Uitslag Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale in het UEFA Cup-toernooi een goede uitgangspositie verworven. Shakhtar ging op bezoek bij landgenoot Dinamo Kiev en verwierf daar een 1-1 gelijkspel.

Aanvankelijk leek het voor Dinamo Kiev een mooie avond te worden. De ploeg uit de Oekraïnse hoofdstad kwam in de 22e minuut op voorsprong. Aleksandr Aliyev knalde de bal in de muur, toen de ploeg uit Kiev een vrije trap toegewezen kreeg. Het schot van Aliyev werd aangeraakt door Dmytro Chygrnyskiy, die de bal in het eigen doel zag verdwijnen.

Dinamo bleef de voorsprong tot in de tweede helft behouden. In de 68e minuut kwam Shakhtar Donetsk echter op gelijke hoogte. De Braziliaan Willian wist vanaf de rechtervleugel de bal in het strafschopgebied te krijgen. Daar stond zijn landgenoot Fernandinho gereed om binnen te tikken. Door het gelijke spel is Shakhtar licht in het voordeel. Dinamo Kiev zal minimaal moeten scoren om nog van een finaleplaats te dromen.

FC Dinamo Kiev (Oek) - FC Shakhtar Donetsk (Oek) 1-1
22’ Chyhrynskiy (e.d.) 1-0
68’ Fernandinho 1-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Plauz (Oos)
Stadion: Lobanovsky Dynamo Stadion
Gele kaart: Vukojević, Corrêa (FC Dinamo Kiev (Oek)), Kucher (FC Shakhtar Donetsk (Oek))

Opstellingen

FC Dinamo Kiev (Oek): Bohush, Betão, Sablić, Yussuf, El Kaddouri, Corrêa (Cernat/83), Vukojević, Aliyev, Ninković, Bangoura (Ghioane/46), Milevskiy

FC Shakhtar Donetsk (Oek): Pyatov, Srna, Kucher, Chyhrynskiy, Raţ, Ilsinho (Willian/56), Hübschman, Jádson (Lewandowski/76), Duljaj, Fernandinho, Luiz Adriano (Hladky/46)