jongeren voeren observaties uit. Als ze overtredingen tegenkomen, rapporteren ze die aan een hoofdcontroleur van de VWA. Deze kan dan een boete uitdelen.

Een woordvoerder van de VWA bevestigt dat jongeren worden ingezet. Zij zouden minder opvallen. De VWA zet de jongeren vooral in bij sportclubs en evenementen, omdat daar relatief vaak alcohol geschonken wordt aan jongeren onder de zestien jaar. Maar ook slijterijen en winkels kunnen een bezoek krijgen van de jeugdige controleurs.

Door deze aanpak hoopt de VWA dat er strenger gecontroleerd wordt op leeftijd bij de verkoop van alcohol. Aan het einde van dit jaar wil de VWA dan ook zestig jonge inspecteurs in dienst hebben. 

Met dank aan Paul.Kersey voor de submit.

Sparta heeft beste opleiding

Sparta Rotterdam heeft vandaag de Rinus Michels Award gewonnen. De Rotterdammers hebben de beste jeugdopleiding in het betaald voetbal. Sparta bleef AZ en FC Groningen voor.

De prijs werd uitgereikt tijdens het CBV-congres in Tilburg. Sparta wordt hiermee beloond voor het goede werk in de jeugd. Zo werd de A1 vorig seizoen kampioen en levert de club tal van jeugdinternationals. Bovendien braken spelers als Joshua John, Erik Falkenburg en Kevin Strootman dit seizoen door in het eerste elftal van de Rotterdammers.

RVVH promoveert, ARC handhaaft zich

Vanmiddag stonden de eerste twee van in totaal vier duels om promotie en degradatie in de zaterdaghoofdklasse op het programma. ARC wist zich te handhaven, RVVH promoveerde.

Het Ridderkerkse RVVH was één van de twee nacompetitiewinnaars van de eerste klasse die aan elkaar waren gekoppeld. De winnaar van 1B speelde tegen die van 1A, het Katwijkse FC Rijnvogels. Op sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel leek Rijnvogels aan het langste eind te trekken. Martin van Leeuwen benutte tien minuten na rust een strafschop en die voorsprong leek Rijnvogels vast te houden. In blessuretijd prikte Germaine Akkermans echter de gelijkmaker binnen, waarna Antilliaans international Giovanni Franken RVVH in de noodzakelijk geworden verlenging naar de hoofdklasse schoot.

ARC, dat na een beslissingsduel met Excelsior Maassluis vorige week twaalfde werd in de hoofdklasse A, trof de nacompetitiewinnaar van 1E, het sterke Urk. Via Jermain Heldoorn kwam ARC in Harderwijk al vlot op 1-0, maar Jelle Loosman en Bartel Oost brachten Urk nog voor rust op 1-2. Gert Labots maakte zo'n twintig minuten voor tijd echter gelijk, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Daarin was Jermain Heldoorn opnieuw succesvol en bepaalde Michel van Beest de eindstand zelfs op 4-2. De club uit Alphen aan den Rijn handhaaft zich daardoor op het hoogste niveau.

Volgende week treffen Staphorst, de nummer twaalf van de hoofdklasse C, en Roda Boys / Bommelerwaard, de nacompetitiewinnaar van 1C, elkaar in Putten. De nacompetitiewinnaar van 1D, DETO, treft in Wezep dan de nummer twaalf van de hoofdklasse B, DOVO.

Rijnsburgse Boys wint in Harkema

Harkemase Boys is terug op aarde. De Friezen konden de klinkende 1-4 overwinning bij IJsselmeervogels afgelopen donderdag in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs geen passend vervolg geven. Op eigen veld verloor Harkemase Boys met 0-1 van Rijnsburgse Boys.

Wie de Harkemase Boys zag spelen, kon zich niet voorstellen dat dit dezelfde ploeg was die donderdag nog een galavoorstelling had weggegeven. Mogelijk zat de vermoeidheid na dat duel nog in de benen, want Rijnsburgse Boys was heer en meester. De Uien kregen kans op kans, maar wonder boven wonder bleef het tot de rust 0-0.

In het tweede bedrijf bleef Rijnsburgse Boys de betere ploeg, al was ze minder dreigend dan voor rust. Uiteindelijk werden de offensieve bedoelingen toch beloond. De lange spits André van Egmond sloeg negen minuten voor tijd toe en werd als invaller man van de wedstrijd voor de kampioen van de hoofdklasse A. Rijnsburgse Boys staat nu bovenaan en mag dinsdag de koppositie verdedigen bij IJsselmeervogels.

Harkemase Boys - Rijnsburgse Boys 0-1 (0-0)
81. 0-1 André van Egmond

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Rijnsburgse Boys241-0
2. Harkemase Boys234-2
3. IJsselmeervogels211-4

Amy Winehouse zegt weer eens af

De Britse zangeres Amy Winehouse maakt geen 'comeback' met een groot concert in Londen op 31 mei. Ze heeft afgezegd omdat ze dan niet in staat is om te zingen. Dit is vandaag via haar managers bekendgemaakt. De 25-jarige zangeres verontschuldigt zich bij alle fans, meldden zij.

Britse media berichtten vandaag dat de artieste naar verluidt in haar woonplaats, het Caribische eiland Saint Lucia, weer is opgenomen in een ziekenhuis. Ze had enkele dagen eerder wel een poging op het eiland gedaan om op te treden. De zangeres lijdt aan alcohol- en drugsverslavingen en zegt wel vaker optredens af.

Hushovd pakt dagwinst Catalonië

De zesde etappe van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Thor Hushovd. De Noor, die de proloog ook al wist te winnen, klopte in de etappe van vandaag, tussen Torremdembarra en Barcelona, de Italiaan Fabio Sabatini en de Nieuw-Zeelander Greg Henderson in de massasprint.

Alejandro Valverde bleef in het bezit van de leiderstrui. De Ier Daniel Martin staat tweede op vijftien seconden achterstand. Beste Nederlander is Joost Posthuma. Hij staat veertigste en heeft een achterstand van tien minuten en 34 seconden op Valverde.

[GP2] Uitslag Monaco race 2

Pastor Maldonado heeft de sprintrace van de GP2-series in Monaco gewonnen. De Venezolaan bleef Jerome d'Ambrosio en Nico Hülkenberg voor. Giedo van der Garde werd elfde. De race werd twee ronden voor het einde afgevlagd nadat Romain Grosjean zwaar gecrasht was.

Polesitter Maldonado verloor bij de start de leiding aan Karun Chandhok die eveneens van de eerste startrij mocht vertrekken. Daarachter gebeurde weinig en iedereen kwam op de goede manier Saint Devote door. Echter was het in de tweede ronde Michael Herck die in Loews voor een opstopping zorgde door eerst Edoardo Mortara in de rondte te tikken en daarna zelf te spinnen.

Een ronde later was Roldán Rodríguez de pechvogel toen bij het uitkomen van de tunnel zijn linker achterwiel afbrak. De Spanjaard wist de pits nog te bereiken, maar zijn race was over. Daarna gebeurde er tot de 21e ronde weinig. Toen kreeg leider Chandhok pech, waarvan Maldonado kon profiteren. De Indiër moest zijn bolide bij Saint Devote parkeren, waardoor de safety car in de baan moest komen.

Dit kwam de spanning in de race ten goede, maar ook de incidenten, want Alberto Valerio reed aan het einde van de tunnel tegen Dani Clos aan, waarna beiden op moesten geven. Enkele ronden later ging Andreas Zuber rechtdoor aan het einde van de tunnel, waardoor Grosjean erg dicht op hem kwam te zitten. De Oostenrijker probeerde de Fransman te blokkeren, waardoor deze tegen hem op reed en bovenop de bandenstapels belandde. De crash veroorzaakte zoveel rotzooi dat uiteindelijk besloten werd om race voortijdig te beëindigen.

Het was Maldonado die de winst pakte voor d'Ambrosio, Hülkenberg, Lucas di Grassi, Andreas Zuber en Vitaly Petrov.

Uitslag Monaco race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 P. Maldonado ART Grand Prix
2 J. d`Ambrosio DAMS + 1.505
3 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 3.545
4 L. Di Grassi Racing Engineering + 4.480
5 A. Zuber FMS International + 6.494
6 V. Petrov Birwa Addex + 9.349
7 D. Rigon Trident Racing + 10.448
8 J. Villa Super Nova International + 53.234
9 S. Perez Arden International + 56.237
10 L. Razia FMS International + 57.770
11 G. van der Garde iSport International + 58.582
12 K. Kobayashi DAMS + 59.696
13 E. Mortara Arden International + 1:03.710
14 D. Nunes iSport International + 1:04.840
15 N. Panciatici Durango + 1:07.681
16 M. Herck DPR + 1 ronde
DNFR. Grosjean Birwa Addex + 2 ronden
DNFD. Valsecchi Durango + 2 ronden
DNFD. Clos Racing Engineering + 4 ronden
DNFA. Valerio Piquet GP + 4 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 4 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 6 ronden
DNFG. Ricci DPR + 9 ronden
DNFA. Parente Ocean Racing Technology + 12 ronden
DNFR. Rodriguez Piquet GP + 25 ronden

Klassement na Monaco

Pos. Naam Team Punten
1. R. Grosjean Birwa Addex31
2. V. Petrov Birwa Addex18
3. J. d`Ambrosio DAMS 18
4. P. Maldonado ART Grand Prix 12
5. E. Mortara Arden 10
6. L. Di Grassi Racing Engin. 8
7. N. Hulkenberg ART Grand Prix 8
8. A. Zuber FMS 8
9. L. Filippi Super Nova 5
10. G. van der Garde iSport 5
11. K. Kobayashi DAMS 3
12. K. Chandhok Ocean Racing 2

Staking Belgische warenhuizen dreigt

De kans is groot dat het personeel van Belgische warenhuizen en andere grote winkelketens volgende week het werk neerlegt. Vakbonden en werkgevers kunnen het niet eens worden over een cao, aldus Belgische media vandaag.

De bonden willen voor alle personeel een extraatje van 125 euro dit jaar en 250 euro volgend jaar. De werkgevers willen alleen volgend jaar een koopkrachtpremie geven. Die zou bovendien lager moeten uitvallen voor deeltijdpersoneel.

Werkgevers en bonden doen dinsdag een laatste poging het eens te worden.

Foppe de Haan krijgt oeuvreprijs

Foppe de Haan heeft vandaag de oeuvreprijs van de Coaches Betaald Voetbal in ontvangst mogen nemen. De Fries krijgt de prijs op basis van zijn grote verdiensten voor zijn werk voor sc Heerenveen en later nog voor Jong Oranje.

De Haan was tussen 1985 en 2004 werkzaam voor Heerenveen en leidde de club naar de tweede plaats in de Eredivisie en daarmee richting de Champions League. Ook haalde hij in 1993 en 1997 met de Friezen de finale van de KNVB-beker, welke beide verloren gingen.

