BMW in achterveld na kwalificatie in Monaco

Peterselieman
De BMW Sauber F1.09 lijkt in Monaco niet vooruit te branden te zijn. Robert Kubica kwam in de kwalificaties tot een achttiende tijd, terwijl zijn teamgenoot Nick Heidfeld het in het prinsdom met een zeventiende plaats niet veel beter deed.

"De kwalificatie geeft precies het probleem weer dat we in de vrije trainingen in Monaco al hadden. Welke afstelling of welke banden we ook probeerden, grip vinden konden beide auto's niet. Onze data toont aan dat de banden nooit de operationele temperaturen hebben bereikt. De plaatsen 17 en 18 zijn erg teleurstellend, dus we hebben nog veel werk te doen," zei teambaas Mario Theissen.

"We hebben tot nu toe alleen maar problemen gekend. We worstelden donderdag en vanochtend ook weer. Ik had een erg slechte ronde met erg veel verkeer. Daardoor koelden mijn banden heel erg af. De overall prestaties van de auto zijn gewoon niet goed genoeg. Dat moeten we ons realiseren, ons er aan aanpassen en erg hard er aan gaan werken," zei Kubica wiens motor op donderdag in Monaco nog plofte.