'Piraterij groot probleem in Canada'

Morthill
Piraterij op het gebied van games is al jaren een zorgenkind van de industrie, in sommige landen zoals China en Rusland meer dan in andere, maar overal wordt gekopieerd. De US Trade Representatives heeft nu voor het eerst Canada ook tot de landen gerekend die te weinig doen tegen het illegaal kopiëren van software en games. Ook Algerije en Indonesië staan op het risicolijstje. Volgens Ron Kirk moet er zeer met de huidige recessie meer gedaan worden aan illegale praktijken en dan kan het zijn dat zelfs buren en partners op het matje geroepen worden.
"In deze tijd van economische onzekerheid moeten we extra ons best doen om samen te werken met onze partners -- zelfs onze belangrijkste bondgenoten en buren zoals Canada -- om te zorgen dat intellectual property-rechten beschermd worden"

China heeft duidelijk lak aan wat deze Amerikaanse organisatie vindt. Niet alleen staat het land voor het vijfde opeenvolgende jaar op de lijst, het land heeft de regels voor bescherming van Intellectual Property Rights zelfs versoepeld. Dit om banen de behouden en de crisis tegen te gaan. Rusland ondertussen blijft het grootste probleem, dat land staat voor de zevende achtereenvolgende keer op de zogenaamde priority list.