In 2004 maakte De Haan de overstap naar de KNVB om zich bezig te gaan houden met Jong Oranje. Dit wierp al snel zijn vruchten af, want de oefenmeester schreef historie door in 2006 Europees kampioen te worden. Een jaar later herhaalde hij in eigen land deze prestatie. Op de Olympische Spelen in Peking reikte hij met het team tot de kwartfinales waarin de latere olympisch kampioen Argentinië nipt te sterk was.

Wiel Coerver mocht de prijs uitreiken aan De Haan. "Als iemand deze prijs heeft verdiend, ben jij het wel, Foppe," zei de oud-coach die de prijs eerder al eens in ontvangst mocht nemen. Ook Kees Rijvers, Piet de Visser hebben de prijs in het verleden al eens mogen ontvangen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

BMW in achterveld na kwalificatie in Monaco

De BMW Sauber F1.09 lijkt in Monaco niet vooruit te branden te zijn. Robert Kubica kwam in de kwalificaties tot een achttiende tijd, terwijl zijn teamgenoot Nick Heidfeld het in het prinsdom met een zeventiende plaats niet veel beter deed.

"De kwalificatie geeft precies het probleem weer dat we in de vrije trainingen in Monaco al hadden. Welke afstelling of welke banden we ook probeerden, grip vinden konden beide auto's niet. Onze data toont aan dat de banden nooit de operationele temperaturen hebben bereikt. De plaatsen 17 en 18 zijn erg teleurstellend, dus we hebben nog veel werk te doen," zei teambaas Mario Theissen.

"We hebben tot nu toe alleen maar problemen gekend. We worstelden donderdag en vanochtend ook weer. Ik had een erg slechte ronde met erg veel verkeer. Daardoor koelden mijn banden heel erg af. De overall prestaties van de auto zijn gewoon niet goed genoeg. Dat moeten we ons realiseren, ons er aan aanpassen en erg hard er aan gaan werken," zei Kubica wiens motor op donderdag in Monaco nog plofte.

[FOK!games] Freddie Mercury beoordeelt SingStar-games

Sinds kort zijn er drie SingStar-producten op de markt voor onder andere de PlayStation 3: SingStar Queen, SingStar Pop Edition en draadloze SingStar-microfoons. Afgelopen week hebben onze collega's van FOK!games deze drie producten beoordeeld op een bijzondere manier. Voormalig eindredacteur SpankmasterC leeft zich met collega's Gamer_V en koei volledig in en heeft dit vastgelegd op video.

SingStar Queen is een schijfje dat vol staat met voor veel mensen bekende liedjes van de Britse popgroep. Voor Queen-fans zal dit de nodige gevoelens oproepen aangezien er een selectie gemaakt is van liedjes uit het uitgebreide repertoire van Queen. Prachtig om te zien hoe SpankmasterC zijn held, Freddie Mercury, weet te vertolken.
Lees de review van SingStar Queen op FOK!games.

Naast Queen worden veel andere artiesten in de schijnwerpers gezet met SingStar Pop Edition. In deze versie van SingStar staan veel bekende liedjes die onder andere bekend zijn van de Top 40. Dertig liedjes van bijvoorbeeld de Kaiser Chiefs, Alphabeat, The Police, Sugababes en The Killers vullen deze titel. Erg sterk is de move van Gamer_V tijdens het zingen: de microfoon vliegt door de lucht.
Lees de review van SingStar Pop Edition op FOK!games.

Om het zingen nog makkelijker te maken werden en passant ook de draadloze microfoons voor de PlayStation 3 beoordeeld. Een beter moment is bijna niet te bedenken. Onder andere de afstand van de microfoon ten opzichte van de console wordt onder de loep genomen, alsmede in hoeverre het al dan niet een voordeel is dat de microfoons draadloos zijn.
Lees de review van de draadloze SingStar Microfoons op FOK!games.

SpankmasterC doet Freddie Mercury

[Giro] Dagzege Gerrans, Menchov blijft leiden

Simon Gerrans heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. Denis Menchov blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Na twaalf kilometer koersen ontstond er een kopgroep van veertien man. De groep leek de zege te krijgen van het peloton, waarin de Rabobank het tempo bepaalt. Geen van de renner was dan ook een bedreiging voor de drager van het roze, Denis Menchov. Met nog vijftig kilometer voor de boeg werd het onrustig in de kopgroep en verschillende renners probeerden zonder succes weg te rijden. 34 kilometer voor de meet was de voorsprong van de kopgroep op het peloton nog ruim vier minuten.

Chris Froome kwam, twintig kilometer voor de finish, als eerste binnen op de bergdoorkomst (Mongardino) van de derde categorie. Hij werd gevolgd door Rubens Bertogliati en Evgueni Petrov. Zes kilometer voor de finish, de kopgroep bestond toen nog uit elf man, was de voorsprong op het peloton teruggelopen naar twee minuten.

Gerrans sprong op de slotklim, 2,1 kilometer lang met een stijging van 9,7 procent, weg uit de kopgroep en pakte zo de zege. Rubens Bertogliati eindigde op twaalf seconden achterstand als tweede.



Uitslag
#NaamPloegTijd
1 Simon Gerrans Cervelo4:16:48
2 Rubens Bertogliati Teltek-H20+00:12
3 Francesco GavazziLampre+00:18
4 Jevgeny PetrovKatjoesja+00:24
5 Philip DeignanCervelo+00:27

Algemeen Klassement

#NaamPloegTijd
1 Menchov (Rus) Rabobank58:33:53
2 Di Luca (Ita) LPR+00:34
3 Leipheimer (VS) Astana+00:43
4 Pellizotti (Ita) Liquigas+02:00
5 Sastre (Spa) Cervélo+02:52

Rinus Michels Award opnieuw voor Van Gaal

Louis van Gaal is door zijn collega's in het Nederlandse betaalde voetbal uitgeroepen tot beste trainer-coach van het afgelopen seizoen. De naar Bayern München vertrokken oefenmeester van landskampioen AZ versloeg in de jaarlijkse uitverkiezing Mario Been (NEC) en Steven McClaren (FC Twente), die eveneens waren genomineerd. Van Gaal volgt Fred Rutten op, die vorig jaar de onderscheiding kreeg voor zijn succesvolle seizoen met FC Twente.

Voor Van Gaal was het zijn tweede award. In 2007 viel de eer hem ook al te beurt. Co Adriaanse (2004) en Guus Hiddink (2005, 2006) staan eveneens op de lijst van winnaars.

Van Gaal nam vandaag in Tilburg tijdens het zevende trainerscongres de Rinus Michels Award niet zelf in ontvangst. Hij genoot met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen van een welverdiende vakantie. Hij bood via een videoboodschap in het stadion van Willem II zijn excuses aan voor zijn afwezigheid.

Paus Benedictus gaat interactief op het web

Met een hippe nieuwe website pakt paus Benedictus het zieltjes winnen op een moderne manier aan. En het lijkt te werken: in een dag tijd werd Pope2You.net al ruim een half miljoen keer bekeken.

De 43ste World Communications Day, die morgen wordt gevierd, was voor het Vaticaan reden ook maar eens de digitale snelweg op te gaan. Op Pope2You vind je onder meer de mogelijkheid je aan te sluiten op de Facebook-account van Benedictus en er is een directe link naar het YouTube-kanaal van Vaticaanstad. Ook heeft de paus een eigen iPhone-applicatie laten maken.

In de videoboodschap 'Bring the Gospel to the internet' roept de paus op internet te gebruiken om een 'cultuur van respect en dialoog en authentieke vriendschappen' te behouden.


Paus Benedictus gaat interactief op het web  (foto: DAG)

Foppe de Haan krijgt oeuvreprijs

Foppe de Haan heeft zaterdag de oeuvreprijs van de Coaches Betaald Voetbal in ontvangst mogen nemen. De Fries krijgt de prijs op basis van zijn grote verdiensten voor zijn werk voor sc Heerenveen en later nog voor Jong Oranje.

De Haan was tussen 1985 en 2004 werkzaam voor Heerenveen en leidde de club naar de tweede plaats in de Eredivisie en daarmee richting de Champions League. Ook haalde hij in 1993 en 1997 met de Friezen de finale van de KNVB-beker, welke beiden verloren gingen.

In 2004 maakte De Haan de overstap naar de KNVB om zich bezig te gaan houden met Jong Oranje. Dit wierp al snel zijn vruchten af, want de oefenmeester schreef historie door in 2006 Europees kampioen te worden. Een jaar later herhaalde hij in eigen land deze prestatie. Op de Olympische Spelen in Peking reikte hij met het team tot de kwartfinales waarin de latere olympisch kampioen Argentinië nipt te sterk was.

Wiel Coerver mocht de prijs uitreiken aan De Haan. "Als iemand deze prijs heeft verdiend, ben jij het wel, Foppe," zei de oud-coach die de prijs eerder al eens in ontvangst mocht nemen. Ook Kees Rijvers, Piet de Visser hebben de prijs in het verleden al eens mogen ontvangen.

[RG] Nadal verliest demonstratiepartij

Tennisser Rafael Nadal heeft vandaag geheel onverwacht een demonstratiepartij op het centercourt van Roland Garros verloren. In Parijs was Argentijn Brian Dabul met 7-5 te sterk voor de Spanjaard. De nummer een van de wereld speelde overigens maar een set tegen de nummer 109.

Zondag vangt het toernooi op het gravel van Roland Garros aan en mocht Nadal het toernooi op zijn naam schrijven dan is dat voor de vijfde maal op rij dat de Spanjaard de beste is. De nummer een van de wereld opent het toernooi tegen qualifier Marcos Daniel uit Brazilië.

Van Gaal beste coach Eredivisie

Louis van Gaal is door zijn collega's van de Eredivisie uitgeroepen tot de beste coach van het seizoen 2008-2009. In de jaarlijkse verkiezing kreeg de coach van AZ de voorkeur boven Steve McClaren (FC Twente) en Mario Been (NEC). Hiermee volgt de oefenmeester Fred Rutten op die de Rinus Michels Award vorig jaar in ontvangst mocht nemen

Van Gaal nam de prijs zaterdag in Tilburg niet zelf in ontvangst. De oefenmeester is voor een vakantie naar Portugal. Via een videoboodschap bood hij wel zijn excuses aan voor zijn afwezigheid op de verkiezing. Het is de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen.

Bij de amateurs ging de prijs naar Henk de Jong, trainer van het Friese Harkemase Boys. De Jong werd met die club vorig seizoen kampioen van de eerste klasse en liet daar dit seizoen direct de titel in de hoofdklasse C bij de zaterdagamateurs op volgen.

Noodweer Australië houdt aan

De Australische overheid heeft vandaag duizenden inwoners van de zuidoostelijke deelstaat New South Wales de opdracht gegeven hun huizen te verlaten vanwege het aanhoudende noodweer. Grote delen van de deelstaat staan onder water.

Zeker 20.000 mensen zijn door het natuurgeweld van de buitenwereld afgesneden. In totaal zijn zeven steden ontruimd. Reddingsdiensten hebben dertig mensen gered. Voor een 70-jarige man kwam de hulp te laat. Hij stierf vandaag in zijn auto tijdens een vluchtpoging.

