Bolt ongedeerd na auto-ongeluk

Niels (DerMeister)
Usain Bolt is goed weggekomen bij een auto-ongeluk met zijn BMW sportwagen. De Jamaicaanse topsprinter vloog met zijn wagen over de kop en landde in de greppel.

Bolt bestuurde zelf de BMW toen hij de macht over het stuur verloor op Highway 2000, één van de nieuwste snelwegen in Jamaica. De weg zou door hevige regenval glad geworden zijn. De olympisch kampioen op de 100, 200 en 4x100 meter wist zelf uit zijn voertuig te klimmen. Ook de onbekende vrouw die naast Bolt zat, kwam vrijwel ongedeerd uit de auto.

De 22-jarige Bolt werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kwamen de artsen tot de conclusie dat de Jamaicaan vrijwel niets mankeerde. De sprinter had slechts last van zijn linkervoet, maar dit kwam doordat hij bij het uitstappen uit het wrak in een doornstruik was gestapt.

Het ongeluk van Bolt was groot nieuws in Jamaica. In het parlement werden zelfs de beraadslagingen stilgelegd. Andrew Holness, parlementsvoorzitter in Jamaica, kwam zelfs met een verklaring naar buiten: "Uit de gegevens die wij hebben ontvangen, blijkt dat Usain Bolt niet ernstig gewond is en daarom kan heel Jamaica opgelucht ademhalen." Vervolgens heerste er een luid applaus.

De manager van Bolt, Norman Peart, vertelde dat zijn pupil de komende tijd toch even de rust moet nemen om zich volledig te herstellen van de crash: "We houden hem goed in de gaten.” Het is ook nog onzeker of Bolt zaterdag in actie kan komen bij atletiekwedstrijden in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. "We zullen de komende dagen bezien of Usain in staat is om te lopen.”