[Upd][IndyCar] Auto Danica Patrick gestolen

Peterselieman
Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een van de auto's van Andretti Green Racing in Indianapolis gestolen. Rond half vier in de nacht braken drie mensen in bij het Amerikaanse team en laadden een auto van Danica Patrick inclusief extra onderdelen in een gereedstaande vrachtwagen.

Korte tijd na het incident stonden de beelden van de beveiligingscamera al op internet. "Ik ben teleurgesteld dat deze beelden uitgelekt zijn, omdat het voor onnodige afleiding zorgt terwijl we ons voorbereiden op de Indianapolis 500," meldde mede-teameigenaar Kim Green. "We hebben contact met de individuen in de video en maken progressie om de wagen terug te krijgen voor 'Opening Day’ op de Indianapolis Motor Speedway. Op dit moment kunnen we geen verdere informatie bieden en zullen toevoegende details bieden wanneer deze beschikbaar zijn."

Het is dan ook niet bekend of het de race- of reservebolide van Patrick bedroeg. Wel maakte Andretti Green Racing bekend dat de deelname van de coureur aan de Indy500 niet in gevaar komt.

Bekijk hier de beelden van de diefstal.

Update

Een medewerker van Andretti Green Racing heeft bekend dat de diefstal van de auto van Danica Patrick een grap betreft. Het zou gaan om een publiciteitsstunt, omdat morgen op het vliegveld van Indianapolis de kleurstelling voor de bolide van Patrick voor de Indy 500 zal worden onthuld.

Update 2

Mede-eigenaar van Andretti Green Racing Kim Green heeft gereageerd op de geruchten rond de verdwijning van de auto van Danica Patrick. Dit lijkt er op te wijzen dat het een publiciteitsstunt is. "We hebben aanzienlijke progressie geboekt om deze zaak op te lossen. We zullen later vandaag een bekendmaking doen, waarin de vragen rondom dit incident zullen worden beantwoord," aldus Green.