Het slechte weer houdt al dagen aan, waardoor de situatie voor veel mensen steeds benarder wordt. Een aantal rivieren is buiten de oevers getreden. Duizenden hectaren grond staan onder water. Enorme golven beuken op de kust en sleuren auto’s mee terug naar zee. Forse regenbuien en harde rukwinden teisteren de huizen die nog niet onder water staan.

Köhler herkozen als Duitse president

De Duitse president Horst Köhler is vandaag herkozen als staatshoofd van Duitsland. De 66-jarige christendemocraat kreeg in de eerste stemronde al een absolute meerderheid in de 'Bondsverzameling', een speciaal kiescollege dat de voornamelijk ceremoniële president kiest.

Köhler kreeg meteen 613 stemmen in het college van 1223 mensen. Zijn voornaamste rivaal was de sociaaldemocrate Gesine Schwan, die 503 stemmen vergaarde. De radicaal linkse kandidaat Peter Sodann kreeg 91 stemmen in dit college.


Horst Köhler herkozen als Duitse president  (foto: DAG)

Gesteriliseerde man heeft vaker spijt

Het komt steeds vaker voor dat mannen die zijn gesteriliseerd, die ingreep ongedaan laten maken. Dat zegt uroloog Gert Dohle van het Erasmus Medisch Centrum vandaag in het AD.

Volgens de Rotterdamse uroloog is een nieuwe relatie er meestal de oorzaak van dat mannen spijt krijgen. Met het toenemende aantal echtscheidingen stijgt dus ook het aantal spijtoptanten. Ongeveer 15 procent van de Nederlandse mannen is gesteriliseerd. Dohle schat dat 10 procent daarvan vroeg of laat spijt krijgt.

Met een hersteloperatie kunnen de zaadleiders van de man opnieuw doorgankelijk worden gemaakt. De kans op slagen is zo’n 90 procent. Maar de kans op succes neemt snel af naarmate de sterilisatie langer dan zeven jaar geleden is.

Volgens Dohle kreeg hij in het begin van zijn loopbaan enkele keren per jaar een verzoek om een sterilisatie ongedaan te maken. 'Nu hebben we er in Rotterdam een dag per week voor ingeruimd. We willen naar anderhalve dag per week, want er is al een wachtlijst van een half jaar."

De ingreep zit niet in het basispakket van de ziektekostenverzekeraars. Wel maakt de behandeling, die gemiddeld 2500 euro kost, onderdeel uit van het aanvullende pakket van sommige verzekeraars.

Utrecht vindt verstoorder minuut stilte

Dankzij de hulp van verschillende FC Utrecht-supporters, heeft de Utrechtse club de verstoorder van de minuut stilte voor de slachtoffers van de ramp met Koninginnedag in Apeldoorn weten te pakken. Volgens de voorzitter van de club, Jan Willem van Dop, kan de supporter een lang stadionverbod verwachten.

Na dertig seconden besloot scheidsrechter Roelof Luinge de stilte af te breken, nadat iemand uit het vak van FC Utrecht verwensingen riep richting het Feyenoord-vak. Merendeel van de aanwezige supporters in het stadion waren verontwaardigd over de gebeurtenis.

"Het was geen makkelijke taak om de dader op te sporen. Door de hulp van enkele supporters heeft het ons een hoop werk gescheeld. Dat is ook meteen een aanwijzing dat deze verstoring door maar één persoon is uitgevoerd, en de rest zich wel kon gedragen", zo vertelt de voorzitter op de officiële thuisbasis van de club.

Einde voor Caz! lijkt nabij

Het einde voor radiozender Caz! lijkt heel nabij. Nadat de radiozender van FM verdween, heeft Ziggo het nu ook van de analoge en digitale kabel gehaald. De reden is een betalingsachterstand.

Caz! werd in 2006 overgenomen door Arrow, dat meteen Arrow Classic Rock op de etherfrequenties zette. Caz! was daarna nog een tijd via de middengolf te horen. Arrow is inmiddels failliet omdat het betalingsachterstanden bij de overheid had. In maart werden Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM uit de ether gehaald. De contracten met de kabelbedrijven staan te koop. Ook de toekomstige doorgifte van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM is uiterst onzeker te noemen.

Bij andere kabelaars is Caz! overigens nog steeds te beluisteren.

Van Persie 'kiest' voor opmerkelijke ingreep

Arsenal-ster en Oranje-international Robin van Persie laat volgende week maar liefst vier verstandskiezen trekken bij een specialist in Parijs.

De Telegraaf wist zaterdag te melden dat Robin van Persie, op aanraden van zijn coach Arsène Wenger, zijn verstandskiezen laat trekken. Volgens Wenger staan de spierblessures van de spits mogelijk in verband met zijn verstandskiezen.

Normaliter lijkt Van Persie fit voor het WK-kwalificatieduel tegen IJsland. Bondscoach Bert van Marwijk gaat er dan ook vanuit dat de Arsenal-vedette van de partij is. "Robin heeft al lange tijd een afspraak in Parijs staan om alle vier zijn verstandskiezen te laten trekken. Als het goed is, blijven complicaties uit en meldt hij zich dinsdag 2 juni net als alle andere internationals," aldus Van Marwijk.

Optreden Depeche Mode op Pinkpop zeer onzeker

Het optreden van de Britse band Depeche Mode is nog steeds zeer onzeker. Volgens de krant De Limburger is de zanger, Dave Gahan, in New York geopereerd en is de gezondheid van Gahan veel slechter dan het management tot nu toe naar buiten heeft gebracht. De mannen van Depeche Mode zitten midden in hun wereldtournee en hebben alle optredens afgelast tot en met woensdag.

Volgens geruchten is er veel meer aan de hand met Gahan dan een maag-darmontsteking. De kans dat het optreden op de Pinkpopzondag doorgaat wordt daardoor zeer twijfelachtig. Pinkpop-organisator Jan Smeets is inmiddels op de hoogte van de ziekte van Gahan en heeft dagelijks contact met het management. Hij houdt er rekening mee dat het optreden niet doorgaat. "De band heeft aangegeven dat ze heel graag willen optreden in Londen en Landgraaf. Die concerten zijn nog niet afgezegd, maar of het herstel van Gahan op tijd komt? Ik weet het echt niet. Je hebt uiteindelijk toch te maken met mensen", aldus Smeets. 

Smeets is inmiddels haastig op zoek naar een goede vervanger voor het gat dat ontstaat als Depeche Mode afvalt. Hij hoopte het gat te kunnen vullen met The Cure, maar de band is aankomende zondag niet beschikbaar. Geruchten melden dat de band Placebo naar de afsluitersplek van Depeche Mode gaat en dat Smeets een nieuwe band boekt om het gat van Placebo te vullen.

De Pinkpop-organisator kan helaas geen geld teruggeven voor de fans van Depeche Mode die speciaal voor de band naar Landgraaf komen. "Bands die niet komen, ontvangen uiteraard ook geen gage. We kunnen niks claimen. Op de kaartjes staat ook dat het programma tot het laatste moment kan wijzigen", aldus Smeets.


Optreden Depeche Mode op Pinkpop zeer onzeker (foto: ANP)

'Benzema naar Juve, Trezeguet naar Lyon'

Er lijken verschuivingen in de Franse spitsenhiërarchie plaats te vinden. Juventus zou erg gecharmeerd zijn van Olympique Lyon-spits Karim Benzema, terwijl de Franse topclub juist zou hengelen naar David Trezeguet, aanvaller van Juventus.

Volgens Tuttosport wil Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas zijn landgenoot David Trezeguet dolgraag naar Les Gones halen.

Als tegenprestatie wil de preses Karim Benzema de mogelijkheid bieden om naar Juventus te vertrekken, de club waar Trezeguet momenteel onder contract staat. Trezegol staat in Turijn bekend als een capabele en loyale speler, maar het afgelopen seizoen is de aanvaller een stuk minder succesvol.

[NHL] Uitslag Blackhawks - Red Wings

De Chicago Blackhawks hebben de Conference Finals tegen de Detroit Red Wings spannend gehouden door hun eerste thuiswedstrijd te winnen. De stand in de serie is nu 2-1 in het voordeel van Detroit. Chicago gaf een 3-0 voorsprong bijna uit handen, maar won in de overtime: 4-3.

In deze wedstrijd raakten maar liefst drie spelers geblesseerd. De eerste was Martin Havlat die hard geraakt werd door Niklas Kronwall terwijl hij de puck tussen zijn benen kwijtraakte. Kronwall kreeg hiervoor een schorsing voor de rest van de wedstrijd en de Blackhawks kregen een powerplay van vijf minuten. Verder raakte goalie Nikolai Khabibulin geblesseerd waardoor Cristobal Huet de derde periode en overtime keepte. Aan de kant van de Red Wings raakte Kris Draper geblesseerd. De Red Wings moesten deze wedstrijd ook al sterspeler Pavel Datsyuk missen met een voetblessure.

De Blackhawks begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen met 2-0 voor in de eerste periode. Detroit bracht vooral veel tijd door op de strafbank en kwam daardoor niet echt in de wedstrijd. De openingsgoal werd gemaakt door Patrick Sharp in de powerplay. Een minuut later maakte Andrew Ladd de 2-0. Dave Bolland gaf bij beide goals een assist.

In de tweede periode gingen de Blackhawks wederom furieus van start, en wederom met effect. Na 45 seconden lag de puck al in het net dankzij Sammy Pahlsson. Hij kon een schot van Duncan Keith binnentikken. Vervolgens leken de Blackhawks het wel te geloven, en dit bleek een bijna fatale fout. De Red Wings domineerden deze periode met maar liefst achttien schoten op doel. De Blackhawks hadden er deze periode slechts acht. De Red Wings scoorden driemaal via de verdedigers Niklas Lidstrom, Brian Rafalski en Jonathan Ericsson. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van slechts vijf minuten.

In de derde periode moest Khabibulin naar de kant en bracht reservegoalie Cristobal Huet de rust terug bij de Blackhawks. Beide teams hadden zes schoten op doel in deze periode en er werd niet gescoord. Er was dus extra tidj nodig om de wedstrijd te beslissen. In de extra tijd maakte Patrick Sharp binnen twee minuten de winnende treffer. Hij schoot een wrist shot langs Detroit-goalie Chris Osgood uit een assist van Pahlsson.

Uitslag FOK! Gouden Schoen-verkiezing

gsv
Luis Suárez is de grote winnaar in de FOK! Gouden Schoen-verkiezing. De speler van Ajax sleepte 428 punten in de wacht, wat meer dan voldoende was voor de overwinning. Stijn Schaars, spelend voor AZ, behaalde 291 punten en werd tweede. De top drie werd gecompleteerd door PSV-speler Ibrahim Afellay met 215 punten. 

