FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 april 2009

Nadal, Federer, Djokovic door

Tennissers Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het ANP Master Series-toernooi in Rome. Van de drie favorieten had Federer de lastigste partij.

De Zwitser nam het op tegen de Tsjech Radek Stepanek en won met 6-4 en 6-1. Eerder op de dag had Djokovic met 6-1 en 6-1 gewonnen van de Spanjaard Tommy Robredo. De nummer een van de wereld Nadal had tegen de Zweed Robin Söderling zelfs nog een game minder nodig: 6-1 en 6-0.

Ecclestone wil teams minder betalen

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat de teams een nieuw Concorde Agreement gaan tekenen om zich te verbinden aan de sport. De Brit waarschuwt dat als de teams dat niet doen dit ze geld gaat kosten.

De vorige Agreement liep in 2007 af en is omgezet in een niet-bindende overeenkomst die betrekking heeft op de inkomsten van de teams uit commerciële rechten. Ecclestone wil dit nu veranderen. "Ze willen op dezelfde manier betaald worden als dat ze zich gecommitteerd hebben voor vijf jaar, maar ze willen geen commitment tonen," zei de Brit in de Financial Times.

Ecclestone wil het geld dat hij weghaalt bij de teams gebruiken om raceorganisaties korting te geven op het bedrag dat ze moeten betalen om een Grand Prix te mogen houden. Hierbij meldde de Financial Times dat de Brit de rechten voor de Britse Grand Prix van 2010 teruggekocht heeft van Simon Gillett die voor de rechter gesleept is wegens betalingsachterstanden.

"De teams moeten geen prijzengeld ontvangen. Je tekent het contract en dan betalen wij je volledig," aldus Ecclestone die de situatie wil veranderen. "We moeten teruggaan naar de deal die we oorspronkelijk hadden - waarin 47% van de televisierechten worden uitbetaald - en dan kunnen de teams gaan wanneer ze willen. We moeten veel minder aan de teams betalen en de circuits veel minder geld vragen."

Dode na achtervolging door politie

Een 36-jarige man uit Nijverdal is met zijn auto over de kop geslagen toen hij op de vlucht was voor de politie. De man overleed direct na het ongeval. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Volgens getuigen was de man samen met een 35-jarige man vertrokken bij een horecagelegenheid. Personeel en omstanders zouden nog geprobeerd hebben dit te verhinderen omdat zij vermoedden dat hij onder invloed van alcohol was.

Een voorbijrijdende politieauto zette de achtervolging in nadat de automobilist een andere auto had aangereden. De man verloor de macht over het stuur en sloeg met zijn auto over de kop waarna hij overleed. De 35-jarige bijrijder bleef ongedeerd en werd direct aangehouden omdat hij de hulpverlening hinderde.

[Upd][IndyCar] Auto Danica Patrick gestolen

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een van de auto's van Andretti Green Racing in Indianapolis gestolen. Rond half vier in de nacht braken drie mensen in bij het Amerikaanse team en laadden een auto van Danica Patrick inclusief extra onderdelen in een gereedstaande vrachtwagen.

Korte tijd na het incident stonden de beelden van de beveiligingscamera al op internet. "Ik ben teleurgesteld dat deze beelden uitgelekt zijn, omdat het voor onnodige afleiding zorgt terwijl we ons voorbereiden op de Indianapolis 500," meldde mede-teameigenaar Kim Green. "We hebben contact met de individuen in de video en maken progressie om de wagen terug te krijgen voor 'Opening Day’ op de Indianapolis Motor Speedway. Op dit moment kunnen we geen verdere informatie bieden en zullen toevoegende details bieden wanneer deze beschikbaar zijn."

Het is dan ook niet bekend of het de race- of reservebolide van Patrick bedroeg. Wel maakte Andretti Green Racing bekend dat de deelname van de coureur aan de Indy500 niet in gevaar komt.

Bekijk hier de beelden van de diefstal.

Update

Een medewerker van Andretti Green Racing heeft bekend dat de diefstal van de auto van Danica Patrick een grap betreft. Het zou gaan om een publiciteitsstunt, omdat morgen op het vliegveld van Indianapolis de kleurstelling voor de bolide van Patrick voor de Indy 500 zal worden onthuld.

Update 2

Mede-eigenaar van Andretti Green Racing Kim Green heeft gereageerd op de geruchten rond de verdwijning van de auto van Danica Patrick. Dit lijkt er op te wijzen dat het een publiciteitsstunt is. "We hebben aanzienlijke progressie geboekt om deze zaak op te lossen. We zullen later vandaag een bekendmaking doen, waarin de vragen rondom dit incident zullen worden beantwoord," aldus Green.

Terry: "Trots op prestatie tegen FC Barcelona"

Chelsea-aanvoerder John Terry is trots op de prestatie van zijn ploeg, die 0-0 gelijk speelde in de eerste wedstrijd van de halve finale Champions League.

"Vanaf het begin verwachtte ik niet dat zij zouden komen en ons direct op de huid gingen zitten. Het was erg knap van hen dat ze ons volledig beletten in het spel te komen," aldus John Terry over de wedstrijd tegen Barcelona. "We verwachtten een zware wedstrijd, ze voerden de druk op en ze bleven maar komen, zelfs in de laatste minuten. We bleven echter volhouden en op Stamford Bridge strijden we opnieuw."

Terry besloot met de woorden: "We hebben onze zenuwen in bedwang weten te houden en het was belangrijk dat we dat deden. Het werk op het middenveld was uitstekend. We hebben nog geen doelpunten gemaakt, maar het hele team heeft de club een goede dienst bewezen.""

Tomasson: "Niet achterover leunen"

Feyenoord-spits Jon Dahl Tomasson hoopt dat zijn ploeg nog aanspraak kan maken op play-offs om voor het behalen van UEFA Cup-voetbal. Volgens de Deen zijn de Rotterdammers op de goede weg.

"Het eerste doel is het halen van de play-offs, waarin van alles kan gebeuren. Ik sluit niet uit dat we alsnog UEFA Cup-voetbal halen. We zijn op de goede weg, maar we moeten niet achterover gaan leunen, niet ineens slapen. We moeten blijven gaan," aldus Tomasson tegenover Sportweek.

Daarnaast is het Tomasson nog niet duidelijk wat volgend jaar het doel van Feyenoord zal zijn. "We moeten volgend seizoen gewoon beter spelen, anders is het een schande. Op dit moment zijn er veel vraagtekens. Daarom is het moeilijk te zeggen waar Feyenoord volgend seizoen voor moet gaan."

Uitslag Werder Bremen - Hamburger SV

Hamburger SV is hard op weg om zich voor de finale van de UEFA Cup te plaatsen. De ploeg van trainer Martin Jol won de eerste halve finale, die tegen Werder Bremen werd gespeeld, met 1-0. Volgende week staat de return op het programma.

Hamburger SV kende een prima start van de wedstrijd en hadden binnen een minuut al de kans om de score te openen , maar Wiese wist het schot van Olic te pareren. Daarna wist de keeper van Werder Bremen een schot van Guerrero ook nog onschadelijk te maken. Op de kopbal van Trochowski had de sluitpost echter geen antwoord, waardoor de ploeg uit Hamburger op voorsprong kwam.

In de tweede helft probeerde Werder Bremen wat meer van zich af te bijten en was via Almeida meteen gevaarlijk. Daarna liet Hamburger SV weer van zic horen. Olic kwam Wiese op zijn weg naar het doel tegen en Pitroipa schoot voorlangs.

Naarmate het tweede bedrijf vorderde, wist Werder Bremen het heft steeds meer in eigen hand te nemen. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Rosenberg, Pizarro (2x) en Naldo konden echter niet scoren, waardoor hun ploeg volgende week voor een lastige opgave staat.


Karakteristieken

Werder Bremen - Hamburger SV 0-1
28’ Trochowski 0-1

Toeschouwers: 37.000
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Weser Stadion, Bremen
Gele kaart: Tziolis (Werder Bremen), Aogo, Alex Silva, Guerrero (Hamburger SV)

Opstellingen

Werder Bremen: Wiese, Fritz (Prödl/85), Mertesacker, Naldo, Bönisch, Tziolis, Frings, Diego, Özil, Pizarro, Almeida (Rosenberg/61)

Hamburger SV: Rost, Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo (Benjamin/79), Pitroipa, Jarolim, Alex Silva (J.Boateng/75), Trochowski, Guerrero, Olic (Torun/90+1)

[NHL] Voorbeschouwing play-offs ronde 2

Donderdag gaat de tweede ronde van de NHL play-offs van start. Gisteravond werd bekend wat de definitieve matchups worden voor deze ronde. Hieronder wordt per matchup een voorbeschouwing en een voorspelling gegeven.

Boston Bruins (1) - Carolina Hurricanes (6)

De Boston Bruins waren dit seizoen het sterkste team in de Eastern Conference. In de eerste ronde van de play-offs werden de Montreal Canadiens, die zich als achtste en laatste plaatsten voor de play-offs, zonder moeite verslagen met 4-0. Goalie Tim Thomas is net als in het reguliere seizoen op dreef en staat in de top vijf voor wat betreft zijn reddingspercentage. Verder maken de Bruins een fitte en uitgebalanceerde indruk.

De Carolina Hurricanes, die zich als zesde plaatsten voor de play-offs, wisten ternauwernood en verrassend te winnen van de als derde geplaatste New Jersey Devils. In de beslissende zevende wedstrijd stonden zijn 80 seconden voor het einde van de wedstrijd met 2-1 achter, maar nog binnen deze 80 seconden bogen zij dit om naar een 3-2 voorsprong waarmee ze de wedstrijd wonnen. De man waar alle ogen op gericht zullen zijn bij de Hurricanes is Eric Staal, die met vijf goals topscorer van de play-offs is.

FOK!sport verwacht dat de Bruins deze serie winnen. De Hurricanes zijn een over het geheel genomen minder goed team en ze zijn zowel mentaal als fysiek diep gegaan om de Devils uit te schakelen. Dit terwijl de Bruins na hun 4-0 sweep al ruim een week rust hebben kunnen pakken.

FOK!sport voorspelling: 4-1 in het voordeel van de Boston Bruins.

Washington Capitals (2) - Pittsburgh Penguins (4)

De Washington Capitals hadden zeven wedstrijden nodig om zich te ontdoen van de New York Rangers, het team dat zich als zevende plaatste voor de play-offs. De grootste sta-in-de-weg was goalie Henrik Lundqvist, aangezien de Capitals moeite hadden om te scoren. Ze wisten echter wel een 3-1 achterstand in de serie om te buigen naar een 4-3 overwinning. De ogen zullen vooral gericht zijn op Alexander Ovechkin, die minder scoort dan in het reguliere seizoen maar nog steeds op andere gebieden erg belangrijk is voor het team. Verder staat rookie goalie Simeon Varlamov uitstekend te keepen in plaats van de in de eerste wedstrijd tegenvallende Jose Theodore. Alexander Semin is de huidige topscorer met acht punten, waarvan vijf goals.

De Pittsburgh Penguins schakelden in de vorige ronde de als vijfde geplaatste Philadelphia Flyers uit. Daarbij werd, net als in het reguliere seizoen, vooral geleund op de topspelers Evgeni Malkin en Sidney Crosby, die respectievelijk negen en acht punten scoorden in de serie. De Penguins zullen vooral moeten werken aan hun powerplay: slechts uit 3 van de 25 situaties wisten zij hieruit te scoren, terwijl dit in het reguliere seizoen juist een van hun sterkste punten was.

FOK!sport verwacht in dit geval een erg spannende serie met twee aanvallende en spectaculair spelende teams. Uiteindelijk zullen de Penguins aan het langste eind trekken doordat zij offensief sterker en gebalanceerder zijn dan de Capitals, en Varlamov vermoedelijk niet ook deze serie zo sterk zal blijven keepen.

FOK!sport voorspelling: 4-3 in het voordeel van de Pittsburgh Penguins.

Detroit Red Wings (2) - Anaheim Ducks (8)

De Detroit Red Wings sweepten in de vorige ronde de in de play-offs debuterende en als zevende geplaatste Columbus Blue Jackets: 4-0. In deze serie werd het zoals verwacht zelden spannend. Vaak konden de Blue Jackets redelijk meekomen, maar op beslissende momenten waren de Red Wings dankzij hun surplus aan kwaliteiten en ervaring altijd de betere. Goalie Chris Osgood herstelt zich zoals wel vaker in de play-offs van een wat minder regulier seizoen, en dit zal nodig zijn tegen de offensieve kracht van de Ducks. Osgood wordt daarbij geholpen door een sterke verdediging met als belangrijkste speler Niklas Lidstrom.

De Anaheim Ducks versloegen in de eerste ronde verrassend de winnaars van de President's Trophy de San Jose Sharks met 4-2. Goalie Jonas Hiller en captain Ryan Getzlaf waren hier met name verantwoordelijk voor. Hiller keepte in vier van de zes wedstrijden fantastisch en in de overige twee redelijk, waardoor de Ducks ondanks een 230-155 nadeel in aantal schoten op doel altijd in de wedstrijd bleven, en Ryan Getzlaf was met acht punten topscorer van Anaheim. Verder hebben zij natuurlijk topverdedigers als Chris Pronger en Scott Niedermayer in huis.

FOK!sport verwacht, ondanks dat de Ducks zich als achtste plaatsten in het reguliere seizoen ook hier een spannende serie. Beide teams hebben veel ervaring, ook in de play-offs, en een sterke verdediging en goalie. Bovendien hebben beide teams veel spelers die offensief hun steentje kunnen bijdragen. De Red Wings zullen echter profiteren van het feit dat de Ducks vooral aan het verdedigen waren, wat vermoeiender is dan aanvallen in ijshockey, en het feit dat ze een aantal dagen extra rust hebben gehad. Bovendien leunde Anaheim wel erg veel op goalie Jonas Hiller, en dat is zelden een goed teken.

FOK!sport voorspelling: 4-2 in het voordeel van de Detroit Red Wings.

Vancouver Canucks (3) - Chicago Blackhawks (4)

De Vancouver Canucks hebben in de eerste ronde de St. Louis Blues, zesde geplaatst, met 4-0 naar huis gestuurd. Dat was geen eenvoudige opgave, want de Blues waren aan het einde van het seizoen in bloedvorm. Over de laatste dertig wedstrijden hadden zij zelfs de meeste punten gehaald in de NHL om zich op de valreep alsnog te plaatsen voor de play-offs. Ook nu vochten de Blues dapper, maar zij konden niet op tegen Roberto Luongo, de goalie die deze serie liet zien waarom hij voor de Vezina Trophy (prijs voor de beste goalie in de NHL) genomineerd had moeten zijn. Hij staat vooralsnog bovenaan in reddingspercentage en gemiddeld aantal tegengoals.

De jonge Blackhawks hebben de ervaren rotten van de Calgary Flames naar huis gestuurd met 4-2. Waar het in het begin van de serie nog gelijk op ging met een 2-2 tussenstand leken de Flames in de laatste twee wedstrijden wel verlamd, iets wat eerder bij de jonkies van de Blackhawks verwacht werd. Zij trokken zich echter niets aan van de play-offdruk en behaalden, ondanks het feit dat dit hun eerste play-offserie in dertien jaar is, stoïcijns de laatste twee overwinningen binnen. Veel goals werden gescoord in de powerplay: in maar liefst dertig procent van de powerplay-situaties scoorden de Blackhawks.

FOK!sport verwacht dat de Blackhawks met hun gevarieerde spel en snelle, jonge aanvallers het de Canucks een stuk moeilijker gaat maken en zelfs de serie gaan winnen. De Canucks scoorden in de serie tegen de Blues, die toch niet bekend staan om hun fantastische verdediging en goalie, vrij weinig en zullen tegen de Blackhawks moeten hopen dat Luongo ze er weer doorheen trekt. Bovendien waren de Canucks zelfs tegen de Blues al in het nadeel in het aantal schoten op doel en vooral aan het verdedigen; de Blackhawks zijn aanvallend nog sterker dan de Blues.

