2-jarige jongste lid Mensa

De Britse Elise Tan Roberts heeft het indrukwekkend IQ van 156. Ze kan vijfendertig hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen. Daarnaast kan ze drie types van driehoeken benoemen en de woorden 'papa' en 'mama' lezen.

De peuter is door haar uitzonderlijke intelligentie het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden. "Het is een uitzonderlijk kind", aldus algemene directeur John Stevenage. Haar ouders hadden haar voorgedragen. Doorgaans laat de vereniging slechts kinderen vanaf 10 jaar toe.

Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië. Elise's moeder Louise (28), zegt dat ze bij de geboorte al wist dan haar dochter 'anders' is. Ze had een ongewone interesse in haar omgeving, sprak haar eerste woordjes toen ze vijf maanden oud was en nam haar eerste stapjes bij acht maanden.