In de voorronde van de FOK! Gouden Schoen-verkiezing werden 62 namen genoemd. Uiteindelijk gingen twaalf namen door naar de finale . In diezelfde finale werden in totaal 171 stemmen uitgebracht. Voor een overzicht van alle namen kun je terecht bij FOK!sport.

Wil je nog verder praten op het forum over de verkiezing en de uitslag dan kan dat in dit Topic!

Duitser schiet in eigen penis

Een 27-jarige onhandige Duitser heeft zichzelf tussen de benen geschoten. Lukas Neuhardt wilde opscheppen met zijn pistool tegenover zijn vriendin. Helaas vergat hij de veiligheidspal te gebruiken. Toen hij heel stoer het vuurwapen in zijn broekzak moffelde, ging het af.

In het ziekenhuis vertelde hij de dienstdoende artsen dat hij overvallen was. Een verklaring waar de politie zo doorheen prikte, "Alleen in de broekzak zat een brandgat, dus of het was het schot van de eeuw, of hij heeft het zelf gedaan", aldus een politiewoordvoerder.

In verband met het recente bloedbad op een school in Winnenden, heeft de Duitse overheid de wapenwet aangepast. Neuhardt wacht na zijn operatie mogelijk een gevangenisstraf van drie jaar wegens overtreding van de wapenwet.

Tomb Raider: Underworld krijgt volgende week Trophies

Tomb Raider: Underworld is al een behoorlijke tijd beschikbaar voor de Xbox 360, Playstation 3, PC, Nintendo Wii, Nintendo DS, en Playstation 2. De game viel helaas tegen. Waar de Xbox 360-versie achievements heeft, heeft de PS3-versie geen trophies. Vanaf volgende week komt daar eindelijk verandering in, aldus een medewerker van Eidos.



"I am pleased to be able to announce that the PS3 Trophy Patch for Tomb Raider: Underworld has a confirmed worldwide release date of Thursday the 28th of May.

Huzzah!

Sorry for the delay and thank you very much to those who were able to wait patiently, it's really appreciated and I hope you get some great Raiding out of it.

(Now I'm going for a quiet lie down to mark the passing of this momentous event)."


Uitslag kwalificatie GP Monaco

Jenson Button vertrekt van poleposition in de Grand Prix van Monaco. Räikkönen reed de tweede tijd. Op de tweede startrij staan Barrichello en Vettel, die dit seizoen voor het eerst niet in de top drie kwalificeerde. Opvallend waren de lage klasseringen van BMW en Toyota, dat zich in Bahrein nog zo sterk kwalificeerde.

De eerste bijzonderheid in Q1 was de spin van Felipe Massa. Hij verloor de controle over de auto in zijn opwarmronde en vernielde zijn neus toen hij de vangrail raakte. De coureurs begonnen over het algemeen voorzichtig: een tijd lang was 1:18.5 de snelste tijd. Later ging dit een stuk sneller getuige de tijd van Rubens Barrichello: 1:15.660. Lewis Hamilton leek op weg deze te verbeteren, maar hij bleek te gretig en verloor evenals Massa de controle over zijn auto. Hij spinde en beschadigde zijn achterwiel dusdanig dat de kwalificatie voor hem over was. Hij bleek vlak voor het einde van Q1 niet snel genoeg om Q2 te halen en zal als zestiende starten. De spin had een code rood tot gevolg, waardoor de kwalificatie even stil lag. Afvallers in Q1 waren Hamilton, Nick Heidfeld, Robert Kubica, Jarno Trulli en Timo Glock. De snelste tijd tot dusverre werd gereden door Nico Rosberg: 1:15.094.

In Q2 begonnen Kimi Räikkönen en Massa als snelsten. Deze tijden werden echter snel verbeterd door Vettel en daarna Rosberg. Vervolgens verbeterden veel coureurs hun eigen tijd, waaronder ook Heikki Kovalainen die zelfs naar de snelste tijd tot dan toe reed. Even later spinde Nelson Piquet jr., maar dit bleef zonder gevolgen. Twee tijden van Giancarlo Fisichella werden geschrapt omdat hij chicanes afgesneden zou hebben. De laatste twee zouden Q3 dan ook niet halen. Räikkönen verbeterde vlak voor het einde van Q2 de snelste tijd van Kovalainen en reed 1:14.514. Afvallers in deze kwalificatieronde waren Sébastien Buemi, Piquet, Fisichella, Sébastien Bourdais en Adrian Sutil.

In Q3 heeft Vettel lange tijd de snelste tijd en staat Rosberg op de tweede positie. Vlak voor tijd lijkt Räikkönen de poleposition te pakken, maar hij wordt alsnog voorbijgestreefd door Jenson Button. Na al deze verbeteringen zakt Rosberg naar de zesde plek en Vettel naar de vierde. Barrichello start als derde.

poscoureurteam tijdronden
1 Jenson Button (ENG) Brawn GP1:14.902 25
2 Kimi Räikkönen (FIN) Ferrari1:14.927 31
3 Rubens Barrichello (BRA) Brawn GP1:15.077 26
4 Sebastian Vettel (DUI) Red Bull Racing1:15.271 27
5 Felipe Massa (BRA) Ferrari1:15.437 28
6 Nico Rosberg (DUI) Williams1:15.455 23
7 Heikki Kovalainen (FIN) McLaren1:15.516 24
8 Mark Webber (AUS) Red Bull Racing1:15.653 20
9 Fernando Alonso (SPA) Renault1:16.009 24
10 Kazuki Nakajima (JAP) Williams1:17.344 28
11 Sébastien Buemi (ZWI) Scuderia Toro Rosso1:15.833 17
12 Nelsinho Piquet (BRA) Renault1:15.837 22
13 Giancarlo Fisichella (ITA) Force India1:16.146 18
14 Sébastien Bourdais (FRA) Scuderia Toro Rosso1:16.281 19
15 Adrian Sutil (DUI) Force India1:16.545 19
16 Lewis Hamilton (ENG) McLaren1:16.264 4
17 Nick Heidfeld (DUI) BMW 1:16.264 11
18 Robert Kubica (POL) BMW 1:16.405 12
19 Jarno Trulli (ITA) Toyota1:16.548 11
20 Timo Glock (DUI) Toyota1:16.788 12

Tweeduizend vrouwen gefilmd op wc

Een Braziliaanse rechtbank heeft een man tot een geldstraf van 10.500 euro veroordeeld. De dader, Frederico Freire Lemos de Souza, filmde vrouwen op het toilet van het bedrijf waar hij werkte. De man plaatste een aantal van de filmpjes op internet.

Frederico maakte gebruik van een mobiele telefoon en verborgen camera's om circa tweeduizend vrouwen in onthullende posities te filmen. De zaak kwam aan het licht toen een oplettende vrouw een rood lampje waarnam. Deze was afkomstig van een verborgen camera die de gluurder had geplaatst.

Rode sportwagen van de weg gevaagd in teaser Blur

Later dit jaar brengt Activision het nieuwste project van ontwikkelaar Bizarre Creations op de markt. De game zal in geen geval op Project Gotham lijken, welke van dezelfde makers is. Blur zal een arcade racegame worden, waarbij het voornamelijk gaat om powerups scoren om je tegenstanders de loef af te steken. Dit alles natuurlijk wel op circuits in bekende steden zoals Los Angeles en San Francisco.

Kruip achter het stuur van bestaande raceauto’s en ga de confrontatie aan met de andere racers in de strijd om de koppositie. Scheur over realistische wegen in echte steden, van Los Angeles en San Francisco tot de straten van het Britse Hackney en de verraderlijke steegjes van Barcelona.

Olifantje geboren in Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen is vanochtend een olifantje geboren. Het is een jongetje, weegt 70 kilo en is gezond. Het kalfje heeft nog geen naam. Hij krijgt een Birmaanse naam. De bezoekers kunnen hem in de stal vanachter het glas bewonderen, maar hij mag mogelijk morgen al naar buiten.

Met de beide kersverse ouders, vader Radza en moeder Ma Yay Yee, gaat het goed. De baby is het eerste jong van de 10-jarige moeder. Radza had al vijf nakomelingen.

Het jongetje is de twintigste olifant die in Emmen wordt geboren. September vorig jaar was het voor het laatst feest.

Russische belangstelling voor Facebook

De Russische investeringsmaatschappij Digital Sky Technologies wil een belang nemen in de populaire netwerksite Facebook. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag op basis van bronnen rond de bedrijven.

De eigenaar van onder meer de grootste Russische internetsite en een Poolse netwerksite zou 200 miljoen dollar in Facebook willen steken. Daarnaast zou het voor 100 tot 150 miljoen dollar aandelen willen overnemen die nu in handen zijn van werknemers.

Het Russische aanbod is volgens ingewijden het meest recente in een stroom van aanbiedingen van investeerders om de verdere groei van Facebook te financieren.

Het online sociale netwerk van Facebook is de afgelopen jaren in hoog tempo gegroeid tot meer dan tweehonderd miljoen gebruikers wereldwijd. Het bedrijf denkt dit jaar een omzet van meer dan 500 miljoen dollar te realiseren, 70 procent meer dan vorig jaar.

Het is volgens de krant nog niet duidelijk of Facebook op het aanbod van de Russen wil ingaan. Het zou de eerste grote investering in Facebook zijn sinds Microsoft anderhalf jaar geleden 15 miljard dollar in het bedrijf stak.

Been: "Feyenoord is sterk, het komt goed"

Trainer Mario Been komt bij zijn nieuwe club Feyenoord niet in een gespreid bedje terecht. De Rotterdammers kampen met een enorme schuld en zetten eerder deze week de gesprekken met potentiële investeerders stop. Been blijft ondanks alle slechte berichten positief gestemd.

"Natuurlijk is het een lastige situatie waar we in zitten. Maar iedereen kent die regel uit dat lied: 'niets is sterker dan dat éne woord, Feyenoord'. Dit is zo'n sterke club, dat ik alle vertrouwen heb dat het goed komt. Al zullen we daar tijd voor nodig hebben," zegt Been in De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat Been belandt bij een club die weinig geld te besteden heeft. Bij zijn eerdere werkgevers Excelsior en NEC maakte hij ook al zoiets mee. "Daar heb ik geleerd inventief te zijn. Op zich staat er niet zo'n verkeerde selectie. En met nog twee à drie versterkingen erbij heb ik er alle vertrouwen in. En als dat niet mogelijk blijkt te zijn, zullen we het met jonge talenten moeten doen."

"Zowel de A-jeugd als de B-jeugd van Feyenoord is kampioen geworden. De sportieve toekomst ziet er helemaal niet zo slecht uit, alleen zullen de verwachtingen voor de korte termijn dan bijgesteld moeten worden. Dan moeten we gaan bouwen en moet niemand gaan praten over een kampioenschap."

Easy Computing brengt ons Trainz Simulator 2009

Het bedrijf Easy Computing weet ons trots te mailen dat de Nederlandstalige editie van Trainz Simulator 2009 vanaf gisteren beschikbaar is. Net als vele andere simulators bevat de 2009-versie van Trainz Simulator veel nieuwe features. "Deze nieuwe versie van Trainz is nog beter en nog geavanceerder dan zijn voorgangers." Dat zegt al wat natuurlijk!
De 2009-versie bevat nog meer routes, locomotieven en landschappen. In vergelijking met versie 2008 is versie 2009 twee keer zo gedetailleerd.


