[NHL] Uitslag Blackhawks - Red Wings

De Chicago Blackhawks hebben de Conference Finals tegen de Detroit Red Wings spannend gehouden door hun eerste thuiswedstrijd te winnen. De stand in de serie is nu 2-1 in het voordeel van Detroit. Chicago gaf een 3-0 voorsprong bijna uit handen, maar won in de overtime: 4-3.

In deze wedstrijd raakten maar liefst drie spelers geblesseerd. De eerste was Martin Havlat die hard geraakt werd door Niklas Kronwall terwijl hij de puck tussen zijn benen kwijtraakte. Kronwall kreeg hiervoor een schorsing voor de rest van de wedstrijd en de Blackhawks kregen een powerplay van vijf minuten. Verder raakte goalie Nikolai Khabibulin geblesseerd waardoor Cristobal Huet de derde periode en overtime keepte. Aan de kant van de Red Wings raakte Kris Draper geblesseerd. De Red Wings moesten deze wedstrijd ook al sterspeler Pavel Datsyuk missen met een voetblessure.

De Blackhawks begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen met 2-0 voor in de eerste periode. Detroit bracht vooral veel tijd door op de strafbank en kwam daardoor niet echt in de wedstrijd. De openingsgoal werd gemaakt door Patrick Sharp in de powerplay. Een minuut later maakte Andrew Ladd de 2-0. Dave Bolland gaf bij beide goals een assist.

In de tweede periode gingen de Blackhawks wederom furieus van start, en wederom met effect. Na 45 seconden lag de puck al in het net dankzij Sammy Pahlsson. Hij kon een schot van Duncan Keith binnentikken. Vervolgens leken de Blackhawks het wel te geloven, en dit bleek een bijna fatale fout. De Red Wings domineerden deze periode met maar liefst achttien schoten op doel. De Blackhawks hadden er deze periode slechts acht. De Red Wings scoorden driemaal via de verdedigers Niklas Lidstrom, Brian Rafalski en Jonathan Ericsson. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van slechts vijf minuten.

In de derde periode moest Khabibulin naar de kant en bracht reservegoalie Cristobal Huet de rust terug bij de Blackhawks. Beide teams hadden zes schoten op doel in deze periode en er werd niet gescoord. Er was dus extra tidj nodig om de wedstrijd te beslissen. In de extra tijd maakte Patrick Sharp binnen twee minuten de winnende treffer. Hij schoot een wrist shot langs Detroit-goalie Chris Osgood uit een assist van Pahlsson.