Hamilton start morgen achteraan

Peterselieman
Het team van McLaren beleefde in Monaco een slechte kwalificatie. Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton zaten er het hele weekend goed bij, maar verder dan een zevende stek voor Kovalainen en een laatste startplaats voor de wereldkampioen kwam het Britse team niet.

Hamilton ging in de eerste kwalificatie bij Mirabeau in de fout, waardoor hij de bandenstapels raakte. Door schade aan de vering kwam de Brit niet verder dan een zestiende tijd. "Ik maakte een foutje. Ik remde gewoon te laat. Het is jammer, maar deze dingen gebeuren. Ik ging het hele weekend al goed en had de kans om op de eerste rij te staan. Het is jammer voor het team, want zij verrichtten het hele weekend goed werk en de auto was goed, zoals de startpositie van Heikki aangeeft. Als zestiende starten is frustrerend, maar ik leer er van. Ik ga morgen alles geven en we zien wel waar we eindigen."

Enkele uren na de kwalificatie besloot McLaren om de versnellingsbak van de auto van Hamilton te wisselen, waardoor de Brit tien plaatsen op de startgrid naar achteren moet. Hierdoor moet hij achteraan starten.