Optreden Depeche Mode op Pinkpop zeer onzeker

Het optreden van de Britse band Depeche Mode is nog steeds zeer onzeker. Volgens de krant De Limburger is de zanger, Dave Gahan, in New York geopereerd en is de gezondheid van Gahan veel slechter dan het management tot nu toe naar buiten heeft gebracht. De mannen van Depeche Mode zitten midden in hun wereldtournee en hebben alle optredens afgelast tot en met woensdag.

Volgens geruchten is er veel meer aan de hand met Gahan dan een maag-darmontsteking. De kans dat het optreden op de Pinkpopzondag doorgaat wordt daardoor zeer twijfelachtig. Pinkpop-organisator Jan Smeets is inmiddels op de hoogte van de ziekte van Gahan en heeft dagelijks contact met het management. Hij houdt er rekening mee dat het optreden niet doorgaat. "De band heeft aangegeven dat ze heel graag willen optreden in Londen en Landgraaf. Die concerten zijn nog niet afgezegd, maar of het herstel van Gahan op tijd komt? Ik weet het echt niet. Je hebt uiteindelijk toch te maken met mensen", aldus Smeets. 

Smeets is inmiddels haastig op zoek naar een goede vervanger voor het gat dat ontstaat als Depeche Mode afvalt. Hij hoopte het gat te kunnen vullen met The Cure, maar de band is aankomende zondag niet beschikbaar. Geruchten melden dat de band Placebo naar de afsluitersplek van Depeche Mode gaat en dat Smeets een nieuwe band boekt om het gat van Placebo te vullen.

De Pinkpop-organisator kan helaas geen geld teruggeven voor de fans van Depeche Mode die speciaal voor de band naar Landgraaf komen. "Bands die niet komen, ontvangen uiteraard ook geen gage. We kunnen niks claimen. Op de kaartjes staat ook dat het programma tot het laatste moment kan wijzigen", aldus Smeets.


Optreden Depeche Mode op Pinkpop zeer onzeker (foto: ANP)