Maar dat is nog niet alles! Je kunt rails aanleggen, terreinen aanpassen en je kunt een blog bijhouden bij de Trainz Exchange. De Trainz Exchange is een online community portal voor Trainz-liefhebbers en hopelijk zien de makers al gauw toffe ideeën of mods voor Trainz Simulator.

Aliens vs Pirates in trailer LEGO Battles

De aankondiging van LEGO Battles dateert al van februari en sindsdien hebben we weinig gehoord van deze exclusieve Nintendo DS-game. Maar wees niet bang; er is vandaag een nieuwe trailer verschenen. Met de drie thema's (Castle, Pirates en Space) die je kunt gebruiken krijg je de mogelijkheid om een vet team te samenstellen, de strijd aangaan met verschillende vijanden en natuurlijk ook de multiplayer verkennen. Volgens Travellers Tales Games mogen we ook van de Story Mode veel verwachten. Maar het is nog lang niet zover. Daarom hebben we een trailertje voor je.

LEGO Battles staat overigens gepland voor de zomer van dit jaar.

Chinees op brug krijgt hulp bij zelfmoord

Een automobilist in het Chinese Guangzhou was het afgelopen week helemaal beu. Hij stond al vijf uur te wachten bij de Haizhu brug omdat een of andere onverlaat wel dreigde met zelfmoord, maar niet durfde te springen.

‘Nou, dan help ik wel een handje’, moet de 66-jarige automobilist hebben gedacht. Hij klom op de brug, die berucht is omdat er sinds begin april al 12 zelfmoordpogingen hebben plaatsgevonden. Vervolgens gaf hij de wannabe-zelfmoordenaar een zetje.

Volgens The China Daily dreigde Chen Fuchao met zelfmoord omdat hij kampt met een schuld van 2 miljoen yuan. Maar de verlossende dood laat nog even op zich wachten: zijn val van 8 meter werd opgevangen door een luchtkussen, dat daar door de politie was neergelegd.

De automobilist was door het politiecordon heen gebroken om Chen een zetje te geven. Voor hij hem naar beneden duwde, schudde hij nog even de hand van de door het leven vermoeide Chinees.

Chen ligt nu in het ziekenhuis met wat lichte verwondingen. De automobilist poseerde vol trots voor toegestroomde fotografen na zijn daad van verzet, maar werd vervolgens wel afgevoerd door de politie.

Launchtrailer Guitar Hero On Tour: Modern Hits

De DS-versie van Guitar Hero viel bij ons erg goed in de smaak. Daarom waren we ook erg blij met de aankondiging van Guitar Hero On Tour: Modern Hits. Zoals de titel al doet vermoeden, bestaat de tracklist van Guitar Hero On Tour: Modern Hits uit vele moderne toppertjes. Denk maar aan Coldplay, The Kooks, Fall Out Boy, Franz Ferdinand en nog veel meer. De tracklist hebben we overigens even voor je opgezocht, die je onder de geplaatste launchtrailer kunt bewonderen. Ja, de launchtrailer! Die is onlangs uitgebracht en we willen 'm graag met je delen.

12 Stones - “Adrenalin”
AFI - “Miss Murder”
Angels & Airwaves - “Call to Arms”
Atreyu - “Falling Down”
Black Tide - “Shockwave”
Coldplay - “Violet Hill”
Endeverafter - “I Wanna Be Your Man”
Evanescence - “Sweet Sacrifice”
Fall Out Boy - “This ain’t a scene, It’s an Arms Race”
Finger Eleven - “Paralyzer”
Foo Fighters - “All My Life”
Franz Ferdinand - “The Fallen”
Kaiser Chiefs - “Ruby”
Lenny Kravitz - “Where Are We Runnin’”
Modest Mouse - “Dashboard”
Phantom Planet - “Do The Panic”
Sum 41 - “Still Waiting”
Tenacious D - “The Metal”
The Bravery - “Unconditional”
The Donnas - “What Do I Have to Do”
The Duke Spirit - “Lassoo”
The Fratellis - “Chelsea Dagger”
The Kooks - “Always Where I Need to Be”
The Offspring - “Half-Truism”
The Strokes - “Reptilia”
Weezer - “Everybody Get Dangerous”
Wolfmother - “Dimension”
Yellowcard - “Lights and Sounds”

Als Wesley en Yolanthe zwijgen, kan OM weinig doen

Het Openbaar Ministerie onderneemt geen actie tegen de verkoop van beelden die zijn opgenomen met beveiligingscamera's.

Deze week verschenen intieme beelden van Yolanthe Cabau van Kasbergen en voetballer Wesley Sneijder op televisie bij RTL Boulevard. De opnamen waren gemaakt door bewakingscamera's in een Amsterdamse parkeergarage. De gedupeerden zelf doen geen aangifte. Het OM zegt niet veel uit eigen beweging te kunnen doen, ook al is er sprake van inbreuk op de privacy.

Volgens het OM kan een strafonderzoek worden ingesteld als het niet Yolanthe en Wesley zijn die op de beelden staan.  'Dan zou sprake zijn van smaad', zegt een medewerkster van Justitie. Ook zou het OM actie kunnen ondernemen als de beelden stiekem waren gemaakt. Dat is echter niet aan de orde. Het was bekend dat er camera's hingen.

De beelden die deze week door RTL Boulevard werden uitgezonden, zijn zaterdagnacht om 04.00 uur geregistreerd door de beveiligingscamera's in parkeergarage Parking De Hoofdstad in Amsterdam. Ze werden dinsdag aan de media aangeboden voor één ton. RTL Boulevard kocht de beelden, maar wil geen aankoopbedrag noemen.

D66 heeft Kamervragen gesteld aan minister Hirsch Ballin van Justitie. 'Degene die de beelden verkocht, heeft een flink bedrag gekregen', zegt Kamerlid Boris van der Ham. 'Dat betekent dat in de toekomst een premie staat op het verkopen van dit soort beelden.'
Hij denkt dat slachtoffers niet naar de rechter stappen om verdere publiciteit te mijden. Daarom zou het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) meer slagkracht moeten krijgen, vindt hij. Nu kan de privacytoezichthouder bij ernstige zaken een dwangsom opleggen. Een soort boete, die niet wordt geïnd wanneer na een bepaalde termijn de zaken wel op orde zijn.

Een woordvoerster van het CBP zegt niet op deze specifieke zaak in te kunnen gaan. Wel zegt ze dat het college meer bevoegdheden wil bij overtredingen van de wet. 'We zouden graag bij ernstige overtredingen direct een rode kaart uitdelen.'

SP'ster Arda Gerkens zegt dat het doorverkopen van dit soort beelden niet kan. Ze respecteert echter de beslissing van de bekende Nederlanders om niet naar de rechter te gaan. 'Als zij er zelf niets mee willen, ga ik de minister niet vragen onderzoek te doen. Het is wel jammer. Het laat de weg open voor misbruik van beveiligingscamera's in de toekomst.'

De parkeergarage heeft zich inmiddels geëxcuseerd. Elke automobilist die er parkeert, krijgt een briefje waarin de directie zegt het video-incident te betreuren. Ze zou zelf niet op de hoogte zijn geweest van de verkoop van de beelden door medewerkers. 'Wij hebben zorggedragen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren', aldus de tekst.

De breuk tussen Smit en Cabau van Kasbergen heeft intussen tot een nieuwe vorm van ramptoerisme geleid. Dagjesmensen trekken naar het huis in Volendam dat Cabau van Kasbergen begin deze week verliet, nadat de breuk met de populaire zanger officieel bekend was gemaakt.

FOK!-columnist Driek Oplopers vindt dat, als het OM niets kan, de Gemeente Amsterdam wél wat kan. Zoals de vergunning intrekken: http://frontpage.fok.nl/column/9635/1/-DriekOplopers:-Je-kan-beter-zoenen-in-lijn-4.html


Als Wesley en Yolanthe zwijgen, kan OM weinig doen  (foto: DAG)

Van Buuren verruilt Utrecht voor Den Bosch

Kees van Buuren zal komend seizoen de kleuren van FC Den Bosch gaan verdedigen. De 22-jarige voetballer is akkoord met de Bossche club over een eenjarig contract. Van Buuren komt transfervrij over van FC Utrecht.

In het voorjaar van 2006 maakte Van Buuren zijn debuut voor de Utrechters. Inmiddels heeft de verdediger 19 competitiewedstrijden bij FC Utrecht achter zijn naam staan. Op 6 februari 2007 maakte Van Buuren zijn debuut voor Jong Oranje.

Van Buuren over zijn overgang naar FC Den Bosch: "Ik wil graag meer aan voetballen toekomen. En FC Den Bosch vind ik een van de beste clubs uit de Jupiler League. Met grote regelmaat speelt FC Den Bosch om promotie en al jaren is meedoen aan de play-offs de minimale doelstelling. Ik heb dus niet lang hoeven nadenken over een overgang naar Den Bosch. Daarnaast hoorde ik van mijn ploeggenoten bij FC Utrecht veel goede verhalen over de club. Michel Vorm, Cedric van der Gun, en Barry Maguire hebben er ook gespeeld en zijn allemaal zeer positief. Samen met Barry ben ik dit seizoen al eens wezen kijken in Stadion De Vliert en de sfeer daar gaf me een goed gevoel."

Demonstratie Nederlandse Volks Unie gaat door

In heel Den Bosch geldt vandaag van 10.00 tot 20.00 uur een noodverordening in verband met een demonstratie van de extreem-rechtse Nederlandse Volks Unie.

Dat betekent dat het verboden is zaken mee te dragen 'die de orde verstoren' en dat de politie in heel de stad preventief gaat fouilleren. Wie een capuchon of sjaal draagt of anderszins onherkenbaar over straat gaat, wordt er meteen uitgepikt. 'Wie niet herkend wil worden, heeft kwaad in de zin', aldus de redenering van burgemeester Ton Rombouts.

Hij vaardigde de noodverordening gisteren uit, nadat een Bossche rechter had bepaald dat het demonstratieverbod dat Rombouts had opgelegd aan de Nederlandse Volks Unie, niet rechtsgeldig was. Volgens de rechter is onvoldoende aangetoond dat andere evenementen in het weekeinde zoals de Vestingloop, zoveel politie-inzet vragen, dat de demonstratie niet goed te begeleiden zou zijn.

Naar verwachting zullen enkele tientallen leden van de NVU meelopen in de demonstratie ‘tegen het casino-kapitalisme’, die gepland staat om één uur. Linkse activisten hebben al aangekondigd de tocht te verstoren. In het verleden liepen demonstraties van de NVU al vaker uit op rellen.


