Den Helder schiet met losse flodders

Vorige week waren er een stel Belgische militairen afgereisd naar Den Helder voor een oefening. Je kent dat wel, beetje zuipen, beetje rennen, beetje schieten en de plaatselijke bevolking over de zeik helpen, gewoon leuk dus. 
De Belgen zijn er in ieder geval in geslaagd om de plaatselijke bevolking over de zeik te helpen. Nu weten we dat Belgen altijd al iets speciaals hebben met kinderen, maar dit keer vonden ze het leuk om de kinderen te trakteren op patronen van losse flodders.  
Voor bewegende Belgen die het leuk vinden om kinderen te lokken met losse flodders kan men hier kijken

Dus gewoon een neppatroon met wat kruit. Niet echt gevaarlijk, maar ook niet totaal ongevaarlijk. Als kinderen het leuk vinden om het kruit er uit te peuteren door er met een baksteen op te gaan timmeren, kan je wel eens een raar effect krijgen.  

Goed, heel Den Helder over de zeik en kinderen blij. Eindelijk hebben ze spannend speelgoed in plaats van de virtuele kogels die ze normaal afschieten in hun favoriete game. Tijd dus voor de burgervader op te gaan treden. Een harde uitval naar de Belgen was te verwachten, misschien had de burgermeester het nog wel in overweging kunnen nemen om België in te vallen, maar niks van dat alles. De burgermeester opent de aanval op de ouders. 

De burgermeester stuurt daarom een brief naar de bewoners van Den Helder e.o. met de melding dat ze strafbaar zijn als ze munitie in huis hebben. De brief kan je lezen door op de kleine versie hiernaast te klikken. 
En als ze de munitie niet voor 1 juni inleveren er represailles zullen plaatsvinden suggereert de burgemeester haast met trillende handen van woede. 
Geen excuses van de burgermeester naar de ouders toe omdat zij er onvoldoende op heeft toegezien dat de militairen zich aan de afspraken houden en dus niet in een snackbar de kinderen het gevaarlijke strooigoed uitdeelden. Want dat was de afspraak en het is ook nog eens gewoon verboden. 
Nee burgermeester Vriesman opent het vuur op de kinderen en de ouders. Held!