FOK!sport voorspelling: 4-2 in het voordeel van de Chicago Blackhawks

Guerra en Bole winnen in Asturië

De Spanjaard Héctor Guerra heeft donderdag in de Ronde van Asturië de tijdrit op zijn naam geschreven. De renner van Liberty Seguros legde de 14,2 kilometer af in 18:11 minuten, waarmee hij Samuel Sánchez en Ángel Vicioso voorbleef.

Leider in de ronde Tiago Machado kwam op twaalf seconden van Guerra binnen en behield daarmee zijn positie in het klassement. Glen Chadwick staat tweede op 58 seconden van de Portugees. Derde staat nu Guerra op 2:34.

In de ochtendetappe was Grega Bole nog de snelste in de massasprint. De Sloveen bleef in Avilés Mikel Gaztañaga en Davide Vigano voor.

WHO spreekt nu van influenza A

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert voortaan een andere naam voor het nieuwe griepvirus, dat wereldwijd al enkele honderden mensen ziek heeft gemaakt. De WHO spreekt inmiddels van influenza A (H1N1) en schrapt de term varkensgriep, die tot nog toe werd gehanteerd.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de autoriteit op het gebied van volksgezondheid in Nederland, besloot de naam van de ziekte een dag eerder al aan te passen. Het RIVM koos voor de naam 'Mexicaanse griep' in plaats van varkensgriep.

Mexicaanse griep past volgens het RIVM beter in het rijtje namen van eerdere griepsoorten als Hong Kong-griep en Spaanse griep. Varkensgriep was al geen adequate term, omdat het gaat om een menselijk griepvirus, dat bestaat uit een mengsel van een 'gewoon' griepvirus, een vogelgriepvirus en een varkensgriepvirus.

'Virusuitbraak is een complot'

Volgens de Texaanse arts dr. Marcus Gitterle is de uitbraak van Mexicaanse griep in de VS veel erger dan officieel gerapporteerd wordt. Hij zegt dat 10 tot 25 keer meer mensen getroffen zijn door de griep dan autoriteiten melden. Volgens hem worden de werkelijke aantallen bewust achtergehouden voor het publiek.

Gitterle: "Nadat ik gisteren terugkwam van een vergadering met plaatselijke overheden en vertegenwoordigers van scholen in Coman County en Hays County over de publieke gezondheid, stelde iemand voor dat ik een email zou sturen aan mijn patiënten in dat gebied, omdat wat ons in privé verteld wordt door het CDC (Centers for Disease Control) en het ministerie van Volksgezondheid, anders is dan wat we in de media horen."

Mogelijk nog erger is het feit, dat de mensen volgens Gitterle doelbewust misleid worden, dat degenen die besmet zijn, weer snel herstellen. Veel Amerikanen zijn, na geïnfecteerd te zijn, volgens hem juist ernstig ziek geworden: "Ze draaien er om heen door te zeggen dat het 3 dagen kost om een bevestiging van het CDC te krijgen, dat het inderdaad om Mexicaanse griep gaat, maar gebaseerd op epidemiologische gegevens weten we dat er voor ieder officieel besmette persoon nog zeker 10 anderen ziektegevallen zijn."

De arts vreest dat ziekenhuizen de toestroom van zieken de komende weken niet meer aan zullen kunnen. Gitterle zegt dat de situatie zo ernstig is, dat de drempel van de definitie van een alarmfase 6-pandemie, zoals vastgesteld door de Wereld Gezondheids Organisatie, al overschreden is: "In het leven van ons allemaal is dit nog nooit voorgekomen. We komen in onbekend gebied terecht." President Obama zou binnenkort zelfs mogelijk de staat van beleg aankondigen door de virusuitbraak.

Complotdenkers hebben ondertussen in de Mexicaanse griep een nieuw paradepaardje gevonden. Onderzoeksjournalist en voormalige medewerker van de Amerikaanse NSA (National Security Agency) Wayne Madsen verklaart dat een belangrijke VN-wetenschapper tegenover hem belangrijke onthullingen heeft gedaan over de herkomst van het virus.

Madsens bron is er van overtuigd dat de uitbraak het resultaat is van de introductie van een door mensen gefabriceerd pathogeen (ziekteverwekker van biologisch oorsprong), die zou kunnen ontaarden in een wereldwijde pandemie, met potentieel catastrofale consequenties voor de internationale handel, verkeer en economie.

Jay Bryson, econoom bij de Amerikaanse bank Wachovia: "Dit is opnieuw een negatieve schok op een moment, dat de economie dit totaal niet kan gebruiken." Over de hele wereld worden vluchten van en naar Mexico geschrapt, en hebben Rusland, China en Zuid Korea de import van Noord Amerikaans varkensvlees verboden, ondanks het feit dat de Mexicaanse griep zich niet via varkens en varkensvlees zou verspreiden.

Neil MacKinnon, hoofdeconoom bij de ECU Group PLC in London, is het met Bryson eens: "Boven op de wereldwijde financiële en economische crisis, is een uitbraak van Mexicaanse griep het laatste wat we nu nodig hebben."

"Zelfs een milde pandemie zal aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereldeconomie", schreven Australische onderzoekers in een rapport in 2006, dat overgenomen werd door de Wereld Bank. Vorig jaar becijferde de Wereld Bank, dat een uitbraak zoals van de Spaanse Griep in 1918, de wereld 3,1 biljoen dollar kan kosten.

Mexicaanse griep ook besproken in The Glenn Beck Program

Krajicek naar kwartfinale in Zuid-Afrika

Michaëlla Krajicek heeft de kwartfinales van het ITF-toernooi in Johannesburg bereikt. De Tennisster versloeg in Zuid-Afrika de Slowaakse Dominika Nociarova in drie sets. De setstanden waren 4-6, 6-1 en 6-3.

Krajicek hoopt met het spelen in Zuid-Afrika genoeg punten te verzamelen om later in het seizoen weer aan de grote toernooien deel te kunnen nemen. Om dat te bereiken moet ze morgen afrekenen met de Slowaakse Kristina Kucova.

Ook in het dubbelspel boekte Krajicek in Zuid-Afrika succes. Met de Tsjech Andrea Hlavackova boekte ze een overwinning op Kelly Anderson en Katie O'Brien. De setstanden hier bedroegen 5-7, 6-3 en 12-10.

Dodelijke schietpartij universiteit Azerbeidzjan

Zeker dertien mensen zijn vandaag doodgeschoten op een universiteit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe, toen ten minsten één schutter het vuur opende op studenten en docenten. Circa tien personen zouden gewond zijn.

Politie sloot wegen naar de prestigieuze Staatsacademie voor Olie af en speciale elitetroepen omsingelden het gebouw. Op de trap van het universiteitsgebouw lag bloed en reddingswerkers sleepten lijkzakken naar buiten.

Volgens het hoofd van de ambulancedienst was eréén enkele schutter, een student uit het naburige Georgië. Volgens anderen waren er twee schutters die de universiteit binnenstormden en onderweg naar boven om zich heen schoten.

Volgens tv-zender ANS heeft een schutter zichzelf doodgeschoten. De politie zou de andere hebben kunnen overmeesteren. Onder de slachtoffers zijn studenten en docenten.

Dodelijke schietpartij universiteit Azerbeidzjan  (foto: ANP)

Britse troepen volledig uit Irak

Donderdag is een einde gekomen aan de Britse bezetting van Irak sinds 2003. Rond het middaguur namen de Amerikanen het zuiden van Irak over van hun Britse bondgenoten. Vorige maand werd begonnen met de terugtrekking van de Britten uit Irak.

Premier Gordon Brown verklaarde het hoofdstuk van de aanwezigheid van zijn land in Irak voor gesloten. Volgens de premier moet nu gewerkt worden aan het verbeteren van de relaties tussen de twee landen.

Het Verenigd Koninkijk onder leiding van toenmalig premier Tony Blair was de grootste bondgenoot van Amerika bij de inval in Irak in maart 2003. Het land werd aangevallen onder het mom van massavernietigingwapens, maar die zijn echter nooit gevonden. Tijdens de Irak-Iranoorlog van 1980-1988 leverde de VS zelf wel chemische massavernietigingswapens aan Irak.

In totaal kwamen 179 Britten om het leven tijdens de oorlog en bezetting. De oorlog kostte de Britse betalingbetaler 4,5 miljard pond. Naar schatting kwamen er in totaal 655.000 mensen om het leven sinds het begin van de oorlog.

Tony Blair en George W. Bush

Softwareverkopen Engeland: Riddick hoogste binnenkomer

Afgelopen week deed Vin Diesel een gooi naar de nummer 1 positie in de Engelse softwarelijst, helaas voor Vin bleef zijn game The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena steken op de tweede plek, achter voor de dertiende keer Wii Fit, die ondanks een daling van 11% de nummer 1 plek behield. EA's The Godfather II kende een slechte week met 48% minder verkopen, maar bleef toch in de top-3 op de voet gevolgd door FIFA09 die een daling van 25% onderging. Dat het gemak van kopiëren op de DS niet altijd slecht is voor verkopen bewijst Professor Layton die strak in de top-10 blijft, ondanks een daling van 31%.

Uitslag Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale in het UEFA Cup-toernooi een goede uitgangspositie verworven. Shakhtar ging op bezoek bij landgenoot Dinamo Kiev en verwierf daar een 1-1 gelijkspel.

Aanvankelijk leek het voor Dinamo Kiev een mooie avond te worden. De ploeg uit de Oekraïnse hoofdstad kwam in de 22e minuut op voorsprong. Aleksandr Aliyev knalde de bal in de muur, toen de ploeg uit Kiev een vrije trap toegewezen kreeg. Het schot van Aliyev werd aangeraakt door Dmytro Chygrnyskiy, die de bal in het eigen doel zag verdwijnen.

Dinamo bleef de voorsprong tot in de tweede helft behouden. In de 68e minuut kwam Shakhtar Donetsk echter op gelijke hoogte. De Braziliaan Willian wist vanaf de rechtervleugel de bal in het strafschopgebied te krijgen. Daar stond zijn landgenoot Fernandinho gereed om binnen te tikken. Door het gelijke spel is Shakhtar licht in het voordeel. Dinamo Kiev zal minimaal moeten scoren om nog van een finaleplaats te dromen.

FC Dinamo Kiev (Oek) - FC Shakhtar Donetsk (Oek) 1-1
22’ Chyhrynskiy (e.d.) 1-0
68’ Fernandinho 1-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Plauz (Oos)
Stadion: Lobanovsky Dynamo Stadion
Gele kaart: Vukojević, Corrêa (FC Dinamo Kiev (Oek)), Kucher (FC Shakhtar Donetsk (Oek))

Opstellingen

FC Dinamo Kiev (Oek): Bohush, Betão, Sablić, Yussuf, El Kaddouri, Corrêa (Cernat/83), Vukojević, Aliyev, Ninković, Bangoura (Ghioane/46), Milevskiy

FC Shakhtar Donetsk (Oek): Pyatov, Srna, Kucher, Chyhrynskiy, Raţ, Ilsinho (Willian/56), Hübschman, Jádson (Lewandowski/76), Duljaj, Fernandinho, Luiz Adriano (Hladky/46)

Developers Virtua Tennis 2009 praten over Wii MotionPlus

Eind mei komt SEGA met de eerste game die gebruik zal gaan maken van Nintendos nieuwste add-on voor de Wiimote: Virtua Tennis 2009. Tot nu toe hebben we weinig te zien gekregen van de game, maar de heren bij SEGA waren zo vriendelijk om een developer diary van de game op Youtube te zetten, zodat we kunnen horen en zien wat de ontwikkelaars bij Sumo Digital van dit project gemaakt hebben.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld zoals Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Maria Sharapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke wedstrijden opnieuw tot leven te brengen. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden

Ubisoft bereidt zich voor op de volgende generatie consoles

Het lijkt alsof we pas net bezig zijn met de huidige generatie consoles, maar toch is uitgever Ubisoft zich al aan het voorbereiden op de volgende generatie. Dat maakte CEO Yves Guillemot bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf verwacht niet dat we volgend jaar al op nieuwe consoles kunnen spelen, maar is wel personeel aan het aannemen en naar merken aan het kijken die het in 2011/2012 goed zouden doen.

We need to get ready for the future generation of consoles. In the next few years, there will be new home and handheld consoles, and if you don't invest... you will not be able to cope with both [the existing and new generation consoles].

De uitspraak van Guillemot is redelijk opvallend te noemen, de PlayStation 3 en Wii zijn pas iets meer dan twee jaar op de markt en Sony heeft altijd gezegd tien jaar met de huidige console door te willen gaan. Nu zal de PS3 wel eerder een opvolger krijgen, maar vijf jaar eerder is wellicht heel vroeg. Microsoft zei wel dat op de E3 ze mensen een nieuw beeld zullen geven van home entertainment, maar ook daar lijkt een nieuwe console wel heel erg vroeg.

Een nieuwe generatie handhelds aan de andere kant zou geen rare inschatting zijn. Door de komst van de iPhone en iPod Touch is er een speler bij op de draagbare markt en er gaan al langer geruchten dat Sony dit jaar de opvolger voor zijn PSP gaat aankondigen. Wellicht dat Ubisoft daar mee bezig is.

[UPD] Verdachte aanslag verkeert in levensgevaar

Er is weer opheldering gekomen rondom het drama dat zich vandaag in Apeldoorn heeft afgespeeld. Zojuist is er weer een persconferentie gehouden door de gemeente Apeldoorn, justitie en politie. De politie heeft tot nu toe via de tiplijn 500 tips gekregen. Nadat de verdachte vanmiddag werd opgepakt is er gelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen de man begonnen.

De politie benadrukte tijdens de persconferentie dat het voorval van vandaag geen terreuractie betreft. Tijdens het eerste contact met de verdachte dat eerder vandaag plaatsvond, gaf de verdachte aan dat zijn actie gericht was op de koninklijke familie.

De 38-jarige verdachte Karst T. verkeert op dit moment in levensgevaar en kan daarom niet worden verhoord, volgens enkele geruchten zou hij hersendood zijn. Hem is een aanslag op de koninklijke familie en doodslag ten laste gelegd. De politie is vanmiddag begonnen met de huiszoeking, hier zijn volgens de woordvoerder nog geen resultaten uit gekomen omdat het onderzoek nog gaande is.

Nederland is in diepe rouw. Hoewel sommige feesten gewoon doorgaan, zijn de meeste activiteiten van vandaag stilgelegd. Een mogelijke datum voor een herdenkingsdienst is vooralsnog niet bekend.

Update 20:27:
Er is een vijfde dode gevallen. Vermoedelijk is deze laatste dode de dader zelf, dit is echter nog niet bevestigd. Onder de 13 slachtoffers zijn zes mannen, vier vrouwen en drie kinderen.

Update 20:34:
Inmiddels is bekend geworden dat de dader nog steeds leeft. De vijfde dode was een zwaargewond persoon.

Minimumgewicht F1-bolides omhoog

De FIA heeft donderdag besloten dat het minimumgewicht van de Formule 1-auto's in 2010 omhoog gaat van 605 kilo naar 620 kilo. Dit is goed nieuws voor de zwaardere coureurs die dit seizoen door de introductie van KERS in het nadeel zijn.

Het Kinetic Energy Recovery System in een Formule 1-bolide weegt het nodige en daarom is het voor de zwaardere coureurs moeilijk om er met de huidige gewichtslimiet mee rond te rijden. Door vijftien kilo extra gewicht aan de auto toe te voegen, wordt dit nadeel opgeheven, omdat er nu beter met de balans van de auto gespeeld kan worden.

[UPD] Drama Apeldoorn eist 5 levens

Een zwaar beschadigde Suzuki Swift reed vandaag tijdens de optocht voor de koninklijke familie door de menigte heen en botste vervolgens tegen de Naald van Apeldoorn. Alle feestelijkheden van vandaag zijn stopgezet. Minister-President Balkenende reageerde ontsteld, koningin Beatrix heeft namens de hele koninklijke familie haar medeleven betuigd aan de slachtoffers.

