Russische belangstelling voor Facebook

De Russische investeringsmaatschappij Digital Sky Technologies wil een belang nemen in de populaire netwerksite Facebook. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag op basis van bronnen rond de bedrijven.

De eigenaar van onder meer de grootste Russische internetsite en een Poolse netwerksite zou 200 miljoen dollar in Facebook willen steken. Daarnaast zou het voor 100 tot 150 miljoen dollar aandelen willen overnemen die nu in handen zijn van werknemers.

Het Russische aanbod is volgens ingewijden het meest recente in een stroom van aanbiedingen van investeerders om de verdere groei van Facebook te financieren.

Het online sociale netwerk van Facebook is de afgelopen jaren in hoog tempo gegroeid tot meer dan tweehonderd miljoen gebruikers wereldwijd. Het bedrijf denkt dit jaar een omzet van meer dan 500 miljoen dollar te realiseren, 70 procent meer dan vorig jaar.

Het is volgens de krant nog niet duidelijk of Facebook op het aanbod van de Russen wil ingaan. Het zou de eerste grote investering in Facebook zijn sinds Microsoft anderhalf jaar geleden 15 miljard dollar in het bedrijf stak.