Verdachte aanslag verkeert in levensgevaar

Er is weer opheldering gekomen rondom het drama dat zich vandaag in Apeldoorn heeft afgespeeld. Zojuist is er weer een persconferentie gehouden door de gemeente Apeldoorn, justitie en politie. De politie heeft tot nu toe via de tiplijn 500 tips gekregen. Nadat de verdachte vanmiddag werd opgepakt is er gelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen de man begonnen.

De politie benadrukte tijdens de persconferentie dat het voorval van vandaag geen terreuractie betreft. Tijdens het eerste contact met de verdachte dat eerder vandaag plaatsvond, gaf de verdachte aan dat zijn actie gericht was op de koninklijke familie.

De 38-jarige verdachte Karst T. verkeert op dit moment in levensgevaar en kan daarom niet worden verhoord, volgens enkele geruchten zou hij hersendood zijn. Hem is een aanslag op de koninklijke familie en doodslag ten laste gelegd. De politie is vanmiddag begonnen met de huiszoeking, hier zijn volgens de woordvoerder nog geen resultaten uit gekomen omdat het onderzoek nog gaande is.

Nederland is in diepe rouw. Hoewel sommige feesten gewoon doorgaan, zijn de meeste activiteiten van vandaag stilgelegd. Een mogelijke datum voor een herdenkingsdienst is vooralsnog niet bekend.

Update 20:27:
Er is een vijfde dode gevallen. Vermoedelijk is deze laatste dode de dader zelf, dit is echter nog niet bevestigd. Onder de 13 slachtoffers zijn zes mannen, vier vrouwen en drie kinderen.

Update 20:34:
Inmiddels is bekend geworden dat de dader nog steeds leeft. De vijfde dode was een zwaargewond persoon.

Submitter:  Bron: FOK!/Nederland 1