In een zojuist gegeven persconferentie werd vermeld dat er sprake is van 17 slachtoffers. Daarvan zijn er 4 doden, 5 zwaargewond en 8 lichtgewond. Er is volgens de politie één verdachte aangehouden, de verdachte was zwaargewond en was meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie had kort contact met de verdachte, hierna moest hij een operatie ondergaan. Uit dit contact is gebleken dat er hoogstwaarschijnlijk sprake was van een opzettelijke aanslag, het betreft geen terroristische aanslag.

De dader was volgens de politie een blanke, 38-jarige man van autochtone afkomst. De motieven van de dader zijn vooralsnog niet bekend. De man was voor zover bekend geestelijk goed gesteld en was nooit in aanraking gekomen met de politie. Op dit moment vindt een technisch onderzoek plaats, ook worden er op verschillende plekken huiszoekingen gedaan.

Eerder op de dag was er speculatie over een tweede man die eventueel uit de auto is gesprongen. De woordvoerder van de politie heeft tot nu toe geen reden om te vermoeden dat er meer mensen betrokken waren bij deze aanslag.

De politie heeft inmiddels een tiplijn geopend, mensen die iets over het voorval denkt te weten kunnen bellen naar 0800 6070.

Update 16:07:
De koningin heeft zojuist voor de camera gereageerd. Zij betuigt namens de hele koninklijke familie opnieuw haar medeleven aan de slachtoffers. Ze is diep geschokt door het voorval van vandaag. "Wat begon als een prachtige dag, is geëindigd in een drama," aldus koningin Beatrix.

Update 16:29:
De 38-jarige man wordt nu officieel verdacht van het plegen van een aanslag op het Koninklijk Huis.

Update 16:50:
Volgens RTL Nieuws is er op dit moment een inval gaande in een woning in Huissen. Het is niet duidelijk om wiens woning het gaat. Honderden mensen hebben zich rond het huis verzameld.

Update 17:07:
Premier Jan-Peter Balkenende heeft zojuist voor de camera gereageerd. Volgens hem is Nederland aangeslagen door deze gebeurtenis. "Koninginnedag is een dag waarop heel Nederland verenigd wordt, zo zijn we nu ook één in ons verdriet," liet de minister-president weten. De omslag slaat volgens hem diep in, in de Nederlandse samenleving maar ook bij de koninklijke familie. "De koninklijke familie zit altijd midden in de samenleving, hun gedachten gaan uit naar de slachtoffers." Balkenende kon verder geen uitspraken doen over de veiligheidsmaatregelen die vandaag onderschat zouden zijn. "Laten we voor nu eerst stilstaan bij degenen die het zo moeilijk hebben," aldus de premier.

Update 17:11:
Volgens de laatste berichtenis de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) aangekomen in Huissen. Dit is nog niet bevestigd.

Update 17:28:
Er wordt langzaam aan informatie vrijgegeven over de dader. Volgens een buurtbewoner was de dader een keurige, beleefde man die teruggetrokken leefde. Hij was enkele maanden geleden ontslagen bij een beveiligingsbedrijf waar hij werkte, hij studeerde overdag. Na zijn ontslag was de man niet meer in staat zijn huur te betalen en werd uit zijn huis gezet. De politie vermoedt dat hij de aanslag van vandaag uit wanhoop heeft gepleegd.

Update 18:36:
RTL Boulevard laat weten dat er onder de gewonden zich een zwangere vrouw bevindt. De vrouw werd ter plaatse gereanimeerd.

Update 20:25:
RTL maakte zojuist bekend dat er een vijfde dode is gevallen. 

 

Beelden van de crash
 

Beatrix is diep geschokt

'Piraterij groot probleem in Canada'

Piraterij op het gebied van games is al jaren een zorgenkind van de industrie, in sommige landen zoals China en Rusland meer dan in andere, maar overal wordt gekopieerd. De US Trade Representatives heeft nu voor het eerst Canada ook tot de landen gerekend die te weinig doen tegen het illegaal kopiëren van software en games. Ook Algerije en Indonesië staan op het risicolijstje. Volgens Ron Kirk moet er zeer met de huidige recessie meer gedaan worden aan illegale praktijken en dan kan het zijn dat zelfs buren en partners op het matje geroepen worden.
"In deze tijd van economische onzekerheid moeten we extra ons best doen om samen te werken met onze partners -- zelfs onze belangrijkste bondgenoten en buren zoals Canada -- om te zorgen dat intellectual property-rechten beschermd worden"

China heeft duidelijk lak aan wat deze Amerikaanse organisatie vindt. Niet alleen staat het land voor het vijfde opeenvolgende jaar op de lijst, het land heeft de regels voor bescherming van Intellectual Property Rights zelfs versoepeld. Dit om banen de behouden en de crisis tegen te gaan. Rusland ondertussen blijft het grootste probleem, dat land staat voor de zevende achtereenvolgende keer op de zogenaamde priority list.

Canada hoort tot grootste piratenlanden

Piraterij op het gebied van games is al jaren een zorgenkind van de industrie, in sommige landen zoals China en Rusland meer dan in andere, maar overal wordt gekopieerd. De US Trade Representatives heeft nu voor het eerst Canada ook tot de landen gerekend die te weinig doen tegen het illegaal kopiëren van software en games. Ook Algerije en Indonesië staan op het risicolijstje. Volgens Ron Kirk moet er zeer met de huidige recessie meer gedaan worden aan illegale praktijken en dan kan het zijn dat zelfs buren en partners op het matje geroepen worden.

"In this time of economic uncertainty, we need to redouble our efforts to work with all of our trading partners -- even our closest allies and neighbors such as Canada -- to enhance protection and enforcement of intellectual property rights,"

China heeft duidelijk lak aan wat deze Amerikaanse organisatie vindt. Niet alleen staat het land voor het vijfde opeenvolgende jaar op de lijst, het land heeft de regels voor bescherming van Intellectual Property Rights zelfs versoepeld. Dit om banen de behouden en de crisis tegen te gaan. Rusland ondertussen blijft het grootste probleem, dat land staat voor de zevende achtereenvolgende keer op de zogenaamde priority list.

Geen EU-ban op vluchten naar Mexico

Er komt vrijwel zeker geen ban op vluchten vanuit de EU naar Mexico in verband met de griepuitbraak in dat land. De meeste EU-lidstaten voelen hier niets voor. Dat is volgens ingewijden gebleken tijdens een spoedberaad van EU-ministers van Volksgezondheid in Luxemburg, dat donderdagmiddag rond half drie is begonnen.

Minister Ab Klink ziet volgens bronnen niets in een vliegverbod. Ook Tsjechië, op dit moment EU-voorzitter, acht de maatregel niet zinvol. De Franse minister van Volksgezondheid, die een verbod woensdag opperde, lijkt niet van plan er een halszaak van te maken.

Chrysler, Fiat en het Witte Huis zijn eruit

De autofabrikanten Chrysler en Fiat en de Amerikaanse overheid zijn eruit. De drie partijen sloten vandaag een overeenkomst waarmee Chrysler van de ondergang gered moet worden.

Chrysler vraagt binnen de zogenoemde Chapter 11-procedure (faillissementsbescherming) faillissement aan. Binnen deze procedure krijgt Chrysler overheidshulp en de tijd om het bedrijf op orde te krijgen.

Fiat krijgt vooralsnog 20 procent van Chrysler in handen. Een meerderheidsbelang krijgt de Italiaanse autofabrikant pas als de overheidsleningen zijn terugbetaald. Chrysler heeft naar verwachting 1 tot 2 maanden nodig om te saneren en reorganiseren.

7 DODEN BIJ DRAMA KONINGINNEDAG IN APELDOORN

Een zwaar beschadigde Suzuki Swift reed vandaag tijdens de optocht voor de koninklijke familie door de menigte heen en botste vervolgens tegen de Naald van Apeldoorn. Alle feestelijkheden van vandaag zijn stopgezet. Minister-President Balkenende reageerde ontsteld, koningin Beatrix heeft namens de hele koninklijke familie haar medeleven betuigd aan de slachtoffers.

 
In een zojuist gegeven persconferentie werd vermeld dat er sprake is van 17 slachtoffers. Daarvan zijn er 4 doden, 5 zwaargewond en 8 lichtgewond. Er is volgens de politie één verdachte aangehouden, de verdachte was zwaargewond en was meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie had kort contact met de verdachte, hierna moest hij een operatie ondergaan. Uit dit contact is gebleken dat er hoogstwaarschijnlijk sprake was van een opzettelijke aanslag, het betreft geen terroristische aanslag.
 
De dader was volgens de politie een blanke, 38-jarige man van autochtone afkomst. De motieven van de dader zijn vooralsnog niet bekend. De man was voor zover bekend geestelijk goed gesteld en was nooit in aanraking gekomen met de politie. Op dit moment vindt een technisch onderzoek plaats, ook worden er op verschillende plekken huiszoekingen gedaan.
 
Eerder op de dag was er speculatie over een tweede man die eventueel uit de auto is gesprongen. De woordvoerder van de politie heeft tot nu toe geen reden om te vermoeden dat er meer mensen betrokken waren bij deze aanslag.
 
De politie heeft inmiddels een tiplijn geopend, mensen die iets over het voorval denkt te weten kunnen bellen naar 0800 6070.
 
Update 16:07:
De koningin heeft zojuist voor de camera gereageerd. Zij betuigt namens de hele koninklijke familie opnieuw haar medeleven aan de slachtoffers. Ze is diep geschokt door het voorval van vandaag. "Wat begon als een prachtige dag, is geëindigd in een drama," aldus koningin Beatrix.
 
Update 16:29:
De 38-jarige man wordt nu officieel verdacht van het plegen van een aanslag op het Koninklijk Huis.
 
Update 16:50:
Volgens RTL Nieuws is er op dit moment een inval gaande in een woning in Huissen. Het is niet duidelijk om wiens woning het gaat. Honderden mensen hebben zich rond het huis verzameld.
 
Update 17:07:
Premier Jan-Peter Balkenende heeft zojuist voor de camera gereageerd. Volgens hem is Nederland aangeslagen door deze gebeurtenis. "Koninginnedag is een dag waarop heel Nederland verenigd wordt, zo zijn we nu ook één in ons verdriet," liet de minister-president weten. De omslag slaat volgens hem diep in, in de Nederlandse samenleving maar ook bij de koninklijke familie. "De koninklijke familie zit altijd midden in de samenleving, hun gedachten gaan uit naar de slachtoffers." Balkenende kon verder geen uitspraken doen over de veiligheidsmaatregelen die vandaag onderschat zouden zijn. "Laten we voor nu eerst stilstaan bij degenen die het zo moeilijk hebben," aldus de premier.
 
Update 17:11:
Volgens de laatste berichtenis de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) aangekomen in Huissen. Dit is nog niet bevestigd.
 
Update 17:28:
Er wordt langzaam aan informatie vrijgegeven over de dader. Volgens een buurtbewoner was de dader een keurige, beleefde man die teruggetrokken leefde. Hij was enkele maanden geleden ontslagen bij een beveiligingsbedrijf waar hij werkte, hij studeerde overdag. Na zijn ontslag was de man niet meer in staat zijn huur te betalen en werd uit zijn huis gezet. De politie vermoedt dat hij de aanslag van vandaag uit wanhoop heeft gepleegd.
 
Update 18:36:
RTL Boulevard laat weten dat er onder de gewonden zich een zwangere vrouw bevindt. De vrouw werd ter plaatse gereanimeerd.
 
Update 19:52:
Er is weer opheldering gekomen rondom het drama dat zich vandaag in Apeldoorn heeft afgespeeld. Zojuist is er weer een persconferentie gehouden door de gemeente Apeldoorn, justitie en politie. De politie heeft tot nu toe via de tiplijn 500 tips gekregen. Nadat de verdachte vanmiddag werd opgepakt is er gelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen de man begonnen.
 
De politie benadrukte tijdens de persconferentie dat het voorval van vandaag geen terreuractie betreft. Tijdens het eerste contact met de verdachte dat eerder vandaag plaatsvond, gaf de verdachte aan dat zijn actie gericht was op de koninklijke familie.
 
De 38-jarige verdachte Karst T. verkeert op dit moment in levensgevaar en kan daarom niet worden verhoord, volgens enkele geruchten zou hij hersendood zijn. Hem is een aanslag op de koninklijke familie en doodslag ten laste gelegd. De politie is vanmiddag begonnen met de huiszoeking, hier zijn volgens de woordvoerder nog geen resultaten uit gekomen omdat het onderzoek nog gaande is.
 
Nederland is in diepe rouw. Hoewel sommige feesten gewoon doorgaan, zijn de meeste activiteiten van vandaag stilgelegd. Een mogelijke datum voor een herdenkingsdienst is vooralsnog niet bekend.
 
Update 20:22
Inmiddels is bekend gemaakt dat er een vijfde dode valt te betreuren. De toestand van de dader is zorgwekkend. 
 
Update 09.11
De verdachte Karst T is vanochtend om 02.58 overleden in het ziekenhuis.
 
 

Eto'o wil bij Barça blijven

Zijn naam wordt aan veel Europese topclubs gelinkt, maar Samuel Eto'o heeft de intentie om ook volgend seizoen bij FC Barcelona te spelen.

Eto'o, die sinds de zomer van 2004 bij Barcelona actief is, wordt onder andere in verband gebracht met een transfer naar Liverpool, Chelsea of Manchester City. De spits uit Kameroen heeft in Spanje nog een contract tot medio 2010.

Voorlopig lijkt Eto'o dat contract zeker te willen uitdienen. "Mijn toekomst ligt bij Barça", zegt hij tegenover de Catalaanse tv-zender TV3. Over contractverlenging is echter nog niet gesproken. "Na afloop van dit seizoen ga ik met de club praten."

Samuel Eto'o is in Barcelona aan zijn vijfde seizoen bezig. Met die club won hij tot nu toe twee landstitels, twee nationale bekers en één keer de Champions League.

'Bayern heeft Van Gaal bovenaan lijstje staan'

Volgens het Duitse tijdschrift Kicker staat Louis van Gaal bovenaan het verlanglijstje van Bayern München. De club zoekt voor komend seizoen een nieuwe trainer, omdat Jürgen Klinsmann maandag op straat werd gezet.

Van Gaal pas perfect in het profiel van de nieuwe Bayern-trainer, meldt het Duitse medium. Der Rekordmeister zoekt een coach met persoonlijkheid, die boven de spelersgroep kan staan.

Naast de naam van de AZ-trainer wordt ook Frank Rijkaard genoemd. President Franz Beckenbauer heeft al laten doorschemeren dat Rijkaard een oplossing zou kunnen zijn.

Voor de laatste vijf competitieduels zit Jupp Heynckes als interim-trainer op de bank van Bayern. De regerend kampioen staat momenteel derde en moet drie punten goedmaken op koploper VfL Wolfsburg.

Li Jiao en Li Jie verder op WK tafeltennis

Op het wereldkampioenschap tafeltennis in Yokohama hebben Li Jiao en Li Jie de laatste 32 bereikt.

De als veertiende geplaatste Jiao klopte de Poolse Xu Jie met 4-0. Li Jie was met eveneens 4-0 te sterk voor Wenling Tan-Monfardini uit Italië. Linda Creemers en Carla Nouwen werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Jie treft in de volgende ronde de als zesde geplaatste Feng Tainwei. De speelster uit Singapore was vorig jaar op de Olympische Spelen nog te sterk voor Jie. Jiao treft Sun Bei Bei, eveneens uit Singapore.

Contract Van der Meyde niet verlengd

Andy van der Meyde mag gaan uitkijken naar een nieuwe club. De 29-jarige Arnhemmer heeft te horen gekregen dat zijn aflopende contract bij Everton niet wordt verlengd.

Van der Meyde verdiende met zijn goede spel bij Ajax in 2003 een transfer naar Internazionale. Die club verruilde hij in 2005 voor Everton. Vanaf het begin kreeg Van der Meyde te maken met blessures, waardoor hij in totaal slechts twintig duels voor The Toffees speelde.

