RVVH promoveert, ARC handhaaft zich

Michel (methodmich)
Vanmiddag stonden de eerste twee van in totaal vier duels om promotie en degradatie in de zaterdaghoofdklasse op het programma. ARC wist zich te handhaven, RVVH promoveerde.

Het Ridderkerkse RVVH was één van de twee nacompetitiewinnaars van de eerste klasse die aan elkaar waren gekoppeld. De winnaar van 1B speelde tegen die van 1A, het Katwijkse FC Rijnvogels. Op sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel leek Rijnvogels aan het langste eind te trekken. Martin van Leeuwen benutte tien minuten na rust een strafschop en die voorsprong leek Rijnvogels vast te houden. In blessuretijd prikte Germaine Akkermans echter de gelijkmaker binnen, waarna Antilliaans international Giovanni Franken RVVH in de noodzakelijk geworden verlenging naar de hoofdklasse schoot.

ARC, dat na een beslissingsduel met Excelsior Maassluis vorige week twaalfde werd in de hoofdklasse A, trof de nacompetitiewinnaar van 1E, het sterke Urk. Via Jermain Heldoorn kwam ARC in Harderwijk al vlot op 1-0, maar Jelle Loosman en Bartel Oost brachten Urk nog voor rust op 1-2. Gert Labots maakte zo'n twintig minuten voor tijd echter gelijk, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Daarin was Jermain Heldoorn opnieuw succesvol en bepaalde Michel van Beest de eindstand zelfs op 4-2. De club uit Alphen aan den Rijn handhaaft zich daardoor op het hoogste niveau.

Volgende week treffen Staphorst, de nummer twaalf van de hoofdklasse C, en Roda Boys / Bommelerwaard, de nacompetitiewinnaar van 1C, elkaar in Putten. De nacompetitiewinnaar van 1D, DETO, treft in Wezep dan de nummer twaalf van de hoofdklasse B, DOVO.