Demonstratie Nederlandse Volks Unie gaat door  (foto: DAG)

Uitslag derde vrije training Monaco

Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training in Monaco. De Spanjaard reed in de eindfase een tijd van 1.15.164 en bleef daarmee Jenson Button iets minder dan een tiende voor

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Alonso Renault1:15.16424
2 J. Button Brawn GP1:15.22329
3 H. Kovalainen McLaren 1:15.27824
4 R.. BarrichelloBrawn GP 1:15.26626
5 F. Massa Ferrari 1:15.29323
6 K. Räikkönen Ferrari 1:15.38225
7 L. HamiltonMcLaren 1:15.38923
8 S. VettelRed Bull1:15.72223
9 K. Rosberg Williams 1:15.75823
10 M. Webber Red Bull1:15.98524
11 K. Nakajima Williams1:16.10322
12 A. Sutil Force India F1 1:16.22820
13 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso1:16.30123
14 G. Fisichella Force India F1 1:16.31729
15 N. Piquet jr. Renault1:16.38227
16 S. BuemiScuderia Toro Rosso 1:16.43222
17 T. Glock Toyota 1:16.52729
18 R. Kubica BMW1:16.59926
19 N. HeidfieldBMW 1:16.66122
20 J. TrulliToyota1:16.81026

Woning Fortuyn te koop, inboedel onder de hamer

Naast de verkoop van de inboedel van Pim Fortuyn staat nu ook de woning van de vermoorde politicus te koop. Het veilinghuis Hessink's, dat de eigendommen op 27 juni veilt, bemiddelt in de verkoop van het Palazzo di Pietro in Rotterdam. De villa is getaxeerd op 1,35 miljoen euro.

Veilingmeester Richard Hessink had het graag anders gezien. "Het is zonde dat Fortuyn geen museum krijgt." Bovendien had hij graag gewild dat de inboedel niet versnipperd zou worden verkocht.

Hessink heeft de afgelopen maanden alle eigendommen van Fortuyn gedocumenteerd. Van de pantoffels, brieven, boeken en racefiets, tot zijn bed en het beroemde bureau gaan onder de hamer. Er is al belangstelling vanuit heel Europa.

Weinig animo voor vierdaagse werkweek

Er is in politiek Den Haag weinig animo voor de vierdaagse werkweek die PvdA-fractievoorzitster Mariëtte Hamer volgende week wil voorstellen in de Tweede Kamer. Coalitiegenoten CDA en ChristenUnie willen het plan eerst aanhoren, maar reageerden vandaag in eerste instantie niet enthousiast.

Het CDA zit niet te wachten op een verplichte vierdaagse werkweek voor alle sectoren. In sommige sectoren is er juist een tekort aan werknemers, stelt de partij. De ChristenUnie noemt het een "sympathiek voorstel", maar ziet veel praktische bezwaren en maakt zich zorgen over mensen met lagere inkomens.

Oppositiepartij de VVD vindt dat bedrijven en werknemers daar zelf besluiten over moeten nemen. De SP noemt het "een beetje lachwekkend", omdat mensen van de PvdA wel na hun 65-ste door moeten werken. De partij erkent dat een kortere werkweek wel tegen de werkloosheid kan helpen in sommige sectoren, maar benadrukt dat de zorg en het onderwijs daar niet toe horen.

Volgens Mariëtte Hamer kan de invoering van de vierdaagse werkweek "ongelooflijk helpen" tegen de oplopende werkloosheid. Zij denkt daarmee twee problemen op te lossen: de herverdeling van werk en zorg en de verdeling van arbeid door mannen en vrouwen. Ze wil dat het kabinet regelingen in de arbeidstijdenwet die de vierdaagse werkweek bemoeilijken aanpakt. Het was zaterdag niet duidelijk of de PvdA de vierdaagse werkweek verplicht voor alle sectoren wil invoeren.

Hamer doet haar uitspraken in het NCRV televisieprogramma 30 Hoog dat morgenavond wordt uitgezonden.

Weinig animo voor vierdaagse werkweek  (foto: ANP)

Nederlands Beachduo stunt in Japan

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben voor een grote verrassing gezorgd door in Japan de halve finale van een toernooi uit de World Tour te halen. In Osaka wonnen ze tweemaal in de herkansingen.

In de eerste ronde van de herkansingen ging het Braziliaanse duo Renata Ribeiro en Vanilda Leao voor de bijl met 18-21, 21-15 en 17-15. Daarna werden de Griekses Vassiliki Arvaniti en Maria Tsiartsiani met 21-19 en 21-12 aan de zegekar gebonden. Daarom mogen Keizer en Van Iersel in de halve finales uitkomen tegen de Braziliaanse favorietes Larissa Franca en Juliana Felisberta Silva.

FIA en FOTA nog niet op een lijn

De FOTA en de FIA zijn gisteren nog niet tot een akkoord gekomen over het seizoen 2010. Grootste twistpunt blijft de budgetlimiet die door de FIA op 44 miljoen euro is gezet. Wel zijn de teams verenigd in de FOTA nader tot elkaar gekomen.

"Het was een lange, maar constructieve vergadering. Wat wij willen is dat de Formule 1 de Formule 1 blijft. We willen niet dat er constant veranderingen worden doorgevoerd die steeds maar weer voor verwarring zorgen bij het publiek en de andere betrokkenen. We vinden dat er stabiliteit moet zijn, zodat wij de komende twee jaar kunnen werken aan een goede manier om de kosten in de sport verder omlaag te krijgen," zei FOTA-president Luca di Montezemolo gisteren in Monaco.

De deadline voor inschrijving voor het seizoen 2010 sluit op 29 mei en voor die tijd wil de FOTA met de FIA tot een akkoord komen. Daarom wordt er vandaag verder overlegd, waarna er wederom met de FIA over de situatie gesproken wordt. Mocht er aan de budgetlimiet getornd worden, dan dreigen veel van de nieuwe inschrijvers voor de Formule 1 weer af te haken.

Cissé niet haalbaar voor Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord heeft in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen een oogje laten vallen op Roda JC spits Sekou Cissé. De Ivoriaan is echter onhaalbaar voor de Rotterdammers die de transfersom niet op kunnen hoesten.

Cissé moet 2,5 miljoen kosten en dat geld heeft de Stadionclub momenteel niet. Daarom is het waarschijnlijker dat de aanvaller naar PSV, FC Twente of RC Lens vertrekt. Tot nu toe heeft Cissé in vijf seizoenen in de Eredivisie in 130 wedstrijden 23 maal doel getroffen.

Formule 1 mogelijk weer naar Argentinië

Bernie Ecclestone wil weer een Grand Prix van Argentinië op de Formule 1-kalender zetten. Het zou na Brazilië de tweede race op het Zuid-Amerikaanse continent moeten gaan worden. De laatste maal dat het circus in het land van Juan Manuel Fangio neerstreek was in 1998 toen Michael Schumacher won.

"Ik ben inderdaad aan het praten met mensen in Argentinië. De gesprekken zijn echter nog maar pas geleden begonnen," zei Ecclestone die een terugkeer naar het land waar in het verleden 21 maal een Formule 1-race werd gehouden, wel ziet zitten. Het circuit waar toen werd gereden was Autódromo Juan y Oscar Gálvez in Buenos Aires.

Onderzoek na dood baby

Het Openbaar Ministerie in Arnhem onderzoekt de dood van een baby die een alternatieve behandeling had gehad van een craniosacrale therapeut. Het drie maanden oude meisje is in 2007 overleden nadat de therapeut de hals en de rug van het meisje minuten lang gebogen hield.

Tijdens de behandeling kreeg het slachtoffer een adem- en hartstilstand, ze werd ter plekke gereanimeerd en met spoed naar het UMC St. Radboud in Nijmegen overgebracht. Kort daarop overleed ze. Vier artsen van dat ziekenhuis publiceerden vorige maand een artikel over het voorval in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Orthopedisch chirurg Micha Holla: "We willen collega’s zorgvuldig informeren over deze dramatische gebeurtenis om herhaling te voorkomen. Zolang wetenschappelijk bewijs ontbreekt, moet die therapie bij baby's worden afgeraden."

Uit medisch onderzoek in het ziekenhuis en het latere obductierapport van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt volgens de artsen dat het meisje is overleden ten gevolge van fatale complicaties na diepe buiging van haar hals. De artsen van het UMC St. Radboud hebben de dood van de baby bij de lijkschouwer gemeld. Die schakelde justitie in.

De Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging zegt de beschreven behandeling niet te herkennen. Ook zou de therapeut niet bekend zijn bij de vereniging. De vereniging laat het NTvG weten het hen kwalijk te nemen dat een gerenommeerd vakblad een ongefundeerde relatie legt tussen de behandeling en de dood van het meisje.

Heftige en kille actie in Battlefield: Bad Company 2

Electronic Arts en Digital Illusions werken momenteel aan Battlefield: Bad Company 2 voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3. In dit deel speelt de destructie van de omgeving wederom een belangrijke rol, terwijl we het team uit het eerste deel volgen. Deze keer bevinden ze zich in nieuwe omgevingen.

De game staat gepland voor later dit jaar. Vandaag hebben we enkele screenshots en een video voor jullie van de aankomende Battlefield Bad Company 2





Media negeren Twitter Armstrong

De weigering van Lance Armstrong om in de Giro d'Italia te praten met de media is hem komen te staan op een boycot van een deel van de media. De Amerikaan communiceert tegenwoordig via zijn Twitteraccount, maar deze wordt nu genegeerd.

Armstrong wilde donderdag na de tijdrit over 60,6 kilometer niet met de media praten en verwees naar zijn Twitterpagina. De reden hiervoor zou zijn dat de Italiaanse media hem de staking in de negende etappe van de Giro verwijten. De Amerikaan ontkent dit zelf

Cocaïne aangetroffen in Red Bull-Cola

Het bij onze oosterburen populaire drankje Red Bull-Cola wordt in heel Duitsland uit de schappen gehaald. Er zijn namelijk sporen van cocaïne aangetroffen in het drankje.

De boosdoener blijkt de toegevoegde bladeren van de cocaboom te zijn, die aan het drankje worden toegevoegd. Hierop besloot de LIGA, de Duitse tegenhanger van onze Voedsel- en Warenautoriteit, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen de blikjes met Red Bull-Cola te onderzoeken. De LIGA kan bevestigen dat ze inderdaad cocaïne hebben aangetroffen in de drankjes.

Hiermee mag Red Bull-Cola geen levensmiddel meer worden genoemd, maar valt het onder de verdovende middelen. En moet het dus uit de handel worden gehaald. Overmatige consumptie van het mixdrankje zou zelfs ernstige schade kunnen toebrengen aan de gezondheid.

De fabrikant van het drankje is het niet eens met de beslissing. Volgens Red Bull wordt de omstreden hulpstof wereldwijd toegepast als aroma. Volgens Red Bull Duitsland is het dan ook een onschuldig ingrediënt.

Met dank aan Djeez voor de herschreven submit.