"Andy gaat weg wanneer zijn contract afloopt", reageert zaakwaarnemer Chiel Dekker tegenover Sky Sports. "Hij speelt niet, en zoekt een nieuwe uitdaging. Hij is fit, klaar om te spelen en hij hoopt op een nieuwe club in Engeland. We wachten het af."

Adriano klaar voor terugkeer naar Flamengo

Adriano lijkt op weg om terug te keren bij Flamengo. Zijn zaakwaarnemer bevestigt tegenover Reuters dat de Braziliaanse aanvaller graag de overstap maakt naar die club.

Tot vorige week stond Adriano onder contract bij Internazionale. Wegens privéproblemen werd zijn contract echter ontbonden, nadat de spits niet in Milaan terugkeerde van interlandverplichtingen.

De 27-jarige Braziliaan wil graag weer gaan voetballen bij de club waar zijn loopbaan begon. "Ik heb een eerste contact gehad met Flamengo", aldus zaakwaarnemer Gilmar Rinaldi. "Adriano heeft me gevraagd te kijken wat Flamengo te bieden heeft. De romance is begonnen, maar we kunnen geen details geven."

Flamengo ziet de komst van Adriano zeker zitten. "Hij wil het, en dat is belangrijk voor ons", reageert voorzitter Delair Dumbroschk. "We zijn in gesprek met een toekomstig sponsor. Volgens mij versterkt Adriano het merk Flamengo."

Maduro komt met de schrik vrij bij ongeval

Hedwiges Maduro was gisteravond betrokken bij een auto-ongeluk. De Nederlander raakte niet gewond en kon vanochtend gewoon met Valencia meetrainen, meldt Europa Press.

Op een buitenweg van Valencia kwam de 24-jarige speler in aanraking met twee andere auto's. Maduro raakte niet gewond, al liep zijn Land Rover wel schade op.

Met Valencia strijdt Maduro momenteel om een plaats in de Champions League. De club staat vierde, al heeft Villarreal slechts één punt minder. Valencia heeft nog een lastig programma te gaan, want de ploeg van Unai Emery speelt nog tegen zowel Atlético als Real Madrid.

Komend weekend neemt Valencia het op tegen Espanyol, dat de laatste drie duels heeft gewonnen.

Mourinho: "Milan krijgt onterechte penalty's"

Milan-preses Silvio Berlusconi sprak deze week nog maar weer eens schande van het handsdoelpunt van Adriano in de derby tegen Inter. José Mourinho vindt op zijn beurt dat Milan ook veel onverdiende punten heeft gepakt.

"Het is begrijpelijk dat Milan nog over dat dubieuze doelpunt spreekt, maar misschien moeten ze het ook eens hebben over al die punten die ze hebben gehaald met onterechte strafschoppen", aldus een gepikeerde Mourinho tegenover La Repubblica.

De Portugees wil er verder niet veel woorden aan vuil maken. "De derby had in 3-0 kunnen eindigen als Milan de rest van het duel met tien man had gespeeld. We kunnen over veel van dit soort dingen praten, maar laten we dat maar niet doen."

Inter is in de Serie A op weg naar het kampioenschap. Met nog vijf duels te gaan is de voorsprong op aartsrivaal AC Milan zeven punten.

Evra: "Messi en Barcelona maken mij niet bang"

Na de 1-0 CL-zege van Manchester United op Arsenal, bulkt Patrice Evra van het zelfvertrouwen. Naar zijn mening kunnen The Red Devils elke ploeg op aarde te grazen nemen.

"Ik kan met een gerust hart tegen een speler als Messi uit de voeten, ik ben van niemand bang. Ik speel gewoon mijn wedstrijden", aldus een zelfverzekerde Patrice Evra.

"Maar het is te snel om daarover na te denken. We moeten de tweede wedstrijd tegen Arsenal goed spelen en dan kunnen we ons met onze droom bezighouden."

"Dinsdag zal Arsenal meer gaan aanvallen. Ik denk dat Robin van Persie er weer bij is en zij moeten winnen. Wij moeten daar naartoe gaan met een overwinning als doel in plaats van de nul houden", sluit Evra af.

Aegon schiet omhoog op Beursplein 5

Ondanks Koninginnedag was de Amsterdamse beurs donderdag open. De AEX sloot deze korte handelsweek af met een plus van 1,1 procent op 240,76 punten. April 2009 is hiermee de beste beursmaand sinds april 2003 geworden, met een plus van ongeveer 11 procent. Vrijdag zijn de Europese beurzen gesloten in verband met de Dag van de Arbeid.

Ook Wall Street staat momenteel in de plus, waarbij technologieindex Nasdaq op het hoogste niveau staat sinds begin november. Amerikaanse beleggers hopen op een uitbodeming van de wereldwijde financiële en economische crisis. De Amerikaanse steunaanvragen voor werkloosheid vielen deze week mee. De eerste steunaanvragen daalden onverwacht met 14.000 naar 631.000. Daarnaast was de Chicago inkoopmanagersindex beter dan verwacht gestemd.

Verzekeraar Aegon spoot op Beursplein 5 omhoog met een ruime plus van 16 procent. Niemand leek te weten waarom. Andere grote winnaars waren bankverzekeraar ING (+9%) en Aalberts Industries (+6%). Supermarktconcern Ahold (-5%) en bouwer Heijmans (-2%) waren donderdag het minst geliefd bij beleggers.

Vanaf vrijdag begint de maand mei, en daarbij komt een van de oudste beurswijsheden weer voorbij: "Sell in May and go away, but remember, come back in September." Oftewel verkoop aandelen in mei en kom in september pas terug op de beurs. Financieel nieuwszender RTL Z onderzocht de maandrendementen van de AEX sinds 1984, en het gezegde lijkt uit de onderstaande afbeelding enigszins te kloppen.

Maandrendementen AEX sinds 1984

[UPD] Auto rijdt in op Koninginnedag-optocht

Zojuist is tijdens de optocht voor de koninklijke familie een bizar ongeluk gebeurd. Tijdens het bezoek van koningin Beatrix aan Apeldoorn doorbrak een zwaar beschadigde Suzuki Swift de menigte en ramde de bekende Naald van Apeldoorn.

De koninklijke familie is in shock. Zij zijn inmiddels veiliggesteld in Paleis het Loo.

Volgens berichten zouden veertien personen gewond zijn geraakt. Drie personen zijn inmiddels gereanimeerd. Of het een aanslag is, is nog niet bekend.

Alle feestelijkheden zijn inmiddels stopgezet. Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet bekend.

View this page in English.

Update 12:17:
Zojuist wordt gemeld dat alle activiteiten voor vandaag worden stopgezet. Koninginnedag 2009 in Apeldoorn gaat niet door. Inmiddels is ook een trauma-helicopter aanwezig op de plaats van het ongeluk. Zie Nederland 1 voor live beelden.

Update 12:28:
De bestuurder is uit z'n auto geknipt door de brandweer en wordt per ambulance afgevoerd. De politie ontruimt het gehele gebied.

Update 12:52:
Een ooggetuige meldt op Twitter dat de bestuurder van de Suzuki extra gas gaf. "Dit was GEEN ONGELUK, hij gaf extra gas, ging wel honderd, mensen vlogen door de lucht... VERSCHRIKKELIJK", aldus Twitter-gebruiker mennodijk.

Update 13:16:
Een hulpverlener heeft tegenover de camera van de NOS laten weten dat er één dode is. Omroep Gelderland meldde eerder dat er vier doden zijn maar dit is nog niet bevestigd door de politie. De slachtoffers liggen niet meer op het kruispunt en de auto is inmiddels weggehaald. Na Apeldoorn heeft ook Rotterdam besloten om alle activiteiten af te lassen.

Update 13:23:
Om kwart voor vier is er een persconferentie, waarschijnlijk zal dan meer bekend worden over het motief en de exacte getallen van slachtoffers. Ook in Rotterdam zijn alle activiteiten afgelast.

Update 13:28:
RTL Nieuws heeft schokkende beelden vrijgegeven.

Update 13:29:
Er zijn officieel twee doden gevallen. De explosieven opruimingsdienst is aanwezig 'voor het geval dat'.

Update 13:34:

Job Cohen geeft om 14:00 een persconferentie over wat er in Amsterdam gaat gebeuren.

Update 13:50:
Officieel twaalf gewonden. De koningin betreurt deze gebeurtenis en betuigt medeleven met de slachtoffers.

Update 14:05:
Ooggetuigen melden dat ze geweerschoten hoorden.

Update 14:15:
GeenStijl heeft een schokkende foto vrijgegeven.

Update 14:18:
Meerdere bronnen, waaronder ook NOS, melden dat de bestuurder zou hebben toegegeven dat het om kwade opzet ging.

Update 14:24:
Premier Jan-Peter Balkenende reageert diep geschokken door deze "afschuwelijke gebeurtenis". „Het is een trieste dag. Koninginnedag zou eigenlijk een feestdag moeten zijn. Er zijn gewonden en zwaargewonden en gevreesd moet worden voor ernstiger berichten. We leven mee met de betrokkenen en de familie,” aldus de premier.

Update 14:29:
De vlaggen in heel Nederland staan halfstok. Een ooggetuige meldt op Nederland 1 dat er eerder een tweede persoon uit de auto is gesprongen, dit is nog niet bevestigd.

Update 14:35:
NOS meldt zojuist dat er 23 mensen zijn geraakt en 6 zwaargewond. De politie heeft tegenover de BBC bevestigd dat het om een opzettelijke aanslag ging.

Update 14:40:
RTL: De man kende de route en hield die in de gaten, reed precies op het moment dat die bus voorbij kwam, ookal was dat 20 minuten later dan gepland, ineens door de menigte heen.

Update 14:48:
Nog een afbeelding van de dader vrijgegeven. Condoleances en andere reacties kunnen op www.aanslagkoninginnedag.nl worden geplaatst.

Update 14:54:
PVV-fractie: „Ons medeleven gaat uit naar deze mensen, familie en naasten. Diepgaand onderzoek is nodig naar de toedracht en daarbij moet ook aan de orde komen of de beveiliging en afzetting voldoende is geweest.”

Update 15:20:
Volgens RTL Nieuws is de politie aanwezig op het adres van de auto om het huis door te zoeken. Ook onder andere in Velp en Huissen zou vermoedelijk de politie aan het zoeken zijn. Gemeente Amsterdam heeft bekend gemaakt dat het feest van Radio 538 op het Museumplein is ingekort.

Update 15:25:
Volgens betrouwbare bronnen van de Telegraaf is premier Balkenende gearriveerd in Apeldoorn.

Update 15:36:
Het adres waar de auto op geregistreerd stond was volgens RTL het adres van de vorige eigenaar.  


De Suzuki heeft de Naald geramd.
Beelden van de crash
 
De koninklijke familie is geschrokken.

 

Met dank aan alle submitters!

Interview: Saga

Met dank aan Ariaan Siezen en Frans Hol voor het interview!

Het zijn spannende tijden voor de Canadese prog-rockers Saga. Ze zijn zojuist aan hun tour begonnen met de nieuwe leadzanger Rob Moratti. Het oude boegbeeld van de band Michael Sadler heeft na 30 jaar besloten om solo verder te gaan. Aan de vooravond van hun derde optreden op 18 april, het eerste in Nederland, spreken wij met gitarist Ian Crichton.

2-jarige jongste lid Mensa

De Britse Elise Tan Roberts heeft het indrukwekkend IQ van 156. Ze kan vijfendertig hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen. Daarnaast kan ze drie types van driehoeken benoemen en de woorden 'papa' en 'mama' lezen.

De peuter is door haar uitzonderlijke intelligentie het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden. "Het is een uitzonderlijk kind", aldus algemene directeur John Stevenage. Haar ouders hadden haar voorgedragen. Doorgaans laat de vereniging slechts kinderen vanaf 10 jaar toe.

Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië. Elise's moeder Louise (28), zegt dat ze bij de geboorte al wist dan haar dochter 'anders' is. Ze had een ongewone interesse in haar omgeving, sprak haar eerste woordjes toen ze vijf maanden oud was en nam haar eerste stapjes bij acht maanden.

Internationale media geschokt door incident Apeldoorn

De gruwelijke gebeurtenissen in Apeldoorn ontgaan ook de internationale media niet. Op de website van CNN is het artikel over de gebeurtenissen tijdens de Koninginnedag inmiddels het best gelezen artikel.

Ook verschillende internationale sensatiemedia duiken boven op het nieuws in Apeldoorn. Zo spreekt het Britse tabloid The Sun van ‘Royal crash horror’. Het Duitse Bild benadrukt de geschoktheid van de Koninklijke familie. En de Belgische krant Het Laatste Nieuws pakt uit met een uitgebreide fotoserie.

Hoe diep de internationale impact van de gebeurtenissen in Apeldoorn is blijkt uit de grote hoeveelheid landen die aandacht besteden aan de ramp. Zo maken ook verschillende Spaanse, Italiaanse en Amerikaanse media melding van het drama in Apeldoorn.


Internationale media geschokt door incident Apeldoorn  (foto: DAG)

'Naam varkensgriep beledigend'

De uitbraak van varkensgriep zou hernoemd moeten worden naar Mexicaanse griep in verband met gevoeligheden binnen de Islam en het Jodendom.

Dit zei de Israëlische Minister van Gezondheid Yakov Litzman. Hij geeft aan dat de associatie met varkens beledigend is voor beide religies. "We zouden deze griep de Mexicaanse Griep moeten noemen en geen varkensgriep", zei hij afgelopen maandag op een persconferentie in het ziekenhuis na het bekendmaken van twee Israëlische gevallen van varkensgriep.

Zowel het Jodendom als de Islam beschouwen varkens als 'onzuiver' en verbieden het nuttigen van varkensproducten.

Met dank aan spliffhit voor de herschreven nieuwssubmit.

Interview brengt details van MotorStorm: Arctic Edge

Dit jaar komt er een nieuwe MotorStorm game, genaamd MotorStorm: Arctic Edge. Deze MotorStorm komt niet naar de Playstation 3, maar naar de Playstation Portable en de Playstation 2. Big Big Studios neemt de spelers met deze game mee naar de gevaarlijke gronden van Alaska.

Vandaag is er een interview verschenen met director Richard Ogden, die ons meer informatie geeft over wat we kunnen verwachten van deze MotorStorm. Onder andere lawines en breekbare ijsbruggen zijn aan de orde.

Groen gras in Grand Slam Tennis

In Grand Slam Tennis, een spel dat half juni uitkomt voor de Wii, beleef je de beste tennis ervaring tot nu toe op de Wii. Je ziet authentieke tennisbewegingen op de beroemdste tennisbanen van de wereld. Het is het eerste computerspel waar spelers in Wimbledon kunnen spelen.

Grand Slam Tennis is een van de eerste spellen die gebruik maakt van de MotionPlus, waardoor het ook mogelijk is om de bal te laten spinnen.

Bekijk hieronder de nieuwste screenshots:





Griep kost Mexico tientallen miljarden

De Mexicaanse economie krimpt door de uitgebroken varkensgriep een extra 45 tot 75 miljard dollar. Dit is 0,3 tot 0,5 procent van de Mexicaanse economie. Dat heeft de Mexicaanse minister van Financiën Agustin Carstens woensdag becijferd.

Door de wereldwijde financiële en economische crisis krimpt Mexico dit jaar al 3,8 tot 4,8 procent en daar komt de krimp door de varkensgriep nu nog overheen.

Mexicaanse president Felipe Calderon heeft de bevolking van Mexico woensdag opgeroepen de komende dagen thuis te blijven. De regering wil dat alle niet-essentiële onderdelen van de economie van 1 tot en met 5 mei worden stilgelegd, om te voorkomen dat de Mexicaanse griep zich verder verspreidt.

Flinke Empire: Total War patch

Vanaf vandaag is update 1.2 voor Empire: Total War beschikbaar via Steam. Er wordt intussen verder gewerkt aan het verbeteren van de AI in zeegevechten, dit zal in de volgende upgrade patch zitten. De update is save game compatible, maar alle voordelen zullen pas beschikbaar zijn als je een nieuwe game start.

