Been: "Feyenoord is sterk, het komt goed"

Trainer Mario Been komt bij zijn nieuwe club Feyenoord niet in een gespreid bedje terecht. De Rotterdammers kampen met een enorme schuld en zetten eerder deze week de gesprekken met potentiële investeerders stop. Been blijft ondanks alle slechte berichten positief gestemd.

"Natuurlijk is het een lastige situatie waar we in zitten. Maar iedereen kent die regel uit dat lied: 'niets is sterker dan dat éne woord, Feyenoord'. Dit is zo'n sterke club, dat ik alle vertrouwen heb dat het goed komt. Al zullen we daar tijd voor nodig hebben," zegt Been in De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat Been belandt bij een club die weinig geld te besteden heeft. Bij zijn eerdere werkgevers Excelsior en NEC maakte hij ook al zoiets mee. "Daar heb ik geleerd inventief te zijn. Op zich staat er niet zo'n verkeerde selectie. En met nog twee à drie versterkingen erbij heb ik er alle vertrouwen in. En als dat niet mogelijk blijkt te zijn, zullen we het met jonge talenten moeten doen."

"Zowel de A-jeugd als de B-jeugd van Feyenoord is kampioen geworden. De sportieve toekomst ziet er helemaal niet zo slecht uit, alleen zullen de verwachtingen voor de korte termijn dan bijgesteld moeten worden. Dan moeten we gaan bouwen en moet niemand gaan praten over een kampioenschap."