Den Helder schiet met losse flodders

Vorige week waren er een stel Belgische militairen afgereisd naar Den Helder voor een oefening. Je kent dat wel, beetje zuipen, beetje rennen, beetje schieten en de plaatselijke bevolking over de zeik helpen, gewoon leuk dus. 
De Belgen zijn er in ieder geval in geslaagd om de plaatselijke bevolking over de zeik te helpen. Nu weten we dat Belgen altijd al iets speciaals hebben met kinderen, maar dit keer vonden ze het leuk om de kinderen te trakteren op patronen van losse flodders.  
Voor bewegende Belgen die het leuk vinden om kinderen te lokken met losse flodders kan men hier kijken

Dus gewoon een neppatroon met wat kruit. Niet echt gevaarlijk, maar ook niet totaal ongevaarlijk. Als kinderen het leuk vinden om het kruit er uit te peuteren door er met een baksteen op te gaan timmeren, kan je wel eens een raar effect krijgen.  

Sneijder wordt begeerd door Inter

Real Madrid-middenvelder Wesley Sneijder heeft de serieuze interesse gewekt van Inter. De voormalig Ajacied zou bij de kampioen van Italië het middenveld van creativiteit moeten gaan voorzien. Bij Real Madrid is Sneijder bezig aan zijn tweede seizoen.

Sneijder, die van de belangstelling van de Nerazzurri vernam via een tussenpersoon, reageerde niet echt opgewonden op het nieuws. "Leuk om te horen", tekende De Telegraaf op uit de mond van de geboren Utrechter.

Op een transfer naar Inter lijkt Sneijder echter bepaald niet te azen. "Er is echter nog geen enkele aanleiding om over een vertrek na te denken. Niemand zegt dat ik weg moet en ik heb het hier fantastisch naar mijn zin," aldus de middenvelder.

"Door een aantal vervelende blessures is het een verloren seizoen geweest, maar ik wil me na de zomer graag revancheren."

'Arsenal gaat bieden op Vermaelen'

Het Engelse Arsenal zou volgens AD/Sportwereld een bod voorbereiden op Ajax-verdediger Thomas Vermaelen. De 23-jarige Belg werd de afgelopen weken intensief bekeken door The Gunners, die nu serieus werk willen gaan maken van een transfer.

Vermaelen speelt sinds het seizoen 2003/2004 voor Ajax en is uitgegroeid tot een belangrijke basiskracht bij de Amsterdammers. De verdediger, die als jeugdspeler door Ajax werd weggehaald bij Germinal Beerschot Antwerpen, is tevens international van België. Bij beide ploegen heeft Vermaelen de scouts van Arsenal weten te overtuigen.

Ook Aston Villa toonde recentelijk belangstelling voor Vermaelen, die bij Ajax voornamelijk als linksback speelt maar een rol centraal achterin prefereert.

Zuid-Koreaanse oud-president Roh dood

De Zuid-Koreaanse oud-president Roh Moo-hyun is vandaag overleden na een val tijdens het beklimmen van een berg. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld op gezag van de politie.

De 62-jarige Roh was met een medewerker een berg aan het beklimmen. Hij liep door de val ernstige verwondingen aan het hoofd op en overleed later in het ziekenhuis in zijn woonplaats Gimhae.

De politie onderzoekt of sprake is van een incident of dat het voormalige staatshoofd zelfmoord pleegde. Bronnen van Yonhap meldden dat Roh een brief heeft achtergelaten, waaruit zou blijken dat hij zelfmoord wilde gaan plegen.

Roh was president van Zuid-Korea van 2003 tot 2008. Hij was in verband gebracht met een corruptieschandaal. De politicus was eind april nog verhoord door een openbare aanklager. Roh werd ervan verdacht via een omweg ruim 4 miljoen euro aan steekpenningen te hebben gekregen van een bevriende zakenman. Officieel was het geld een investering in het bedrijf van Roh's zwager. Het geld zou zijn terechtgekomen bij de zwager, een zoon en de echtgenote van Roh.

De oud-president stelde dat hij pas van de transacties op de hoogte werd gesteld na afloop van zijn ambtstermijn. Ook zei hij dat een deel van de 4 miljoen euro met legale zakelijke investeringen was verdiend.

The Bunker heeft een winnaar

De eerste online Reallifesoap The Bunker is gisteravond tot een einde gekomen. Na 26 dagen wist Marielin Stroeve de meeste stemmen binnen te halen. Zij won een bedrag van een kleine 10.000 euro netto.

Hierbovenop komt nog een bonus en krijgt ze één cent per uitgebrachte stem. Marielin wist in de finale medebewoner Pim te verslaan. De inwoonster van Zwolle had het zwaar te verduren gedurende haar verblijf in The Bunker. De kettingrookster werd zwaar op rookrantsoen gezet door de kijkers maar wist vol te houden. De bewoners moesten verder gedurende de 26 dagen meelwormen en sprinkhanen eten, een martelpraktijk ondergaan en drie dagen in een kruipruimte leven.

Alle deelnemers waren gisteren tijdens de finale aanwezig. Verder gaf Johan Vlemmix een mini-optreden van één nummer en was er champagne voor iedereen.  De afterparty duurde nog tot rond 4 uur vanmorgen. De makers komen binnenkort met een vervolg op de Bunker. Je aanmelden kan via www.thebunkeronline.tv


Winnaar
 
Er is ook een filmpje  

Vergeten sporters: Stella Jongmans

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de tennisser Paul Dogger. Ditmaal hebben we het over atlete Stella Jongmans.

Jongmans was in de jaren negentig van de vorige eeuw specialiste op de 800 meter. Menig man (en vrouw) zal haar echter ook nog wel herinneren van haar blootreportage in de Playboy.

Voordat ze de atletiek in ging, was Jongmans eerst handbalster. Nadat haar vader begon met hardlopen besloot zij dat ook te gaan doen. Tot haar vijftiende combineerde ze beide sporten, maar daarna besloot ze alleen nog maar te hardlopen. In 1989, ze was toen nog junior, behaalde ze haar eerste grote succes. Ze won brons op de 800 meter bij het EK voor junioren.

In 1992 verbeterde ze het Nederlands indoorrecord op de 800 meter en plaatste zich voor het EK van dat jaar in het Italiaanse Genua waar ze overigens geen potten kon breken. Op het NK indoor dat jaar had ze geen antwoord op de versnelling van de Surinaamse Letitia Vriesde, die in 2.01,82 finishte en hiermee de Nederlandse titel pakte. Ook al was Vriesde sneller dan het record eerder dat jaar, vanwege haar nationaliteit en de regels van de Nederlandse atletiekbond was het geen Nederlands record. Datzelfde jaar verbeterde Jongmans het Nederlands record op de 800 meter naar 1.58,61. Overigens zou ze daarna nooit meer sneller zijn.

Ook in 1992 werd ze Nederlandse kampioene op de 1.500 meter en eindigde ze in 2.02,39 als zevende bij Grand Prix-wedstrijden in het Franse Nice. Jongmans wist zich ook te plaatsen voor de Olympische Spelen in Barcelona. Maar op de 800 meter, die later verrassend wordt gewonnen door Ellen van Langen, sneuvelde ze al in de kwalificatieronde. Jongmans zei overigens na de Spelen dat ze toen nog niet klaar was voor een groot toernooi.

Drie jaar later, tijdens het WK indoor in Barcelona, werd Jongmans vijfde op de 800 meter. Dat jaar won ze ook de Universiade in het Japanse Fukuoka door op de 800 m de Oekraïense Svetlana Tverdokhleb (zilver) en de Britse Natalie Tait te verslaan. Bij de wereldkampioenschappen atletiek 1995 in Göteborg sneuvelde ze in de halve finale. In 1996, tijdens het EK indoor in Stockholm, pakte Jongmans zilver. De Nederlandse, die een tijd loopt van 2.01,88 moest alleen de Française Patricia Djaté voor zich dulden. Ook wist ze zich te plaatsen voor de Olympische Spelen dat jaar, in Atlanta. Daar sneuvelde ze echter in de halve finales.

Een jaar later wist Jongmans zich voor het eerst in haar loopbaan te plaatsen voor de finale van de 800 meter bij het WK in Athene. Daarin werd ze met 2.05,50 achtste en laatste. In 1998, bij het EK indoor in Valencia, kwam Jongmans slechts éénhonderdste van een seconde te kort om het brons te pakken. Na afloop zei ze : "Ik raakte helemaal uit mijn concentratie en tot overmaat van ramp verlies je dan ook nog de bronzen plak. Als iets fout gaat, gaat alles fout en dan komt er nog zo'n Varga tussendoor waar niemand ooit van heeft gehoord [...] Graf staat bekend als bulldog. Het is schandalig hoe zij hier loopt. Vandaag had ik Europees kampioen kunnen worden. Nu heb ik helemaal niks." De Graf die ze hier aanhaalde was Stephanie Graf , die het brons pakte en later bij de Spelen van 2000 en het WK in 2001 goed was voor zilver op de 800 meter.

Op 28 juni van dat jaar maakte Jongmans, samen met Angelique Banket, Nannet Karenbeld en Ester Goossens, deel uit van het nationale estafetteteam dat het Nederlandse record op de 4 x 400 m terugbracht tot 3.32,31. Net als dat op de 4 x 800 m (8.29,70), dat zij in 1992 vestigde samen met Grete Koens, Laura Bosman en Krista Aukema staat dat record tot de dag van vandaag.

In augustus 1998 werd het EK in Boedapest gehouden en Jongmans werd vooraf als een van de kandidaten voor een medaille op de 800 meter gezien. Ze verscheen echter niet aan de start: Nadat ze haar spikes aan had gedaan stond ze te snel op en door de warmte werd ze draaierig en viel flauw. "'Toen ik de ogen opendeed, stonden er allerlei mensen aan mijn armen en benen te trekken. Ik had verschrikkelijke hoofdpijn en dacht echt dat ik dood ging. Ik was bang voor een hersenbloeding en raakte totaal in paniek," aldus Jongmans toen die een dag later zei dat ze voorlopig geen wedstrijden meer zal lopen om eerst uit te vinden wat er aan de hand is.

In 1999 en 2000 kwam ze vanwege blessures weinig in actie. In 2001 werd ze bij de FBK-Games derde op de 800 meter. Ze mocht dat jaar niet starten bij het EK, ze had namelijk zes dagen te laat voldaan aan de limiet. Jongmans was teleurgesteld. "Op de dag dat de limiettermijn van de KNAU afliep kwam ik ten val tijdens een wedstrijd in Heusden. Mijn trainer stuurde daarop een e-mail naar de bond, met het verzoek me nog een kans te gunnen om me voor het EK te plaatsen. Gezien mijn ervaring en verdiensten voor de atletieksport geen vreemde actie. Technisch directeur Henk Kort van de KNAU stuurde een bericht terug: ik kon een nieuwe kans vergeten. Terwijl ik dit seizoen de limiettijd een paar keer bijna had gehaald."

De laatste jaren van haar loopbaan werd Jongmans veel geplaagd door blessureleed daarom besloot ze begin 2005 te stoppen.