Hieronder een lijst met alle fixes:

quote
CRASH FIXES
- Fixed crash when disbanding generals unit.
- Fix for crash on trying to merge ships from port into ships next to port.
- Fixed rare crash relating to boarding.
- Fixed crash to do with reinforcing armies.
- Fixed crash on revolution video attempting to play.
- Fixed crash for double clicking on sinking ship on campaign map.
- Fix for crash on merging units but moving into fort before army arrives.
- Fixed several crashes related to rakes.
- Fixed crashes relating to battles when running Czech or German versions of the game.
- Fixed crash on moving army into region of faction player has military access and then cancelling military access.
- Fixed crash on trying to exchange ships between 2 fleets.
- Fixed crash on spamming move orders to puckle guns locked in melee combat.
- Fixed hard lock on inviting host to their own MP game.
- Fix to prevent loading of mod causing crash post patch.
- Various end turn crash bugs fixed.
- Fixes to crash bugs relating to completion of revolutions.
- Some fixes relating to merging and disbanding.
- Fix for several crashes in land battles.
- Several crashes relating to attacking cities fixed.
- Several load save game crashes fixed.

CAMPAIGN
- Armies now placed correctly on battlefields in relation to campaign.
- Fix for nearby ships sometimes not being included as reinforcements for battles.
- Fix for incorrect numbers sometimes showing on trade routes.
- Units with limits on how many can be recruited now show how many are available.
- Various fixes relating to rakes and infiltrating.
- Fixes relating to problems moving armies/merging into army’s right next to settlements.
- Various trade bug fixes.
- Fix for moving agent from settlement moving army instead of agent.
- Fix for several bugs relating to military access and armies being in regions.
- Fix for tattered flags appearing on fleet/armies even when at full strength/fully repaired.
- Fix for sallying out armies breaking siege at times even when losing the battle.
- Fix for bugs relating to capturing ships on returning to campaign map from naval battle.

LAND BATTLE
- Improvements to path finding have been made.
- Some fixes to units not garrisoning buildings.
- Fort gate ownership made clearer with faction flags appearing at the gatehouse.
- Fix for problem relating to artillery unlimbering after being ordered to limber.
- Fix for puckle guns moving on their own in some circumstances.
- Fix for big slowdown in unit movement on some battle maps in the Road to Independence episodes.
- Fix for missile cavalry not reloading when out of combat.
- Jaegers now have muskets instead of incorrect rifles, Prussian Jaegers keep rifles.
- Quebec episodic land battle fixed ground type in deployment area
- Fix for unrealistic numbers when ending a land battle by quitting on the battle results screen.

NAVAL BATTLE
- Several fixes for ships clipping into each other.
- Improvements to boarding have been made. Crew is more fluid in attack and more resolute in defence. Men survive long fall and officers join in the boarding attack.
- Crew uniforms improved to make identification of the crew type and faction easier.
- Defending ship is not allowed to fire cannons anymore during boarding procedure.
- Improved naval grouping UI and group movement made.
- Improvements made to ship collisions to reduce chance of ships getting stuck.
- Fix for sail damage not being shown when volumetric effects turned on.

MULTIPLAYER
- Various fixes for joining games/game lobby issues.
- Fixes for problems relating to spectators being kicked/locking up on other players joining games in certain instances.
- Long riflemen and winged hussars removed from early era battles.
- Fix for insufficient funds always showing on unit cards even when enough money is available.
- Player name is now displayed on unit tooltips.
- Team chat is now displayed in a different colour.

AI
- Basic fix for AI being unable to move army by fleet.
- Aggression of factions in campaign improved, as well as tweaks to diplomacy.
- Improvements to campaign AI relating to its waging of wars, recruitment and movement of armies.
- Improvements made to battle AI to make it more reactive, use buildings better as well as squares and rakes.
- Siege battle AI improvements made.
- Improvements to naval AI to make it bunch up less, its use of galleys and long range units such as bomb ketches.

MISCELLANEOUS
- Delete save game button added to save game list.
- View replays button added to single player Play Battle menu.
- Various sound fixes and improvements.
- Various incorrect text messages fixed.
- Fixes to various graphical glitches with display of walls.
- Fixes made for stuttering videos.
- Fix for several game option settings not being saved correctly, including settings such as floating flags.
- Fix for unit voices/attack confirmation being heard for all units in an alliance instead of just for the player’s army.
- Armour and shield values are now added into melee defence value shown on unit cards.
- Lots of other small and minor bug fixes.

BALANCING
- Land unit recruitment cost in campaign has been increased, with higher cost on higher difficulty level.
- Ship recruitment and upkeep costs have been increased in campaign.
- Various balancing and cost adjustments to improve multiplayer land battle balance.
- Ship costing improvements made for both campaign and multiplayer.
- Economic tweaks have been made to campaign to reduce amount of money made in later part of campaign.


Armstrong maakt rentree

Lance Armstrong heeft zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton. De Astana-coureur rijdt deze week in de Ronde van de Gila en in de eerste etappe kwam Armstrong na 115 kilometer 1:40 na winnaar Levi Leipheimer over de finish.

In februari brak Armstrong zijn sleutelbeen en volgens zijn team zou de Amerikaan in de Giro d'Italia zijn rentree maken. "Het gaat beter dan verwacht. Ik voel me sterk en het herstel gaat goed," aldus de zevenvoudig Tour-winnaar die met een stalen plaat in zijn schouder rondfietst. "Het is stijf en dat voel je wel met fietsen. In de training voelde het al goed, maar je kunt nooit koersomstandigheden nabootsen."

Nederlander (76) met 6 kg coke gepakt

De Italiaanse douane heeft een 76-jarige Nederlander gearresteerd op de luchthaven Fiumicino bij Rome. De man kwam uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en had onder andere een zak sinaasappels bij zich. De vruchten bleken uitgehold te zijn en waren met zes kilogram cocaïne opgevuld.

De bejaarde man vertelde de douaniers dat hij de sinaasappels nodig had voor zijn dagelijkse portie vitaminen, maar men geloofde dit verhaal niet. Controle leverde vervolgens het bewijs voor de smoes. De sinaasappels, die een halve kilo per stuk wogen, dienden als dekmantel voor een partij cocaïne met een straatwaarde van vijf miljoen euro.

Werken in de gamesindustrie? Doe marketing of management

Het tijdschrift Game Developer magazine heeft de resultaten bekend gemaakt van zijn jaarlijkse onderzoek naar de salarissen in de gamesindustrie. Daaruit blijkt dat de lonen ten opzichte van 2007 gemiddeld 7% gestegen zijn naar $79.000 per jaar. Ondanks de recessie, die veel banen kostte, is werken in de industrie financieel dus nog best aantrekkelijk.

De best betaalde baan in de industrie vind je, niet heel verrassend, bij de marketing en het management. Mensen in deze sector verdienen een gemiddeld jaarsalaris van $102.143. De slechtst betaalde banen zitten in de zogenaamde quality assurance, de betatesters en dergelijk, zij verdienen jaarlijks $39.571.

Programmers: $85.024
Artists: $69.532
Game Designers: $67.379
Producers: $82.905
Quality Assurance: $39.571
Audio: $78.167
Business & Marketing: $102.143

Voor een uitgebreider overzicht kun je een kijkje nemen op Gamasutra. Wil je de echte details weten, dan zul je de laatste editie van Game Developer Magazine moeten kopen.

Budgetlimiet in F1 44 miljoen euro

De FIA heeft bekend gemaakt dat de budgetlimiet in de Formule 1 volgend seizoen 44 miljoen euro zal zijn. In een eerder stadium was er nog sprake van 33 miljoen euro, maar na protesten van de Formule 1-teams is dat nu met elf miljoen verhoogd.

Onder het nu door de World Motor Sport Council vastgestelde bedrag zijn enkele dingen niet inbegrepen. Zo komen de kosten voor de motoren nog bij dit bedrag. Ook zijn de kosten van de hospitality-units, de marketing, de lonen van de coureurs, de boetes en straffen opgelegd door de FIA en alles wat niet van invloed is op het presteren van de auto op het circuit niet inbegrepen bij de 44 miljoen.

De FIA heeft besloten dat de teams die zich aan de budgetlimiet houden meer technische zaken op de auto aan mogen passen. Zo mogen ze verstelbare voor- en achtervleugels hebben en zijn de motoren niet begrensd op een bepaald aantal toeren. Ook mogen de teams die zich houden aan de limiet onbeperkt testen in het winterseizoen en zijn er geen beperkingen aan het gebruik van de windtunnels.

Om te kunnen controleren of de teams zich aan de budgetbeperking houden, zal de FIA een kostencommissie opstarten die scherp toezicht zal gaan houden. Hiervoor moeten drie personen aangesteld worden die zowel in de motorsport als op financieel gebied thuis zijn.

Daarnaast is bekendgemaakt dat de World Motor Sport Council heeft ingestemd met de uitbreiding van het aantal auto's op de startgrid van 24 naar 26.

Fallout 3 patch voegt nieuwe achievements toe

Bethesda heeft een nieuwe patch uitgegeven voor de PC en Xbox 360 versies van Fallout 3, waarin nieuwe achievements worden toegevoegd voor de Broken Steel DLC pack die volgende week uitkomt. De achievements zijn logischerwijs alleen te behalen als je de DLC hebt.

De nieuwe update is primair bedoeld om Broken Steel te ondersteunen. Broken Steel is de meest ambitieuze DLC tot nu toe, aldus Bethesda. Daarnaast zijn er ook een aantal bugs gefixed:

* Fixed issue with VATS calculations not appearing properly for perks (PC)
* Fixed crash related to altered references between master files
* LOD objects render properly when loaded from DLC worldspaces
* Fixed issue with companion NPCs not loading into cells immediately after player



Broken Steel zal op 5 mei uitkomen.

Rebellin verder onder druk

Wielrenner Davide Rebellin is verder in het nauw geraakt nadat beelden zijn opgedoken waarin hij en zijn vrouw Selina Martinello zich in 2001 inlieten met dopingpraktijken. Gisteren werd bevestigd dat Rebellin tijdens de Olympische Spelen in Peking betrapt is op het gebruik van CERA.

In de nieuwe door de Guardia di Finanza (Italiaanse overheidsdienst) gepubliceerde filmpjes is te zien hoe de renner doping bestelt bij de omstreden arts Enrico Lazzaro. Het eerste filmpje is gemaakt op 14 mei 2001, het tweede zeventien dagen later na afloop van de twaalfde etappe van de Giro d'Italia in een hotelkamer in Bassano del Grappa.

De dienst zat al langer achter Lazarro aan en had daarom een camera in een hotelkamer tijdens de ronde. Op de beelden is te zien dat Rebellin toegestane medicijnen bestelt, maar ook vraagt om verboden middelen. Ook is te zien dat zijn vrouw Kriptocur in ontvangst neemt, iets waar verboden producten in zitten. Door procedurefouten kon Rebellin er nooit voor veroordeeld worden.

Voor de positieve test in Peking heeft de wielrenner een contra-expertise aangevraagd. Hij zal zelf aanwezig zijn bij de hertest.

De beelden van de praktijken in 2001 zijn hier en hier te zien.

Saudisch meisje mag toch scheiden

Een 8-jarig meisje in Saudi-Arabië dat door haar vader was uitgehuwelijkt, heeft van een rechter toch toestemming gekregen om te scheiden. Dat meldden Saudische media vandaag.

Het huwelijk van het meisje met een ruim 50-jarige man werd gisteren ontbonden na een schikking. Een onlangs aangestelde rechter in de plaats Onaize had dat bepaald. Zijn voorganger weigerde te zwichten voor internationale druk de scheiding goed te keuren.

De schikking zou zijn getroffen na tussenkomst van een niet nader genoemde 'bekende persoonlijkheid'. De vader van het meisje had zijn dochtertje vorig jaar uitgehuwelijkt in ruil voor een bruidsschat. Maar toen de moeder daarachter kwam, eiste zij een scheiding bij een rechtbank.

De toenmalige rechter wees de zaak tweemaal af, maar hij benadrukte dat het huwelijk pas kon worden geconsumeerd als het meisje in de puberteit zou komen. De zaak leidde internationaal tot veel ophef.

Werkloosheid Europa stijgt stug verder

Meer mensen in Europa hebben hun baan verloren. De werkloosheid is in de eurozone in maart gestegen tot 8,9 procent. In februari zat volgens een herzien cijfer 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat. Nederland heeft nog steeds het minste aantal werklozen.

De werkloosheid kwam wel iets hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van 8,7 procent. In maart 2008 was 7,2 procent van de beroepsbevolking in de landen met de euro werkloos. Volgens een schatting zitten 20,15 miljoen mensen in de gehele Europese Unie zonder werk. Vergeleken met een maand ervoor nam het aantal werklozen met 626.000 mensen toe.

In Nederland is 2,8 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dat is in de hele EU het laagste niveau. Een maand eerder lag de werkloosheid in Nederland op 2,7 procent. Vergeleken met een jaar eerder is de werkloosheid vlak gebleven.

In Spanje is het grootste werkloosheidspercentage in de EU geregistreerd. Daar zit 17 procent van de beroepsbevolking zonder werk, gevolgd door Letland (16 procent) en Litouwen (15 procent). Ook de werkloosheid onder jongeren onder 25 jaar is in deze landen het grootst.

Ook in Duitsland stijgt de werkloosheid stug door. In april werd voor de zesde maand op een stijging geconstateerd. Het aantal mensen zonder baan nam met 58.000 toe tot 3,463 miljoen ofwel 8,3 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Duitse federale arbeidsbureau vandaag bekend. In maart bedroeg de werkloosheid in de grootste economie van Europa nog 8,1 procent van de beroepsbevolking. Toen nam het aantal werklozen met een herziene 71.000 toe.

De werkloosheid in de Verenigde Staten bedroeg 8,5 procent in maart. In Japan zit 4,4 procent van de werkende bevolking zonder werk.


Werkloosheid Europa stijgt stug verder  (foto: DAG)

[F2] FIA past scoresysteem aan

De internationale autosportbond FIA heeft bekend gemaakt dat men het scoresysteem van de Formule 2 heeft aangepast.

De Formule 2-coureurs mogen vanaf heden hun slechtste twee scores laten schrappen in de strijd om het kampioenschap. Deze maatregel is geïntroduceerd om te voorkomen dat betrouwbaarheidsproblemen te veel invloed zouden hebben om de resultaten. Deze problemen zouden zich voor kunnen doen vanwege de korte voorbereidingstijd die men had voor het kampioenschap.

Vijftienmaal White Knight Chronicles

White Knight Chronicles is een nieuwe game ven Level-5, de makers van het zeer populaire Dragon Quest. Het is bijna twee jaar geleden dat we voor het eerst iets hoorden van de game. Het spel is eind vorig jaar eindelijk verschenen in Japan. Wanneer de Europese release precies gaat volgen is nog altijd niet bekend. Vandaag hebben we een lading met screenshots voor jullie om de pijn van het wachten te verzachten.









Tankstops verleden tijd in 2010

De internationale autosportbond FIA heeft bevestigd dat vanaf het seizoen 2010 het bijtanken tijdens een Formule 1-race in verband met kostenbesparing verboden zal worden.

De FIA zegt in een verklaring: "We bevestigen dat vanaf 2010 het bijtanken tijdens een race verboden zal zijn. We proberen hiermee kosten te besparen op het vervoeren van tankapparatuur en proberen zo de motorleveranciers te dwingen motoren te bouwen die minder brandstof verbruiken."

Bovendien bevestigde zij dat ook alle vormen van bandenwarmers vanaf 2010 verboden zullen worden.

Capcom kondigt nieuwe MotoGP aan

Capcom heeft aangekondigd dat er een nieuwe MotoGP titel in ontwikkeling is. Dit is een verlenging van Capcoms vijfjarige exclusieve contract met Dorna Sports. De nieuwe titel wordt ontwikkeld voor de PlayStation 3 en Xbox 360 door Monumental Games.

De makers beloven dat het spel de serie een nieuwe en spannende richting gaan geven, die wel trouw blijft aan het motor-kampioenschap. Spelers zullen naast de klassieke races ook andere gameplay modi hebben.

