Chinees op brug krijgt hulp bij zelfmoord

Een automobilist in het Chinese Guangzhou was het afgelopen week helemaal beu. Hij stond al vijf uur te wachten bij de Haizhu brug omdat een of andere onverlaat wel dreigde met zelfmoord, maar niet durfde te springen.

‘Nou, dan help ik wel een handje’, moet de 66-jarige automobilist hebben gedacht. Hij klom op de brug, die berucht is omdat er sinds begin april al 12 zelfmoordpogingen hebben plaatsgevonden. Vervolgens gaf hij de wannabe-zelfmoordenaar een zetje.

Volgens The China Daily dreigde Chen Fuchao met zelfmoord omdat hij kampt met een schuld van 2 miljoen yuan. Maar de verlossende dood laat nog even op zich wachten: zijn val van 8 meter werd opgevangen door een luchtkussen, dat daar door de politie was neergelegd.

De automobilist was door het politiecordon heen gebroken om Chen een zetje te geven. Voor hij hem naar beneden duwde, schudde hij nog even de hand van de door het leven vermoeide Chinees.

Chen ligt nu in het ziekenhuis met wat lichte verwondingen. De automobilist poseerde vol trots voor toegestroomde fotografen na zijn daad van verzet, maar werd vervolgens wel afgevoerd door de politie.