Jongmans kreeg overigens grote bekendheid toen ze in 1992 enige tijd figureerde in een reclamespot van Mars. En vier jaar later stond ze in een blootreportage in de Playboy.

Geen nieuwe stunt voor Schweertman

Piedro Schweertman is er niet in geslaagd om voor de derde opeenvolgende dag voor een verrassing te zorgen tijdens de Seegarten Vitis Open 2009.

Nadat de 25-jarige Nederlander in het kwalificatietoernooi al de hoger aangeslagen Aqeel Rehman had verslagen, klopte de nummer 133 van de wereld een dag later in de hoofdronde ook de als vijfde geplaatste Fransman Julien Balbo. In de kwartfinales van het toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour in het Zwitserse Zurich moest de linkshandige squasher echter zijn meerdere erkennen in toernooifavoriet Tom Richards. Schweertman kon een game lang goed partij bieden aan de Engelsman, de mondiale nummer 34, maar moest daarna zijn hoofd diep buigen: 8-11, 4-11 en 5-11.

De nummer één van de plaatsingslijst stuit nu in de halve eindstrijd op Mark Krajcsak (4). De Hongaar rekende eenvoudig af met Jan Koukal, die een dag eerder nog Dylan Bennett had uitgeschakeld. Het werd 11-4, 11-9 en 11-4. Ook de ongeplaatste Nicolas Mueller (Zwitserland) en de Mexicaan Jorge Ferreira (7) bereikten de laatste vier. Mueller weerde een matchball af tegen Chris Ryder (9-11, 9-11, 12-10, 11-3 en 11-6), terwijl Ferreira de Australiër Bradley Hindle in straight games versloeg: 13-11, 11-6 en 11-7.

Caracciolo naar Den Bosch

FC Den Bosch huurt spits Fabio Caracciolo komend seizoen van ADO Den Haag. De Belg staat nog onder contract bij ADO tot en met medio 2011.

Caracciolo stond in de belangstelling van diverse clubs. "Met meerdere BVO’s heb ik ook een gesprek gehad, maar het gevoel bij FC Den Bosch was meteen goed. Ik heb prettig gesproken met manager voetbalzaken Fred van der Hoorn en met de nieuwe trainer/coach Marc Brys heb ik eerder bij FC Eindhoven plezierig samengewerkt", legt de aanvaller zijn keuze voor FC Den Bosch uit.

Caracciolo is geboren op 6 september 1984 in het Belgische Genk. Hij speelde eerder voor FC Zwartberg (Bel), Tongeren (Bel), MVV, FC Eindhoven en dus voor ADO Den Haag. In totaal speelde hij 187 competitiewedstrijden, waarin hij 47 goals maakte.

Klas ziet foto's geslachtsdeel leraar

Een docent op de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad (GSR), is door de schoolleiding geschorst nadat tweedejaars leerlingen tijdens een les per ongeluk foto's van zijn jongeheer te zien kregen.

De foto's die op de digitale camera van de docent staan, waren gemaakt voor 'medische doeleinden', zo zegt de schoolleiding namens de leraar. Leerlingen in de klas Kunst & Cultuur pakten zonder toestemming de privé-camera van de leraar om foto's van door hen gemaakte kunstwerken te bekijken, en stuitten toen op de compromitterende foto's. De ouders van de leerlingen zijn middels een brief, die overigens in bezit is van onze redactie, op de hoogte gesteld van het voorval.

Ook een van de kinderen van columniste Zonnetje40 zit op de GSR. Ze wijdt haar column van vandaag aan deze vervelende affaire:  http://frontpage.fok.nl/column/9639/1/-Zonnetje40:-De-lul-op-een-gereformeerde-school.html

 

[NBA] Uitslag Cavs - Magic

LeBron James wordt al een tijdje de koning van de NBA genoemd. Gisteravond bewees de huidige MVP nogmaals waarom hij deze titel verdient. In de laatste seconden scoorde hij om de eindstand tussen de Cleveland Cavaliers en de Orlando Magic op 96-95 bracht in het voordeel van de Cavs.

James scoorde 35 punten, pakte vier rebounds en gaf vijf assists maar zijn buzzerbeater was zeer belangrijk voor zijn ploeg. Hiermee is de stand gelijk getrokken. Maurice Williams voegde nog eens negentien punten aan de score toe terwijl Zydrunas Ilgauskas uit Lithouwen vijftien rebounds pakte en twaalf punten scoorde.

Dwight Howard, de grote ster van de eerste wedstrijd moest het doen met tien punten maar wel achttien rebounds. Rashard Lewis was topscorer aan de kant van de Magic met 32 punte. Hidayet Turkoglu scoorde slechts twee minder dan zijn teamgenoot . De volgende wedstrijd zal zondagavond gespeeld worden.

Familietwist treft porno-imperium Flynt

De Amerikaanse pornokoning Larry Flynt is door zijn broer voor de rechter gedaagd, omdat hij de man uit zijn sekswinkel wil zetten. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Volgens Jimmy Flynt zint zijn broer op wraak omdat zijn twee zoons de familienaam gebruiken voor een onderneming die geen onderdeel uitmaakt van het Hustler porno-imperium. Het pornobedrijf van het duo werd vorig jaar dan ook voor de rechter gedaagd wegens een schending van de auteursrechten.

Larry Flynt stelt zelf dat zijn broer achter is met de huur. De winkel is eigendom van Hustler.

Het is niet de eerste keer dat Larry Flynt de gang naar de rechter maakt. Over zijn juridische strijd met de overheid verscheen in 1996 de film The People Vs. Larry Flynt.

GM krijgt nog eens 4 miljard dollar van Washington

Autoconcern General Motors heeft gisteren een extra financiële injectie van 4 miljard dollar gekregen van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Dat heeft GM laten weten.

Eerder kreeg de autoproducent al 15 miljard dollar aan staatssteun. Voor 1 juni moet het noodlijdende GM met een herstelplan komen.

Vorige week liet GM weten dat het 2300 dealers in de Verenigde Staten wil opdoeken. Dat is bijna 40 procent van de verkooppunten die het in het land heeft. De sanering moet eind volgend jaar zijn afgerond.

GM krijgt nog eens 4 miljard dollar van Washington  (foto: ANP)

CD: The Low Frequency In Stereo - Futuro

Norway rocks! En ze hebben die eigenwijsjes van Motorpsycho om het te bewijzen. Van een heel andere orde is The Low Frequency In Stereo. Alhoewel... niet zo rockgitaargeoriënteerd, maar wel dezelfde eigenzinnigheid en fuzzy groove. Ze zien eruit als een kruising tussen Abba en een slechte jaren '60 pornofilm, geproduceerd door een neefje van James Last. Maar gelukkig klinkt het heel anders.


Footloose grootste kanshebber voor musicalprijzen

De musical Footloose heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de John Kraaijkamp Musical Awards. De voorstelling maakt kans op tien prijzen, zo werd gisteravond bekendgemaakt. Naast de hoofdrolspelers Kim-Lian van der Meij en William Spaaij behoren ook regisseur Martin Michel en scriptschrijvers Dean Pitchford en Walter Bobby tot de kanshebbers.

Behalve Van der Meij zijn Simone Kleinsma (Sunset Boulevard), Wieneke Remmers (The Sound of Music) en Renée van Wegberg (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) genomineerd voor de titel Beste vrouwelijke hoofdrol. Spaaij neemt het op tegen Freek Bartels (Joseph), Antonie Kamerling (Sunset Boulevard) en Henk Poort (Anatevka). De prijswinnaars worden op 8 juni bekendgemaakt.

VS willen weer praten met Cuba over migratie

Washington heeft Cuba aangeboden weer te praten over de migratie uit het communistische land naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering van president George Bush had de overlegronde in 2004 eenzijdig afgebroken.

De VS en Cuba spraken het laatst in 2003 over de migratie. Het aanbod om het overleg te hervatten, wordt gezien als nieuw signaal dat de Amerikaanse president Barack Obama de relatie met Cuba wil verbeteren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington maakte het voorstel aan Cuba gisteren bekend.

[Giro] Cavendish verlaat Italië met 3 zeges

Mark Cavendish heeft vanavond de Giro d'Italia verlaten. De Brit gaat zich vanaf nu voorbereiden op de Tour de France.

Cavendish heeft een succesvolle Ronde achter de rug. Hij won drie etappes, waaronder die van vandaag. Er volgen nu een aantal zware bergetappes, reden voor Cavendish en uit te stappen en rust te nemen.


Teammanager Rolf Aldag: "Hij is erg succesvol geweest de voorbije week, maar Mark is nog jong. Zelf zou hij dolgraag nog actief blijven in de Giro, maar we nemen hem tegen zichzelf in bescherming. Straks moet hij weer vlammen", aldus teammanager Rolf Aldag van Team Columbia.

Rechter verbiedt reclame Harpic Max

De Britse fabrikant van reinigingsmiddelen Reckitt Benckiser mag de televisiereclame voor toiletreiniger Harpic Max niet meer uitzenden. De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat de reclame ongeoorloofd en misleidend is voor consumenten. Levensmiddelenconcern Unilever, die bezwaar maakte tegen de reclame voor Harpic Max, heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

Unilever daagde concurrent Reckitt Benckiser voor de rechter. Volgens het levensmiddelenconcern plaatste de reclame bleekmiddelen, waaronder die van Glorix, ten onrechte in een slecht daglicht. Bleekmiddel zoals Glorix en zure reinigers zoals Harpic Max zijn verschillende producten voor verwijdering van verschillende soorten vlekken, stelde Unilever. Bleekmiddel maakt hygiënisch schoon en verwijdert vooral poep- en plasvlekken, terwijl 'zuur' voornamelijk kalkaanslag verwijdert.

In de televisiereclame claimt de Britse fabrikant dat Harpic Max in één keer overal hardnekkige vlekken in de wc-pot verwijdert. Volgens de rechtbank kan Reckitt Benckiser deze beweringen niet bewijzen. Het is bovendien onjuist en denigrerend om de persoon in de reclame die het toilet schoonmaakt met bleekmiddel allerlei gereedschappen te laten gebruiken om te suggereren dat dit voor Harpic Max niet nodig zou zijn, aldus het vonnis.

Onder andere de gele en de witte Glorix werden ten onrechte in een slecht daglicht gesteld  (foto: ANP)

[RG] Rus treft Française Sanchez

Arantxa Rus heeft gunstig geloot voor de eerste ronde van Roland Garros. Rus treft de FrançaiseOlivia Sanchez, die met een wildcard tot het toernooi is toegelaten.

Voor Rus wordt het haar debuut in het hoofdtoernooi, Sanchez stond daar al twee keer eerder in. Vorig jaar zette ze haar beste prestatie neer door het bereiken van de tweede ronde. Op de wereldranglijst bezet Sanchez de 223ste positie. Rus staat op de 143e positie. De twee speelden één keer eerder tegen elkaar, op een toernooi in San Luis Potosí in Mexico. Die wedstrijd werd door de Nederlandse gewonnen nadat Sanchez geblesseerd moest opgeven.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.