Het ontwikkelteam van Monumental bevat ex-werknemers van Climax Studios, de studio die aan eerdere MotoGP titels werkten. Ook zijn er ontwikkeltalenten op het gebied van online gaming aangetrokken.

Meer details over deze titel zullen binnenkort aangekondigd worden.

'Britse regering wil race behouden'

Volgens de Daily Telegraph meldt dat de Britse regering zich in gaat spannen om de Grand Prix van Groot-Brittannië op de Formule 1-kalender te houden. Mocht de race niet op Donington Park gehouden kunnen worden, dan zal er op Silverstone geracet worden.

Vorige week werd de organisatie van de race op het circuit van Donington aangeklaagd wegens betalingsachterstanden. Daarop hekelde de Formule 1-baas de Britse regering die in zijn ogen te weinig deed om de race te behouden. Nu heeft minister van handel Peter Mandelson volgens de Daily Telegraph met Ecclestone gesproken om de race alsnog voor de toekomst veilig te stellen. Het circuit van Silverstone is hierbij ook weer in beeld.

Sean Penn ligt in scheiding

Sean Penn gaat scheiden van zijn vrouw Robin Wright Penn. De acteur is de scheidingsprocedure begonnen, zo melden Amerikaanse media. Het stel was in februari nog bij de Oscar-uitreiking. Penn ontving een beeldje voor zijn rol in de film Milk, maar bedankte in zijn speech niet zijn vrouw.

Het echtpaar was dertien jaar getrouwd. Ze hebben twee kinderen: dochter Dylan Frances (18) en zoon Hopper Jack (15). Al eerder hadden ze scheidingsplannen, maar die werden vorig jaar weer ingetrokken.


Sean Penn ligt in scheiding  (foto: DAG)

Reeves: "PS3 zal domineren over drie tot vijf jaar"

Morgen neemt Sony Europa-baas David Reeves afscheid van de industrie en zijn bedrijf, maar dat betekent niet dat hij niet nog wat voorspellende uitspraken kan doen. De PlayStation 3 heeft een lastige positie in de markt volgens Reeves en hij ziet ook dat het eerste jaar niet bepaald voorspoedig ging, toch is er een herstel en met het oog op de toekomst zijn er nog veel mogelijkheden. De Xbox 360 en Wii mogen dan momenteel de best verkochte consoles zijn, maar volgens Reeves zal over drie tot vijf jaar de PlayStation 3 die positie overnemen.

The legacy will be that people will see a tortoise and hare situation. In a way, in the end it will be a dead heat. People will say PS3 took a while to get going but it really caught up very quickly and confounded many of the critics from the first year.

When I see the line-up ahead, when I see what's lined up on the new product side, I'm very, very optimistic for what I see for PlayStation's future in the PAL territories. I don't think it will be next year, but in three to five years it will become dominant on the market."

Met zijn vertrek morgen bij Sony gingen er geruchten dat Reeves een baan zou nemen bij Crackdown-ontwikkelaar Realtime Worlds. Dat is zeker niet het geval, de komende tijd zal hij vooral gaan uitrusten en daarna dingen doen die hij al langer wilde doen. Een aantal zal in de gamesindustrie zijn, maar een aantal ook daarbuiten.

Kolk: "Ik zie een terugkeer naar ADO wel zitten"

Een mogelijke terugkeer van Santi Kolk naar ADO Den Haag lijkt mogelijk. De aanvaller is niet blij met zijn rol bij Vitesse. Kolk ziet een overgang wel zitten.

"Ik heb de geruchten gehoord dat ADO geïnteresseerd is in mij, maar ik heb officieel nog niets gehoord van de club. Ik ben een jongen uit Den Haag en alleen al daarom blijft ADO altijd trekken", aldus Kolk. De spits begon zijn carrière in Den Haag en speelde er drie seizoenen.

"Voorlopig is een vertrek bij Vitesse niet aan de orde. We zijn nu volop in de race om deelname aan de play-offs en hier wil ik mijn bijdrage aan leveren", zegt Kolk tegen VI. Hiermee lijkt een overgang naar ADO nog ver weg.

"Na dit seizoen wil ik wél weten hoe mijn perspectieven eruit zien. Als de situatie blijft zoals die nu is, dan moet ik gaan nadenken over een oplossing", besloot Kolk. Kolk maakte dit seizoen 21 keer zijn opwachting in de basiself van Vitesse. Hierin scoorde hij vier maal.

Left 4 Dead morgen gratis te spelen

Valve houdt wel vaker acties dat je een weekendje gratis één van hun games kan spelen. De volgende game is Left 4 Dead, en is vrijdag 24 uur speelbaar. Je kan de game alvast binnenhalen zodat je meteen aan de slag kan door hier te klikken.

Valve doet dit om mensen kennis te laten maken met de recent toegevoegde content: de twee versuscampaigns en de nieuwe survivalmodus, waar je uiteindelijk dood moet gaan.

SEGA laat ons strijken op 300 meter hoogte

Blijkbaar dachten de heren producers bij SEGA dat normale sport niet genoeg uitdaging en vermaak bieden en dus komen ze met de game Wacky World of Sports. In deze game zul je acht bizarre sporten mogen beoefenen waaronder het in Nederland welbekende Fierljeppen. Daarnaat krijgen we sporten zoals "Card Boxing", "Tuna Tossing" en "Cheese Rolling". In de trailer kun je zien hoe dit er allemaal uit moet gaan zien.





In het spel maak je een reis rond de wereld om een aantal minder bekende sporten te spelen uit landen als Italië, Nederland en Australië. De tien sporten in het spel beginnen allemaal eenvoudig, maar hoe verder je komt, des te extremer ze worden! Tonijnsmijten is al een paar jaar bijzonder populair, maar hoe ver kun je die tonijn gooien vanuit je luie stoel in de woonkamer? Haal een oude leunstoel tevoorschijn om mee te doen aan Meubelracen, maar zorg er wel voor dat oma er niet meer in zit, want die stoelen gaan wel hard! En alsof dat nog niet bizar genoeg is... wat dacht je van Extreem Strijken, waarbij je shirts moet strijken op 300 meter hoogte?

Mass Effect komt ook naar de iPhone

Het lijkt er steeds meer op dat naast de Nintendo DS en PSP de iPhone/iPod Touch een volwaardige handheld en concurrent gaat worden op de mobiele markt. Bioware is nu aangekondigd bezig met een prequel voor Mass Effect 2 en deze zal gaan verschijnen op de MP3-speler/Telefoon van Apple. In deze game kruip je in de huid van Jacob Taylor, een soldaat met biotic-powers die op een complot stuit om het laatste baken van hoop in het heelal te vernietigen.

Je zult de game top-down spelen, waarbij de nadruk vooral op de schietelementen zal liggen. De game krijgt daarnaast een vrij cartoony look en zal je zoals gezegd wat achtergrond informatie leveren over het vervolg dat begin 2010 op de markt moet liggen. Mocht deze game succesvol worden, dan gaan EA en Bioware wellicht een serie over Mass Effect op de iPhone/iPod Touch brengen en komen er ook Dragon Age-games.

Voor de eerste serie screenshots van Mass Effect: Jacob's Story kun je een kijkje nemen op Joystiq.

Giggs scherpt record aan

Ryan Giggs werd afgelopen week verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland, maar de 35-jarige voetballer uit Wales werd woensdag nogmaals in het zonnetje gezet.

De speler van Manchester United acteerde woensdagavond voor de achthonderdste keer in het shirt van de Mancunians en scherpte daarmee een duizelingwekkend record aan. Afgelopen seizoen verbrak hij het record van clublegende Sir Bobby Charlton door voor de 759ste keer voor United te spelen.

Giggs begint volgend seizoen aan zijn twintigste jaar als profvoetballer, daar hij in februari zijn handtekening zette onder een contract dat hem nog een jaar aan The Red Devils verbindt.

'Spelersruil tussen Sneijder en Mancini'

Internazionale en Real Madrid hebben contact gehad over een eventuele spelersruil. Verschillende Spaanse media weten te melden dat Inter interesse heeft in Wesley Sneijder.

Mogelijk ruilobject moet Mancini worden. De Braziliaan kwam deze zomer over van AS Roma, maar wist nimmer aan de verwachtingen te voldoen. De Nerazzuri willen de buitenspeler dan ook zo snel mogelijk van de hand doen. Hiervoor in de plaats heeft de Italiaanse clubleiding Wesley Sneijder op het oog.

Inter hoopt een goede kans te maken, ook omdat Real Madrid in het verleden meerdere keren interesse toonde in de Braziliaan. Behalve Sneijder wordt ook Rafael van der Vaart gelinkt aan de aanstaande Italiaans kampioen. Van der Vaart maakt nog maar zelden zijn opwachting in de basiself van trainer Juande Ramos, en een vertrek behoort tot de mogelijkheden.

Advocaat: "Leuke mensen, die Belgen"

Dick Advocaat had eerder deze week een gesprek met de Belgische voetbalbond en heeft daar een goed gevoel aan overgehouden. Advocaat is één van de kandidaten om Rene Vandereycken op te volgen als bondscoach van het Belgische voetbalelftal.

Advocaat zat tegenover een zware delegatie van de Belgische voetbalbond. "Het was informeel. We hebben elkaar leren kennen. Zij hebben gevraagd om mij te spreken", aldus de trainer van Zenit St. Petersburg tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Hij vervolgt: "Na afloop gingen we uit elkaar zonder afspraak of zonder verbintenis. Als ik niks hoor, ook goed. Maar het waren wel leuke mensen, die Belgen. Of ik echt bondscoach wil worden? Geen antwoord."

Eerder voerde de Belgische bond al een gesprek met AZ-trainer Louis van Gaal en de trainer van het Belgische beloftenelftal, Jean-François de Sart.

[NBA] Uitslag Nuggets - Hornets

De Denver Nuggets zijn vrij gemakkelijk door naar de volgende ronde. Gisteravond werden de New Orleans Hornets met107-86 verslagen. Hiermee is de vierde overwinning een feit en kunnen de heren van de Hornets genieten van hun zomervakantie.

Carmelo Anthony is een leider bij de Nuggets sinds het moment dat hij daar kwam. Gisteravond bewees hij nogmaals dat hij het schieten niet verleerd is. Hij scoorde 34 punten en pakte zes rebounds. Jr Smith kwam van de bank af maar desondanks kwam de shooting guard tot twintig punten. Chauncey Billups scoorde dertien punten en gaf elf assists.

Bij de Hornets speelde Chris Paul een mindere wedstrijd. De point guard kwam slechts tot twaalf punten maar gaf wel tien assists. David West was de topscorer van het team met 24 punten. James Posey voegde daar achttien aan toe maar het was niet genoeg voor de overwinning. De Hornets waren als zevende geplaatst en konden in deze series weinig doen tegen de nummer twee.

'Top Gear moet emanciperen'

De mannen van Top Gear worden mogelijk geforceerd om nieuwe presentatoren aan te nemen. Deze week is namelijk een nieuwe wet in Groot- Brittannië in werking die werkgevers aanstuurt om seksuele en etnische diversiteit in het personeelsbestand te krijgen.

Onder de nieuwe regelgeving scoren Top Gear en enkele andere programma’s van de BBC zeer slecht. Omdat BBC een publieke omroep is en dus betaald wordt door de staat, is er een grote kans dat Top Gear vrouwvriendelijker gaat worden. Eerder deze maand werd de show al beschuldigd van seksisme.

Hoogleraar in sociologie en vrouwenstudies Louise Livesey van de universiteit van Oxford claimde dat het productieteam van het populaire autoprogramma een mannenkliek is. Ook zouden er ook minder vrouwelijke gasten komen dan mannelijke.

Een producer van Top Gear pareerde de aantijgingen door op te merken dat bijna het halve publiek bestaat uit vrouwen. Daarnaast vindt hij het beledigend tegenover vrouwelijke kijkers dat Livesey aanneemt dat vrouwen alleen van programma’s kunnen genieten als er vrouwelijke presentatoren zijn.

Prince wil niet in Guitar Hero: "Ga maar echt gitaar spelen"

Sinds de lancering van Rock Band en Guitar Hero: World Tour is de concurrentie tussen de twee best hevig om wie de tofste muziek in zijn games krijgt. Waar Guitar Hero prat kan gaan op zijn uitgebreide collectie Metallica en vorig jaar Aerosmith heeft Rock Band natuurlijk The Beatles. Blijkbaar heeft Activision geprobeerd ook geprobeerd Prince in de game op te nemen. De artiest zelf zag daar geen heil in, want hij heeft het aanbod afgeslagen. Een opvallende keuze, want het is een goede mogelijkheid om een nieuw publiek te bereiken. De reden is dat Prince vindt dat het belangrijk is dat kinderen echt leren een instrument, in dit geval de gitaar, te bespelen.

Well, I ain't mad at them. I hear it made, like, $2 billion and they came to us and offered us a very small portion of that. But I just think it's more important that kids learn how to actually play the guitar. It's a tough instrument -- it's not easy. It took me a long time, and it was frustrating at first. And you just have to stick with it, and it's cool for people who don't have time to learn the chords or ain't interested in it, but to play music is one of the greatest things.

Bolt ongedeerd na auto-ongeluk

Usain Bolt is goed weggekomen bij een auto-ongeluk met zijn BMW sportwagen. De Jamaicaanse topsprinter vloog met zijn wagen over de kop en landde in de greppel.

Bolt bestuurde zelf de BMW toen hij de macht over het stuur verloor op Highway 2000, één van de nieuwste snelwegen in Jamaica. De weg zou door hevige regenval glad geworden zijn. De olympisch kampioen op de 100, 200 en 4x100 meter wist zelf uit zijn voertuig te klimmen. Ook de onbekende vrouw die naast Bolt zat, kwam vrijwel ongedeerd uit de auto.

De 22-jarige Bolt werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kwamen de artsen tot de conclusie dat de Jamaicaan vrijwel niets mankeerde. De sprinter had slechts last van zijn linkervoet, maar dit kwam doordat hij bij het uitstappen uit het wrak in een doornstruik was gestapt.

Het ongeluk van Bolt was groot nieuws in Jamaica. In het parlement werden zelfs de beraadslagingen stilgelegd. Andrew Holness, parlementsvoorzitter in Jamaica, kwam zelfs met een verklaring naar buiten: "Uit de gegevens die wij hebben ontvangen, blijkt dat Usain Bolt niet ernstig gewond is en daarom kan heel Jamaica opgelucht ademhalen." Vervolgens heerste er een luid applaus.

De manager van Bolt, Norman Peart, vertelde dat zijn pupil de komende tijd toch even de rust moet nemen om zich volledig te herstellen van de crash: "We houden hem goed in de gaten.” Het is ook nog onzeker of Bolt zaterdag in actie kan komen bij atletiekwedstrijden in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. "We zullen de komende dagen bezien of Usain in staat is om te lopen.”

Bunker: de eerste naaktbeelden

We hebben er vier dagen op moeten wachten en vanochtend was het eindelijk zover: naakt in de bunker. De cappers op het FOK!forum zijn dan ook blij dat het wachten eindelijk is beloond.

De eerste drie dagen waren de acht bewoners zich nog bewust van de camera. Nu kan het ze allemaal wat minder schelen blijkbaar. De caps vind je hier (NSFW): Bloot 1, bloot 2, bloot 3, bloot 4.

Vandaag gaan de acht bewoners de vierde dag in. Gisteren bleek kettingrookster Renate al moeite te hebben met 2 sigaretten per dag. Volgens diverse kijkers zouden de bewoners helemaal geen sigarretten mogen hebben. In The Bunker mag de kijker namelijk meebepalen wat de deelnemers aan luxe-artikelen mogen hebben. Alles over de Bunker lees je hier op het Forum. Zelf meekijken kan op de site van The Bunker.

'Ribéry weg bij mislopen Champions League'

Mocht Bayern München zich dit seizoen niet weten te plaatsen voor de Champions League, dan zal Franck Ribéry overwegen om de club te verlaten. Dit laat de Fransman weten in het sportblad L'Équipe.

