Ecclestone wil teams minder betalen

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat de teams een nieuw Concorde Agreement gaan tekenen om zich te verbinden aan de sport. De Brit waarschuwt dat als de teams dat niet doen dit ze geld gaat kosten.

De vorige Agreement liep in 2007 af en is omgezet in een niet-bindende overeenkomst die betrekking heeft op de inkomsten van de teams uit commerciële rechten. Ecclestone wil dit nu veranderen. "Ze willen op dezelfde manier betaald worden als dat ze zich gecommitteerd hebben voor vijf jaar, maar ze willen geen commitment tonen," zei de Brit in de Financial Times.

Ecclestone wil het geld dat hij weghaalt bij de teams gebruiken om raceorganisaties korting te geven op het bedrag dat ze moeten betalen om een Grand Prix te mogen houden. Hierbij meldde de Financial Times dat de Brit de rechten voor de Britse Grand Prix van 2010 teruggekocht heeft van Simon Gillett die voor de rechter gesleept is wegens betalingsachterstanden.

"De teams moeten geen prijzengeld ontvangen. Je tekent het contract en dan betalen wij je volledig," aldus Ecclestone die de situatie wil veranderen. "We moeten teruggaan naar de deal die we oorspronkelijk hadden - waarin 47% van de televisierechten worden uitbetaald - en dan kunnen de teams gaan wanneer ze willen. We moeten veel minder aan de teams betalen en de circuits veel minder geld vragen."