CD: Leonard Cohen - Live in London

Chantal (rocha01)
Fans hebben er ongetwijfeld écht op zitten wachten, het nieuwste album van Leonard Cohen. En wat voor album! Leonard Cohen - Live in London is een heerlijke live-registratie van zijn concert in de O2 Arena in Londen. En zoals het live-cd's betaamt komt ook deze inclusief heerlijke praatjes tussendoor, alsof je zelf in de Arena aanwezig bent.



Jammer
Wanneer de eerste klanken van dit album de kamer inkomen, voel je meteen een gevoel van 'jammer' opkomen. Jammer dat je niet bij dit concert aanwezig was, zó jammer! Gelukkig kun je alsnog genieten van wat deze muziekkunstenaar daar heeft laten horen. Leonard, inmiddels 74 jaar, laat de jonge garde even zien hoe het hoort... zó geef je een concert en zó hou je dat intiem. De intimiteit klinkt ook door op de twee cd's die dit album beslaat. Een schitterende verzameling met nummers uit de rijke carrière van Cohen.

Dat de zanger een goede relatie heeft met zijn bandleden en het achtergrondkoor, is ook duidelijk in de nummers terug te vinden. Ze vullen elkaar op elk denkbaar punt aan, niemand is ondergeschikt. Deze warmte en gezamenlijke liefde voor muziek is wat de tracklist zo bijzonder maakt. Elk nummer vult de kamer met een warme golf van klanken, alsof je dobbert op de noten die Cohen ten gehore brengt. Dat Leonard hiervoor al 15 jaar geen podium meer betreden had, is absoluut niet te merken. Ouder geworden, ja, maar daardoor ook rijper en nog intenser dan hij al was.


De 'Master' himself

Juweeltje
Als we er een juweeltje uit moeten pikken, dan kan toch zeker 'Suzanne' hiervoor in aanmerking komen. Het nummer herkennen we allemaal wel van onze eigen Herman van Veen, de stem van Cohen maakt het tot een prachtige versie, zo donker en warm! Heerlijk om op weg te dromen. Zelf oordelen? Luister dan hieronder naar dit nummer. Verder is het gewoon ondoenlijk om elk nummer van complimenten te voorzien. Dit is een dijk van een registratie. Bijna 75 jaar, maar nog altijd niet afgeschreven. Zo kunnen we Leonard Cohen wel beschrijven. Een album dat je móet aanschaffen, puur en alleen al omdat het voor de muziekliefhebber een magische ervaring zal zijn deze cd's te beluisteren.



Tracklist

CD 1
1. Dance Me To The End Of Love
2. The Future
3. Ain't No Cure For Love
4. Bird On The Wire
5. Everybody Knows
6. In My Secret Life
7. Who By Fire
8. Hey, That's No Way To Say Goodbye
9. Anthem
10. Introduction Cohen, Not Applicable
11. Tower Of Song
12. Suzanne
13. The Gypsy's Wife

CD 2
1. Boogie Street
2. Hallelujah
3. Democracy
4. I'm Your Man
5. Recitation
6. Take This Waltz
7. So Long, Marianne
8. First We Take Manhattan
9. Sisters Of Mercy
10. If It Be Your Will
11. Closing Time
12. I Tried To Leave You
13. Whither Thou Goest


Label: Sony BMG Releasedatum: maart 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.