Momenteel staat Bayern op de derde plaats in de Bundesliga, achter VfL Wolfsburg en Hertha BSC. Om een ticket voor het kampioensbal binnen te slepen, zal Bayern minimaal een plek moeten stijgen. "Als dat niet lukt, wordt het voor mij een heel moeilijk verhaal om te blijven", aldus Ribéry, die nog een doorlopend contract heeft tot 2011.

Deze week werd trainer Jürgen Klinsmann op straat gezet, een actie die Ribéry wel kan begrijpen: "Een club als Bayern hoort elke week te winnen en we stonden slechts derde. We voelden dat de druk op Klinsmann elke week groter werd en uiteindelijk heeft het bestuur zijn verantwoordelijkheid genomen."

'El Hamdaoui kan naar Liverpool of Arsenal'

Volgens The Sun kan de revelatie van de Eredivisie, Mounir El Hamdaoui, rekenen op de interesse van de Engelse topclubs Arsenal en Liverpool.

Beide clubs willen de opties in de voorhoede gaan verruimen. Bij Liverpool staat Fernando Torres er vaak alleen voor, terwijl bij Arsenal Emmanuel Adebayor de enige keuze is.

El Hamdaoui had een groot aandeel in het behaalde kampioenschap van zijn club AZ. Met 22 doelpunten staat hij nog steeds bovenaan in de topscorerlijst van de Nederlandse competitie. Hij kwam al eerder uit in de Premier League.

Tussen januari 2005 en juni 2006 stond El Hamdaoui onder contract bij Tottenham Hotspur, waarvoor hij eenmaal in competitieverband in actie kwam.

[Vergeten sporters] Fernando Redondo

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de Colombiaan Carlos Valderrama. Ditmaal over de Argentijnse voetballer Fernando Redondo.

Fernando Carlos Neri Redondo is een Argentijn die op 6 juli 1969 het levenslicht zag in de Argentijnse plaats Adrogué, een plaats met ongeveer 28.000 inwoners net buiten de hoofdstad Buenos Aires. Redondo groeide in de loop der jaren uit tot één van de beste spelers ooit op zijn positie, de defensieve middenvelder. Hij bezit zowel een Argentijns als Spaans paspoort.

Het begon allemaal voor de Argentijn op zestienjarige leeftijd, toen Redondo zijn profdebuut maakte bij de Argentijnse club Argentinos Juniors, de club waar ook de loopbaan van Diego Armando Maradona begon. In het seizoen 1985/86 maakte hij zijn debuut tegen Gimnasia y Esgrima. Bij deze club speelde hij uiteindelijk vier jaar en kwam hij tot 75 optredens binnen de hoofdmacht. Nadat Redondo in 1990 geen contractverlenging kreeg aangeboden, besloot de middenvelder op jonge leeftijd over te stappen naar het Europese vasteland. Vanaf 1990 tot 1994 speelde hij voor CD Tenerife, waar zijn landgenoot Jorge Valdano aan het roer stond. In het seizoen 1993/94 gooide Redondo hoge ogen tijdens het UEFA Cup-duel tegen Juventus. Dit leverde meteen veel interesse op van verschillende Italiaanse clubs voor de Argentijn, maar Redondo besloot trouw te blijven aan Tenerife.

Na dit seizoen verliet trainer Valdano de club en ging aan de slag als trainer van Real Madrid. De eerste versterking voor de selectie van de Koninklijke was niemand minder dan Fernando Redondo. Bij Real Madrid boekte de Argentijnse middenvelder zijn grootste successen in zijn voetbalcarrière, al was zijn start bij de Spaanse topclub teleurstellend. In de voorbereiding op het seizoen 1994/95 liep Redondo een zware blessure op, waardoor hij lange tijd buitenspel stond. Hij kwam pas na de winterstop in actie en mede door het sterke spel van Redondo werd uiteindelijk het kampioenschap binnengesleept. De seizoenen daarop kende Redondo nog steeds veel blessureleed, maar vanaf het seizoen 1996/97 groeide de Argentijn uit tot een belangrijke en vaste kracht binnen het elftal van trainer Valdano. Dat jaar werd opnieuw het kampioenschap veroverd. Redondo kreeg door zijn leiderschap en elegante stijl van spelen de bijnaam El Principe, de Prins.

Het jaar 1997/98 was één van de succesvolste jaren voor Redondo. De Argentijn wist zijn uitstekende vorm van het afgelopen seizoen te behouden en leidde zijn team met zijn sterke spel naar de finale van de Champions League. Daarin werd het Italiaanse Juventus met 1-0 verslagen. Ook tegen het Braziliaanse Vasco Da Gama in het kader van de Intercontinental Cup speelde Redondo een dijk van een wedstrijd. Deze wedstrijd werd wederom gewonnen en winst van de Intercontinental Cup was een feit. Het meest memorabele moment binnen de voetbalcarrière van Redondo vond plaats in het seizoen 1999/00. Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United werd de Argentijn aangespeeld, passeerde drie spelers, poortte met een hakje opponent Berg om vervolgens langs de achterlijn verder te dribbelen en gaf vervolgens de bal voor op spits Raúl Gonzalez die de bal maar voor het intikken had. Redondo, destijds aanvoerder van de Spaanse topploeg, won uiteindelijk dit jaar met Real Madrid voor de tweede maal in zijn loopbaan de Champions League. In de finale werd Valencia met 3-0 verslagen. De Argentijn werd vervolgens door de UEFA uitgekozen tot Beste Speler van de Champions League 1999/00. Na dit seizoen besloot Redondo de overstap te maken naar de Serie A om voor AC Milan te voetballen. Bij de transfer was een bedrag van achttien miljoen euro gemoeid. El Principe kwam bij Real Madrid tot een aantal van 165 wedstrijden, waarin hij vier keer het doel vond. Het vertrek was opmerkelijk, aangezien Redondo de voorbije jaren uitgroeide tot één van de beste middenvelders van Europa. Er werd verteld dat Redondo toe was aan een nieuwe uitdaging, maar de ware reden zou zijn dat de voorzitter van Real Madrid, Florentino Pérez, dringend geld nodig had, na de recordtransfer van Luis Figo die overkwam van aarstrivaal FC Barcelona.

Het begin bij AC Milan voor de Argentijnse middenvelder in 2000 was een kopie als bij Real Madrid. Ook bij de Italiaanse club raakte Redondo zwaargeblesseerd in de voorbereiding op zijn eerste seizoen bij de club. Zijn kruisbanden in zijn rechterknie scheurden af en drie operaties aan dit gewricht waren het gevolg. Door deze ingrepen kon de Argentijn maar liefst twee jaar niet voetballen. Redondo stelde zijn eigen niet alleen binnen het veld professioneel op, maar buiten het veld ook, getuige het voorstel dat hij gaf in 2001. Hij vertelde aan AC Milan dat hij pas weer loon wilde ontvangen, als hij daadwerkelijk weer op het veld zou staan. Destijds lag het jaarsalaris van de middenvelder op een slordige vier miljoen euro. Redondo maakte pas eind 2002 zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Ancona en sinds die wedstrijd kreeg hij weer zijn salaris. Zijn debuut in de Serie A volgde vier dagen later tegen AS Roma. Tijdens het seizoen 2002/03 speelde Redondo opnieuw een memorabele wedstrijd, ditmaal tegen zijn oude club Real Madrid. De Argentijn werd warm onthaald en er hingen diverse spandoeken op waarop hij werd bedankt voor zijn tijd bij de Koninklijke. Redondo wist in dit seizoen met AC Milan zowel de Coppa Italia als de Champions League te winnen. Het jaar erop speelde Redondo op 9 december 2003 tegen Celta de vigo zijn laatste Champions League wedstrijd. Na het seizoen 2003/04 besloot de Argentijn AC Milan te verlaten, omdat hij in zijn ogen geen uitzicht meer had op een vaste basisplaats. Uiteindelijk kwam hij maar tot vijftien optredens voor de Rossoneri. Hij ging vervolgens op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar de inmiddels dan 35-jarige Redondo besloot om zijn voetbalcarrière helemaal af te sluiten en vestigde zich vervolgens in Madrid, waar hij in het begin aan de slag ging bij een lokaal amateurploegje. "Ik heb in mijn carrière veel hoogtepunten gekend, maar nu ben ik in een fase aanbeland dat ik andere dingen wil gaan doen. Ik ga wel nog naar wedstrijden kijken, want ik hou nog van het spel. Enerzijds heb ik nog zin om te spelen want voetbal is mijn grote passie, maar anderzijds moet ik realistisch zijn. Het is tijd om ermee te stoppen", aldus Redondo, die nog wel een lucratieve aanbieding kreeg uit Qatar.

Niet alleen zijn clubcarrière was opmerkelijk te noemen, internationaal viel Redondo ook op. In 1990 kwam Redondo in het nieuws, omdat hij weigerde uit te komen voor zijn land tijdens het WK. Als reden gaf Redondo dat hij zijn universitaire studie niet wilde onderbreken, maar als ware reden werd verteld dat Redondo zich niet geroepen voelde voor de ultradefensieve tactiek die bondscoach destijds Carlos Salvador voor ogen had. In 1992 kwam Alfio Basile aan het roer bij het Argentijnse elftal en sindsdien kwam Redondo geregeld uit voor zijn land. In 1993 won Redondo de Copa América en het jaar daarop werd hij gekozen tot beste speler van de Argentijnen tijdens het WK in de Verenigde Staten. Na dit toernooi werd Basile vervangen door Daniel Passarella. Onder zijn bewind speelde Redondo lange tijd geen interland meer, omdat Passarella geen spelers met lang haar ging oproepen. El Principe had destijds lang haar en nadat Passarella dit selectiebeleid afschafte, weigerde Redondo, hij knipte wel zijn haar af, uit te komen voor zijn land. De middenvelder wilde alleen voor zijn land spelen als hij op zijn favoriete centrale plek om het middenveld kon spelen, maar deze plek was al vergeven aan Juan Sebastian Verón. Pas in 1999 maakte Redondo zijn comeback in de Argentijnse selectie onder bondscoach Marcelo Bielsa. Redondo speelde voor zijn land tijdens de dubbele ontmoeting met aartsrivaal Brazilië en hij was wederom de grote uitblinker in de 2-0 gewonnen wedstrijd in eigen land. Vervolgens besloot Redondo zich volledig te richten op zijn club Real Madrid en kwam niet meer uit voor Argentinië. Hij speelde uiteindelijk 29 interlands, waarin hij eenmaal scoorde.

Visrestaurant voorgoed dicht wegens stankoverlast

Een restaurant in het Belgische Knokke-Het Zoute moet haar deuren sluiten, zo heeft de rechter bepaald. Volgens de bovenburen van het visrestaurant is de stank namelijk niet te harden.

Piet Leliaert van 'Point de Vue' moet maandagavond het pand hebben verlaten. "Natuurlijk ruikt vis", zegt de Belg. "De ene rechter vond dat de geur niet zo erg was en de andere vond het te erg. Wat rest me dan?"

Volgens Ho.Re.Ca Vlaanderen is de uitspraak van de rechter hoogst opmerkelijk. Het is namelijk de eerste keer dat een visrestaurant moet sluiten wegens stankoverlast.

Assen eert naaktmodel met groot beeld

In de stadstuin van Assen komt deze zomer een drie meter hoog beeld van Bettie Page. Het Amerikaanse pin-upmodel, dat in de jaren 50 hoge ogen gooide en het schopte tot Playmate van januari 1955, overleed december vorig jaar. De Drentse hoofdstad wil met het kunstwerk veel toeristen lokken naar de stad.

Ondanks dat Bettie Page later vooral bondagefoto's deed, wordt het 27.000 euro kostende beeld een keurig beeld. "Het wordt geen ranzig beeld", belooft directeur Roelof Offereins van CBK Drenthe (de commissie die Drentse kunstaankopen regelt). "Bettie was een schitterende vrouw met een kloeke uitstraling. Ze straalde zelfvertrouwen uit – trots op zichzelf en trots op haar lichaam."

De directeur hoopt op hordes toeristen, die graag een uitstapje maken naar de Asser Gouverneurstuin om met het sexy beeld op de foto te gaan. "Mijn slogan: je hebt niet in Assen gefeest als je niet met Bettie op de foto bent geweest."

Meisjes bekogeld met straatstenen

Twee zusjes van 16 en 18 jaar uit Gouda zijn eerder deze week in hun woonplaats met straatstenen bekogeld, dat meldde het AD gisteren. De daders zijn vijf jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar. Alle vijf zijn na het incident opgepakt en verhoord. Inmiddels zijn zij weer in vrijheid gesteld.

De zusjes waren op de eerste dag van hun meivakantie bij hun tante op bezoek geweest. Ze wilden eventjes bij een vriendin op bezoek die op de Columbuslaan woont. Achter het Groene Hartziekenhuis reden de zusjes langs een groep jongeren. "De meiden werden door een groepje Marokkanen uitgescholden voor kankerhoer. Tja, wat doe je dan? Je haalt je schouders op, je doet of je niets hoort en je fietst een tandje sneller", vertelt de moeder van de meisjes. 

Klemgereden bij de wegopbreking 
De jongens lieten het echter niet bij schelden en zetten de achtervolging in. Al snel reden ze de zusjes klem bij een wegopbreking op de Columbuslaan. "Ze konden vanaf hier niet verder en waren gedwongen om af te stappen. Die jongens hebben toen stenen opgepakt die los op de straat lagen en die gericht op het hoofd van mijn jongste dochter gegooid", aldus de moeder.

Toen de oudste van de twee zusjes ten val kwam, pakten de jongens haar fiets en gooiden die op haar. Het meisje heeft toen meteen de politie gebeld. De jongens gingen wel door met schelden, maar dropen al snel af.

Volgens de jongens was het minder erg 
Na de verklaring van de meisjes op te hebben genomen is de politie een onderzoek gestart in de wijk. "De jongens zijn opgepakt en verhoord. Vier van de jongens hebben een actieve rol gespeeld en de vijfde heeft alleen toegekeken. Deze knapen zeggen dat ze eigenlijk alleen aarde hebben gegooid en dat er ook wel wat steentjes tussen hebben gezeten, maar dat is niet gericht was," laat woordvoerder Chris van Egmond weten. De jongens hebben ook bekend dat zij met de fiets hebben gegooid.

De meisjes zijn voor controle naar het ziekenhuis geweest. De jongste van de twee zat vol met blauwe plekken en schrammen en haar oudere zus had een hersenschudding. "Het ziekenhuispersoneel zei ook dat ze geluk hebben gehad", aldus de moeder.

Opvoedkundig praatje met de ouders 
Na het verhoor zijn de jongens weer vrijgelaten. "Justitie bekijkt nu wat er verder met deze Gouwenaren gebeurt", aldus Van Egmond. De moeder van de meisjes weet wel wat er moet gebeuren. Zij wil het liefst een opvoedkundig praatje met de ouders van de jongens houden. "De meiden zijn gestenigd zoals ze dat volgens de sharia doen. Die ouders weten waarschijnlijk helemaal niet wat hun zoons buiten op straat allemaal uithalen. Daar wil ik ze graag op aanspreken", aldus de moeder.

Peperduur springpaard blijkt steriel

Een Deense stoeterij heeft een behoorlijke miskoop gedaan met een peperdure hengst. Le Champ ASK, het paard dat vorig jaar de Oldenburger hengstenkeuring met glans wist te winnen, blijkt namelijk onvruchtbaar te zijn.

De hengst ging onlangs voor maar liefst 1,1 miljoen euro van de hand. De Deense stoeterij Blue Hors Stud was dolgelukkig met de aankoop. De hengst werd meteen aan het werk gezet om voor veel nageslacht tezorgen, maar helaas.

Het zaad van het paard werd verspreid over Denemarken en Duitsland. Maar geen van de met het sperma van Le Champ ASK geïnsemineerde merries is van de hengst zwanger geraakt. Blue Hors heeft de drie jaar oude springende schimmel inmiddels uit de spermaverkoop teruggetrokken.

