FIA en FOTA nog niet op een lijn

De FOTA en de FIA zijn gisteren nog niet tot een akkoord gekomen over het seizoen 2010. Grootste twistpunt blijft de budgetlimiet die door de FIA op 44 miljoen euro is gezet. Wel zijn de teams verenigd in de FOTA nader tot elkaar gekomen.

"Het was een lange, maar constructieve vergadering. Wat wij willen is dat de Formule 1 de Formule 1 blijft. We willen niet dat er constant veranderingen worden doorgevoerd die steeds maar weer voor verwarring zorgen bij het publiek en de andere betrokkenen. We vinden dat er stabiliteit moet zijn, zodat wij de komende twee jaar kunnen werken aan een goede manier om de kosten in de sport verder omlaag te krijgen," zei FOTA-president Luca di Montezemolo gisteren in Monaco.

De deadline voor inschrijving voor het seizoen 2010 sluit op 29 mei en voor die tijd wil de FOTA met de FIA tot een akkoord komen. Daarom wordt er vandaag verder overlegd, waarna er wederom met de FIA over de situatie gesproken wordt. Mocht er aan de budgetlimiet getornd worden, dan dreigen veel van de nieuwe inschrijvers voor de Formule 1 weer af te haken.