Koekhappen, klompendansen en oud-Hollandsch vertier

De koninklijke familie viert Koninginnedag in Apeldoorn. In de woonplaats van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is de familie vandaag getuige van activiteiten als het schoonwater golfspel, een tokkelbaan en een bandenwissel. Verenigingen zoals het Apeldoorns Matrozenkoor en kinderkoor De Toonladdertjes luisteren het feest muzikaal op.

De koninklijke bus komt om ongeveer 10.00 uur aan in Apeldoorn, waar de familie welkom wordt geheten door burgemeester Fred de Graaf (al sinds 1981 burgemeester) en commissaris van de Koningin in Gelderland Clemens Cornielje. Via het Oranjepark wandelt men naar de Grote Kerk. In het Oranjepark hebben de Apeldoornse Oranjeverenigingen een programma samengesteld rond de thema’s sport, duurzaamheid, cultuur, kunst en educatie.

Daarna rijdt het gezelschap met een bus naar Paleis Het Loo. Een defilé van één tot half twee sluit het bezoek af. 


Koekhappen, klompendansen en oud-Hollandsch vertier  (foto: DAG)

Peuter schildert meesterwerken

De 2-jarige Aelita Andre uit Australië heeft talent! Ze is zo succesvol dat een befaamde kunstgalerie in Melbourne haar abstracte schilderijen tentoon gaat stellen. Aelita Andre is inmiddels een bekende naam in de Australische kunstwereld…

Galeriehouder Mark Jamieson is lyrisch over haar creaties, en prijst de levendigheid en abstractie van Aelita's 'meesterwerken'. Het meisje krijgt ook uit de rest van de wereld lovende kritieken. Niet alleen is de peuter geniaal met penseel en verf, ze spreekt ook nog vloeiend Russisch. Aelita's grootvader is een bekende schilder en moedigt zijn kleindochter aan lekker met verf te 'spelen'. Op Aelita’s website is een compleet overzicht van haar creaties te vinden.

Aelita aan het 'werk'.

Gezocht: Columnist

Gezocht: Columnist. Voel jij je aangesproken, mail ons dan meteen. Wat zoeken wij? Iemand (m/v) die iets te melden heeft, iemand die minimaal één keer per week een bijdrage kan leveren. We zitten niet te wachten op hvvj columns of andere emo-shit. Daar zijn er al zat van en dat willen we dus niet.
 
Het moet prikkelen, het moet gaan over de dingen die iedereen bezighoudt... Weet jij dat en kun je het ook nog eens verwoorden? En lijkt het jou ook nog leuk om ons geweldige weblog team te versterken? Klik dan eens snel op het woordje mail. Vergeet niet een mooi voorbeeld columnpje mee te sturen! Reageren kan tot einde van deze maand, daarna worden alle reacties bekeken!
 
Solliciteren is op dit moment niet meer mogelijk!

Ministers gebruiken een doktersbriefje voor grotere auto

Steeds meer ministers maken gebruik van uitzonderingsregels om een duurdere auto dan normaal te kunnen rijden. De uitzonderingsregels zijn zeker al door vijf ministers gebruikt om een twee keer zo dure, ruimere dienstauto te mogen gebruiken. 

Ministers mogen zich officieel laten rondrijden in een Audi A6 of een gelijkwaardige limousine. De prijs daarvan ligt rond de vijftigduizend euro. De ministers Camiel Eurlings, Guusje ter Horst, Maria van der Hoeven, Eimert van Middelkoop en Gerda Verburg vinden de A6 echter niet goed genoeg en laten zich rondrijden in een Audi A8. Deze auto kost rond de negentigduizend euro en is daarmee bijna twee keer zo duur dan de normauto.

Minister Eurlings is te lang 
Verkeersminister Eurlings (CDA) was een van de eerste ministers die ontdekte dat er best meer mogelijk was dan een A6. Hij wordt nu rondgereden in een A8 L. Deze L staat voor de verlengde carrosserie, want de minister is behoorlijk lang en een A6 was te krap voor hem. Minister Verhoeven van Economische zaken (CDA) is veel kleiner dan minister Eurlings, maar ook zij kreeg lichamelijke klachten in de A6. Ook zij wordt tegenwoordig rondgereden in de A8.

De minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst (PvdA), is verantwoordelijk voor de toepassing van het Voorzieningenbesluit, maar toch rijdt zij in een auto die niet aan de normen voldoet. Ook zij rijdt namelijk in een A8, maar dit is volgens haar woordvoerder goed te verklaren: "Ze had eerst een A6. Maar ze zat beroerd. Niet in de zin dat ze misselijk werd of wagenziek hoor. Er ontstonden rug-, spier- en gewrichtsklachten."

Verburg: A6 zonder roetfilter ingeruild tegen A8 
CDA-minister Gerda Verburg van Landbouw kreeg geen lichamelijke klachten van de Audi A6, maar voelde zich toch genoodzaakt een A8 te gaan rijden. Na een relletje rondom berichten van de NOS dat zij in een Audi A6 diesel zónder roetfilter rondgereden werd, besloot zij haar leven te beteren. Sindsdien rijdt zij ook rond in een A8.

Van Middelkoop moest gepantserd 
Ten slotte Elmert van Middelkoop (ChristenUnie), minister van Defensie. Ook hij kreeg geen lichamelijke klachten door de A6. Hij werd verplicht in een A8 rondgereden te worden. Van de NCTb moest hij namelijk in een gepantserde auto rijden.

 

Met dank aan KritischeMassa voor de submit.

CD: Sinead O'Connor - I Do Not Want What I Haven't Got SE

Het wrange aan Sinéad O'Connor's carrière is dat ze wereldwijd bijna beter bekend staat als stennisschopper dan dat ze credits krijgt voor haar muzikale inbreng. Het akkefietje met de foto van de paus, de beschuldigingen aan de katholieke kerk met betrekking tot kindermisbruik en het relletje over haar "coming out". Velen zullen bij Sinéad O'Connor denken aan het voorgaande, maar gelukkig springen ook hits als 'Troy' en het zielsnijdende 'Nothing Compares 2 U' in het oog.

Tien uur handen schudden in Eindhoven

In de vertrekhal van Eindhoven Airport is gisteren het wereldrecord handen schudden verbroken. Aafko Bergenhenegouwen en Koen van Polanen uit Etten-Leur hebben het record gevestigd door tien uur lang elkaars hand te schudden, meldt Omroep Brabant.

Het Guinness Book of Records moet de recordpoging nog wel officieel bevestigen, daarom is alles gefilmd en worden de beelden opgestuurd naar de organisatie. Het vorige record stond op negen en een half uur en was in handen van twee Amerikanen.  

De mannen hebben niet alleen voor de eer tien uur lang elkaars handen geschud. Met de recordpoging wilden ze geld inzamelen voor de Ethiopische stad Awasse. De twee Brabanders willen een krottenwijk in die stad omvormen tot een leefbaar gebied. Via hun website kun je hier meer informatie over vinden.

De handenschudactie heeft volgens Bergenhenegouwen ongeveer 27.000 euro opgebracht. De mannen hebben laten weten behoorlijk last te hebben gekregen van hun spierballen na al dat handen schudden.

Kijk hier voor foto's van de recordpoging.

Actie tegen hondenpoep

Als het aan de Amersfoortse Amber ligt wordt iedereen dubbel gewaarschuwd voor hondenpoep. Een dubbele waarschuwing is volgens haar beter dan poep onder je schoen. Kinderen uit de Amersfoortse wijk Vathorst hebben onder dat motto samen met wethouding Gert Boeve 140 vlaggetjes in even zoveel drollen neergezet in het Part van de Tijden.

Al tijden hebben de spelende kinderen in last van de drollen die overal liggen. Er moest echt iets gebeuren en de kinderen klopten aan bij het stadhuis. Daar waren ze het roerend eens met de kinderen: die hondendrollen verpesten het speelplezier. De vlaggetjes die de kinderen gisteren plantten moeten glijpartijen gaan voorkomen, maar moeten de baasjes van de honden ook op de overlast wijzen. Door de hondendrollen opvallend te maken worden zij zich misschien bewuster van het probleem.

Zestig arrestaties in Amsterdam

De politie heeft afgelopen nacht tijdens Koninginnenacht in Amsterdam circa zestig personen aangehouden. Dat is evenveel als tijdens een doorsnee vrijdag- of zaterdagnacht. De arrestanten maakten zich schuldig aan openbare dronkenschap of vechtpartijen.

Dat liet een woordvoerder weten. Volgens hem hielden ondernemers zich opvallend goed aan de regels als het gaat om het plaatsen van podia of het draaien van muziek. De zegsman kon niet zeggen hoeveel personen een feestje hebben gevierd in Amsterdam.


Vandaag weer verder

Grote monsters in inFamous gameplay-beelden

Stel je voor. Je bent een koerier en je opdracht is om een mysterieus pakje af te leveren. Voor je het weet ontploft deze in je gezicht. Tot je verbazing ben je niet dood maar heb je de mogelijkheid de elektrische lading van je lichaam om te zetten in dodelijke bliksemschichten. Dit is het verhaal van inFamous die eind mei zal verschijnen. Er zijn weer nieuwe gameplaybeelden opgedoken die je hieronder kunt zien.

Eerste begroting Obama door Congres

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden hebben gisteren ingestemd met de begroting van de Amerikaanse regering. Het is de eerste begroting van president Barack Obama sinds zijn aantreden in januari.

De Amerikaanse regering wil onder meer de belastingen verlagen. Daardoor zou de overheid 764 miljard dollar (578 miljard euro) minder ontvangen aan afdrachten. Ook wil Obama het begrotingstekort in de komende vijf jaar halveren.

Volgens Obama vormt de nieuwe begroting een basis voor groei van de Amerikaanse economie. "We kunnen niet terug naar een economie die is gebouwd op zand, op opgeblazen huizenprijzen en maximaal gebruikte creditcards, op te veel speculerende banken en ouderwetse regels, waardoor de roekeloosheid van een paar mensen de voorspoed van iedereen kan bedreigen", zei de president op een persconferentie.

Belangrijk man (foto: ANP)

Pedovanger (12) Nederlandse held

Danilo Claassens (12) uit Purmerend heeft van burgemeester Hertog een lintje ontvangen omdat dankzij hem een gevaarlijke pedofiel is opgepakt in het programma van Peter R. de Vries. Met deze daad wordt Danilo voorgedragen als landelijke held. In augustus wordt bekend of hij heeft gewonnen.

De gemeente Purmerend heeft van begin december tot maart gezocht naar echte helden. Jonge Purmerenders die zich inzetten voor de samenleving of iets bijzonders hebben gedaan. Het initiatief voor de onderscheidingen voor kinderen komt van de Purmerendse Corrie Wieland en D66.

Aan andere jonge helden zijn nog meer lintjes uitgereikt. Een deskundige jury, bestaande uit de burgemeester, een docent en twee leerlingen uit Purmerend, heeft de aanmeldingen beoordeeld. De helden krijgen een bijzondere onderscheiding ontworpen door beeldend kunstenaar Jolanda Hartog uit Purmerend.

 

Martinair geeft prijsafspraken toe

Topman Frank de Jong van luchtvaartmaatschappij Martinair heeft toegegeven dat de vrachtafdeling van het bedrijf verboden prijsafspraken heeft gemaakt met concurrenten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

De Jong heeft namens Martinair tussen 2002 en 2006 illegale afspraken gemaakt met andere luchtvaartmaatschappijen, stelden de aanklagers. Daarmee wilden de deelnemende bedrijven de prijs voor internationaal vrachtvervoer, onder meer van en naar de Verenigde Staten, kunstmatig hoog houden. De Jong is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van Justitie.

Hij krijgt vermoedelijk een celstraf van acht maanden opgelegd en moet een boete van 20.000 dollar (ruim 15.000 euro) betalen. Bij het luchtvrachtkartel waren volgens Justitie in Washington nog minstens vijftien bedrijven betrokken, waaronder KLM.

  Vliegtuigmaatschappij geeft prijsafspraken toe. (foto: ANP)

Mexicaanse griep ook in Zwitserland

De Mexicaanse griep is opgedoken in Zwitserland en Peru. Dat hebben de autoriteiten in de beide landen vandaag bekendgemaakt. Daarmee komt het aantal landen met bevestigde griepgevallen op elf.

De Zwitserse patiënt was onlangs in Mexico geweest. Toen hij na thuiskomst ziek werd, ging hij naar een ziekenhuis in de plaats Baden, in het noorden van Zwitserland. Een eerste onderzoek wees woensdag uit dat hij geen Mexicaanse griep had, waarop hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Uit een tweede test bleek echter dat de man de ziekte toch onder de leden had.

In Peru is de ziekte gevonden bij een Argentijnse vrouw, die onlangs ook in Mexico was geweest. Tijdens een vlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was ze ziek geworden. Het vliegtuig maakte daarop een voorzorgslanding in Peru. De vrouw ligt in quarantaine in een ziekenhuis in de havenstad Callao, verklaarde de Peruviaanse minister van Gezondheid Oscar Ugarte.

Uit angst voor verspreiding van de Mexicaanse griep heeft Peru besloten om voorlopig alle vluchten uit Mexico te weren. Eerder hadden Cuba en Argentinië het luchtverkeer met Mexico al opgeschort.

Hossende menigtes tijdens KoninginneNach

De sfeer zit er goed in tijdens de KoninginneNach in Den Haag. Dat meldde een woordvoerder van de organisatie van 'de nach' vannacht.

"Ik zie veel oranje, veel gehos en lachende gezichten", zei de woordvoerder. Het Spuiplein was rond half elf, op het hoogtepunt van de avond, volgepakt. "Ook bij de andere podia is het druk. De hele stad staat vol", aldus de woordvoerder.

Volgens hem hebben zich in de hofstad woensdagavond nog geen noemenswaardige incidenten voorgedaan en verloopt de avond voorspoedig. Naar verwachtig stroomt na enen de binnenstad leeg. De laatste muzikale act eindigt om kwart over een. "Maar het feest gaat door in de tachtig kroegen die openblijven tot vier uur", aldus de zegsman.

Voetballer geschorst na toegeven schwalbe

De Colombiaanse voetballer Carmelo Valencia is voor één wedstrijd geschorst nadat hij had toegegeven een schwalbe te hebben gemaakt. Het incident gebeurde zondag in de derby tussen Millonarios, de club van Valencia, en Santa Fe.

Valencia deed alsof hij in het strafschopgebied werd neergehaald door keeper Agustin Julio, die met een rode kaart uit het veld werd gestuurd. De aanvaller gaf later toe dat hij zich bezondigd had aan een schwalbe. De bond besloot hem daarop te schorsen. Keeper Julio werd vrijgesproken en mag de komende wedstrijd gewoon weer plaatsnemen in zijn doel.

Europese Commissie rekent op doden door griep

Het is niet de vraag of in Europa slachtoffers zullen vallen door de Mexicaanse griep, maar hoeveel. Dat zei de hoogste ambtenaar voor gezondheidszaken bij de Europese Commissie, Robert Madelin, gistreen tegen persbureau Reuters.

"We weten niet hoe groot de schaal van deze pandemie zal worden. Maar Europa is beter voorbereid dan ooit", aldus Madelin. Hij denkt dat de Europese Commissie niet een reisverbod naar Mexico voor zal dragen op een vergadering van Europese ministers van Volksgezondheid vandaag. Wel zullen reizigers gewaarschuwd worden om voorzichtig te zijn.

Madelin zei tevens dat een vaccin tegen de Mexicaanse griep in Europa binnen honderd dagen klaar kan zijn.

Nog geen actie in Nederland na alarmfase 5

De gisteren door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO afgekondigde alarmfase 5 voor de Mexicaanse griep geldt ook voor Nederland al gebeurt er voorlopig in ons land nog niets. Dat meldde een woordvoerder van het RIVM woensdag.

Bij alarmfase 5 mogen de autoriteiten onder andere beginnen met het verspreiden van medicijnen naar bijvoorbeeld apothekers. Omdat in Nederland nog geen besmettingsgevallen zijn, komen de autoriteiten vooralsnog niet in actie.

Nederland is wel klaar voor een eventuele pandemie of uitbraak van de Mexicaanse griep.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.